Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir?

Tahin, omega-3 ve omega-6'nın yanı sıra iyi miktarda protein, potasyum, manganez, kalsiyum, demir, sodyum ve diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri bakımından zengindir. İçeriğinde bulundurduğu birçok mineral sayesinde vücudumuzun bağışıklığının güçlenmesine yardımcı olur.
Tahin, size birçok sağlık yararı sağlayan harika bir besindir. Karaciğer detoksifikasyonuna, sağlıklı kas tonusunun ve cildin korunmasına ve aneminin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca gıdaların sindirilmesini kolaylaştıran yüksek miktarda alkali mineral içerdiğinden kilo kaybına yardımcı olur. Tahin, vücudunuzu formda ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olacak önemli besinleri sağlamanın basit ama harika bir yoludur. Peki, Tahinin faydaları nelerdir? Merak edilenler haberimizde…

TAHİNİN FAYDALARI

Tahinin sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

Beyni güçlendirir

Tahin sağlıklı omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile doludur. Bu yağ asitleri vücuttaki sinir dokularının gelişimini artırır ve bu da beynin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olurlar. Omega 3 tüketildiğinde düşünme ve hafıza artar. Manganez sinir ve beyin fonksiyonlarını da arttırır.

Kalp sağlığını korur

Araştırmaya göre, omega-3 yağ asitleri sadece vücuttaki kolesterol seviyesini düşürmekle kalmaz, aynı zamanda iltihap kaynaklı kardiyovasküler hastalığın tedavisinde de yardımcı olur.

Kızlar merhaba
moni moni @perihan gezegenfeza gezegenfeza
Menüm
Haslanmis yumurta 1 adet
2 dilim tam bugday ekmegi
Iki catal peynir
5 6 tane zeytin

Öglen
Yesil soganli tavada yumurta
Yarim kase yogurt

Aksam

1 tane izgaralik baget tavuk
Bir kucuk kase yogurt
1 tane şili biberi

Su 2 litre
Spor bölgesel zayiflama 1 saat
Aralarda cay 1 tane turk kahvesi ictim bir hurma yedim
Ekmeğin birinin yerine 1 yumurta daha
Ekmeğin birinin yerinede 1 avuç çiğ kuruyemiş koyarsan hem daha tok olur hemde daha hızlı kilo verirsin:KK66:

Antioksidanlar sağlar

Tahiniden aldığınız en önemli minerallerden biri bakırdır. Bakır, ağrıyı hafifletme ve şişliği azaltma yeteneği ile tanınır. Romatoid artrit semptomlarının tedavisinde etkili anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca astım hastalarında hava yollarının genişlemesine yardımcı olur. Astımlı hastalar, semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan magnezyum içerdiğinden tahini rahatça tüketebilirler.

Bağışıklık sistemini destekler

Tahinin dört önemli besin maddesine sahiptir: Demir, selenyum, çinko ve bakır. Bunlar bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu desteği sağlar.

Kemik mineral yoğunluğu

Bakır, fosfor, kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineral profilleriyle, tahin kemik yoğunluğunu artırmaya ve osteoporozu önlemeye yardımcı olabilir.

Arkadaşlar tahin yediginizi goruyorum. Benim bildigim tahin cok kilo aldirici bir yiyecek. Ben yanlis mi biliyorum?
Nasıl yediğine bağlı
Bol bol yer üstüne tahin yersen kilo yapar
Herşeyden azar ve dengeli yer, 1 t.k. tahin yersen kilo verirsin

İyi geceler kızlar
Gulhan1 Gulhan1
Kusura bakmayın bugün koşturmacalı bir gün oldu
Menü
Sabah
Yarım kivi
Yarım elma

ögle
Buharda
Brokoli
Karnabahar
Havuç
1 tavuk bud kaynamış

sonra çocukları parka götürdüm
Eve geldiğimde saat 16h30 tu
5 fındık
1 elma bu bana hayli hayli yetti çok şükür 🤲🏻

su 3 litre
Spor 15 dkk normal yürüyüş
15 squat
30 saniye plank
Bugün dinlenme günü yaptım kendime
1 aydır aralıksız spor yapıyordum . O yüzden bugün ara verdim dinlendim çok şükür 😍

yarın tartıya son 1 gün dikkat edelim kızlar .

Ekmek tavsiyeni dinleyecegim.

Bende uzun zaman ekmek yemiyorum...tam buğday ekmeğide olsa sonucta karbonhidrat..fazla kb.da kilo verimini yavaşlatir.hatta durdurur fazla tüketildiğinde .ekmek yerine haşlanmiş yumurta çiğ çerez..yoğurt.Quark..peynir yiyorum ben

İyi geceler kızlar
Gulhan1 Gulhan1
Menü
Sabah
Yarım kivi
Yarım elma

ögle
Buharda
Brokoli
Karnabahar
Havuç
1 tavuk bud kaynamış

5 fındık

su 3 litre
15 squat
30 saniye plank
1 aydır aralıksız spor yapıyordum . O yüzden bugün ara verdim dinlendim çok şükür 😍

Süpersin. Afiyet olsun

İyi geceler kızlar
Gulhan1 Gulhan1
Menü
Sabah
Yarım kivi
Yarım elma

ögle
Buharda
Brokoli
Karnabahar
Havuç
1 tavuk bud kaynamış

5 fındık

su 3 litre
15 squat
30 saniye plank

Harikasin.. :KK5:

Nasıl yediğine bağlı
Bol bol yer üstüne tahin yersen kilo yapar
Herşeyden azar ve dengeli yer, 1 t.k. tahin yersen kilo verirsin
Bence 1 yem kaşiği yeterli olur kilo verenler için..dediğim gibi bsğirsaklari çsluşturiyor..kabizliğida önler...ben günde 2-4 kaşik yediğim oluyo...kaslarin gelişimide faydaliymiş..

Günaydin kızlar🙋🏻‍♀️
Dün akşam yemek yemeyecegim demiştim ama biraz yoğurt ile kapuska yedim. Karnımın ağrısından sabahı zor ettim. Bu akşam yemek yememeyi kafaya koydum. Bakalım yine mide ağrısı çekecek miyim?
Tabiki de öyle bir şey olmayacak 😂😂😂
Dün gece kivranmaktan uyuyamadığım için sabah uyanıp spor yapamadım.
Kahvaltımı bile ucu ucuna ancak hazırlayabildim.
Boyle uzun uzun yazınca aklıma oynakbasi34 oynakbasi34 sen geldin.
Uzun zamandır sesin soluğun yok.
Nasılsın? Ne yapıyorsun? 😘

Günaydin kızlar🙋🏻‍♀️
Dün akşam yemek yemeyecegim demiştim ama biraz yoğurt ile kapuska yedim. Karnımın ağrısından sabahı zor ettim. Bu akşam yemek yememeyi kafaya koydum. Bakalım yine mide ağrısı çekecek miyim?
Tabiki de öyle bir şey olmayacak 😂😂😂
Dün gece kivranmaktan uyuyamadığım için sabah uyanıp spor yapamadım.
Kahvaltımı bile ucu ucuna ancak hazırlayabildim.
Boyle uzun uzun yazınca aklıma oynakbasi34 oynakbasi34 sen geldin.
Uzun zamandır sesin soluğun yok.
Nasılsın? Ne yapıyorsun? 😘
Geçmiş olsun
Boş mide ağrımaz heralde:KK48:

Eki Görüntüle 2603981

Son iki aylık dönemi kapsayan ve 664. etap verilerine göre hazırlamış olduğum Bireysel Sıralama Listesinde bir hata/eksik var ise lütfen uyarınız.

İlk on dereceye dört üyesini yerleştiren 6. Takıma tebrikler! :nazar: :KK9:
Liste birincisi sara_28 sara_28
(10. Takım) kocaman tebrikler! :nazar: :KK9:

Sabah sabah çok mutlu oldum :halay: :halay: :halay:

Back
X