• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100'den 60'a Yolculuk

Yıllardır kilo veremeyenlerdenim .Aldım verdim aldım verdim ve aldım..Yıllarca diyetisyenlere ,diyet ürünlerine pekçok paralar döktüm,2 yıldır sessiz bir bekleyiş.100 kiloyum şu an.Başlayabilmek için tüm hücreleriyle konsantre olması,diyete tüm kurallarıyla uyması gerekenlerdenim.Öyle aman dikkat edeyim,ekmeği keseyim,falan filan ucundan kıyısından diyet yapamıyorum .Ve büyük gün ayın 10'u Çarşamba akşamı bütün beynime kalbime diyet yapma isteği,gerekliliği vs. herşey uçuştu.Önceki gittiğim diyetisyenlerden birinin 1800 kalorilik başlangıç diyetini aldım elime. Sabah sıkı bir yürüyüşle başladım.Bu üçüncü günüm şimdiye kadar bir kaçamağım bile olmadı,iş bundan sonrası yol uzun bakalım hayırlısı..

Neden burdayım ,benimle aynı durumda olan arkadaşlarla birlikte hareket etmek iyi olur diye düşünüyorum.Hadi bakalım yolumuz açık olsun... :)

Merhaba ben de varım uygun olursa. Komşum üye siteye o söyledi birkaç gündür takip ediyordum. Üye olmak istedim ben de. 2 eylülde diyete başladım. 2.1 kg verdim devam ediyorum. En az sizin kadar yolum var.

Yıllardır kilo veremeyenlerdenim .Aldım verdim aldım verdim ve aldım..Yıllarca diyetisyenlere ,diyet ürünlerine pekçok paralar döktüm,2 yıldır sessiz bir bekleyiş.100 kiloyum şu an.Başlayabilmek için tüm hücreleriyle konsantre olması,diyete tüm kurallarıyla uyması gerekenlerdenim.Öyle aman dikkat edeyim,ekmeği keseyim,falan filan ucundan kıyısından diyet yapamıyorum .Ve büyük gün ayın 10'u Çarşamba akşamı bütün beynime kalbime diyet yapma isteği,gerekliliği vs. herşey uçuştu.Önceki gittiğim diyetisyenlerden birinin 1800 kalorilik başlangıç diyetini aldım elime. Sabah sıkı bir yürüyüşle başladım.Bu üçüncü günüm şimdiye kadar bir kaçamağım bile olmadı,iş bundan sonrası yol uzun bakalım hayırlısı..

Neden burdayım ,benimle aynı durumda olan arkadaşlarla birlikte hareket etmek iyi olur diye düşünüyorum.Hadi bakalım yolumuz açık olsun... :)
Merhaba ben de varım uygun olursa. Komşum üye siteye o söyledi birkaç gündür takip ediyordum. Üye olmak istedim ben de. 2 eylülde diyete başladım. 2.1 kg verdim devam ediyorum. En az sizin kadar yolum var.
Merhaba hanımlar :)
Ne güzel kararlar almışsınız ve zaman kaybetmeden diyetinize başlamışsınız. Sizleri böyle görmek beni çok mutlu etti.
Kilo verme sürecinde motivasyon çok önemli. Enerjinizin hep yüksek seviyelerde kalmasını dilerim.
İzniniz olursa ben de size katılmak isterim. Ben bir diyetisyenim ve sıkıntıya düştüğünüz durumlarda buradan sorularınızı yanıtlayabilir, güzel tavsiyelerde bulunabilirim. :KK54:

Merhaba ebrupelin. Ben de diyetisyene gidiyorum ve onun listesine uyuyorum. Sizin de tavsiyelerinizin çok faydalı olacağına eminim.
24 yaşındayım evliyim bir bebeğim var. Emzirme dönemim bitti gibi diyebilirim. Sütüm çok azaldı çünkü. En büyük motivasyon kaynağım bebeğim, diyetimi sabote eden kişi de eşim. Onun sayesinde kilo almıştım evlendikten sonra. 11 gün oldu 2.1 kg verdim, yavaş gidiyorum gibi sanki. Bilemedim.

Merhaba ebrupelin. Ben de diyetisyene gidiyorum ve onun listesine uyuyorum. Sizin de tavsiyelerinizin çok faydalı olacağına eminim.
24 yaşındayım evliyim bir bebeğim var. Emzirme dönemim bitti gibi diyebilirim. Sütüm çok azaldı çünkü. En büyük motivasyon kaynağım bebeğim, diyetimi sabote eden kişi de eşim. Onun sayesinde kilo almıştım evlendikten sonra. 11 gün oldu 2.1 kg verdim, yavaş gidiyorum gibi sanki. Bilemedim.
Verdiğiniz kilo 11 gün için çok iyi. Motivasyonunuzu düşürmeyin sakın. Harika gidiyorsunuz.
Kilo vermek bir süreç, kısa zamanda verilen büyük kilolar oldukça yanıltıcı. En doğrusu sağlam adımlarla ilerlemek. Yani siz doğru yoldasınız.
Eşlerin birbirine desteği çok önemli. Diyetinizin sabote olmasını istemiyorsanız, evinizde sabote edici yiyecekler bulundurmamalısınız. Eğer evinizde sizi yoldan çıkartacak gıdalar bulunursa daha çabuk vazgeçebilirsiniz. Benim tavsiyem mutfağınıza nutella, kola, cips gibi işlenmiş, içerisinde ekstra şeker, yağ ve tuz barındıran besinleri sokmamanız yönünde.
Kilo verme sürecinde hareketsiz kalmamanız çok önemli. Minik bebeğiniz büyüyor, onu parka götürün, koyun bebek arabasına dolaştırın. Havalar soğuyor üşür hasta olur diye endişe etmeyin. Güzel giyinirse bir şeycik olmaz. Onu gezdirirken siz de yürüyüş yapmış olursunuz. Bebeğiniz de temiz hava alır, uykusunu rahat uyur, yemeğini güzel yer.
Bir de diyeti alışkanlık haline getirmelisiniz. Seçiminiz her zaman taze olan meyve ve sebzelerden yana olmalı. Eşinize ve bebeğinize güzel sebze yemekleri pişirir, güzel salatalar yaparsanız onlara da çok büyük iyilik etmiş olursunuz. Ailece kilo problemi yaşamazsınız.
Aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Faydalı olabilirsem çok mutlu olurum. Sevgiler :KK68:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışıyorum ama çalıştığım halde kızımı her gün çıkarıyorum. Çok tempolu olmuyor ama ikimize de iyi geliyor. Evde yürüyüş videolarını yapmaya çalışıyorum fırsat oldukça.
Eşim için de şöyle bir çözüm buldum, işten benden geç geliyor, anneme çok yakın oturuyoruz ben kendi evimde yemeğimi eşim gelmeden yiyorum. Eşim gelince direkt anneme geçiyor ben de gidiyorum, orada yemek yiyor, sonra evimize geliyoruz.
Abur cubur sokmamak çok istiyorum ama pek dinlemiyor beni. Çok fazla kilosu yok normal duruyor ama bir 5 kg verse bence daha iyi olacak onun için de. Kızımız büyüyünce almayacakmışız öyle diyor bakalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün yediklerimi yazayım. Selma Kara baya işgal ettiğim topiğinizi ama :)

Sabah:
2 kk light beyaz peynir
Salatalık domates maydanoz
2 dilim tahıllı ekmek
1 tane haşlanmış yumurta
Şekersiz çay

Ara:
4 tane mürdüm eriği

Öğle:
Beyaz peynirli salata
2 dilim tahıllı ekmek

Ara:
6 tane çiğ badem
1 fincan yeşil çay

Ara:
1 tane activia

Akşam:
2 parça ızgara tavuk
Yağsız yeşil salata
3 yk light yoğurt

Akşam eşim çay içerken ben de bitki çayı içerim, 21.30 gibi de süt içiyorum. Süt iyi oluyor benim için çünkü gece birkaç defa kızıma kalkıyorum, acıkmamı engelliyor.

Çok teşekkürler. Sitenizi ziyaret edeceğim.
Çalışıyorum ama çalıştığım halde kızımı her gün çıkarıyorum. Çok tempolu olmuyor ama ikimize de iyi geliyor. Evde yürüyüş videolarını yapmaya çalışıyorum fırsat oldukça.
Eşim için de şöyle bir çözüm buldum, işten benden geç geliyor, anneme çok yakın oturuyoruz ben kendi evimde yemeğimi eşim gelmeden yiyorum. Eşim gelince direkt anneme geçiyor ben de gidiyorum, orada yemek yiyor, sonra evimize geliyoruz.
Abur cubur sokmamak çok istiyorum ama pek dinlemiyor beni. Çok fazla kilosu yok normal duruyor ama bir 5 kg verse bence daha iyi olacak onun için de. Kızımız büyüyünce almayacakmışız öyle diyor bakalım.
Bugün yediklerimi yazayım. Selma Kara baya işgal ettiğim topiğinizi ama :)

Sabah:
2 kk light beyaz peynir
Salatalık domates maydanoz
2 dilim tahıllı ekmek
1 tane haşlanmış yumurta
Şekersiz çay

Ara:
4 tane mürdüm eriği

Öğle:
Beyaz peynirli salata
2 dilim tahıllı ekmek

Ara:
6 tane çiğ badem
1 fincan yeşil çay

Ara:
1 tane activia

Akşam:
2 parça ızgara tavuk
Yağsız yeşil salata
3 yk light yoğurt

Akşam eşim çay içerken ben de bitki çayı içerim, 21.30 gibi de süt içiyorum. Süt iyi oluyor benim için çünkü gece birkaç defa kızıma kalkıyorum, acıkmamı engelliyor.
Siz bu işi başaracaksınız canım. Ne kadar güzel sizi engelleyen durumlara karşı alternatif çözümler üretmeniz.
Diyet listenizi beğendim. Metabolizmanızı hızlandırmaya yönelik bir listeniz var. Ancak ben bu kadar çok ara öğün önermiyorum. Çünkü sürekli bir şeyler yemek kanınızdaki insülin değerinin fazla oynamasına sebep olur. Bu da pek isteyeceğimiz bir durum değil. Ama tabi ki değerlerinizi bilmiyorum. Diyetisyeniniz böyle bir liste uygun gördüyse bir bildiği vardır aksatmadan devam edin lütfen.
Activia yerine evde mayalanmış yoğurt tercih edebilirsiniz. Ne olursa olsun hazır bir ürün, raf ömrünü uzatabilmek adına içerisinde oldukça fazla katkı maddesi barındırıyor. Evde hazırladığınız yoğurdunuzu kapaklı küçük bir kabın içerisine koyup, iş yerinize de götürebilirsiniz.
Bebeğinizi dışarı çıkarmanız da harika. Tempolu olmasına dikkat ederseniz hiç bir sorun kalmaz. Sabahları da bir bardak süt tercih edebilirsiniz. Öğlene kadar idare eder, tok kalmanıza yardımcı olur.
Böyle devam edin canım hedeflediğiniz kiloları vereceksiniz :))

Memnun oldum birlikte hareket etmek çok iyi olacaktır mutlaka,Allah yar ve yardımcımız olsun.. :)

Merhaba hanımlar :)
Ne güzel kararlar almışsınız ve zaman kaybetmeden diyetinize başlamışsınız. Sizleri böyle görmek beni çok mutlu etti.
Kilo verme sürecinde motivasyon çok önemli. Enerjinizin hep yüksek seviyelerde kalmasını dilerim.
İzniniz olursa ben de size katılmak isterim. Ben bir diyetisyenim ve sıkıntıya düştüğünüz durumlarda buradan sorularınızı yanıtlayabilir, güzel tavsiyelerde bulunabilirim. :KK54:
Çok teşekkür ederim ebrupelin.Bi anda topiğimde bir uzman diyetisyenin yazmış olduğunu görmek hem şaşırttı hem de çok sevindirdi beni...:KK9:

Okulların açılmasıyla yürüyüş saatlerini düzenlemek baya bir marifet ister oldu.Eşim ve büyük kızım evden sabah 6 da çıkacaklar ben ve küçük kızım 08:30 da..Bu sabah 07 de çıkarız dedi eşim.05:45 de başladım 06:45'de döndüm eve tam yetiştim ,hepsini hazırlayıp gönderdim,ardından küçük kızın kahvaltısı,beslenmesi vs, bugünü hallettim çok şükür yarına da Allah kerim.Yalnız şunu söylemeliyim ki,bu yürüyüşler bana sonsuz bir huzur ve mutluluk veriyor..:KK36:

Bugün neler yedim ????
Sabah= 1 kk beyaz peynir
domates salatalık
1 dilim çavdar ekmeği
Ara = 2 grissini
1 elma
Öğle =yeşil fasulye(1 yemek tabağı ->8 yk kadar )
salata
yoğurt
1 dilim ekmek burada 1 dilim kek kaçırdım
Ara =4 grissini
biraz beyaz peynir
bir avuç kadar üzüm........yedim
Akşam=tavuk sote -1 tabak
yoğurt - 1 kase
salata ..................yiyeceğim
Ara = menümde meyve var ama yemek sonrası tokluğu ve yatma saatimin yaklaşmasından dolayı bu öğünü tutamıyorum bazen.

Bilmiyorum bugün iyi gitti - gidiyor gibi...1 dilim kek mi ? onu saymıyorum bile..:-)

Ben de kızımı uyuttum geldim. Bugün pek beğenmedim kendimi ama işteyken ara öğünlerimde sıkıntı oluyor, yoğun oluyorum.
Bugün benim için en güzel haber doğumdan sonra ilk defa regl oldum. Şişkinliğim inecek.

Sabah:
1 dl tam tahıllı ekmek
1 kk light beyaz peynir
Çok az salatalık domates maydanoz
Şekersiz çay

Ara:
Yapamadım

Öğle:
Izgara tavuklu salata
Ayran

Ara:
3 tane gün kurusu
6 tane çiğ badem
3 parça ceviz içi
Yeşil çay
(Çok abartı oldu farkındayım,normalde öğle yemeği - akşam yemeği arası 2 tane aram var bugün birleştirdim)

Akşam:
1 kase ayranaşı çorbası
3 yk light yoğurt

Gün içinde detoks için yaptığım karışımı içiyorum.

Bugün neler yedim ????
Sabah= 1 kk beyaz peynir
domates salatalık
1 dilim çavdar ekmeği
Ara = 2 grissini
1 elma
Öğle =yeşil fasulye(1 yemek tabağı ->8 yk kadar )
salata
yoğurt
1 dilim ekmek burada 1 dilim kek kaçırdım
Ara =4 grissini
biraz beyaz peynir
bir avuç kadar üzüm........yedim
Akşam=tavuk sote -1 tabak
yoğurt - 1 kase
salata ..................yiyeceğim
Ara = menümde meyve var ama yemek sonrası tokluğu ve yatma saatimin yaklaşmasından dolayı bu öğünü tutamıyorum bazen.

Bilmiyorum bugün iyi gitti - gidiyor gibi...1 dilim kek mi ? onu saymıyorum bile..:-)
Ailenizi aksatmadan yürüyüş saatlerinizi belirlemeniz takdire şayan doğrusu. Kek haricinde iyi gittiğinizi söyleyebilirim. Üzüm en çok şeker barındıran meyvelerden bir tanesi. Ancak bir avuç yemişsiniz ve onun dışında meyve tüketmemişsiniz. Porsiyonlarınızın büyüklüğü yeterli. Bir daha ki gün kek, kurabiye, bisküvi tarzı bir şeyler kaçırmazsanız diyetinizidaga da güzelleştirmiş olursunuz :)
Neler içtiğinizi yazmamışsınız. Yediklerimiz kadar içtiklerimizden de yüksek kalori alabiliyoruz. Umarım çayınızı şekersiz içiyor, kola, hazır limonata, hazır meyve suları gibi ekstra şeker barındıran içecekler tüketmiyorsunuzdur.
Bu azimle devam ederseniz başaracağınız eminim :)

Ben de kızımı uyuttum geldim. Bugün pek beğenmedim kendimi ama işteyken ara öğünlerimde sıkıntı oluyor, yoğun oluyorum.
Bugün benim için en güzel haber doğumdan sonra ilk defa regl oldum. Şişkinliğim inecek.

Sabah:
1 dl tam tahıllı ekmek
1 kk light beyaz peynir
Çok az salatalık domates maydanoz
Şekersiz çay

Ara:
Yapamadım

Öğle:
Izgara tavuklu salata
Ayran

Ara:
3 tane gün kurusu
6 tane çiğ badem
3 parça ceviz içi
Yeşil çay
(Çok abartı oldu farkındayım,normalde öğle yemeği - akşam yemeği arası 2 tane aram var bugün birleştirdim)

Akşam:
1 kase ayranaşı çorbası
3 yk light yoğurt

Gün içinde detoks için yaptığım karışımı içiyorum.
Siz bu işi kapmışsınız bravo :)
Diyette farkındalık çok önemli. Ara öğününüzün çok kaçtığının farkına varıp not düşmüşsünüz.
Eğer bir ara öğününüzü kaçırırsanız onu diğerine eklemenize gerek yok. Eğer kendinizi çok halsiz hissetmiyorsanız, hepsini birden yememelisiniz. Olmuş bir kere bir daha ki sefere dikkat edebilirsiniz.
Onun dışında benim sizi herhangi bir konu da uyarmam yanlış olur. Çünkü siz sorumluluğunuzun farkındasınız. Kendinizi disipline etmişsiniz. Aynen devam :)
Detoks karışımınız nedir?

Ailenizi aksatmadan yürüyüş saatlerinizi belirlemeniz takdire şayan doğrusu. Kek haricinde iyi gittiğinizi söyleyebilirim. Üzüm en çok şeker barındıran meyvelerden bir tanesi. Ancak bir avuç yemişsiniz ve onun dışında meyve tüketmemişsiniz. Porsiyonlarınızın büyüklüğü yeterli. Bir daha ki gün kek, kurabiye, bisküvi tarzı bir şeyler kaçırmazsanız diyetinizidaga da güzelleştirmiş olursunuz :)
Neler içtiğinizi yazmamışsınız. Yediklerimiz kadar içtiklerimizden de yüksek kalori alabiliyoruz. Umarım çayınızı şekersiz içiyor, kola, hazır limonata, hazır meyve suları gibi ekstra şeker barındıran içecekler tüketmiyorsunuzdur.
Bu azimle devam ederseniz başaracağınız eminim :)
Şekersiz çay içiyorum kahvaltılarda,kola gazoz gibi alışkanlıklarım yok.2 lt suyumu da ihmal etmiyorum bu arada,diyet çayı form çayı vs. tüketmiyorum

Evveeeet.. Cumartesi bugün ,1 haftayı geçtik diyette.96'ya düştüm şükür,yürüyüş ,diyet iyi gidiyor şükür,arada küçük kaçamaklarım oluyor ama engellemiyor beni, amacımdan sapmıyorum.Mesela dün kızımın doğum günüydü,bir dilim yaşpasta yedim-bu da 4 kilonun ödülü olsun dedim kendime ehehehe... :) Sonra kaldığım yerden devam tabiiki..

60'a basamak basamak ineceğime göre önümdeki basamak 90 şu an.İnşallah çok inatlaşmaz bedenim benimle.

Back
X