- 7 Mayıs 2021
- 392
- 676
- 53
- Konu Sahibi Hestiahest
-
Kız. Hayır örnek yok sinirden ne yapacağımı bilemedim dedi. Çok üzülüyorum keşke ölsem vs diyorErkek mi kız mı?
Kesinlikle bir destek alınmalı
Daha çok küçük goz önünde böyle bir örnek mi var?
Önceki konumu okursanız daha iyi anlayabilirsinizAnnenizle arası nasıl normalde, hep gerginler mi?
Konuşmanız lazım anneyle, görmezden gelinecek şey değil.
Önceki konunu biliyorum senin ailen ruh hastası kesinlikle yardım almalısınız sen aklı başında bi kızsın ama kardeşin elinden kayıp gidebilir bambaşka yollara savrulabilir. Sürekli şiddet görüyosunuz o evde sen üniversite ile kurtulacaksın bi nebze ama kardeşin daha çok küçük liseli olduğunda daha beter olacak bi aile büyüğünüz çekindikleri biri yok mu? Çevreden rezil olmaktan çekinen insanlarsa polise gidin bi göz dağı olurAblalarım yaşıtlarım günaydın. Ben bir haftalığına başka şehre gitmiştim. O sırada kardeşim annemle tartışmış çok sinirlenmiş ve eline bıçakla 3 kesik atmış. Bi tanesi kanamış.Annem sonradan gördüğünde kedi çizdi değil mi demiş kardeşim hayır annem de kedi çizmiş kaç kere dedim oynama kedilerle demiş Ben ne yapacağım öğrendiğim an şok oldum o daha bebek 4. Sınıfa gidiyor... Nasıl bir yol izlemeliyim...
Konuşsada fark etmezki önceki konusunda bahsetmişti sürekli dayak yiyor bu çocuklar hemde öyle böyle değil. Konu sahibide küçük 18 yaşında daha. Hem annesi hem babası dövüyorAnnenizle arası nasıl normalde, hep gerginler mi?
Konuşmanız lazım anneyle, görmezden gelinecek şey değil.
Çook çok haklısınız. Kardeşim lisede bir şey yapılmazsa daha da beter olur. Ben kendimden düşünüyorum ergenliğe girişim nasıldı diye. Babam il dışında çalışıyordu annem de bizimle hiç ilgilenmiyordu. O yüzden rahat geçirdim. Hiç kendime zarar da vermedim o yüzden ne yapacağımı da bilmiyorum o psikolojiyi. Maalesef yok korktukları. Annemin memleketine gitmiştim tek korkusu bi erkekle görülmemdi.Önceki konunu biliyorum senin ailen ruh hastası kesinlikle yardım almalısınız sen aklı başında bi kızsın ama kardeşin elinden kayıp gidebilir bambaşka yollara savrulabilir. Sürekli şiddet görüyosunuz o evde sen üniversite ile kurtulacaksın bi nebze ama kardeşin daha çok küçük liseli olduğunda daha beter olacak bi aile büyüğünüz çekindikleri biri yok mu? Çevreden rezil olmaktan çekinen insanlarsa polise gidin bi göz dağı olur
Ablalarım yaşıtlarım günaydın. Ben bir haftalığına başka şehre gitmiştim. O sırada kardeşim annemle tartışmış çok sinirlenmiş ve eline bıçakla 3 kesik atmış. Bi tanesi kanamış.Annem sonradan gördüğünde kedi çizdi değil mi demiş kardeşim hayır annem de kedi çizmiş kaç kere dedim oynama kedilerle demiş Ben ne yapacağım öğrendiğim an şok oldum o daha bebek 4. Sınıfa gidiyor... Nasıl bir yol izlemeliyim...
Uzmandan destek almasını ne yazık ki sağlayamam. Belki yazın gizlice. Başka derdi olduğunu düşünmüyorum çünkü her zaman erkek arkadaşı bile olsa ya da çok büyük bir hata yaptığını düşünse bana rahatlıkla söyleyebileceğini söylüyorum. Yine de bu akşam konuşurum. Daha doğrusu varsa anlatmasını sağlarımDirek aklıma kardeşinizin sizinle paylaşamadığı başka sıkıntıları olduğu geldi aklıma. Mutlaka gözlemleyin ve bir uzmandan destek almasını sağlayın.
Örnek olmadan veya biryerden görmeden 10 yaşındakı çocuk nasıl kendini keser?
Telefonu varmı?
3 kardeş sabah akşam dövülürseniz kendini kesmesi normal. Sizlerin sosyal hizmetler korumasına alınmanız lazım. O anne babanızın iki eli de kırılsın hem de size her vurduklarında. Önceki konumu okuyun yazmışsınız keşke okumasaydım. Pislikler ikisi bir olup dövmüşler hem de.Ablalarım yaşıtlarım günaydın. Ben bir haftalığına başka şehre gitmiştim. O sırada kardeşim annemle tartışmış çok sinirlenmiş ve eline bıçakla 3 kesik atmış. Bi tanesi kanamış.Annem sonradan gördüğünde kedi çizdi değil mi demiş kardeşim hayır annem de kedi çizmiş kaç kere dedim oynama kedilerle demiş Ben ne yapacağım öğrendiğim an şok oldum o daha bebek 4. Sınıfa gidiyor... Nasıl bir yol izlemeliyim...
3 kardeş sabah akşam dövülürseniz kendini kesmesi normal. Sizlerin sosyal hizmetler korumasına alınmanız lazım. O anne babanızın iki eli de kırılsın hem de size her vurduklarında. Önceki konumu okuyun yazmışsınız keşke okumasaydım. Pislikler ikisi bir olup dövmüşler hem de.
Benim kızım da 12 yaşındayken yaptı bunu ki el bebek gül bebek büyüttük. Ne ses yükselmesi, ne azarlama, ne kısıtlama... Hep iletişim halinde, herkesin fikrini söylediği bir evde büyüdü. Okulda zorbaların kucağına düşmüş kendi başına savaşamayınca da böyle stres atmış. Ergenlik konusunda uzman bir doktordan 6 ay psikolojik yardım aldı. Yanında arkasında dimdik duran ebeveyn olması çocuğa da güç veriyor.
Evde istediğin kadar koru kolla dışarıdan darbe alabiliyor ama sizinki tam tersi. Çocuğun en güvendiği en korunması gereken yerden geliyor darbe. Ürememesi hatta evlenmemesi gereken iki kötü insan kalıntısı birbirini bulmuş, üremiş ve ürettiklerine öldüresiye saldırıyor.
destek almalı, muhakkak üzerinde durulmalı. ama sadece sizin çabanız olmaz ebeveyn desteği takibi lazımÇok üzülüyorum keşke ölsem vs diyor
Kız. Hayır örnek yok sinirden ne yapacağımı bilemedim dedi. Çok üzülüyorum keşke ölsem vs diyorElimden geldiğince destek oluyor sevgimi hissettiriyorum ama gittiğimde böyle olması beni yıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?