108.8 kilo ve diyet sureci depresyon

🤣🤣🤣 kilolu olanlar ve bunu güzelleyenler düşünsün. ben zaten her gün 1 saatten fazla yürüyüp 3 gün reformer pilatese gidiyorum 2 gün ağırlık çalışıyorum. bu çabama rağmen hala 38 bedenim o ayrı 🤣 en azından kilo almamı dengeliyorum çünkü kilo almaya çok yatkınlaştım
Yanılmıyorsam siz konunuzda ailenizin ve sevgilinizin yemeyi sevdiğini ve onlarla beraber yiyemezseniz üzüleceğinizi, bu yüzden de diyet sevmediğini söyleyen kişisiniz. Siz böyle basit bir sebeple diyet derdim var tribine giriyorsunuz ama bu konunun sahibi bütün gün mesai yapan ev döndüren bir de çocuk bakan bir anne. Azıcık elinizi vicdanınıza koyup düşünün bu kadın nasıl sizin gibi hafta beş gün spor yapsın. Obezite tabii ki güzellenecek bir durum değil ama herkesin kilo verme süreci süresi direnç noktaları hayat koşulları farklı. Ayrıca hatırladığım kadarıyla gençsiniz siz de konu sahibiyle aynı yaşa gelin ev geçindiren çocuk doğurun o zaman gelin sporunuzu kilonuzu yazın bakalım gene bu kadar gülebiliyor musunuz

Sabah kibrit kutusu peynir yumurta 15 zeytin iki dilim ekmek öğlen 8 yk sebze yemeği 1 su bardağı yoğurt salata iki dilim ekmek kuşluk bor meyve bir avuç kuruyemiş akşam iki dilim ekmek yeşillik yoğurt günde 2.5 litre su r5 dakka yuruyus

Bu listeyi yapanın diyetisyen olduğuna emin misiniz baştan aşağı yanlış bir liste bu ... bir öğün sebze varsa mutlaka diğer öğünde protein olmalı. Akşam yemeğinde zaten yemek namına bir şey yok, yoğurt ve salatadan yemek olmaz. Yemeksiz beslenme biçimi olamaz, bu şekilde yanlış ve sağlıksız bir şekilde zayıflasan bile sağlığını kaybedersin konu sahibesi. Emin misin bunu verenin diploması olduğuna?

Yanılmıyorsam siz konunuzda ailenizin ve sevgilinizin yemeyi sevdiğini ve onlarla beraber yiyemezseniz üzüleceğinizi, bu yüzden de diyet sevmediğini söyleyen kişisiniz. Siz böyle basit bir sebeple diyet derdim var tribine giriyorsunuz ama bu konunun sahibi bütün gün mesai yapan ev döndüren bir de çocuk bakan bir anne. Azıcık elinizi vicdanınıza koyup düşünün bu kadın nasıl sizin gibi hafta beş gün spor yapsın. Obezite tabii ki güzellenecek bir durum değil ama herkesin kilo verme süreci süresi direnç noktaları hayat koşulları farklı. Ayrıca hatırladığım kadarıyla gençsiniz siz de konu sahibiyle aynı yaşa gelin ev geçindiren çocuk doğurun o zaman gelin sporunuzu kilonuzu yazın bakalım gene bu kadar gülebiliyor musunuz
ben konu sahibine demedim onu. konu sahibine hiç kötü yorum yapmadım. Öncelikli kilo çok ciddi bir sıkıntı biliyorum. Bir insan keyfine o kilolara çıkmıyor. Bunun çözümü beslenme dediğimde diyetler sağlıklı değil beslenme bozukluğu yapıyor kadın bedeni meta diyen kişi Bana durup dururken gelip 36-38 beden olduğum halde kilolusun zorbalık yapıyorsun birinin yorumunu ciddiye almadan önce yazdıklarına bakın diyerek bana kilolu diyen kişiye yazdım. O kişi de obezite güzelliyor. Aynı şekilde bana bedenime takıntılı olduğumu iddia ediyor. yoksa konu sahibine lafım yok. sağlıklı beslenme düzeni oturtmak çok zor ve bu zorluğu ben dibine kadar yaşıyorum. Zayıf olduğum halde istediğimi yiyememek eskisi gibi mental olarak çok yorucu. ama kilolu insanlarda Bir motivasyon var. bende o da yok bu yüzden zorlanıyorum dedim. o kişi gelip beni tetiklemek istediği için kilolu diyor 🤣 daha önce de kendisinin kilolu olduğunu ve hareket etmekte zorlandığını yazmış biri. aynı şekilde şekerin çözümü beslenme dediğimde de tepki göstermiş 🤣 gidip konumdaki mesajlarını tekrar okudum. Bu düşünce insanları ileri taşımıyor ki. Bana gelmiş sen kendin kilolusun burda diyet yorumu yapamazsın diyor. kilolu olsaydım da yapabilirim. kaldı ki kilolu değilim.

Son düzenleme:
Ekmek yetmezsem 6 yemek kaşığı pirinç bulgur falan yazmış alternatif
Gebeligimde bile verilen listede 3 yemek kasigi yemegin sadece 1 kasigi pilav olabilirdi. Ozellikle gebeligi ornek veriyorum çünkü kalori alimin 2 kati oluyor.
Kolesterol varken hergun yumurtada tuhaf geldi. Et yok, balik yok nasil diyet bu anlayamadim.
Ben sizi cimriliginizle hatirliyorum, gercekten bir diyetisyene gittiniz mi yoksa internetten mi buldunuz bu diyeti?

Diyeti birakmak icin bahane aramayin sarkarmi vucudum diyet depresyon yaparmi falan kilonuz cok asiri diyetinize devam edin yani

Gebeligimde bile verilen listede 3 yemek kasigi yemegin sadece 1 kasigi pilav olabilirdi. Ozellikle gebeligi ornek veriyorum çünkü kalori alimin 2 kati oluyor.
Kolesterol varken hergun yumurtada tuhaf geldi. Et yok, balik yok nasil diyet bu anlayamadim.
Ben sizi cimriliginizle hatirliyorum, gercekten bir diyetisyene gittiniz mi yoksa internetten mi buldunuz bu diyeti?
ama sizin kalori ihtiyacınız 110 kilo biriyle bir değil. kilolu insanların daha fazla kaloriye ihtiyacı var. eski beslenmesini de bilmiyoruz belki 2 ekmek yiyen biriydi 2 tabak pilav yiyordu. Muhtemelen devlet Hastanesine gitmiştir. 2 katı ihtiyaç yoktur muhtemelen max %20dir artan ihtiyaç çünkü bebek zaten kaç kilo ki.

Bu listeyi yapanın diyetisyen olduğuna emin misiniz baştan aşağı yanlış bir liste bu ... bir öğün sebze varsa mutlaka diğer öğünde protein olmalı. Akşam yemeğinde zaten yemek namına bir şey yok, yoğurt ve salatadan yemek olmaz. Yemeksiz beslenme biçimi olamaz, bu şekilde yanlış ve sağlıksız bir şekilde zayıflasan bile sağlığını kaybedersin konu sahibesi. Emin misin bunu verenin diploması olduğuna?
Devlet hastanesine gittim.diyetisyem kaşesi var

Devlet hastanesi diyetisyeni

Ne bekliyordunuz birdenbire ekmeği kesebilir mi bu kiloda bir insan? Tam buğday ekmeği insülin direnci olan insanların yemesi gereken gıdalar arasında, diyetisyenin verdiği de odur sanırım
Bende 85 kilo ile gitmiştim diyetisyene, 6 dilim ekmekle başladı, ikinci ay 4 dilime düşürdü, sonraki ay sadece kahvaltıda iki dilim. Akşam yemeklerinde üç kaşık bulgur pilavı ya da makarnaya her zaman izin vardı sadece pirinç yasaktı. Dediğiniz gibi normalde her gün yüksek miktarda karbonhidrat tüketen bir insan birden yeme alışkanlığını değiştiremiyor. Başladıktan iki hafta sonra kontrole gittiğimde gece 10 civarı çok acıkıyorum demiştim iki galeta ve bir bardak ayranı o saate ekledi. 4 ayda 13 kilo vermiştim o dönem.

Bana da liste az geldi.ilk başlarda doyamıyordum bile

+++
Online diyetler artik o kadar kotu degil, gecenlerde Youtubeda liste veren bir diyetisyene denk geldim gayet makuldu.

iki galeta ve bir bardak ayranı o saate ekledi.
Ben 58 kiloyken gittim diyetisyene kendim zayıflayamıyordum. Gece atıştırması tek bir salatalıktı 😂 günboyu çok doyurucu bir menü vardı. Herkes ooo bu nasıl diyet diyordu. Öğlen tam buğday sandviç ekmeğini yeşillik ve etle dolduruyordum mesela. Bel çevremden acayip zayıflamıştım sporsuz. Yine yapmak isterim müsait olunca listeleri atmadım 😂

Ben 58 kiloyken gittim diyetisyene kendim zayıflayamıyordum. Gece atıştırması tek bir salatalıktı 😂 günboyu çok doyurucu bir menü vardı. Herkes ooo bu nasıl diyet diyordu. Öğlen tam buğday sandviç ekmeğini yeşillik ve etle dolduruyordum mesela. Bel çevremden acayip zayıflamıştım sporsuz. Yine yapmak isterim müsait olunca listeleri atmadım 😂
Şimdi diyet listesine herkes şaşırmış ama kaçırılan şu kilo 3 rakamlı hanelere geldiğinde beslenme kalitesi, o vitamin bu protein falan ikinci derecede önemli oluyor. O zamanlar ben tansiyonum dönem dönem yükseldiği için kardiyolog tavsiyesi ile gittim, diyetisyenin bana dediği önce acil olan kilo kaybetmen 5-6 kilo verdikten sonra tekrar düzenleyeceğim önce kilonun yarattığı krizden kurtulmamız lazım demişti. Cidden bir ay sonra tansiyonum düzeldi, bir daha da çıkmadı. Mesela yumurta olmazım kahvaltıda mutlaka yerim dedim gün içindeki proteini kısacağım o zaman kolesterolün yüksek çünkü dedi 172 idi total kolesterolüm. Diyetisyenlere genelde kızarım son dönemdede gitmiyorum zaten ama burda bir aciliyet var, kilo 100 ü geçmiş, başta kalp damar konusunda bir aciliyet var, ona göre planlamıştır bence.

Şimdi diyet listesine herkes şaşırmış ama kaçırılan şu kilo 3 rakamlı hanelere geldiğinde beslenme kalitesi, o vitamin bu protein falan ikinci derecede önemli oluyor. O zamanlar ben tansiyonum dönem dönem yükseldiği için kardiyolog tavsiyesi ile gittim, diyetisyenin bana dediği önce acil olan kilo kaybetmen 5-6 kilo verdikten sonra tekrar düzenleyeceğim önce kilonun yarattığı krizden kurtulmamız lazım demişti. Cidden bir ay sonra tansiyonum düzeldi, bir daha da çıkmadı. Mesela yumurta olmazım kahvaltıda mutlaka yerim dedim gün içindeki proteini kısacağım o zaman kolesterolün yüksek çünkü dedi 172 idi total kolesterolüm. Diyetisyenlere genelde kızarım son dönemdede gitmiyorum zaten ama burda bir aciliyet var, kilo 100 ü geçmiş, başta kalp damar konusunda bir aciliyet var, ona göre planlamıştır bence.
Ben de diyetisyenlerin poşet bitki çayı vermesine, market kefirini listeye koymasına hep şaşırırdım (bunlar sağlıklı mı ki, ne alaka derdim) ama dediğiniz gibi öncelik acil kilo kaybı.

Kızlar 20 günde 3 4 kilo ancak vermişim. Kıyafetlerde acayip sıkan pantalon larsa şimdi biraz daha rahatım ama sanki hicbir değişiklik yok gibi.ameliyatli çözümlere tamamen kapalıyım.mecbur bu şekilde zayiflicaz
20 günde 4 kilo gayet iyi bence hiç moralinizi bozmayın bu bir süreç. Zaman gelecek kilo vermeniz duracak, vücut kendini korumaya alacak o zamanlar da istikrarınızı bozmazdan devam edin lütfen o anlar diyette kırılma noktası oluyor genelde, veremiyorum diyip bırakılıyor biliyorsunuzdur belki ama yine de hatırlatmak istedim.

Bedenim acayip kaşınıyor.nereye gittiysem dersime çare olmadi.sonra aklıma acaba şeker hastası miyim geldi.dahiliyeye gittin şeker 100 cıktı.kolesterol yüksek çıkınca diyetisyen e yönlendirdi.gunde 4 öğün sıfır şeker bir diyet.kati bir diyet.30 günde 4 kilo verebilmisim.ama iş hayatında iyice güçsüz hissediyorum. En ufak şeylere ağlamalar başladı.mutsuzlugum açlıkla daha da arttı.diyet depresyonu tetikler mi ağlama krizleri falan oluyor.gerci canım artık hiçbişi yemek de istemiyor
Ya çok üzüldüm. Bu ara bende de cok var özellikle geceleri bacaklarım komple bel aşağısı sizinde oyle miydi? Sürekli araştırma yapıyorum şaşırdım konuyu görünce öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşınız kaç? Tetikler çok normal. Başlar çok zorlarsiniz sonra alisiyorsunuz ölümcül diyetleri yapmayın. Diyetisyenler açıkçası çoğu safsata artık doğru düzgün program yazan yok umutsuzca konuşuyorlar hareketlerinizi su icmenizi arttırın bol sebze ve protein ağırlıklı beslenin azalacaktir hiic depresyona girmeyin neler basariliyor aşılıyor bunu asilmayacak? Bende böyle diyorum ama 81 kiloyum 90 dan dustum bir ayda sporla diyetle son bir aydır bıraktım ama olunca yapılıyor.

Back
X