• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 yaşındaki kızım...

Lutfen ilkokul notlarına bakip beklenti icine girmeyin. Onlar gercek not degil:KK43:
toplantilarda velilerim bazen soyluyor, ortaokula kadar cok iyiydi ondan sonra boyle oldu diye.
muhakkak bir adapte olma sureci var ama cocugun gercek kapasitesi ortaokulda ortaya cikiyor.
sekizinci siniftaki cocugunun notlarini hala kabullenemeyen velim var. Ilkokulda cok iyiydi diyor hala. Oysa uc senedir dersine giriyorum bir kez dahi ellinin uzerinde not almadi cocuk.
cocugunuzun gercek kapasitesinin farkina varin. Ozel ders dusunuyorsaniz bence en iyisi kucuk siniflarda aldirmak. Bes bunun icin uygun. Temeli saglam olur en azindan. Konular fazla ilerlemeden ve tabi cocuk da istiyorsa ozel ders dusunebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için evet haklısın ilkokul notları gerçek not değil, kızım ilkokula giderken bunları fark edemiyor insan ama şimdi daha iyi anlıyorum. Kızımın asıl sorunu örneğin ben akşamları en azından yarım saat tekrar yapmasını istiyorum hayır ödevimi yaptım zaten deyip sinirleniyor. Derslerine yeterince özen gösterse başarılı oluyor ama o özeni özellikle bu sene göstermek istemiyor.

kızınızın okuluna gidip hocalarıyla konuşsanız onlarda fark etmiştir bu durumu. Notları bi anda bu kadar düşüyorsa kesin vardır birşey.Şöyle söylim kız kardeşim ilkokul 5 e giderken sınıf arkadaşının abisi gelmiş ve kız kardeşimi tehtit etmiş "kardeşimden yüksek not almıcaksın bir daha ders çalıştığını notlarının iyi olduğunu görmeyeyim , kardeşim sınıf birincisi olucak" demiş.. aynı bu şekilde bi anda notları düştü yardımcı olmaya çalıştık odaya çekildi ağladı.Biraz ipleri sıkı tutun derim.Ayrıca en önemlisi de her ay muhakkak kızınızın okuluna gidip öğretmenlerinden durumunu öğrenin,sınıftaki arkadaşlarıyla iletişime bakın..

1 hafta önce eşim gitti öğretmenleriyle görüştü, matematik öğretmeni dışında diğer öğretmenleri ders içinde aktif olmadığını söylemiş, hiç parmak kaldırmıyor dersi dinlese de katılmıyor gibi demişler. Matematik öğretmeni de tam tersini söylemiş o parmak hiç inmiyor habire havada demiş. Derste aktif olmaması dışında öğretmenlerin en ufak bir şikayeti yok saygılı, söz dinleyen bir çocuk demişler. Sürekli soruyorum ama arkadaşlarından bahsederken hepsini seviyorum diyor.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için evet haklısın ilkokul notları gerçek not değil, kızım ilkokula giderken bunları fark edemiyor insan ama şimdi daha iyi anlıyorum. Kızımın asıl sorunu örneğin ben akşamları en azından yarım saat tekrar yapmasını istiyorum hayır ödevimi yaptım zaten deyip sinirleniyor. Derslerine yeterince özen gösterse başarılı oluyor ama o özeni özellikle bu sene göstermek istemiyor.

O zaman ergenlik diyelim biz bu sorunlara.
Cocuklarin ders calismayla, notla fazla Sıkıştırılmamasi taraftariyim.
su surecte hosuna gidecek aktivitelere yonlendirseniz belki hircinligini biraz atar.
sporla arasi nasil mesela?
bir de belli ki sayisal zekasi yuksek bir cocuk.
o alanda tesvik edilirse okulu daha cok sever umarim.

1 hafta önce eşim gitti öğretmenleriyle görüştü, matematik öğretmeni dışında diğer öğretmenleri ders içinde aktif olmadığını söylemiş, hiç parmak kaldırmıyor dersi dinlese de katılmıyor gibi demişler. Matematik öğretmeni de tam tersini söylemiş o parmak hiç inmiyor habire havada demiş. Derste aktif olmaması dışında öğretmenlerin en ufak bir şikayeti yok saygılı, söz dinleyen bir çocuk demişler. Sürekli soruyorum ama arkadaşlarından bahsederken hepsini seviyorum diyor.

vallahi cnm benim oğlumda öyleydi .psikolağa gittik şimdi bayaaaa iyi şükür tavsiye ederim

ilkokulda not denen bişey sadece kağıt üzerinde var.
hepsi 5 olsa bile bu akademik başarısının yüksek olduğu anlamına gelmeyebilir.
sayısal derslere ilgisi var demek ki bu tür zekası yüksek.
farklı çalışma stilleri ve stratejileri kullanmaya teşvik ederek diğer derslerinin de iyi olmasına yardımcı olabilirsiniz.
mesela okul dersleri ile ilgili üyelikle satılan eğitici yayınlar var bilgisayar üzerinden resimler şekiller videolar vs. bu şekilde öğretiyor. bunları bi araştırın.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için yaklaşık 15 gün önce anne ben artık derslerime çok çalışacağım karar verdim. Yardımcı kitaplarım var ama bana test kitapları lazım alır mısın dedi. Gittim bütün derslere ait yaprak test kitapları aldım. Ama faydası oldu mu olmadı? Önerinizi de mutlaka uygulayacağım, ilkokulda ilk 3 yıl okutan öğretmeniyle sık görüşürdük sürekli irtibat halindeydik bir gün bana kızınız çok başarılı olabilecek bir öğrenci biraz çabalaması lazım bir de en önemli sorun yazılı da hızlı okuyor ve okuduğunu anlamıyor dedi. Örneğin yonunda olmamalı yazıyorsa o olmalı diye okuyup ona göre cevap veriyor bu yüzden sürekli hata yapıyor dedi. Dikkat dağınıklığı olabilir dedi pedagoga götürdüm 3-4 seans gittik hatta dikkat dağınıklığı yok dedi konuşurken sizi dinlemiyor gibi görünüyor ama aslında dinliyor sorduğum her şeye net cevaplar aldım dedi.

Yinede emin olmayın endişelemeye devam edin derim. Normal birşey gibi durmuyor gerçekten.Ergenlik olsa bile bi anda bu kadar alışkanlıklarından vageçecek kadar da değildir sanırım..Oturup dertleşmeye çalışın Allah yardımcınız olsun tez zamanda da eski haline döner inşallah..

Yinede emin olmayın endişelemeye devam edin derim. Normal birşey gibi durmuyor gerçekten.Ergenlik olsa bile bi anda bu kadar alışkanlıklarından vageçecek kadar da değildir sanırım..Oturup dertleşmeye çalışın Allah yardımcınız olsun tez zamanda da eski haline döner inşallah..

Çok teşekkür ederim amin inşallah.

Merhaba arkadaşlar, akıl akıldan üstündür o yüzden sizin fikirleriniz benim için çok önemli. Gelelim konuya, bu yıl 5. sınıfa giden kızımın ders notları hızla düşüyor. İlk 4 sene dersleri mükemmel olan kızım bu sene her yeni sınavda biraz daha başarısız oluyor. En son bugün sosyalden 43 aldım anne dedi ki ilk yazılısı 93'tü. Hiçbir zaman bir kıyaslama içine girmedim ya da yüksek beklentilerim olmadı ama onun derslerinden bu kadar kopması canımı sıkmaya başladı. Ödevlerini yapıyor her gün onda bir sıkıntı yok ama hemen bir an önce yapıp kaldırayım derdinde. Kitap okumayı sevdiremiyorum, aile içinde kitap okuma saati dahi yaptık, ama biz kitap okurken kızımız kitabı yüzüne kapatıp sırf kitap okumasın diye uyuya kaldı. Hafta sonları okul kursuna gönderdik, fakat orada da ders üniteleri eş zamanlı gitmediği için faydası olmadı. Bu dönem böyle geçti zaten ama ikinci dönemde özel öğretmen mi tutsam acaba evde haftanın belirli günleri gelip birebir derslerinde yardımcı olabileceği. Ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum hatta her zaman yardımcıyım ama biraz ders çalış gel çalıştırayım diyince hemen agresifleşiyor bunaldım yeter artık diyor, kendi haline bırakmayı denedim sıkılmasın diye ama gördüm ki o da çözüm olmadı. Sadece matematikte çok iyi onun dışında işleme dayalı olmayan dersleri hiç sevmiyor. Ne yapabilirim bu konuda farklı önerileri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

Bir sıkıntısı olması muhtemel, önce bir bunu araştırın. Ortaokul zor gelmiş olabilir, çocuklar alışma sürecinde sıkıntı çekiyor çoğu zaman. Kitap okuma konusuna gelirsek, aileden görmediği birdavranışı kolay kolay uygulamaya geçirmez çocuklar. Ailece yapılan kitap okuma seansları yapmacık olduğu için bu yöntem tutmaz pek. Gün içinde sizin kitap okuduğunuzu görmesi, okumaktan hoşlandığınızı farketmesi lazım.. Sözel derslerde başarısız olması okumamasından kaynaklanıyor. Zamanla matematikteki başarısına da yansıyacak bu. Okuduğunu anlaması her ders içşn gerekli çünkü.

Özel ders aldırmanız işe yarayabilir, ama çocuğu görmeden haftada birkaç saat yeter denilemez. Ben özel ders veriyorum yıllardır. Anne babaların en büyük hatası budur. Haftada 2 saat matematik dersi istiyorum der veli. Ama o çocuğa haftada iki saat yetmez. Ondan sonra özel ders de bir işe yaramadı olur.

Bir sıkıntısı olması muhtemel, önce bir bunu araştırın. Ortaokul zor gelmiş olabilir, çocuklar alışma sürecinde sıkıntı çekiyor çoğu zaman. Kitap okuma konusuna gelirsek, aileden görmediği birdavranışı kolay kolay uygulamaya geçirmez çocuklar. Ailece yapılan kitap okuma seansları yapmacık olduğu için bu yöntem tutmaz pek. Gün içinde sizin kitap okuduğunuzu görmesi, okumaktan hoşlandığınızı farketmesi lazım.. Sözel derslerde başarısız olması okumamasından kaynaklanıyor. Zamanla matematikteki başarısına da yansıyacak bu. Okuduğunu anlaması her ders içşn gerekli çünkü.

Özel ders aldırmanız işe yarayabilir, ama çocuğu görmeden haftada birkaç saat yeter denilemez. Ben özel ders veriyorum yıllardır. Anne babaların en büyük hatası budur. Haftada 2 saat matematik dersi istiyorum der veli. Ama o çocuğa haftada iki saat yetmez. Ondan sonra özel ders de bir işe yaramadı olur.

Teşekkürler yorumunuz için, hayır aslında ben mesleğim gereği sürekli kitaplarla iç içeyim ve evde de kitap okuyorum. Beni kitap okurken gördüğünde verdiği tepki "Offf anne sende hiç sıkılmıyor musun, zaten bütün gün kitaplarla uğraşıyorsun, ben olsam eve gelince kitap görmek istemem" bu birazda içten gelecek bir şey sanırım. Özel ders konusunda haftada birkaç saat olarak değil birkaç gün hani ondan da sıkılmasın fazla diye düşündüm, 4. sınıfta da evde özel ders aldı o da okulda öğretmen değişikliğinden dolayı öğretmenlerin ders anlatma tekniklerine adapte olamamasından kaynaklandı. O ablamızı çok seviyordu hatta onun geleceği günleri iple çekiyordu, hafta sonları geliyordu o bayan 3-4 gibi geliyor 7 gibi gidiyordu. Bayağı faydası olmuştu. Ama şimdi özel öğretmen konusunda pek de hevesli değil gibi istemiyorum diyor.

Çocuklar genelde sınıf öğretmenlerinden branş öğretmenine geçişlerde zorlanıyorlar. Hem ergenlik hem eski anne-baba yerine koydukları, dertlerini dinleyen öğretmenlerin gidip yerine farklı farklı öğretmenlerin ve farklı farklı tekniklerin gelmesi zor olsa gerek. Matematik öğretmeni yumuşaktır, Türkçe öğretmeni serttir derken çocuklar nasıl davranacaklarını şaşırırlar. Ergenlik belirtileri, ben büyüdüm havaları derken ilk dönem böyle geçer...
Derslerini ciddiye almamazlık yapmayın, ipin ucu kaçarsa toparlamak zor olur. Rehberlik öğretmeniyle konuşup beraber bir çalışma planı yapılabilir, en azından sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.
Ekleme= Kardeşim şu an 8. sınıfta, geçiş döneminde o da farklı öğretmenlere alışamadı. Özellikle kimi öğretmenlerin aşırı agresif halleri, hakaretleri ve "siz yapamazsınız, hepiniz boşsunuz" imaları not düşüşüne sebep oldu. Kendi öğretmenleri sürekli yüreklendiriyor, övüyordu çünkü. Bir seneyi öyle zorlaya zorlaya geçirdik. Şimdi tekrar toparladı neyse ki...

Teşekkürler yorumunuz için, hayır aslında ben mesleğim gereği sürekli kitaplarla iç içeyim ve evde de kitap okuyorum. Beni kitap okurken gördüğünde verdiği tepki "Offf anne sende hiç sıkılmıyor musun, zaten bütün gün kitaplarla uğraşıyorsun, ben olsam eve gelince kitap görmek istemem" bu birazda içten gelecek bir şey sanırım. Özel ders konusunda haftada birkaç saat olarak değil birkaç gün hani ondan da sıkılmasın fazla diye düşündüm, 4. sınıfta da evde özel ders aldı o da okulda öğretmen değişikliğinden dolayı öğretmenlerin ders anlatma tekniklerine adapte olamamasından kaynaklandı. O ablamızı çok seviyordu hatta onun geleceği günleri iple çekiyordu, hafta sonları geliyordu o bayan 3-4 gibi geliyor 7 gibi gidiyordu. Bayağı faydası olmuştu. Ama şimdi özel öğretmen konusunda pek de hevesli değil gibi istemiyorum diyor.
20 yaşında bir yeğenim var, bu yaşlardayken kitap okutmak işkenceydi. Anne baba okur, biz okuruz ama çocuk sevmiyor sevmiyor. Sonra ben ona bir kitap hediye ettim, o milat oldu. Şimdi deli gibi okuyor. Hediye almak istediğimde soruyorum bazen neye ihtiyacın var diye, sen kitap al teyze diyor. Sizinki de zamanla sevebilir. Çok seveceği bir kitap bulmaya çalışın.
Bir günde 3 saat çok yoğun, sıkılması normal. Haftada birkaç güne birer saat yayın. Gelen öğretmeni severse itiraz etmez muhtemelen. Şimdi yaymak hoşuna gitmiş onun belli ki. Bir de gelen kişi ödül vaadetsin. Mesela karne şu şu notlarla gelirse seni sinemaya götürücem gibi şeyler. Sizin ödül vermenizle öğretmenden ödül alması farklı algılanıyor çocuklar tarafından. Şevklenecektir eminim.

Çocuklar genelde sınıf öğretmenlerinden branş öğretmenine geçişlerde zorlanıyorlar. Hem ergenlik hem eski anne-baba yerine koydukları, dertlerini dinleyen öğretmenlerin gidip yerine farklı farklı öğretmenlerin ve farklı farklı tekniklerin gelmesi zor olsa gerek. Matematik öğretmeni yumuşaktır, Türkçe öğretmeni serttir derken çocuklar nasıl davranacaklarını şaşırırlar. Ergenlik belirtileri, ben büyüdüm havaları derken ilk dönem böyle geçer...
Derslerini ciddiye almamazlık yapmayın, ipin ucu kaçarsa toparlamak zor olur. Rehberlik öğretmeniyle konuşup beraber bir çalışma planı yapılabilir, en azından sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.
Ekleme= Kardeşim şu an 8. sınıfta, geçiş döneminde o da farklı öğretmenlere alışamadı. Özellikle kimi öğretmenlerin aşırı agresif halleri, hakaretleri ve "siz yapamazsınız, hepiniz boşsunuz" imaları not düşüşüne sebep oldu. Kendi öğretmenleri sürekli yüreklendiriyor, övüyordu çünkü. Bir seneyi öyle zorlaya zorlaya geçirdik. Şimdi tekrar toparladı neyse ki...

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Derslerini hep ciddiye alıyorum ipin ucu kaçmasın diye ama bazen benimle resmen kavga ediyor, başka çocukların annesi de böylemidir acaba mesela tekrar yap diyor mudur hiç sanmıyorum bir tek sen böylesin diye. İnşallah dediğiniz gibi olur ikinci dönem toparlar ya da 6. sınıfta, zayıf not aldığında suçlamıyorum sadece çok daha iyi not alabilirsin istersen ben sana inanıyorum ama sen çabalamıyorsun anneciğim diyorum. O konuda da memnun bir arkadaşı yazılıdan 89 almış kızıma eve gidince anneme 100 aldım diyeceğim çünkü annem 89 aldığımı duyunca beni öldürür demiş. Kızım eve geldi o gün anne seni çok seviyorum ben zayıf aldığımda tamam üzülüyorsun ama hiç bana seni öldürürüm demiyorsun dedi.

20 yaşında bir yeğenim var, bu yaşlardayken kitap okutmak işkenceydi. Anne baba okur, biz okuruz ama çocuk sevmiyor sevmiyor. Sonra ben ona bir kitap hediye ettim, o milat oldu. Şimdi deli gibi okuyor. Hediye almak istediğimde soruyorum bazen neye ihtiyacın var diye, sen kitap al teyze diyor. Sizinki de zamanla sevebilir. Çok seveceği bir kitap bulmaya çalışın.
Bir günde 3 saat çok yoğun, sıkılması normal. Haftada birkaç güne birer saat yayın. Gelen öğretmeni severse itiraz etmez muhtemelen. Şimdi yaymak hoşuna gitmiş onun belli ki. Bir de gelen kişi ödül vaadetsin. Mesela karne şu şu notlarla gelirse seni sinemaya götürücem gibi şeyler. Sizin ödül vermenizle öğretmenden ödül alması farklı algılanıyor çocuklar tarafından. Şevklenecektir eminim.

Ne güzel umarım benim kızımda ileride kitap okumayı sevmeye başlar. Aldığım kitapların içinde tek bir tanesini bitirdi ve çok sevdi ondan sonra bu heves devam etmedi maalesef.

5. sınıfta öğrenciler bocalama yaşıyor. İlk kademede sadece tek öğretmene alışıklar. Şimdi bir sürü ders, bir sürü öğretmen haliyle bocalıyorlar. Ortaokul onlara hiç uygun değil maalesef. Bir de ergenliğe girme çabaları var. Üzerine çok gitmeyin, bu dönemin geçmesini bekleyin. Bence 2. dönem toparlayacaktır. En azından bizim birçok öğrencimizde gözlemlediğimiz durum bu. Baktınız 2. döneme de kötü başladı, o zaman takviye yapabilirsiniz.

Okuma aliskanligi kazandirmak istiyorsaniz bence eglenceli kitaplardan baslayi. Harry Potter, genc kizlar icin yazilmis Gece Evi diye bir seri var, benzer eglencelik kitaplar alin. CosmoGirl stili dergiler de olabilir, maksat kitap, dergi kapagi kaldirmaya alissin. Aliskanlik kazanainca daha entellektuel seyler okur, ama once eli alissin, kitapciya gitmeyi kendi istesin diye dusunuyorum :)

Okuma aliskanligi kazandirmak istiyorsaniz bence eglenceli kitaplardan baslayi. Harry Potter, genc kizlar icin yazilmis Gece Evi diye bir seri var, benzer eglencelik kitaplar alin. CosmoGirl stili dergiler de olabilir, maksat kitap, dergi kapagi kaldirmaya alissin. Aliskanlik kazanainca daha entellektuel seyler okur, ama once eli alissin, kitapciya gitmeyi kendi istesin diye dusunuyorum :)

Verdiğiniz kitap önerilerini not ettim. Çok teşekkürler, ama işte kitapçıya kendi gitmeyi hiçbir zaman istemedi, isteyeceği günü de sabırsızlıkla bekliyorum.

Verdiğiniz kitap önerilerini not ettim. Çok teşekkürler, ama işte kitapçıya kendi gitmeyi hiçbir zaman istemedi, isteyeceği günü de sabırsızlıkla bekliyorum.

Merak ettim google ladim 11-14 yas diye bir kategori varmis :

http://www.pandora.com.tr/urunler/1...i/215?type=0&sayfa=1&resimli=1&sirala=0&dil=0

Sunlari da gormustum kitapcida, cok satanlardaydi:
http://www.pandora.com.tr/urun/hayalet-arkadaslarim-1-okuldaki-hayalet-ciltli/376908
http://www.pandora.com.tr/urun/kiz-kardesim-vampir-11-tek-basina/371162

Bence kizinizin farkli seyler ihtiyaci var.
Demek ki su an farkina vardigi yeni seyler var, yada daha eksikligini hissettigi ama onun ne oldugunu bile bilmedigi seyler. Once onlarin doyurulmasi gerekiyor diye dusunuyorum.
Yeni ilgi alani var mi ?
Belki ilgi alani bile yok, cunku cocuk boslukta neyi istedigini bile bilmiyor olabilir.
Zevk alacagi bir sey varsa tavsiyem onu yapmasi, ve imkanlarin sunulmasi.
Cocuk hayatindan zevk aldikca, artik gorev gibi gordugu okulda, yapmasi gerekenleri yapmaktan cok sIkIlmiyacaktir.

Ben oyleyimdir mesela, eyer tatmin deyilsem yasdadigim hayattan diyer yapmam gerekenlerde kesintiye ugrar.
Ama mutlu olayim beni hic birsey durduramaz.

Unutmayin kiziniz artik ergenlige geciyor. Ergenlik sadece agresiflik asilik deyildir, hayati yeni gozlerle gormeye baslamaktir. Duyularin deyismesi ve guclenmesidir.
Bence oncelikle kizinizi kizinizla birlikte kesfedin, ve onu doyuma ulastirin, nesi eksikse.
Gerisinin gelicegine inaniyorum.

ortaokula adapte sorunu yaşıyor olabilir. ben ortaokuldayken (((-annemle babam normalde kızan insanlar değiller ama çocuk psikolojisi-))) bir tane sınavdan kötü olsam aileme nasıl söylerim diye üzülürdüm ağlardım gizli gizli. o dönem fen bilgisi karneme 2 geldi:KK14: annemle babam beni konuşarak rahatlatmıştı.belki kızınızda da öyle bir şey olmuştur. kızınızı korkutmadan ürkütmeden noldu bi sorun mu var die sormalısınız. çalışırsa yapabileceğine inandırın o zaman rahatlar. ilkokuldan kat be kat ağır gelir çünkü ortaokul. şimdiden başarılarının devamını diliyorum:KK3:

Merhaba arkadaşlar, akıl akıldan üstündür o yüzden sizin fikirleriniz benim için çok önemli. Gelelim konuya, bu yıl 5. sınıfa giden kızımın ders notları hızla düşüyor. İlk 4 sene dersleri mükemmel olan kızım bu sene her yeni sınavda biraz daha başarısız oluyor. En son bugün sosyalden 43 aldım anne dedi ki ilk yazılısı 93'tü. Hiçbir zaman bir kıyaslama içine girmedim ya da yüksek beklentilerim olmadı ama onun derslerinden bu kadar kopması canımı sıkmaya başladı. Ödevlerini yapıyor her gün onda bir sıkıntı yok ama hemen bir an önce yapıp kaldırayım derdinde. Kitap okumayı sevdiremiyorum, aile içinde kitap okuma saati dahi yaptık, ama biz kitap okurken kızımız kitabı yüzüne kapatıp sırf kitap okumasın diye uyuya kaldı. Hafta sonları okul kursuna gönderdik, fakat orada da ders üniteleri eş zamanlı gitmediği için faydası olmadı. Bu dönem böyle geçti zaten ama ikinci dönemde özel öğretmen mi tutsam acaba evde haftanın belirli günleri gelip birebir derslerinde yardımcı olabileceği. Ben elimden geldiğince yardımcı oluyorum hatta her zaman yardımcıyım ama biraz ders çalış gel çalıştırayım diyince hemen agresifleşiyor bunaldım yeter artık diyor, kendi haline bırakmayı denedim sıkılmasın diye ama gördüm ki o da çözüm olmadı. Sadece matematikte çok iyi onun dışında işleme dayalı olmayan dersleri hiç sevmiyor. Ne yapabilirim bu konuda farklı önerileri olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.
Bu duruma öğretmen+ anne kimliğinle yaklaşmak istiyorum :) Sözel ders için kitap çok önemli sizde farkındasınızdır. Ancak kitap okuma saati yaptık denedik olmadı ye vazgeçmeyin. 1 yıla kadar deneyin. Dikkatini çeken kitabı bulmaya çalışın. Derslerinde ki Düşüş aile içi Yada arkadaş Çevresi sorunlardan Kaynaklı olma ihtimali oldukca fazla. Eğer evim içinde sıkıntı yoksa arkadaşlarıyla olan ilişkilerini sohbet ederek öğrenebilirsiniz. Ayrıca 4 den 5 e geçiş bi süreçtir derslerin değiştiği öğretmenlerin arttığı bir dönem. Kızımızla kendi okul hayatınızdan komik seyler anlayabilirsiniz. eğer kardeşi varsa biraz Kardeşini kızımızdan uzak tutun. Yaşıt komşu veya iyi anlaştığı yaşıt kuzeni varda haftalık kitap belirleyin hafta bitince aynı kitap hakkında oturup konuşsunlar. Alıp kızınızı sinemaya gidin belli ki ergenliğe geçiş dönemi yaşıyorsunuz.sizden uzaklaşmasına izin vermeyin

Back
X