11 günlük bebeğim ağır uyku halinde

ferrary99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2021
172
52
48
31
35+6da dogum yaptim. 6 gun küvözde kaldi. Boyu agirligi gayet yerinde dogdu cok sukur. Eve geldik bugun 11 günlük. Meme emmiyor kesinlikle ne yaptiysak hastanede de emmedi. Sağıp biberonla veriyorum mama ile de destekliyoruz. Bebeğimde surekli bir uyku hali var. Gece acikinca kendisi uyanip bagirip beni de uyandiriyor bu cok iyi benim icin ancak gunduz biraksam 10 saat uyuyacakmis gibi yaprak gibi derin derin uyuyor. Sormak istedigim husus şu, beslenirken daha biberonu agzina dayayip iki yudum ictikten sonra güm diye uykuya daliyor ve hemsirelerin tum dediklerini yapmama ragmen uyandiramiyorum. Bu da beslenmesinde eksiklik yaratiyor
Acikip uyaniyor beslerken bir anda daliyor. Doktorla gorustuk sarilik mi var neden diye sarilik yok gayet normal dedi ama beslemekte zorlaniyorum bu uyku halinden dolayi. Gunun 20 saatinden fazla uyuyor. Suanda da beslerken 10 ml süt icti icmedi hemen uyudu uyandiramiyorum her seyi denememe ragmen derin derin uyuyor. Yasyaan var mi bu durumu ne yapabilirim? Uyandirma tekniklerini biliyorum hepsini ama ise yaramiyor

Şekeri düştüğü için uyuyor olabilir. Bir şekilde zorla besleyin 2 saatte bir. 2 saatte bir beslemenize rağmen uyuyorsa huyu öyledir. Ben de çok uyurmuşum

ya hu bebeğim midesi su an kiraz çekirdeği kadar. 10 ml süt doyurabilir onu. sık sık yedirin. 1 saatte bir falan. ben oğlumu 1.5 saatte bir emziriyordum gündüz. uyanmadığı zamanlarda sağıp kaşıkla veriyordum o uyurken. midesi çok kücük onun su an. bazı bebekler az az emiyor. az emdiği zamanlarda sık sık vermeye calisin mamayı. mesela simdi 10 ml içti yarım saat sonra tekrar vermeye calisin, yarım saat sonra tekrar.

midesi büyüdükçe düzene girecektir merak etmeyin

Anlamadiniz sanirim aşırı uyku halinden ben endiseleniyorum beslenmesini zaten eksiksiz yapiyorum ama asiri uyku hali cok zorluyor endise ettiriyor

Anlamadiniz sanirim aşırı uyku halinden ben endiseleniyorum beslenmesini zaten eksiksiz yapiyorum ama asiri uyku hali cok zorluyor endise ettiriyor
Hic beslemeden biraktiginizda en fazla kaç saat uyudu? En uzun uyuma suresi nedir? 4 saatten fazla bıraktığınız oldu mu?

Hic denemedim 2 saatte bir uyandiriyorum uyandirmam yarim saat suruyo belki daha fazla
Uyandırmayın kontrol edin. En fazla 4 saat icinde uyanacagini dusuyorum. Siz onun oyle uyumasina aldanmayin acikinca uyanir mutlaka. Benimde ilk gebeligim oldugu icin sarilik vs olmasin diye 2 saatte bir emzirdim. 2 saati,2 bucuk saati gecince kendim uyandiriyordum bir sey olur korkusuyla. Ama bir kac arkadasim bebek uyandikca emzirdi 3-4 saat yatiyomus. Hicbir problem de olmadi. Biberonla beslendigi icin cabuk doyuyodur. Emzirmede daha cok efor harcadigi icin istemiyordur. Henuz cok kucuk tabiki bol bol uyuyacak. Sizde dinlenin. Bu zamanlari mumla ararsiniz sonra :)

İcime su serptiniz tesekkur ederim. O sekilde denemek istedim ancak doktoru 2 saati gecirmemeye calis deyince israrla oyle yapmaya calisiyorum ben de bir defaya mahsus deneyecegim. Gece 2 saatte bir kendi kalkiyo ama gunduz yok

İcime su serptiniz tesekkur ederim. O sekilde denemek istedim ancak doktoru 2 saati gecirmemeye calis deyince israrla oyle yapmaya calisiyorum ben de bir defaya mahsus deneyecegim. Gece 2 saatte bir kendi kalkiyo ama gunduz yok
Benim bebegim ilk bir hafta sanirim oyle uyuyordu sonra hep kendisi kalktı. En fazla 3 saat uyudugu olmuştur. Ilk zaman kasıyodum sizin gibi sonra biraz saldım hep kendi uyandı. Gece 2 saatte bir uyanan bebek gunduz de uyanir bence. Gece ve gunduzu farkli olabilir. Suan anlamiyolar geceyi gunduzu.Benimki de gunduz uyuyodu gece basliyodu kolik aglamaları. Cok zor oluyo gece uyanık bebek.

Bu arada benim bebegim 40+2 , 3500 kilo doğdu. Ilk dogdugu zaman bir kere mama verdiler ve 15 ml icti demisti hemşire. Sonrasinda emzirmeye başladım. 3 saatte bir gelip kontrol ederlerdi.
Benimki haftasini geçtiginde 15 ml icti senin bebis daha erken doğdugu icin 10 ml yetiyodur belki ona :)

11 günlük bebegi Doktorun dedigi gibi iki saati gecirmeden besleyin sekeri dusuyordur. Sizi Cok iyi anliyorum kis ortasi bebegi soyup uyansin diye balkona cikardigimizi hatirliyorum ben de . Sarilik vardı biraz

Benımkıde uyurdu ılk dogdudunda canm bu gunlerı arayacaksınsen verebıldıgın kadar beslemeye calıs ama sarılık olmasın bebısın.bennbıberonlada verıyordum sagılmıs sut yada mama.memenın kokusu onları bayıltıyor cunku

Bebeği besliyormuşsunuz zaten. O zaman endişe etmeyin. Bebekler ilk 2 hafta emer ve uyur. 2 haftadan sonra gaz sancıları başlar ve gazlandıkça uyanır ağlarlar şu rahat günlerin tadını çıkarın.

doktora sorun ama normal bir durum. benim bebeğimi de ilk 15 gün uyandıramıyorduk. 15 gğn sonra yavas yavas çevredeki seslere, ısığa vs tepki vermeye kendisi uyanmaya be uyanık kalmaya basladı. yularıda sekeri düstüğü için ağır uyuyordur dendiği için söylüyorum.

ben de doktorumuza sormustum cok uyuyor vs diye ki benim bebeğimde sarılık da vardı. doktorum normal uyuması demisti. bez sayısı ve kilo alımı normalde uyuması sorun değil. zaten ilk ayda 18-20 saat arası uyumaları bekleniyor

Sarılık değeri yükselmiş olabilir mi kontrole gittiniz mi hiç, en geç 3 saatte bir besliyor musunuz

Sarılık değeri nasıl bakıldı bilmiyorum ama sarılık ciddi anlamda derin uyku yapıyor benim bebeğim de ilk 2 ay bu şekilde uyuyordu uyandıramıyordum oturup uyanmadığı için ağladığımı bilirim. Uzamış sarılığı oldu maalesef o kadar beslemeye çalışmama rağmen ama akşam 7-8 den sabaha kadar uyandırmakta çok zorlandım ve çok aktif besleyemedim sarılığı da yazdı haliyle.

Yazimi hic okumadan yorum yapmissiniz. Aliskanlik mi bu acaba? Yanlislikla mi okumamayi tercih ettiniz?
Evet uyku sersemi doğru dürüst o ku ya ma dan yazmışım kusura bakmayın..! o kadar aptalım ki o anda bi anneye yardımcı olmaya çalışmışım ve böyle bir üslüpla karşılaşıp şuan dumura uğruyorum gerçekten şaka gibi, galiba saçma bi üslüpla cevap vermekte sizin alışkanlığınız... Ne yapıyosak biz kadınlar birbirimize bu aşağılayıcı konuşmaları yaparak yapıyoruz biraz pozitif mi olsanız? Yani şuan şu yazdığınız nedir anlamaya çalışıyorum ama neyse diyorum.... Çocuksu cevaplar eski kk üyeleri anladı beni...

Her şeyi doktora sormuşsun mikemmel düşünceli anne burada doktordan daha iyi bilen kim çıkar Allah aşkına doktor sana normal demiş bak okumuşum hepsini aferin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…