11 Şubat 2021 Kova Burcunda Yeniay - Burcunuza Etkileri

20210207_195455.jpg
 
kk gökyüzü (9).jpg


Yükselen Koç

Arkadaşlar, ortak bir ideali paylaştığınız gruplar, dernekler ve kariyerden elde ettiğiniz gelirlerle ilgili olumlu gelişmeler yaşayacağınız bir dönem sizi bekliyor. Maddi konular, finansal kaynaklarınız ve arkadaşlarınız bağlantısı bu dönem üzerinizde gerginlik yaratabilir.


Yükselen Boğa

Kariyeriniz, toplum içerisindeki görünürlüğünüz ve başarınız bu dönemin şanslı konularından. Fakat hedeflerinize giderken çok fazla yol değiştirmemeye ve hırslarınıza kapılmamaya özen göstermelisiniz.


Yükselen İkizler

Eğitim, uzaklar, yabancılarla ilgili konular, yayıncılık ve yolculuklar bu dönemde vurgu kazanan şanslı konular arasında. Fakat bu konuları negatif etkileyebilecek ufak tefek bilinçaltı kaynaklı endişeleriniz ve gerginlikleriniz olabilir onlara kulak asmayın.


Yükselen Yengeç

Borçlar, sigortalar, krediler, miras gibi konularda oldukça şanslı bir dönem içerisindesiniz, ileriye dönük yatırımlar için oldukça elverişli, fakat yatırım yaparken gelecek endişesine kapılıyor olabilirsiniz bu da üzerinizde bir gerginlik yaratıyor olabilir, adımlarınızı dikkatli attığınız sürece şanslı bir dönem.


Yükselen Aslan

İkili ilişkiler ve evlilik konuları bu dönem oldukça şanslı. Bir süredir Satürn ve Uranüs zorlayıcı etkileşimleri gergin durumlar ve sorumluluklar getiriyor da olsa bu dönem bu gerginlikleri temizlemek adına oldukça güzel bir şubat ikinci yarısı olacak. Kariyer konusundaki gerginliklere dikkat.


Yükselen Başak

İş hayatınız, günlük işleriniz ve sağlığınız bu dönemde büyük önem kazanmış durumda. Bunları düzeltmek ile ilgili sorumluluklarınız varsa yeni başlangıçlar için çok şanslı bir dönem. Ayrıca işiniz ile ilgili devrim niteliğinde kararlar alabilirsiniz.


Yükselen Terazi

Havadaki aşk kokusunu en çok hissedecek yükselenler bu dönemde Teraziler olacak. Flörtler, yeni başlayan ilişkiler için çok şanslı bir dönem. Evli teraziler için ise çocukları ile ilgili konular ön planda olacak. Borçlar ve ödemeler ile ilgili konular gerginlik yaratabilir


Yükselen Akrep

Ev aile ve gayrimenkul konularının ön planda olduğu bir Şubat 2. yarısı yaşayacaksınız. Evde yaptığınız yenilemeler, gayrimenkul yatırımları bu dönemde ön plana çıkabilir. İkili ilişkiler veya ortaklarınızla ilgili birtakım gerginlikler de yaşayabilirsiniz.


Yükselen Yay

Akrabalarınız, kardeşleriniz, yakın çevreniz ve eğitim ile ilgili konularda şanslı gelişmeler yaşayabilir, destekler alabilirsiniz. Çevrenizde tanıştığınız kişilerle duygusal yakınlıklar yaşanabilir. Veya ileride olumlu geri dönüşleri olacak anlaşmalara imza atabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili konulara dikkat.


Yükselen Oğlak

Finansal konular, yeni finans kaynakları veya yatırımlarla ilgili konulara odaklı bir yeniay yaşayacaksınız. Bu dönem yeni kaynaklara yönelmek veya kaynak artışı konularında oldukça olumlu görünüyor. Çocuklarınızla veya bekârsanız flörtlerinizle birtakım gerginlikler yaşayabilirsiniz. Finansal konularda iyi fakat spekulatif hareketler, borsa gibi konular için riskli bir dönem.


Yükselen Kova

Şüphesiz bu yeniay sizin için oldukça önemli. Hayatınızın geneli ile ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Kendiniz olmak ve isteklerinizin peşinden koşma dürtünüz fazla. Bu kararlar uzun vadede olumlu sonuçlar getirebilir. Görünüşünüzü değiştirmek adına da güzel bir dönem. Ailevi konularda birtakım gerginlikler yaşanabilir.


Yükselen Balık

Kova burcundaki kümeleşme sizin için daha az görünür bir alanda gerçekleşecek. Belki olay bazında ortaya çıkmayacak ama psikolojiniz üzerinde olumlu etkileri olacak bir yeniay. Sizi olumsuza götürdüğünü düşündüğünüz davranışlarınızı değiştirmek, muhtaç olan insanlara yardım etmek gibi faaliyetler size fayda sağlayacaktır. Kardeşleriniz veya akrabalarınızla tartışmalara dikkat.







Korhan Kılınçkaya
 


Asilerin Yeniayı​


kk gökyüzü (6).jpg


Kendime hayrım yok diyenler!

Aslında program tam olarak bunu hedefliyor; yani kendinizden önce toplumu, Dünya’yı düşünen bireyler olmanızı sağlamak istiyor. Düzenin işleyişi de koşulları da oldukça açık. Ya birlikte kazanacak ya birlikte kaybedeceksiniz.
Korkmayın! Sorunlarınızı çözmek için kendi kendinizin doğumuna rehberlik etmeniz kafidir. Şimdi çok basit bir formülle kendinizi yaratmaya başlayabilirsiniz.



Durumu kavra, kabul et ve uyumlan!

Eğitim, sağlık, hijyen, ulaşım, iletişim ve aklınıza gelen diğer tüm sahalarda başlayan değişim, salgın olmasa da başka bir gerekçeyle başlamak zorundaydı. Yeni düzene direnme sebebinizi öğrenmekle başlayabilirsiniz. Bu yaşananlar evrensel bir programın uygulamaya konmasından başka bir şey değildir.

Kısaca insanlık, teknolojinin ve bilimin günlük yaşama uygulanışına doyum sağlamalıdır. Teknolojiden daha işlevsel olan ‘’insani potansiyelini ortaya çıkarabilmek’’ için bu aşamalardan geçmektedir. Bu şu demektir; insan, beyin gücünü kullanabilmek için tüm bunları yaşamaktadır. Direnç gösterdikçe de mevcut gerilimi arttırmaktan başka bir şey elde edemeyecektir.

Salgın bittiğinde, hayat kaldığı yerden değil, olduğu yerden devam edecek. Eğitimin tamamen yüz yüze olmasını ya da insanların yeniden ofislere doluşmasını gerçekten istiyor musunuz? Dünya sağlığına kavuştuğunda, belki siz de pek çok şeyin eskisi gibi olmasını istemeyeceksiniz; kim bilir?

İçinde bulunulan adaptasyon devresini yaşamınızı kolaylaştıracak (iş, meslek, eğitim, ilişki vb.) yol ve yöntemlerin keşfi ve uygulanması doğrultusunda değerlendirin. Teknolojiyi verimli kullanma, yani teknolojinin ahlakına uygun davranma sınavlarınızı verin ki, bir sonraki aşamaya ulaşın. Sonraki aşamayı önünüzdeki on yıl içinde bilmenizin aciliyeti yoktur. O sebeple şu ana odaklanmak yerinde olacaktır ve tam da şu an, kendinizden kendinizi yaratma aşamasındasınız.

İnsan her zaman kendini aradığını, özüne ulaşmaya çalıştığını söyler. Oysa öz, kayıp değildir. Öze ulaşamama sebebi, hakikati kabul etmek istememesidir. Hem evrensellikten, birlikten, bütünlükten bahsedip hem kendindeki tekliği fark edememek ne ilginçtir.
Öze ulaşma karmaşasında size şöyle bir destek sunulabilir; tutku duyduğunuz her şey özünüzün mesajıdır. O sebeple bireysel istek ve arzularınızı önemsemeniz bencillik değil, gerekliliktir. O alanda deneyime ihtiyacınız vardır ve bu deneyim sizi olgunlaştıracaktır. Düşünceleriniz ile duygularınız arasında kurduğunuz denge Yeni ayda hayat kurtaracaktır.

Bir önemli nokta da, toplumsal konulara göstereceğiniz duyarlılıktır. Düşünceleriniz ile duygularınız arasında bir köprü kurmaya ihtiyacınız var. Elbette insanlara sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalısınız, ancak ‘’denge yasası’’ gereği ölçüyü kaçırdığınızda, kazanan olmaz. Aşk ve ilişkilerde de bundan sonra yeni dinamiklerin geçerli olacağını bilmelisiniz.

Özgürlük ihtiyacı içinde olduğunuz alanlar burçlara göre aşağıdaki gibidir, ancak unutmayın ki, özgürleşirken, huzur ve mutluluktan taviz vermemelisiniz. Diğer bir deyişle, duygularınızı akıl yoluyla islah etmeli ve ani çıkışlarda bulunmamalı, nihai hedefi kaybetmemelisiniz.

kk gökyüzü (5).jpg


KOÇ
Sosyal çevreniz ve içinde bulunduğunuz gruplar konusunda bir değişim rüzgarı esiyor olabilir. Neye, kime itirazınız olduğunu tekrar gözden geçirin. Uzun zaman sonra yeni projelere başlamak ve farklı ortamlar içinde bulunmak enerjinizi yükseltebilir. Mesleki anlamda olumlu değişiklikler yaşamaya hazırsanız, yeni ay enerjisini o konuya yönlendirin. Unutmayın ki, karşılıklı bir etkileşim içindesiniz. Tercihler yapabilir ve uygulayabilirsiniz. Yeni bir adım atmak konusunda göstereceğiniz irade insanlığa armağanınız olsun.




BOĞA
Yaşam uzun süredir sizi adeta iş-statü konusunda görmezden geliyordu. Şu an içine gireceğiniz verimli ve yeni süreci geçmişe kızgınlıklarınızla heba etmeyin. Artık kaynak yaratımı kullanımı konusunda ustalaştınız. Sizi, özellikle çevre değişikliği oldukça iyi etkileyebilir. Tüm isyanınız, yeteneklerinizi sergileyememenizle ilgilidir. Yeteneklerinizi sergileme koşullarınız Yeniay ile gerçekleşecektir. Eski defterleri sonsuza kadar kapatın ve bugün yaşamınızda ilk günmüş gibi davranın. Bu defa olacak, inanın. İnsanlığın da keyifli bir hayata inancını tazeleyin.




İKİZLER
Eğitim ve seyahatler konusunda atlanan, ertelenen her ne varsa gündeme gelebilir. Yeni yaşam alanlarına ve yeni konulara eğilmenin vakti geldi. Yaşam eskisinden daha az zevk veriyor hale geldiyse değişiklikler için doğru zaman olabilir. Özellikle ticaret konusunda verimli sonuçlar alabilirsiniz. Zihniniz, kalbiniz, ruhunuz uzak diyarlardayken bedeninizin size yaşattığı esarete isyandasınız. Konu aynı gibi görünüyor olsa da siz artık aynı kişi değilsiniz. Uzak diyarlarda yaşamak ya da ufkun ötesine geçen projelerde var olmak istiyorsunuz, yine; ancak bu defa sınırın ötesine geçmek istemenizin bireysel arzularınızla ilgisi yok. İnsanlara örnek ve ilham vermek için görevinizin peşinden gitmektesiniz.




YENGEÇ
Finansal konular, sizin deri değiştirmek istediğiniz alan olacaktır. Ortaklı kar-zarar konularını enine boyuna düşünmeden dile getirmeyin. Daha bireysel kazançlar elde etmek isteyebilirsiniz. Eş veya arkadaşlarınız sizi bu konuda destekleyebilir. Alma-verme dengesini kurmak, duygusal sapmalardan kurtulma sürecinizle ilgilidir. Şimdiye kadar sadece kendinizi yok saymak, acıtmak, suçlamak için kullandığınız enerjinizi bu defa yaratıma aktarın. Duygularınızın esiri olup sergilediğiniz zorlayıcı tavırlarınızın değişmesi gerekiyor. Sadece sizi değil, tüm insanlığı bu konuda özgürleştirmeye hizmet edeceğinizin bilincinde olmalısınız.




ASLAN
İkili ilişkiler konusunda biraz sıkışmış hissedebilirsiniz. Aşk, ortaklık ya da arkadaşlıklarınızda baskı altında ve gergin hissedebilirsiniz. Makul davranmak, kesip atmadan iyi düşünmek doğru yaklaşım olabilir. Kendinizi düşmanlarla çevrili olduğunuza inandırmayın. Basit değişiklikler ve düzenlemeler stresinizi azaltabilir, hatta sorunları kökten çözümlemenizde yeterli olabilir. Benliğinizi birliktelikler içinde koruduğunuz sürece daha iyi hissedeceksiniz. Elbette birliktelikte bir lidere değil, iş birliğine ihtiyaç olduğunu öğrendiniz. İnsanlığa cesur bir kahramanın ilişkide ne kadar uzlaşmacı olabileceğini öğretin.




BAŞAK
İş ve iş arkadaşlarınız konusu hassaslaştığınız alanlar olabilir. ‘’Bazı değişiklikler olmalı ve ben artık daha kendim gibi çalışmalıyım.’’ isteğiniz ağır basıyor olabilir. Yine de özgürleşmeye aşk ve ilişkiler konusundan başlayabilirsiniz. Rutin yaşamınız, farkında olduğunuz gibi yeni bir düzen ve ritme doğru ilerliyor. Siz yine de ani çıkışlar ve değişikliklerde bulunmadan önce, durumu akıl süzgecinden geçirmeyi ihmal etmeyin. Yaşamı bölerek, parçalayarak deneyimlediniz. Artık kendinizi, diğerlerini, durumları, kavramları bölüp parçalamadan anlayabilirsiniz. Bütünsel düşünün, her şeyin yolunda olduğuna, zaten mükemmel olduğuna inancınızı yitirmeyin.




TERAZİ
Yaşamınız daha huzurlu ve keyifli bir hale gelsin istiyorsunuz. Sevgi ve sevgiliye ise her zaman ihtiyacınız vardı. Yeni ayda aşk ve para konusunda aceleci davranmamak şartıyla olumlu gelişmeler beklenebilir. Ruhunuzu tatmin edebilmek için başkasına ihtiyacınız olmadığını bilmeniz gereklidir. Aksi halde huzurunuzu başka insanların inisiyatifine teslim edersiniz. Yaşamın aşkla güzelleştiği doğrudur, ancak aşkın bin bir yüzünün farkına varma aşamasına çoktan geldiniz. Tüm zamanı, olayları, kişileri keyfin hizmetkarı zannetmeyin. Şimdiye kadar odağınız hep sevdiğiniz oldu. Şimdi odağınız, sevgiye konu olabilecek sonsuz durumu fark etmektir.




AKREP
Yuva, aile ya da ev başlıklı konularda yüzünüz gülsün istiyor ve özgürlük ihtiyacı hissediyorsunuz. Aile içi huzurun korunmasına dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Duygusal yaşamınızı restore ederek kalbinizin yuvanız olmasına izin verin. Ticaret ya da iletişim, destek göreceğiniz Yeni ay konuları olabilir. Aşk ve ilişkiler, gelişmeye ve değişime açık olmanız gereken konulardır. Bu denli sabırlı, cesur ve azimli birinin kendi yuvasını bulması, kurması bu kadar zor olmamalı. İsyanınızın izlerini takip edin. Değiştireceğiniz kalıplaşmış tek bir düşünce; aşk, iş, aile vb. konuları etkisine alan bir dönüşümü başlatacak. Siz de insanlığa yuva kavramının yeni tanımını aktaracaksınız.




YAY
Yakın çevreniz ya da arkadaşlarınızla iletişimde duygusal iniş çıkışlara kurban olmamak için biraz sabır göstermelisiniz. Daha faal bir çevre ya da aktif iletişim ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Zihinsel konulara biraz ara vermek ve daha estetik alanlara yönelmek iç dünyanızın dinginleşmesine katkı sağlayabilir. Maddi konularda olumlu gelişmeler yaşamanız olası. Uzun süredir içinde bulunduğunuz koşulların değişimi ya da değişime direnciyle sınandınız. Basit ölçekli değişimlerin büyük ölçekli yaratımlar sağlamasını beklemekten vazgeçme eşiğindesiniz. Gözünüzün önünden akıp geçen fırsatları, ufak çaplı başarı ve alkışlara feda etmekten vazgeçmekle de başlayabilirsiniz. İnsanlık sizden bunu öğrenmeyi bekliyor.




OĞLAK
Maddi-manevi değerler açısından zenginleştiğinizi hissedeceğiniz bir dönemdesiniz. Para kazanma seçeneklerinizin artması mümkün. Dikkat etmeniz gereken konu, huzurlu bir kazanç ve yatırım çizgisinde ilerlemeniz, yani şüpheli ve riskli yatırımlara girmemenizdir. Para, öz değer ve güvenlik hissinizin çatışmasına sebep olacak bir forma dönüşmesin. Esas mesele, değerlere atadığınız anlamları bir türlü değiştirememeniz. Dönem yeni, koşullar yeni, işleyiş yeni. Artık sizin bildiğiniz doğrular, hesaplanan sonuçları vermiyor. Vereceğiniz ilham, körü körüne uygulanan disiplinin analizi konusunda olmalıdır. Mesela, ‘’çok çalış, çok kazan’’ değil, ‘’sevdiğin işi yap ki, çok kazanasın’’ ilhamı sizin tarafınızdan yansıtılabilir.




KOVA
Benliğinizi, yaşamınızın tüm fiziki koşullarını dilediğiniz gibi şekillendirebilmeniz için gökyüzü sizi destekleyecektir. Kökler ya da geçmiş, zihninizi çok meşgul etmiyor olabilir; ancak sizin de kapatmanız gereken hesaplar, hatta geride bırakmanız gereken kişiler var. Bu hastalıklı bağları kesmek beden sağlığınıza da iyi gelecek. Yaşadığınızı hissetmek istiyorsanız, içinde bulunduğunuz koşulların (ev, iş, ilişki) değişmesine izin verin. Korkmadan, olmak istediğiniz kişi olarak yaşamayı deneyin. Şimdiye kadar yaşamınız, insanlar için anlaşılması zor öykülerden ibaretti; ancak şimdi insanlık, sizin öykülerinizden ilham alıyor. İçinde bulunduğunuz durum, unutulmuş bir dilin tüm Dünya tarafından konuşulmaya başlamasına benziyor; siz sadece benliğinizi koruyun yeter.




BALIK
İçinizdeki çatışmayı doğru yönetip sonlandırabilmenizi umuyorum. Yaşamınız boyunca korku ve kaygılarınız umutlarınızı, mutluluklarınızı gölgelemeyi başardı. Özellikle yakınlarınızı ve sevdiklerinizi bu konuda çok hırpaladınız. Şimdi hem kendinizle hem çevrenizle korku ve şüpheden uzak bir ilişki kurmayı deneyebilirsiniz. Hayaller kurarken duygularınızın değil, aklınızın sesini duymanız gereken bir dönemdesiniz. Çevrenizi genişletmek ve farklı çevrelere girmek size iyi gelebilir. Hayal gücünüzün sınırsızlığı, olumsuz konuların ve kurbanlık psikolojisinin de abartılmasında önemli rol oynuyor. Siz korkmadan, kurban olmadan ve feda etmeden yaşamayı başardıkça insanlık zincirlerinden kurtulacak; yani dönemin enerjisiyle uyumlu yaşamayı başaracak.




Astrolog Seçkin İlbuğa​

 

Merhaba, haftaya Ay’ın Oğlak burcundaki etkisi ile iş ve para odaklı başlıyoruz. Geleceğimizi daha fazla düşünebilir ve para hesabı yapabiliriz. Ayrıca ailemizle ilgili de bir gündemimiz olabilir, anne ya da baba sorunlarıyla ilgilenebiliriz.​


Ciddi bir ruh hali içinde olabilir ve duygusallıktan uzak durabiliriz. Bu etkiler salı günü de devam edecek, iş hayatımıza yoğunlaşmak ve çok çalışmak için uygun günlerde olacağız.

10 Şubat Çarşamba itibariyle Ay Kova burcunda ilerleyecek ve 11 Şubat Perşembe gecesi 22:05’de gerçekleşecek Kova burcundaki Yeni Ay’ın etkilerini yoğun bir şekilde hayatımızda hissetmeye başlayacağız.

Burcu ya da yükseleni Kova, Aslan, Boğa ve Akrep olanlar bu Yeni Ay’dan daha fazla etkilenecek ve içsel sıkıntı yaşayacaklar.

Genel anlamda herkesin hayatındaki belirsiz bir konuyla ilgili yeni bir gündemi olabilir ama Merkür retro olduğu için bu Yeni Ay bize eski bir sorunu geri getirebilir!

Yeni Ay Kova burcunda olduğu için gündemde bilim, teknoloji, uzay ve insanlıkla ilgili konular olabilir. Ayrıca bu Yeni Ay arkadaşlıkları da testten geçirebilir!

11 Şubat Perşembe 17:49’da Venüs ve Jüpiter’in Kova burcundaki kavuşumu hayatınızın bir alanına şans getirebilir. Kötü giden bir işiniz ya da ilişkiniz düzelebilir, sorunlu bir konuda uzlaşma yaşanabilir.

Aynı zamanda haritanızdaki duruma göre elinize büyük bir para geçebilir ya da büyük bir para çıkabilir!

12 Şubat Cuma ve hafta sonu Ay Balık burcunda ilerleyecek, çok duygusal olabilir ve hayallere dalabiliriz. Sevdiklerimiz için fedakarlık ya da bir jest yapmak isteyebiliriz.

Romantik ve sevgi dolu olabilir, adım atarak üzdüğümüz insanların gönlünü almak isteyebiliriz.

Eğer geçmişe takılı kalıp anılarda kaybolursak melankoli yaşayabiliriz, duygusal krizlere dikkat! 14 Şubat Pazar Sevgililer Gününde akşam saatlerine kadar Ay Balık burcunda olacağı için romantik olup sevgimizi hayatımızdaki kişiye jestlerle gösterebiliriz.

Pazar akşamı 18:54 itibariyle Ay Koç burcuna geçeceği için daha cesur ve iddialı olabilir, aklımızdaki konuyla ilgili harekete geçebiliriz.



Mine Ayman
 
kk gökyüzü (3).jpg

KOVA YENİ AYINDAN EN ÇOK ETKİLENECEK BURÇLAR *

Yeni Ay’dan en çok Kova, Akrep, Boğa ve Aslan burçları gerilecek olup Terazi ve İkizler burçları ise olumlu açıdan etkilenecektir. Tüm burçlara olan etkisini daha sonra paylaşacağım.



KOVA YENİ AYI VE BURÇLARA ETKİLERİ *

KOÇ BURCU

Sevgili Koçlar bu hafta kariyer toplum önü statünüz ve kendinize vakit ayıracağınız güzel bir hafta diyebiliriz. 11 Şubat’ta yeni Ay var. Yeniay yeni başlangıç demektir. Arkadaşlık dostluk adına yeni başlangıçlar yapabileceksiniz ve yeni gruplar içerisinde kendinizi gösterebilirsiniz. Yoğun iletişimde olacağınız bir zaman dilimi var. Sosyal ve arkadaşlık çevrenizden kopmalar olabilir. Sizin hayrınıza olacaktır, yenilenecek ve değişeceksiniz. Yeni projelere başlamak, başlatmak enerjisi yoğun. Kariyeriniz ile alakalı değişim dönüşüm ve kendinizi daha iyi gösterebileceğiniz bir zaman.

BOĞA BURCU

Sevgili Boğalar, kariyer eviniz çok hareketli. Toplum önü statünüz kazancınız ve bu konular ile ilgili güzel gelişmeler ve başlangıçlar var. Kazançlarınıza dair yeni kaynaklar bulmanız ve bu konulara yoğunlaşma zamanı. Beklediğiniz haberler ya da kariyere dair durumlar maaş artısı veya iş değişliği gibi haberler gelebilir. Bu hafta hızlı atik güçlü olmak isteyecek ve bu gücü kendinizde bulacaksınız. Bunun yanında yeni bir ilişki başlangıcı ya da eski olan bir ilişkinin de geri gelmesi söz konusu. Kendiniz ile alakalı radikal köklü değişimler yapmak isteyeceksiniz. Aceleci olmayın sabırla bekleyin ve işlerinizi sıralı gitmesini bekleyin. Siz ayakları yere sağlam basan insanlar olarak attığınız her adıma dikkat edersiniz ve bunun sonucunu aldığınızı göreceksiniz.

İKİZLER BURCU

Sevgili İkizler, bu yeni Ay’da uzak bağlantılı işler, mahkemeler ortaklı işler ve eğitim konuları gündeminiz olacak. Yaratıcılık gerektiren bir işiniz var ise ya da bir proje başlatmak istiyor iseniz bu konular hakkında gelişmeler olacaktır. Bir dava süreciniz var ise bu konu hakkında haberleriniz olacaktır. Yüksek öğrenim akademik bazı konular için güzel fikirler geliştirmeniz olası. Bu süreçte sizin dışınızda gelişen durumlar yaşayabileceksiniz. Ticari konular, eğitim ve yurtdışı bağlantılı işlerde sağlam adımlar atma zamanı.

YENGEÇ BURCU

Sevgili Yengeçler, bu Yeni Ay’da ortaklı işler finansal durumunuz ve toplu paranın elinize geçmesi durumu ya da alacak verecek krediler ile alakalı gündeminiz var. Sürprizlere açık olun. Beklemediğiniz durumlar söz konusu. Kredi çekmek istiyorsunuzdur bununla ilgili haberler alabilir veya adımlar atabilirsiniz. Risk içeren durumlarda daha dikkatli adımlar atmanızı tavsiye ediyorum. Finansal konular veya ortaklı iş yapmak istiyor iseniz çok iyi düşünmelisiniz. Sosyal çevre arkadaşlar konusunda da kopuşlar yaşanabilir. Belki eskiden bu yana ötelediğiniz ve sizi üzen bir durum vardı bitmesi söz konusu sizin hayrınıza olacak üzülmeyin sakin kalın.

ASLAN BURCU

Sevgili Aslanlar, sizin vurgunuz ikili ilişkiler üzerine evlilik, iş ilişkisi ve her türlü ikili ilişkiler üzerine başlatma enerjiniz var. Bazı ilişkiler sonlanabilir kopuşlar olabilir veya beklenmedik ani kopmalar yaşanabilir ve ummadık tepkiler alabilirsiniz. Açık düşmanlıklar dostum dediğiniz insanlardan beklemediğiniz bir durum karşınıza çıkması olası. Bu durumlar sizi sarsıyor gibi görünse de aslında tüm ilişkilerinizde sonrası için kalıcılık ve sağlamlık olarak size dönüyor olacaktır. Eksiklerinize bakma zamanı diyebilirim. Ortak noktada birleşmek için güzel fırsatlar. ‘Hazırlıklı olun ilişkiyi devam ettirmek istiyor muyum? Tamam mı devam mı?’ gibi soruları kendinize sorabilirsiniz. En doğru karar sizde.

BAŞAK BURCU

Sevgili Başaklar, sağlık iş ortamı konularınız sürpriz beklenmedik engellere takılma durumu söz konusu olabilir. Düzeni korumakta fayda var. İş değiştirmek, departman değiştirmek isteğiniz olabilir. Sağlığınızdan ertelediğiniz bir durum var ise harekete geç ve erteleme diyecek durumlar yaşama olasılığınız var. Çok efor harcamadan kendinizi çok yormadan işlerinizi halledin. Günlük rutinleriniz sizi yormaya başlayacak ve plan yapmak durumunda kalacaksınız. Yeni fırsatlar yaratma zamanı.

TERAZİ BURCU

Sevgili Teraziler Çocuklar konusunda sorumluluk eş ile tartışma yada çocuklar konusunda anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sorumluluklarınızın arttığını hissedebilirsiniz. Okulların açılma durumunda kaygı duyabilirsiniz. İş yatırımı alım satım konusunda sürpriz olabilir. İlk kez bir yatırım yapmaya karar verdi iseniz bu dönem risk almayın ve bekleyin bilen bir kişiye danışıp yol göstermesini isteyin. Aşk ilişkilerinde, keyif aldığınız konularda da fırsatlar olabilir. Yeni hobiler edinmek isteyebilirsiniz. Yeni insanlar ile tanışmalar yaşanabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

AKREP BURCU

Sevgili Akrepler evlilik, yuva yerleşim konuları ev içinde sürpriz gelişmeler söz konusu. Tartışmalara açık bir dönem. Bağ koparmadan önce sakin kalın ve düşünün. Ev arayışınız var ise güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Geçmişte önünüze gelen ve sizin görmezden geldiğiniz bir konunun tekrara gündeme gelmesi yaşanabilir. İstikrar ve huzur arayışınız olabilir. Dinlenin ve aileniz ile güzel zamanların keyfini çıkarın.

YAY BURCU

Sevgili Yaylar, yakın çevre, kardeşler, iş arkadaşları gündeminiz olabilir. Bu dönem çevremizde sağlam dostluk, sağlam aile birliği söz konusu. Sabırlı olmanızda fayda var. Her şeyin bir yöntemi vardır. Yeni insan yeni çevre ve değişim isteyeceksiniz. Bazı arkadaşlarınızın size iyi gelmediğini düşünerek değişim yapmak isteyebilirsiniz. Geçmişte olan dostlarınız ile buluşma ya da sosyal medyada olmanızda fayda var.

OĞLAK BURCU

Para, para, para diyeceğiniz bir döngü. Para evinizde hareketlilik mevcut ve etkili göstergeler var. Beklenmeyeni bekle diyor. Ertelediğiniz almak istediğiniz özellikle elektronik cihazlar sizin için dikkat çekici. Yatırım yapmak, fırsatlar yakalamak söz konusu. Maaşınıza zam alabilir veya beklemedik bir para akışı yaşayabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde de güzel vurgular var.İşinizde içinde olduğunuz sektörde de güzel gelişme var. Dikkat etmeniz gereken durum risk içeren konulardan uzak durun biraz erteleyin.

KOVA BURCU

Sevgili Kovalar, Bütün gezegenler burcunuzda yerleşmiş durumda. Sizin için yeni başlangıç zamanı ve değişim için eskileri hayatınızdan çıkarıp yenilere yer açmalısınız. Siz düzeninizin bozulmasını pek sevmezsiniz ama burada gökyüzü size artık değiş dönüş diyecek ve bunu yaptığınızda hayatınızda değişen durumlara siz dahi inanamayacaksınız. Aile konularında kontrolünüzde olmayan bazı durumlar söz konusu. Geçmiş konuları enine boyuna düşünün ve kararınızı net verin. Geçmişe sünger çek ve yeniliklere kendini aç. Bu yeniayda yenilik ve değişim sizin için güzellikler getirecek.

BALIK BURCU

Yeni Ay da arka planda kalarak bitirmeniz gereken durumları bitirme zamanı. Dış dünya ile iletişimi bırakıp kendinize zaman ayırmak isteyeceğiniz bir zaman. Yenilik zamanı ama eskiyi bırakmadan yeniye gidemeyiz. Geçmişe sünger çek ve bazı konuları yeniden değerlendirme zamanı. Bazı gelişmeler yaşamanız söz konusu. Hayatınızdan bazı insanları çıkarma zamanı. Ruhsal olarak kendi içinizde hesaplaşma zamanı. Kuruntu zamanı değil varsayımlar ile hareket etmeyin gerçekçi olun ve arkanıza yaslanıp hayatınızı bir gözden geçirin. Belki kendinizi sorgulayacak ve doğru yolu kendiniz bulacaksınız.





KÜLLERİNİZDEN DOĞMAYA HAZIR MISINIZ?

Yeni ay, yeni başlangıç enerjisi taşır ve kişi kendini her zaman olduğundan daha dinamik enerjik içi içine sığmayan bir yapıda bulabilir. Eskiyi bırak ki yeniler gelsin. Yenilenme zamanı harekete geç diyor gökyüzü. Küllerinizden yeniden doğmaya hazır mısınız?

Herkesin ve bütünün en yüksek hayrına olsun…



Karma Astrolog Elif Bozkurter
 
tumblr_ced0c8861fb6a4e453106e6a40fe46d1_1e13e152_1280.jpg

11 Şubat Perşembe günü TR saatiyle 22:05’te Kova burcunda 23 derecede yeniay meydana geliyor. Detaylarına birazdan bakacağız ama haftalık videoda dinlediğiniz üzere, iyi mi kötü mü kararı siz vereceksiniz. Ben sadece ihtimalleri söyleyeceğim. :KK59:

Önce güzelliklerden başlayalım. Çünkü kaç haftadır ağzımdan güzel bir şey çıkmadı. Hazır elimizde mutluluk varken önce onu açıklayalım.

Güzellikler, güzellerden geliyor. Kimdir bunlar Venüs ve Jüpiter. Kendileri aslında yeniayla kontakta değiller fakat hep deriz ya yeniayın, dolunayın etrafına bakmak gerek. Etrafa bakınca yine Kova burcunda kavuşan bir Venüs-Jüpiter ikilisi görüyoruz. Bu bir kere bireysel olarak şanstır. Hayatımızdaki yeni sayfalarda, adımlarda destek olur. Özellikle ilişkilerde ve maddi konularda tam umudu kesmişken adeta bir ışık olur. Yani, bireysel olarak şanslı bir yeniay mı orasına evet diyebiliriz. Kendisi retroda da olsa Merkür de 2 derece farkla bu ikiliye göz kırpıyor. Özellikle retrodan önce adım attığınız konularda tam da olmadı derken bir anda güzel haber gelebilir. Buraya kadar gayet güzel. Bireysel olarak sevinmeliyiz de peki ya toplumsal olarak?

Öncelikle yeniaydan ziyade 10 Şubat tarihi açılışı yapıyor. Bu tehlikelidir. İşin içinde Mars vardır ve pek sevmeyiz. Yeniayın yakınlarında böyle görünümler benim hoşuma gitmez. Afetler konusunda yazdığım A,B,C planlarımız hazır olsun derken 10 Şubat ile buna daha dikkat etmek gerekir. Küçük Mars ve Merkür mü bizi korkutacak? Tabii ki hayır. Çünkü Şubat ayında sahneye assolistimiz Satürn çıkıyor ve ben son noktayı koymadan kimse rahat etmesin diyerek ensemizde olacak. Yaptığı açılar hiç hiç tatlı değil. 17 Şubat’ta Uranüs ile kesinleşecek olan açılarından biri, bu yeniayda 1 derece farkla aktif! Bu yüzden beklenmedik her koşula özellikle doğal afete karşı planlarımız hazır olsun. İkincisi ise, 28 Ocak dolunayında bahsettiğim asteroitten geliyor. Orada ne demiştik virüs yayılımını arttıracak vakalara dikkat edelim. O zaman bu asteroid “Hygeia” dolunayla kontaktaydı. Fakat şimdi daha beteriyle! Satürn ile 180 derece karşıt ve Satürn öğretmendir. Ders almamışsak gazabı büyük olur. Kısacası virüsle ilgili yayılırsak aman aşı geldi dersek Satürn tokatlarıyla gelecek. Özellikle 11 Şubat itibariyle bir aylık süreçte her zamankinden tedbirli olalım. Satürn, ülkenin ölüm evinde dolaşırken gerek virüs gerek afetler için bu açılar tatlı değil.

Şimdi ben güzeli de yazdım kötüyü de. Bireysel olarak iyi, burçlarınızın içinde kötü yorumlar olmayacak. Negatiflikler toplumsal olarak bizi gerecektir. 11 Şubat yeniayında Venüs bu kadar güzelken, 14 Şubat’ta yeni aşklar, şahane mutluluklar da olur derdim ama siz siz olun sevdiğinize hediye olarak afet çantası alın. 2021’de en güzel hediye bu olacak. Şakası yok Şubat, Ocak’tan daha sert mesajlarla geliyor. Daha önümüzde Mayıs’lar Ağustos’lar var. Şubat ayı, artık bir afet çantamız veya B planımız yoksa tam da bunları düşünmek için ideal olacaktır.

tumblr_d6299e8220e27ebce6d64bc4bc79a868_65a47efc_1280.jpg

Aşağıda burçlarınızın yeniay yorumlarını okuyabilirsiniz. Yükselen burcu okumayı unutmayalım.


KOÇ

11 Şubat’taki yeniay, sizler için umut olacak. Keşke dedikleriniz bir bir gerçek olabilir. Aşkta inanılmaz bir gelişme yaşayabilirsiniz. Şansım yok diyen Koç’lar bu yeniaydan sonra şansa inanacaktır.

BOĞA

Yeniay, agresif olduğunuz kariyer konularında size bir şans verecektir. Özellikle bu iş hayatında sadece başarı değil maddi olarak da destekler getirecektir. Sadece Merkür retro bitmediği için yeni bir işe halen başvurmayın.

İKİZLER

11 Şubat yeniayında, sizler akademik alanda yeni bir adım atabilirsiniz. Ayrıca aşkta her şey ters gidiyor derken bir anda şansınız dönebilir. Hislerinize güvenin.

YENGEÇ

Yeniayda sizler için finansal olarak şans var. Bu sebeple parayla ilgili her şeyi bu yeniaya bırakmak iyi olacaktır. Ayrıca bu yeniayda eşinizin gelirinde artış olabilir. Bir miras meselesi varsa lehinize dönebilir.

ASLAN

11 Şubat yeniayı tam da gerginlik yaşadığınız ilişki konularında yeni bir başlangıç için sizleri destekleyecektir. Eskideki her şeyi bırakıp aşkla yola devam edebilirsiniz. Ortaklıkla olan işinizde maddi geliriniz artabilir.

BAŞAK

11 Şubat yeniayında agresif olduğunuz ofiste yeni başlangıçlar için güzel zamanlar olacaktır. Duygusal hayatınızda da karamsarken ansızın biri kalbinizi çalabilir. Sağlığınızda güzel sonuçlar alabilirsiniz.

TERAZİ

11 Şubat yeniayıyla beraber aşk hayatınızda şanslı ve yeni bir döneme gireceksiniz. Hatta bu Venüs-Jüpiter ikilisini en çok Terazi’ler görecektir. Bir bebek haberi alabilirsiniz. Çocuğunuzla ilgili sevindirici haberler gelebilir.

AKREP

11 Şubat yeniayında aileye sevinçli haberler gelebilir. Yeni bir birey katılabilir. Gayrimenkul işlerinizde maddi olarak güzel sonuca ulaşabilirsiniz.

YAY

11 Şubat yeniayı sizlere hiç ummadığınız güzel haberler getirecektir. Bunu sevdiğinizden de duyabilirsiniz. Ayrıca eğitimde bir başvurunuz, sınavınız varsa güzel sonuçlanacaktır.

OĞLAK

11 Şubat yeniayıyla beraber ayın başındaki maddi risklerin aksine finansal olarak mutlu olacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Önünüzde maddi olarak yeni kapılar açılabilir. Gelirinizde artış olabilir.

KOVA

11 Şubat yeniayı sizlerin burcunda gerçekleştiğinden her anlamda yeni sayfalar açacağınız bir döneme giriyorsunuz. Kesinlikle ben yapamam değil ben yaparım diyerek her konuda harekete geçin. Dış görünüşünüzde radikal değişimlere gidebilirsiniz.

BALIK

11 Şubat yeniayı sizlere psikolojik olarak iyi gelecektir. Aklınıza taktığınız ne varsa bir bir size yük olmaktan çıkacaktır. Geçmişteki biri tekrardan dönmek isteyebilir.





Astromeri
 
11 Şubat 2021 Kova-YeniAy’ı Burçlara etkileri;


Koç Burcu

Hayata bakışını güncelleyeceğin, ideallerine odaklanacağın bir süreç olacak.

Eğitim, finans, kariyer, yaşam alanların ile ilgili düzenlemeler yapacağın bir süreç olacak.

Sosyal ilişkilerin hareketlenirken, eski dostlukları onarabilir, yeni dostluklara açık olabilirsin.

Yatırım yaptığın alanlardan geri dönüşler alacağın, finansal anlamda şanslı bir süreç olacak.



Boğa Burcu

Senini çin son derece yenilikçi bir YeniAy süreci olacak.

Süregelen iş, eğitim, proje, işbirlikleri ile ilgili alanları gözden geçireceğin bir süreç olacak.

Yeniliğe açık olacak, finansal anlamda düzenlemelere gideceksin.

Yatırım, Gayrimenkul alanları öne çıkabilir.

Yine imaj, stil, dış görünüş ile ilgili yenilikler yapacağın bir süreç olacak.

Özel hayatını, ailevi ilişkilerini yönetmen gereken bu YeniAy sürecinde, krizlerden kaçınmalısın.



İkizler Burcu

Yeniliklere açık olacağın, eğitim, kariyer hayatın adına atılımlar yapacağın bir süreç olacak.

Eğitim alabilir, iş hayatında öne çıkmak adına girişimlerde bulunabilirsin.

Evinle yakından ilgilenebilir, dekoratif değişimler yapabilir ya da ev değiştirebilirsin.

Bu dönemde uzaklar gündemine oturabilir, seyahatler yapabilirsin.

Bekar bir İkizler isen, uzaklardan biri ile ilişkiye adım atabilirsin.



Yengeç Burcu

Hukuksal meseleler, Resmi daire işlemleri, Bankacılık işlemleri, Finansal meseleler öne çıkıyor.

Ödemeler, Borçlar, Alacaklar, Ssk, Vergi gibi konuları öne çıkaran bir süreç olacak.

Evli isen eşinin iş, kariyer hayatı, ödemeler, borçlar gibi alanları öne çıkabilir.

Finansal meselelere vurgu yapan YeniAy süresinde aceleci olmamalısın.

Merkür Retro transitte olduğu için geçmişten gelen meseleler ön plana çıkacaktır.

Etrafındaki insanların gerçek yüzlerini göreceğin bir dönemden geçeceksin.



Aslan Burcu

Özel hayatını ön plana çıkaracak YeniAy, süregelen evliliğin, ilişkin ile ilgili önemli değişimler gündeme getirebilir.

Süregelen bir ilişkin söz konusu ise, resmi adımlar atabilirsin.

Bekar bir Aslan isen, ciddi bir ilişkiye adım atabilirsin.

Ev yaşamın, konfor alanın, kendine ayırdığın zamanlar senin için önemli olacak.

Kişisel gelişim alanlarına kendini yenileceğin bir süreç olacak.



Başak Burcu

Sağlığın, Kariyer hayatın ile ilgili önemli değişimleri gündeme getirecek bir YeniAy süreci olacak.

Yönetici gezegenin Retro transitte olduğu için yarım kalmış meseleleri tamamlamak adına ideal bir dönem.

Yeni bir proje, işbirliği başlatmak yerine süregelen işbirliklerini düzenlemeli ya da noktalamalısın.

Yarım kalmış projeleri, biriken işleri tamamlamanı isteyen bir süreç olacak.

Geleceğe yönelik finansal anlamda büyük adımlar atmaktan kaçınmalı, kontrollü ilerlemelisin.



Terazi Burcu

Aşk, sevgi, ilişkiler, evlilikler adına heyecan verici bir süreç olacak senin adına.

Evli, ilişkisi olan bir Terazi isen, fazlası ile ilgili, alakalı olabilir, beklentilerini yüksek tutabilirsin.

Çocukları olan bir Terazi isen, fazlası ile ilgili, sevgili olabilirsin.

Çocuk sahibi olmak isteyen bir Terazi isen, gökyüzü seni destekliyor.

Bekar bir Terazi isen, yeni aşka yelken açabilirsin.

Yine bekar bir Terazi isen, eski eşin, partnerin seninle yeniden iletişim kurmak isteyebilir.

Finansal anlamda fazlası ile şanslı bir dönem olacak senin adına.

Yer değişikliği, lüks tüketimi ön plana çıkabilir.



Akrep Burcu

Değişim diyen YeniAy, karmik etkili bir sürece taşıyor seni.

Ev, yaşam alanı, ailevi ilişkiler adına son derece dönüştürücü bir süreç olacak.

Ev değişimi, dekoratif değişimler, taşınma konuları gündeme gelebilir.

Geçmişten gelen çözümlenememiş konuları şifalandıracak bir YeniAy dönemi olacak.

Ailevi ilişkilerde süregelen problemleri aşmana yardımcı olacak bir dönem.

Finansal meseleler, kariyer, eğitim adına kontrol isteyen bu dönemde şanslı değişimler öne çıkabilir.

Özel hayatında agresyondan kaçınman gereken bir süreç olacak.



Yay Burcu

İletişime açık olacağın, arkadaşlık, dostluk ilişkilerinin pekişeceği bir süreç olacak.

Ailevi ilişkilerin, sosyal ilişkilerin öne çıkarken, duyacaklarına şaşırabilirsin.

Kariyer, eğitim, iş çevrelerinde önemli ayrışmalar, fikir ayrılıkları gündeme gelebilir.

Yeni fikirler, projeler geliştirebilir, kendini daha net ifade edebilirsin.

Eş, partner ailesi ile ilgili önemli gelişmeler öne çıkabilir.



Oğlak Burcu

Kariyer, eğitim, finans hayatın adına düzenlemeler getirecek bir YeniAy.

Süregelen kariyer, iş hayatını geliştirebilirsin.

Geçmişten gelen kaçırdığın fırsatlar yüzünü güldürebilir.

Ancak finansal anlamda kontrollü olmalı, tüketim konusunda abartıdan kaçınmalısın.

Özel hayatında fazlası özgürlükçü hareket edebilirsin bu durum süregelen evliliğin, ilişkin adına sorunlar oluşturabilir.

Yeni bir ilişki başlatmaktan kaçınabilir, daha flörtöz hareket edebilirsin.



Kova Burcu

Kariyer hayatında parlayacağın, finansal düzenlemeler yapacağın bir dönem olacak.

Öz burcunda meydana gelen YeniAy sana fazlası ile bereketli gelecek.

Ancak dış etkenler, iş çevresi, ailevi ilişkiler seni biraz aşağı çekebilir.

Gerginliklerden kaçınmalı, mutlaka kontrollü hareket etmelisin.

Özel hayatında beklentilerini yönetmeli, dengeli olmaya özen göstermelisin.

Bekar bir Kova isen, flörtöz ilişkilerinde iletişim sorunları seni yorabilir.



Balık Burcu

Geleceğe yönelik hareket edeceğin, hayallerini hayata geçirmek isteyeceğin bir dönem.

Kariyer, eğitim, finans hayatın adına geçmiş işleri tamamlayabilir, farklı alanlara adımlar atabilirsin.

Ancak Merkür Retro transitte olduğu için reklam, lansman adına ideal bir dönem olmayabilir.

Kontrollü olmalı, planlarını zamana yaymalı, Merkür Retro transitten sonra harekete geçmelisin.

Özel hayatında mutlaka sağduyulu, empatik olmaya özen göstermelisin.

Gerek özel hayatında, gerek ailevi ilişkilerinde krizlere açık bir dönem, yönetmelisin.



Sevgiyle;

-Astrolog Seda Turan
 
aşk (2).jpg


11 Şubat 2021, KOVA Burcu’nda YENİAY… Daha da Kendimi Tutamayacam Halleri!​


11 Şubat 2021 günü İstanbul’a göre 22:05 itibariyle YENİAY adını verdiğimiz Güneş – AY kavuşumu tam halini alıyor. YENİAY haritasını yorumlarken aşağıdaki bilgileri dikkate alıyorum;
  • Güneş ve AY KOVA Burcu’nun 23 derecesinde ve haritanın 5’inci evinde kavuşuyor.
  • KOVA’nın yöneticisi olan Uranüs Boğa Burcu’nda, haritanın 8’inci evinde, Lilith ve Mars ile kavuşumda.
  • Haritanın Yükselen Noktası 5 derece Terazi. Yöneticsi Venüs, Kova Stelyumuna dahil.
  • Venüs, Jüpiter, Retro Merkür, AY ve Güneş 10 derecelik bir orb içinde 5’inci evde Stelyum oluşturuyorlar.
  • Kova Stelyumu, Boğa’daki Uranüs-Lilith-Mars Stelyumuna kare açı yapıyor.
Yüksek gerilim hattı gibi bir YENİAY bu…
KOVA Stelyumu Türkiye haritasının 9’uncu evine denk düşüyor ve haritanın MC yöneticisi olan Neptün ile karşıtlık yapıyor.

Sosyal düzlemde;
  • Akademik platformlar ve uluslararası ilişkiler konularında aktif gelişmelerin olması, haksızlık, hukuksuzluk karşısında başkaldırı temalarının çokça gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Bu gelişmeler resmi iradeye başkaldırı gibi algılabilir ve çekişme, çatışma seviyesi artabilir.
  • Havakoşulları kötüleşebilir ve olumsuz hava şartlarına bağlı sorunlar ya da yer sarsıntıları olabilir.
  • Mali piyasalarda fazlaca manipülasyon veya hatalı işlemler, yanlış bilgilendirmeler meydana gelebilir. Küçük yatırımcıların riskli hareketlere kalkışmamaları yerinde olur.
  • Merkür’ün Kova’da retro konumda olması ve sert etkiler de alması nedeniyle bazı elektronik aletler, iletişim sistemleri, elektrik ve Internet hatlarında sorunlar yaşanabilir.


Bireysel düzlemde;
  • Arzularımıza ve sıradışı sayılabilecek isteklerimize gem vurmakta zorlanabilir, hayatımızı değiştirecek kararlar verebilir, risk almak konusunda her zamankinden daha iştahlı olabiliriz.
  • Hakkımızı aramak, kendimizi olduğumuz gibi ortaya koymak, bu güne dek başkalarının baskısıyla ertelediğimiz bazı kararları uygulamaya koymak ihtiyacımız artabilir.
  • İkili ilişkilerde baskı altında tutulmuş olan tepkiler kontrolsüzce ortaya dökülebilir.
  • Bazı evlilikler, iş ortaklıkları veya iş birlikleri beklenmedik sorunların patlak vermesiyle bitebilir.
  • Kendimizi birilerini ikna etmek konusunda aşırı zorlayabilir ya da birilerinin bu şekilde üzerimize gelmesine maruz kalabiliriz.
  • İletişim kazaları nedeniyle uzlaşmaya gidilebilecek konularda tartışmalar büyüyebilir.
  • Geçmişte daha farklı değerlendirmiş olduğumuz bir konuyla ilgili ani zihin parıltıları, farkındalıklar, idrak açılımları oluşabilir.
Arzu hayatı sürdürülebilir kılan unsurdur. Zira insan arzu ile aksiyona geçer. Bir şeylerden zevk almak bizi onları tekrar tekrar ve daha iyi yapmak konusunda teşvik eder. Zevkle ve şevkle yaptığımız bir şeyler bulmak hayata da anlam kazandırır. İnsan hep ”normal, alışılmış, kabul gören” şeyleri yaparak zevk ve şevk alamaz… Kendisinin ve hayatın sınırlarını keşfetmek, yeni olasılıkları fark etmek, ”başka türlü bir şeyleri” tatmak ister. Bazen de netameli görünen, birileri tarafından üzerine kırmızı ile çarpı konulmuş, herkesin denemeye cüret etmeyeceği şeyleri araştırmak ve bu konular hakkında kendi deneyimlerimizla karar vermek bize çekici gelebilir.

Bazen birilerine ”o işin öyle olmayacağını, bunun daha farklı ve verimli bir yolu da olduğunu” göstermek isteriz. Ya da bunun böyle olduğunu biz fark eder ve kendi içimizde değişim ihtiyacı hisseder, yeni arayışlara gireriz.

İşte bunlar hep oluşa, gidişe, düzene başkaldırma halledir. Bazen insan içinde tutup durduğu, hatta durduğunun farkında bile olmadığı şeyleri bir anda fark edip, bir avazda ortaya dökmek ister.

Bu YENİAY’da arzularımızın, meraklarımızın, arayışlarımızın, haklarımızın, yeni düşünce ve kararlarımızın sorun değil… Ancak Merkür retro olduğu için acele etmemek, insanları ve koşulları doğru anladığımızdan ve kendimizi doğru ifade ettiğimizden emin olmak, kapıları bize de zarar verecek şekilde zorlanarak kırmamak, birlikte hareket etmemiz ya da ortak kararlar almamız gereken insanlarla aramızda dengelerin oluşması için 27 Şubat’taki Balık Dolunayı’nı beklemek yerinde olabilir.







Kaynak: Junoastroloji
 
X