11 aylık bebeğim var ve yine hamileyim yardım lütfen

cangulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
98
2
36
Malatya
11 aylık kızım var ve ben 6 haftalık hamileyim üzülsem mi sevinsem mi arada kaldım çünkü kızım emmeyi çok seviyordu ve benim onu sütten kesmem gerekiyormuş.Kızım biberonda sadece su içiyor şimdiye kadar hiç alışmadı suluğunda da aynısı gibi ben ne yapıcam bi tecrübesi bilgisi olan var mı devam sütünü nasıl biberonla içirebilirm :(((((:18:

11 aylık kızım var ve ben 6 haftalık hamileyim üzülsem mi sevinsem mi arada kaldım çünkü kızım emmeyi çok seviyordu ve benim onu sütten kesmem gerekiyormuş.Kızım biberonda sadece su içiyor şimdiye kadar hiç alışmadı suluğunda da aynısı gibi ben ne yapıcam bi tecrübesi bilgisi olan var mı devam sütünü nasıl biberonla içirebilirm :(((((:18:

memeyi bıraktırma zamanı gelmiş zaten biberonda su içiyosa devam sütüde içebilir sıkıntı yapma. hayırlı olsun buarada :34:

memeyi bıraktırma zamanı gelmiş zaten biberonda su içiyosa devam sütüde içebilir sıkıntı yapma. hayırlı olsun buarada :34:

saol çok teşekkür ederim ama ne bileyim üzüldüm kızıma..su içiyor ama cadı devam sütünü içmiyor görür görmez ağlıyor zor bir durum :(((

aynı sorun benimde başımda kızım 11 aylık ve 15 haftalık hamileyim dr kesinlikle memyi bırakmalı şimdi süt zararlıı zayıflatır dedi 1 hafta oldu memeyi bırakalı devam sütünü ne biberon ne de kaşıkla alıyor görür görmez kaçıyor ben çareyi içine bebe bisküvisi koymak da buldum 100 ml ye 4 bisküvi katıyorum öyle kaşıkla verirsem yiyor sen de edneyebilirsin işimiz çok zor Allah kolaylık versin...

Öncelıkle hayırlı olsun aynı sey benım de basıma gelmıstı 2 sene once kızım 11 aylıkken hamıle kalmısım ve tam dıgum gununde ogrendım o kadar kotu oldumkı kafa yıycektım sadece ben degıl aılemde ılk hamılelıgım baya kotu gecmıstı. Cok sukur ıkıncısı guzel gectı ve dunyalar sekerı bı oglum oldu sımdı 14 aylık. Benımde kızım bıberondan su bıle ıcmıyodu sutten kesınce alıstı artık nasıl bıraktırca. Dıye dusunuyorum bayagı duskun cunku sızzınkıde alısır ıns

Ayni durumu gecen yil bu zamanlar yasadimoglum10 aylikti ben hamile oldugumu oogrendigimde.bana saglik ocagindaki ebebu gorusun eskiden oldugunu emzirebilecegimiama son 3ay emzirmememi soyledi.kasilmalara neden olabilirmis.kendi doktorum artik yavas yavas kesmemi soyledi.ben kiyamadim oglum cok seviyodu emmeyi.cokaarastirdim.emziren anneler oldugunu ogrwndim.hatta tandem nursing mis bu olayin adi.ben oglumu son 3 aya kadar emzirdim .tabi bu arada 1 yasindan sonra devam sutune basladim.biberona 1 yasindan sonra alistirdim.zaten sutum azaldi yavas yavas.ben ikisnide emzirmeyi planliyodum.hic biraktirmayacaktim.ama artik sutum sari gelmeye basladi.dogumdan sonraki ilk gunlerdeki gibi o yuzden artık kesmem gerektigini dusunerek bi gun aniden karar verdim ve biraktirdim.cok zor olmadi allahtan.ben boyle yaptim arkadasim.cevremden hep olumsuz seyler duydum.ama kafama gore takildim.bise olmadi ikiside cok sukur saglikli.tabi karar senin.simdi oglum 22 aylik diger oglumda 4 aylik.

Canm bnm ALLAH KOLaylıgını verir muhakkak sen sabrı kendıne arkadas edın ;)) cocukların arkadas gıbı olcak ne gusel
Canm eskıısı gıbı tarla yok tas yok camasır bulasık desen makıneler yıkıyo hiç mi ewde is yapmıyoruz yapıyosda yanı calısmıyosun galıba ne işin var ohh bebegin dogana kadar buyugun biraz toparlanır canm sen anne olarak sabırlı olcaksın kararlı ve kararlarında tutarlı olcaksın
Allah bebegine saglık sıhhat versin bitanem bnm ewine yeni bi ışık geliyo ayyy ne gusel yhaa
Bnde ikinciyi yapsam ne ;))) kızz aklımı celdinn

Allah yardımcınız olsun ...
Benimde 3.5 ve 2.5 yaşında 2 oğlum var inanın çok zor dönemler geçirdim.

Canm bnm diger topkıtekı paylasımını okudum cocukların suan tam oyun zamnı ve erkk cocukları eminim cok zorlanıyorsundur allah yardımcın olsun
Canm oyun yaslarına gore oyuncaklar bul oyunlar bul ve aksama kadar yorulmalarını sagla
Saglıklı beslenmelerıne dıkkat et
Uyku saatlerını falan ayarlamadıysan yawas yawas ayarla tam olarak ne de zorlandıgını yazarsan o konuda yardımcı olmk isterim
Psikolojık olarak eşin ve sen cocugun yanında bagırmayın bbu cocukları hırcınlastırır sen zorlanırsın cocuklarınla hep konus gözgöze ol sana guvencekleerını anlasınlar istemedigin bişi yaptıklarında üzüldügünü sole sana baglı olduklarından emnım seni üzmek istemîcekler
Bitanem erkek cocukları bu yaslarda bıraz zor olur senin için ama bnce sen bunu yapabılırsın gulum
Direk sıkıntını yaz sana yardımcı olmaya calısalım bitanem
Paşalara benden selam
Bnmde cadı bi kızım war 15 aylık :)))) saat 6;30 kalkıyo kurulu saat gibi yhaa

Canım, çok şükür yemekte uykuda bir problemimiz yok,
uyanık oldukları süre içerisinde de birlikte oyuncaklarla oynuyoruz, aktivite yapıyoruz, masal okuyoruz, müzik dinliyoruz vs..

Gündüzleri 3 saat uyuyorlar o süre içerisinde bütün işlerimi yapmaya çalışıyorum..

Benim tek problemim kıskançlık,
Büyük oğlum çok kıskanıyor, daha önceleri ısırıyor vuruyordu yanlız hiç bırakamıyordum son 3 aydır azaldı inşallah bitecek..

Canım, çok şükür yemekte uykuda bir problemimiz yok,
uyanık oldukları süre içerisinde de birlikte oyuncaklarla oynuyoruz, aktivite yapıyoruz, masal okuyoruz, müzik dinliyoruz vs..

Gündüzleri 3 saat uyuyorlar o süre içerisinde bütün işlerimi yapmaya çalışıyorum..

Benim tek problemim kıskançlık,
Büyük oğlum çok kıskanıyor, daha önceleri ısırıyor vuruyordu yanlız hiç bırakamıyordum son 3 aydır azaldı inşallah bitecek..

İnş biter sen paşalarının gönlünü yaparsın
Büyük paşana bi hediye al gizlice sonra verince deki kardeşin almış sana bunu bole seler yapıp bagı kuvvetlendırebılırsın ne bılım kız bacım aklıma sunlar grlıyo ewe babası gelirken cıkolat faln alıyodur ogluna verırkn kardesının aldıgını onunda kardesıne bişi almak isteyıp istemdiğini sorabılırsin inş bi seneye kalmaz düzelir canm

bebeğim 9 aylıkken hamile kalmıştım bende,
sütten kesmedim doktorumda kesme dedi, 6 aylık hamileyken kızım 15 aylıktı kendi isteğiyle bıraktı. Hiç bir zararını görmedim, kendi bırakmasaydı kesmeyi hiç düşünmüyordum. Zaten yavrucağa bir kazık attım, bide memeden kesmeyi hiç düşünmedim.

wimdi uzerinden 4 yil gecmiw,nasil buyuttunuz,zor oldumu?ayni sorunu ben de yawiyorum. 12ay+15gun kizim var ve yenice hamile oldigumu oyrendim. biraz kotu oldum. iki yawinda kizimi krewe koyup uzmanlik okuyucaktimki wimdi sinavlara hazirlaniyorum. ve supriz hamilelik nasil yapicam bilmiyorum. belki sizler bunu yawayan insanlar gibi bana biraz fikir verirsiniz. olanlara hep iyi yonden bakmaya caliwiyorum. amma kizimi da sudden kesme falan var. bilmiyorum. kafam karma kariwik.

Back
X