10 yıllık hayatınız bir kalemle silseniz..siz ne yapardınız???

Evet her laboratuvarda kimyasallarla uğraşmıyorduk ama bizden önce yapılmış çalışmalardan dolayı isteristemez kimyasal kokular söz konusu oluyordu.Sınavlardada laboratuvarda gerçekleşiyordu ve sınav yerine astım nöbetine giriyordum :) acı ama gülüyorum çunku yapacak başka şey kalmadı...

Çok üzüldüm gerçekten... Bu bölümü okumak zor. Şimdiye
kadar harcadığınız emeği düşünmek bile sizi üzüyordur ama
istihdamı çok az. Belki de mezun olunca üzülmenizden iyidir...
Ben hala mesleğimi yapamıyorum, belki hiç de yapamam...

Eğer 2 yılın bittiyse, bir ara 2. yıldan sonra terk edenlere
2yıllık laborantlık diploması verildiği söylentisi vardı. Tabi eksik
birkaç sınavı vererek... Ama dediğim gibi sadece duymuştum,
herhangi bir bilgim yok. Hem o bölümün istihdamı çok daha
iyi biyolojiye göre...

Biyoloji(ingilizce) okuyordum.Sağolsun doktorlar 10 yıl sonra astım olduğumu farkettiler.Anlayacağınız yanlış teşhis mağduruyum...
Biyolojidede tüm iş bildiğiniz gibi labaratuvarda.Laboratuvar ortamı da benim astımımın artmasına sebep oluyor.

10 yilda kimse teshis edemedi :ssz::ssz::ssz::ssz: Alerjik astim ve labaratuar da calisamiyorsunuz.. bu yüzden üniversite biraktiniz... hikayeniz hic inandirici deil..:50::50::50::50:

bende alerjik astım var.
kayıtınızı dondurup sebeb gösterseniz astıma ilk yakadıgında cok zayıflatıyor iştahsız ve nefesisiz kalıyosun günlük ihtiyaclarında bile zorlanıyorsun merdiven çıkıp yol yürüyemiyosun falan...
daha sonra devam etsen cok emek harcamışssın..
bide tavsiyem cok cok düzenli ve saglıklı beslenmen ve nefes acıcı alternatif tıp (bitkisel)ilaclar var ben cok faydasını gördüm..
üzüldüm ya cok zor bi hastalık hala tam gecmedi..

Aynen öyle çeken bilir :( Sigaradan zaten kesinlikle uzak durmaya çalışıyorum.Spora başlayacam nefes almam daha düzenlensin diye...Makinesi var biliyorsundur sen tıkalı oldugum zamanlar onu takıyorum.Bitkisel olarak neler kullandın canım soylersen belkı bende kullanabılırım...

10 yilda kimse teshis edemedi :ssz::ssz::ssz::ssz: Alerjik astim ve labaratuar da calisamiyorsunuz.. bu yüzden üniversite biraktiniz... hikayeniz hic inandirici deil..:50::50::50::50:

inanıp inanmamak sizin elinizde...Ankara'da birçok iyi doktora gittim eğer onlar teşhis edemediyse hikayemin inandirici olmamasına sebep mi oluyor bu??Hangi insan sağlıgını kullanarak böyle bir hikaye uydurabilir ve eline ne geçer??Lütfen bu konuda çok hassasım inanmıyorsanız cevap yazmazsınız.Evet komık gozukuyor uzaktan astım nobetıne panık atak demeleri ama YAŞAYAN BİLİR...arkadasım..

Çok üzüldüm gerçekten... Bu bölümü okumak zor. Şimdiye
kadar harcadığınız emeği düşünmek bile sizi üzüyordur ama
istihdamı çok az. Belki de mezun olunca üzülmenizden iyidir...
Ben hala mesleğimi yapamıyorum, belki hiç de yapamam...

Eğer 2 yılın bittiyse, bir ara 2. yıldan sonra terk edenlere
2yıllık laborantlık diploması verildiği söylentisi vardı. Tabi eksik
birkaç sınavı vererek... Ama dediğim gibi sadece duymuştum,
herhangi bir bilgim yok. Hem o bölümün istihdamı çok daha
iyi biyolojiye göre...

Emek veripte o diplomayi alamamak insanı sankı 1-0 başlıyormuşsun gibi hissettiriyor. Söylediğiniz laborantlık diplomasını araştırayım tesekkür ederim yardımın için..İşi yapamasamda elimde diplomam olur bir kanıtı olabilir emeklerimin...

Emek veripte o diplomayi alamamak insanı sankı 1-0 başlıyormuşsun gibi hissettiriyor. Söylediğiniz laborantlık diplomasını araştırayım tesekkür ederim yardımın için..İşi yapamasamda elimde diplomam olur bir kanıtı olabilir emeklerimin...

Yoo yapamasam da deme, artık hastalığının teşhisi belli.
Arkadaşın önerdiği gibi alternatif tıbbi ürünlerle, ilaçlarınla,
yapacağın nefes egzersizleri ile ve en önemlisi bu hastalıkla
yaşamayı öğrenince belki yaparsın mesleğini belli mi olur...

sağlık herşeyden önemli canım emeklerine tabiki acırsın ama sağlığın için bölümünü bırakmak zorunda kalmışsın keyfi bırakmamışsın ki bu da kısmet aslında bu dünyada herşey kader kısmet bence:31:
ayrıca yaşın daha çok genç başka bir bölümü okuyabilirsin açık öğretimde olabilir okuma şansın bitmedi istersen devam edebilirsin sana acil şifalar ve başarılar diliyorum canım

Kaydımı aldırmadım canım ama genelde hep sağlık sektörü oluyor ve hepsi aynı kapıya çıkıyor...Önüme bakacagım gibi gözüküyor.Ailem küçük bir dükkan açarız diyorlar ama yine hata yapmak istemiyorum.Çizeceğim yol için öyle arayışlar içerisindeyim ki...

canım bence sağlık durumun geleceğini karartmasın.. Bu sene eşit ağırlıktan bi üniversite kazanabilirsin, hiç bir şey imkansız değil sonuçta :31:

astım değil ama ben de de başka bi alerjik hastalık vardı
öksürük krizlerine giriyordum
ve yıllarca hiçbir doktor bunu anlayamadı
öksürük şurubu kullanmaktan böbreklerim ne hale gelmiştir allah bilir
ankaraya en iyi doktorlara gittim
sonradan yapılan bir alerji testiyle ortaya çıktı hastalığım
yaşamayan bilemez ama gerçekten teşhisi zor bir hastalık bende yaşadım biliyorum

allah şifa verir umarım sizede
bütün emekleriniz boşa gitmiş çok üzüldüm
belki tekrar başlayabilirsiniz
yetenekleriniz ve istekleriniz doğrultusunda başka bir bölüme yönelebilirsiniz?

bende de alerjik astım vardı ve atlattım ben düzenli kontroller ve astım fısfısları sayesinde geçti.birde gece ilacı ile tamamen yok ettim

durumuna çok üzüldüm ama bunu bir kayıp olarak görme.gerçekten sağlıktan önemli bir şey yok.tekrar hazırlanıp farklı bir bölüm okuma şansın var mı? açıköğretim de olabilir.bir öğretmen arkadaşımız var halen yapıyor ama aynı zamanda hukuk okuyor.çünkü artık bu meslekten umudunu kesmiş ve kendine yeni bir yol çizmeye çalışıyor yaşı da senden oldukça büyük.örnek olsun diye yazdım :34:

ya da dediğin gibi imkanınız varsa küçük bir dükkan.

inanıp inanmamak sizin elinizde...Ankara'da birçok iyi doktora gittim eğer onlar teşhis edemediyse hikayemin inandirici olmamasına sebep mi oluyor bu??Hangi insan sağlıgını kullanarak böyle bir hikaye uydurabilir ve eline ne geçer??Lütfen bu konuda çok hassasım inanmıyorsanız cevap yazmazsınız.Evet komık gozukuyor uzaktan astım nobetıne panık atak demeleri ama YAŞAYAN BİLİR...arkadasım..

çockken ben de de astım çıkmıştı ve ben doğunun en ücra köşesindeydim. bi röntgenle gece yarısı yeni mezun doktor tanı koydu

tabi o zaman astım için Ankara SSK Dışkapı*ya gittik. orda da kan, röntgen ve alerji testiyle tanıyı koydular. size Ankara gibi bi yerde

tanı koymamaları ilginç... astım hastası laborant arkadaşım var, yne astım hastası biyoloji mezunu akrabm var. hiç zorlanmadan bitirdiler

bence sizinki psikolojk. bu arada ben 12 yıldır hiç astım nöbeti yaşamadım :nazar:astım o kadar zor bi hastalıkta değil

ne dertler var dünyada Allah aşkına astım ne ki? abartmayınn kuzum, siz dert görmemşsiniz :ssz:

Ben geniş olarak anlatmak istemedim astıma ek olarak birşey oldugu için vücüt kaldırmıyor.Genel olarak zaten zayıf bir insanım bünyemde epey zayıf.Psıkolojık oldugunu ilk başlarda bende düsündüm ondan dolayı 3 yıl okula devam ettim zaten ama burun kanamaları aşırı zayıflama kusmalar olunca dur demek zorundaydım.Dedıgım gıbı hervucutta farklılık gosterebılıyor.
Şuanda önüme bakıyorum zaten ya yeni bir bölüm ya da başka bir iş imkanı...
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler arkadaşlar...

üzüldüm canım ya.
ama daha yolun çok başındasın.
başka bir bölüme geçmeyi düşünebilirsin.
pek çok dersini intibak yapılıyor sanırım. geçerli saydırabilirsin.
aklıma bu geldi.
biyoloji öğretmenliği gibi mesela.
aklıma bu geldi.
hiç karamsarlığa kapılma. yola devam et.
bide astım için kekik yağının çok iyi geldiğini duymuştum.
kesmeşekerin üstüne birkaç damla damlatıp yiyecekmişsin.

Son düzenleme:
Çok çok geçmiş olsun . :(
Küçükken bu hastalığı çektim ve atlattım ne kadar kötü olduğunu biliyorum
Rabbim yardımcınız olsun
Diyicek bişey bulamıyorum :((

Canım benim öncelikle geçmiş olsun.
Hocalarından rica etsen uygun bir şekilde atlatsan lab sınavlarını.
En azından bitirsen lab şart değil ,zaten sekötörde iş bulmak inan zor.
Eğitim alanına yönebilirsin 3 sene okumuşun az değil
Hakkında hayırlısı olsun :))

Ben de moleküler biyoloji ve genetik bölümünde okuyorum. bizim tüm okul ve iş hayatımız laboratuvarda geçecek. Başka çalışma ortamımız yok. Astım da laboratuvar ortamında çalışacak birisi için çok zor bir hastalık.

Ama bir sene daha ilaçlarla ve lab da maskeyle idare etsen de biyoloji öğretmenliği yapsan. Emeğinin çöpe gitmesini istemem çünkü bizim bölümler lab derslerinden tut da raporlarına kadar çok emek ve özveri isteyen bölümler. Umarın bir çözüm yolu bulunur.

Astim o kadar zor degil ne varki gibisinden yorum yapanlar olmus. Size tek soyleyebilecegim Allah size bu hastaligi asla vermesin. Astimin hayat kalitesini ne denli cokerttigini bir tek yasayan bilir. Arkadas 10 yildir cekiyormus ben 3 yildir cekiyorum ve hayatim altust oldu. Teshisi kolay diyorsunuz ama teshis koyulmadan once ne doktorlar gezdim bana oksuruk surubu veren mi dersiniz, antibiyotik yazan mi dersiniz resmen daha da surundurduler. İlacla tedavisi oldugundan bahsedenler var. İlacla tedavisi filan yok bunun o tedavi dediginiz seyler gecici cozumler. Bir sure sonra her ilaca her spreye bagisiklik kazaniyor bunyeniz. Ustelik verdikleri ilaclar vucudunuzu mahvediyor. Gecmeyen krizi dindirmek icin vurduklari steroit igneleri ben de kas birakmadi, tuylenme yapti ve derimi muthis inceltti. Kokuya o kadar duyarli hale geldim ki her guzel parfumden her temizlik maddesinden kosarak uzaklasiyorum.Her keskin koku duydugunuzda bir elin bogazinizi sıktıgini hissedersiniz. 3 sene boyunca her gece oksurukten uyuyamamak, gece yarisi kalkip siddetli oksurukten kusmak, bunlari bir tek yasayan bilir. Uykusuz kalmak bile insana neler neler yapiyor.
Konu sahibi arkadasim okulun icin uzgunum, ben o lab'larin onunden bile gecemiyorum bir de icinde calismak herhalde korkunc bir seydir.lutfen saglikli beslen domates, badem, ceviz, cig sut gibi astimi tetikleyen gidalardan uzak dur. Bol bol kefir ve kis cayi ic. Ben 2 aydir tum ilaclarimi biraktim sadece yediklerime odaklandim ve cok sukur ki 3 yildir doktorlarin, ilaclarin yapamadigi kadar rahatim su an. Burda olsan sana bir sıkı sarilir seninle aglardim o derece anliyorum seni. İnsallah cok daha iyi olursun.

Back
X