Astim o kadar zor degil ne varki gibisinden yorum yapanlar olmus. Size tek soyleyebilecegim Allah size bu hastaligi asla vermesin. Astimin hayat kalitesini ne denli cokerttigini bir tek yasayan bilir. Arkadas 10 yildir cekiyormus ben 3 yildir cekiyorum ve hayatim altust oldu. Teshisi kolay diyorsunuz ama teshis koyulmadan once ne doktorlar gezdim bana oksuruk surubu veren mi dersiniz, antibiyotik yazan mi dersiniz resmen daha da surundurduler. İlacla tedavisi oldugundan bahsedenler var. İlacla tedavisi filan yok bunun o tedavi dediginiz seyler gecici cozumler. Bir sure sonra her ilaca her spreye bagisiklik kazaniyor bunyeniz. Ustelik verdikleri ilaclar vucudunuzu mahvediyor. Gecmeyen krizi dindirmek icin vurduklari steroit igneleri ben de kas birakmadi, tuylenme yapti ve derimi muthis inceltti. Kokuya o kadar duyarli hale geldim ki her guzel parfumden her temizlik maddesinden kosarak uzaklasiyorum.Her keskin koku duydugunuzda bir elin bogazinizi sıktıgini hissedersiniz. 3 sene boyunca her gece oksurukten uyuyamamak, gece yarisi kalkip siddetli oksurukten kusmak, bunlari bir tek yasayan bilir. Uykusuz kalmak bile insana neler neler yapiyor.
Konu sahibi arkadasim okulun icin uzgunum, ben o lab'larin onunden bile gecemiyorum bir de icinde calismak herhalde korkunc bir seydir.lutfen saglikli beslen domates, badem, ceviz, cig sut gibi astimi tetikleyen gidalardan uzak dur. Bol bol kefir ve kis cayi ic. Ben 2 aydir tum ilaclarimi biraktim sadece yediklerime odaklandim ve cok sukur ki 3 yildir doktorlarin, ilaclarin yapamadigi kadar rahatim su an. Burda olsan sana bir sıkı sarilir seninle aglardim o derece anliyorum seni. İnsallah cok daha iyi olursun.