11 yaşındaki kızımın kalıcı dişleri çekilecek başına gelen var mı lütfen bilgi verin

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.637
12.691
Merhaba
Başlıktan da anladığınız gibi 11 yaşındaki kızımın kalıcı dişleri için" çekmek zorundayız "dedi doktor "peki ımplant mı olacak "dediğimde hayır 18 yaşından önce ımplant yapılmaz dedi "böyle boş mu kalacak "dedim evet dedi ama boş kaldığında yanak içine çökmez mi nasıl olacak bilmiyorum
tam da dış görünüşüne önem verdiği bir evre ayrıca kendisi çok başarılı ve dersleri mi falan olumsuz etkiler mi diye de korkuyorum
bu doktor devlet hastanesindeydi acaba uğraşmak mı istemedi dolgu ile veya kanal tedavisi ike kurtarılacak diş var mıydı günlerdir bunu düşünüyorum ve Ankara da iyi bir pedodontist var mı diye araştırıyorum lütfen yardımcı olun çok üzgünüm

Sorun ne ki? Disler birbirinin tepesine mi cikiyor? Yani agzi mi dar? Bazi ortodontik tedavilerde disleri duzeltmek icin disler cekiliyor, dogrudur.
Yoksa curuk sorunu mu var?

diş teli takılacak ise azılar çekilebiliyor öyle, tel mi takılacak?

Evet çürük sebebiyle çekilecek tek falan takılmayacak eğer çekilmezse kist oluşurmuş ağızda

dişhekimi olarak tavsiyem pedodonti uzmanına da göstermeniz olur..kök uçları kapanmamışsa en iyi ve ileri tedaviyi onlar yapar...zaten uzmanda çekilmesi gerektiğini söylerse yapıcak birşey yok mecbur çektirirsiniz..

dişhekimi olarak tavsiyem pedodonti uzmanına da göstermeniz olur..kök uçları kapanmamışsa en iyi ve ileri tedaviyi onlar yapar...zaten uzmanda çekilmesi gerektiğini söylerse yapıcak birşey yok mecbur çektirirsiniz..
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim ama bu çekimler yapılırsa benim endişe duyduğum gibi yüzünün çökmesi kalan dişlerinin ayrılması gibi sorunlar yaşanmaz mı

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim ama bu çekimler yapılırsa benim endişe duyduğum gibi yüzünün çökmesi kalan dişlerinin ayrılması gibi sorunlar yaşanmaz mı
yüz çökmesi olmaz merak etmeyin..ama bu kadar erken yaşta diş kaybetmeye başlaması iyi değil tabiki..durumunuz varsa tavsiyem mutlaka özel bir pedodonti uzmanına görünmeniz..üniversite hastanelerinide tercih edebilirsiniz..

yüz çökmesi olmaz merak etmeyin..ama bu kadar erken yaşta diş kaybetmeye başlaması iyi değil tabiki..durumunuz varsa tavsiyem mutlaka özel bir pedodonti uzmanına görünmeniz..üniversite hastanelerinide tercih edebilirsiniz..
Çok teşekkür ederim tekrar cevabınız için
Araştırmalarım sonucu başkent ünv diş kliniğinde karar kıldım inşallah orda tedaviye başlayacağız

Devlette her türden doktor var hemen yaptırmayın bence, ben 4 tane dolgu yaptırdım 5 6 sene önce ve daha hiç sızlamadı bile. Ama kardeşimin dişine kanal tedavisi yapmadan dolgu yapan sözde diş doktoru yüzünden kardeşimin dişi de çekildi. Yani gidip başka doktorlara da gösterin, İstanbul'da mısınız acaba? Doktor önerebilirim muayeneleri ücretsiz olanlardan. Çünkü devlet hastanelerinde çok sayıda yaptım bitti ci doktor var maalesef.

Devlette her türden doktor var hemen yaptırmayın bence, ben 4 tane dolgu yaptırdım 5 6 sene önce ve daha hiç sızlamadı bile. Ama kardeşimin dişine kanal tedavisi yapmadan dolgu yapan sözde diş doktoru yüzünden kardeşimin dişi de çekildi. Yani gidip başka doktorlara da gösterin, İstanbul'da mısınız acaba? Doktor önerebilirim muayeneleri ücretsiz olanlardan. Çünkü devlet hastanelerinde çok sayıda yaptım bitti ci doktor var maalesef.
Bende devlette çalışan bir hekimim..size bir şeyr söyleyim mi hasta başına ayrılan süre 15 dk.. Bu sürede muayene mi yapıldın anestezi mi tutsun tedavi mi yapılsın.. Akla mantığa aykırı bir durum ama malasef gerçek.. Mücadele halindeyiz bu iş böyle olmaz olsa bile sizin yaşadığınoz gibi olan hastaya olur ama anlayan nerde..mutlaka işini savsaklayanlar her alanda olduğu gibi bizdede vardır.. Ama devlet hastanelerindeki problemlerin bir çoğu çalışma şartlarının kötülüğünden kaynaklanıyor..

X