- 18 Şubat 2008
- 11.731
- 26.234
- 798
şapka çıkarırım ben bu yorumaçok sinir bozucu bir durum. boşanma aşamasında mallar ikiye bölünmeli. valla hayat bu, boşanma aşamasında maddiyatı da düşünmek gerekli. ne kadar anlaşarak iki medeni insan gibi boşanılsa da ve ne kadar ortada çocuk da olsa boşanmadan sonra kadın ve erkeğin yolları ayrılıyor. o zaman da yazmıştım sanırım buraya: erkekler kadınlar gibi değil. boşanınca arkalarına bakmazlar. benciler..... onlar için sadece kendileri var.
tatlım senin kendin ve çocuğun için yapacağın en önemli ve en acil şey: iyi bir işe girmek. baksana daha ilk aydan nafakayı vermemek için neler dedi. o başka konu tabi ama acilen işe gir.
bir insanın hayatını düzene sokmak için çevresindeki kişilerin, ailesinin, dostlarının, ahbaplarının önemi çok büyük. ama tam olarak ayağa kalkabilmek için ekonomik yeterlilik çok önemli. kendi paranı kazanmaya başladığında nefes aldığını hissedeceksin.
evet kimse evlenirken boşanmayı hesap etmez. ama hayat bu, böyle şeyler yaşatıyor da. elden ne gelir. ayağa kalkacaksın.
seneler önce bir tanıdığımız eşinden çok olaylı şekilde ayrıldı. adam kadını aldatmış kaç kere. en sonuncusundan çocuğu olmuş. boşanıp onunla evlenmek istiyordu. kadın şok tabi. ortalık birbirine girdi. ikisi de üniversite mezunu ve kariyer sahibi insanlar bu arada. iki de güzel ve başarılı çocukları var. bir şekilde boşandılar. çok detaya girmek istemiyorum ama adam bir plan dahilinde kadının üzerindeki malları da aldı. bazısı kurtarıldı bazısı gitti. bu arada hepinize önemli bir not: ne kadar mutlu ve emin olursanız olun eşinize hatta aileniz de dahil kimseye boş kağıda imza atıp vermeyin. evet bu malların bazılarını evliyken bir bahaneyle boş kağıda attırdığı imzalarla elde etti. şaka gibi ama gerçek. tabi patırdı iyice büyüdü. neyse ailesi ve arkadaşları çok destek oldu falan. ama onu o dönemde ve sonrasında rahatlatan en önemli ikinci şey de kendi işinden gelen geliri ve ailesinin maddi desteği oldu. kadın ilk etapta pat diye ortada kaldı. sırf işinden gelen gelir. büyük kız üniversite okuyordu il dışında. küçük de özel okula gidiyordu. kolej taksitlerini kadının annesiyle babası ödedi. abileri birleşip altına araba aldılar. onun süreci çok uzun sürdü ama son olarak şöyle diyeyim maddi imkanları dar olsaydı çok çok daha kötü olurdu. atladı arabasına sürekli kendini oraya buraya attı. öyle öyle kendine geldi.
ha bu arada adam o kadınla evlendi. face de gördüm geçen aylarda. çocuğu büyümüş kocaman olmuş. valla fotoğraflarda pek mesuttular. ben olayın aslını bilsem de dışardan bakan ne güzel mutlu aile der. yani sonuçta adamların yeni hayatları önemli. geriye asla bakmıyorlar.
aşk, sevgi çok ama çok önemli arkadaşlar. insanın ayakları yerden kesiliyor evlenirken. ama hepimiz belli bir yaştayız. çevremizden, sosyal medyadan, haberlerden vs çok şey duyuyoruz. herkesin kulağına küpe olsun. kenarda paranız olsun. ev hanımıysanız bile el harçlığınızdan üç kuruş da olsa kenara ayırın. hele hele gençler. eşinizin geliri yüksek bile olsa çalışın. kendi paranızı kendiniz kazanın. emekliliğiniz olsun.
neyse çok konuştum.

onun için ne yapılmalı biliyor musun fulyam??bütün kadınların bir mesleği bir diploması olmalı.hepsi ayakları üzerinde durmalı. Kızım şükür ünide 4.sınıfta , güzel bir mesleği var.şimdiden çalışıyor, yeni doğan taylar gibi ayağı üzerine kalkmaya çalışıyor.o kadar mutluyum ki anlatamam. Gözüm arkada kalmayacak. sırf bu evlendikten sonraki mal paylaşımı eşit olacağı için baba hakkını da evlenmeden önce ona vereceğim ki yarın öbür gün Allah muhafaza boşanırsa falan bir evi , bir malvarlığı olsun. Ben görevimi yaptım ya içim öyle de huzurlu. Allah hiç kimsenin evladını kötülerle sınamasın