114 kilo ile zayıflamaya başlıyorum!!!çok uzun bir yol

Günaydın umutsuz yorgun bir savaşçı gibi yaptım sabah kahvaltımı...
:( ne zaman zayıflayacağım ben diye düşünürek....

Kahvaltı listen

2 kibrit kutusu peynir.
3 zeytin 1.5 dilim ekmek
1 yumurta
söğüş

ara öğünümde bir elma olacak...

Sakin pes etme kilolari bi anda almiyoruz verirkende bi anda veremeyiz yaptiklarin neticesini elbet goreceksinnn asla kacamak yapmaaa bu zamana kadar yedimde n3 oldu diye dusun yedigin seni o anlkk mutlu ede bilir ama sonrasinda daha mutsuz olacan boyle dusun kendini hep motive et kendinde dayanma gucu bulamadigin zaman buraya gel ve bizlerden destek all... ben inaniyorum yapacaksinnnnn kendinde inan

Sakin pes etme kilolari bi anda almiyoruz verirkende bi anda veremeyiz yaptiklarin neticesini elbet goreceksinnn asla kacamak yapmaaa bu zamana kadar yedimde n3 oldu diye dusun yedigin seni o anlkk mutlu ede bilir ama sonrasinda daha mutsuz olacan boyle dusun kendini hep motive et kendinde dayanma gucu bulamadigin zaman buraya gel ve bizlerden destek all... ben inaniyorum yapacaksinnnnn kendinde inan

yazdıkların için çok ama çok teşekkürler... haklısın pes etmemek gerekiyor...

Ve diyetim değişti kızlar...
Diywetisyen vücudu şaşırtmamız gerekiyor dedi ve üç günlük bir liste verdi...

Sabah: 1,5 kibrit kutusu prynir
2 dilim ekmek
söğüş

ara öğün : 1 kutu ayran

öğlen: 100 gr beyz et
bol salata
1 kutu ayran

ikindi: Yarım paket diyet biskü.
1 kutu ayran

akşam : 1 kase çorba
150 gr et beyaz
bol salata
gece: 1 kutu ayran

Bu diyeti üç gün yapıcam umarım bir işe yarar... Hafta sonu içinde başka bir diyet verdi... Etklerin yerini pirinç yada makarna alacak hafta sonu... Pişmiş halde birer bardak...

Hayde diyorum...

allah yardimcin olsun gerbera. Ne kadar zor ve kolay oldugunu ben bilirim.
Zor ama imkansiz degil. Sadece zaman aliyor. Ve sabir gerektiriyor.

allah yardimcin olsun gerbera. Ne kadar zor ve kolay oldugunu ben bilirim.
Zor ama imkansiz degil. Sadece zaman aliyor. Ve sabir gerektiriyor.

sana inanamıyorum.. seni görmek nasıl umutlandırdı beni anlatamam... tebrik ediyorum seni. bir başlığın var mı okuyayım... yada işin sırrı ne lütfen benimle paylaş sen nasıl verdin bu kiloları nekdar oldu diyet yapalı....

Merhaba bu karari aldigin icin seni tebrik ediyorumm.. ve bende bir ay once senin gibi kilo verme karari aldim.. kendimi tarttigimda 99kg oldugu mu gorunce beni korku sardi ve bu karari almama sebep oldu.. simdi 89 kg ya dustum fakat daha yolun sonuna cok var... burda hepimiz birbirimize destek cikalim... biz bunu basaracagimizdan eminim.

merhaba.
Benim sirrim diyetisyende degil.
Senin diyet listeni okudum.
Cok yanlis ve uygulanamayacak kadar dusuk kalorili oldugunu dusunuyorum.
Benim 1 sene surdu diyet yapmam.

Tavsiyem:
dukan diyeti
karatay diyeti
ilk insan diyeti
alkali diyeti
tas devri diyeti

kitaplarini oku.

Iyi bir endokrinologa git ozelde. Eger aclik insulinin 10 dan yuksekse metformin kullanmaya basla. Krom pikolinat kullan.

Diyetinden ekmek hamurisi, icine tahil, un giren her seyi cikart.

Sutu birak.

Meyve yemeyi birak.

Yiyecegin en tatli sekerli yiyecek havuc ve domates falan, yani sebzeler olsun.

Diyetisyenlerin diyetleri yeme sistemleri, kan sekerleri, insulin dengeleri bozulmamis 60 kiloluk insanlarda ise yariyor,

sende ise yarayacagini sanmiyorum.

Yarasa bile 1 kilo vermek icin benim dedigim diyette harcayacaginin 10 kati emek harcaman gerekecek.

Diyetisyene verecegin parayi dedigim doktora tahlillere kitaplara ve dogru duzgun kaliteli etlere baliklara harca.

Sana ve sirrimi ogrenmek isteyen herkese tavsiyelerim bu kadar. Baska bir yerde tekrar yazmayacagim. Umarim bu verdigim bilgilerin degerini anlayan birileri olur da yazdiklarim ise yarar.

Kolay gelsin.

Benim yeni actigim diyet gunlugume de beklerim, yarindan itibaren duzenli yazicam.

Bu diyeti üç gün yapıcam umarım bir işe yarar... Hafta sonu içinde başka bir diyet verdi... Etklerin yerini pirinç yada makarna alacak hafta sonu... Pişmiş halde birer bardak...

Hayde diyorum...

bak sana tekrar kisaca yazayim.

Karbonhidrat aldiginda, ozellikle senin gibi kilolu ve yuzde 90 ihtimalle insulin direnci sahibi bir insanda sunlar oluyor:

kan sekerin yedigin karbonhidrattan (yani ekmekler, pirincler, makarnalar, tatlilar, meyveler yuzunden) dolayi birden yukseliyor.
Vucudun bu sekeri kullanmak ve dusurmek icin insulin denen hormonu salgiliyor.
Ne yazik ki gereginden fazla salgiliyor.
Asiri tepki veriyor yani.
Sonra kan sekerin olmasi gerekenden daha fazla dusuyor.
Daha yeni yemek yemis olmana ragmen acliktan kivranmaya basliyorsun.
Ozellikle senin pirincli, azicik etli, yagsiz, ekmekli, meyveli diyetini duzgun uygulamaya calisirken, tahmin ediyorum aksam 4 5 gibi acliktan deliriyorsundur. Bunun sebebi gun boyunca yedigin karbonhdratlarin kan sekerini dusurmesi.
Genelde aclik ve dusuk kan sekeri iradeye ustun gelir, ozellikle diyette biraz zaman gecirdikten sonra. Ilk 1 ay falan irade kuvvetlidir de her allahin gunu bu acliga dayanmak cekilecek dert olmadigi icin bir yerden sonra bozmaya baslarsin.

Icinden cikilmasi olanaksiz bu donguden cikmanin tek bir yolu var:
insulinin tedavisi icin gerekli tedaviyi olmak
ve karbonhidrattan uzak durmak

diyetisyenin ne yazik ki butun meslektaslari gibi tam bir cahil, son gelismelerden haberi yok, kendisi tahminen 45 kilo, insulini super calisiyor, ve 114 kiloluk bir kadinin yazdigi eti 1 bardak pirincle degistiren sacma sapan diyeti uygulamasinin ne kadar imkansiz ve mantiksiz oldugunu bilmiyor.

Beni dinlersen sana garanti ediyorum tam 6 ay sonra 80 75 70 kg olacaksin.

Tek yapman gereken karbonhidrattan uzak durmak.

Patates haric Sebzelerden, et, balik, tavuk, yumurta, yogurt, ve yag (tereyagi ve zeytinyagi) istedigin kadar ye, baska hic bir sey yeme, bu kadar basit diyet listem.

Işte geldiğim son nokta... üç kilo kaybettim... Yola devam yolum daha çok uzun...

Bu arada diyetisyene gitmeye devam ediyorum. Bu hafta şok diyetin ardından normal diyetimin biraz daha düşük kalorilsini verdi...

Sabah: 1 dilim peynir.
1 adet yumurta ( ben yumurta yerine iki dilim peynir yiyorum)
3 zeytin
3 ince dilim ekmek ( dilim ölçüsü avuç içi büyüklüğünde serçe parmak kalınlığında )
domates salatalık

kuşluk: 2 porsiyon meyve

öğle: 1 kase çorba
2 köfte büyüklüğü et
4 kaşık sebze yemeği susuz
1 su bardağı yoğur
sınırsı salata

ikindi: Yarım paket limonlu lifli

akşam: öğlenin aynısı

bir hafta bunu yapmamı söyledi... Bakalım... Devam ...

bak sana tekrar kisaca yazayim.

Karbonhidrat aldiginda, ozellikle senin gibi kilolu ve yuzde 90 ihtimalle insulin direnci sahibi bir insanda sunlar oluyor:

kan sekerin yedigin karbonhidrattan (yani ekmekler, pirincler, makarnalar, tatlilar, meyveler yuzunden) dolayi birden yukseliyor.
Vucudun bu sekeri kullanmak ve dusurmek icin insulin denen hormonu salgiliyor.
Ne yazik ki gereginden fazla salgiliyor.
Asiri tepki veriyor yani.
Sonra kan sekerin olmasi gerekenden daha fazla dusuyor.
Daha yeni yemek yemis olmana ragmen acliktan kivranmaya basliyorsun.
Ozellikle senin pirincli, azicik etli, yagsiz, ekmekli, meyveli diyetini duzgun uygulamaya calisirken, tahmin ediyorum aksam 4 5 gibi acliktan deliriyorsundur. Bunun sebebi gun boyunca yedigin karbonhdratlarin kan sekerini dusurmesi.
Genelde aclik ve dusuk kan sekeri iradeye ustun gelir, ozellikle diyette biraz zaman gecirdikten sonra. Ilk 1 ay falan irade kuvvetlidir de her allahin gunu bu acliga dayanmak cekilecek dert olmadigi icin bir yerden sonra bozmaya baslarsin.

Icinden cikilmasi olanaksiz bu donguden cikmanin tek bir yolu var:
insulinin tedavisi icin gerekli tedaviyi olmak
ve karbonhidrattan uzak durmak

diyetisyenin ne yazik ki butun meslektaslari gibi tam bir cahil, son gelismelerden haberi yok, kendisi tahminen 45 kilo, insulini super calisiyor, ve 114 kiloluk bir kadinin yazdigi eti 1 bardak pirincle degistiren sacma sapan diyeti uygulamasinin ne kadar imkansiz ve mantiksiz oldugunu bilmiyor.

Beni dinlersen sana garanti ediyorum tam 6 ay sonra 80 75 70 kg olacaksin.

Tek yapman gereken karbonhidrattan uzak durmak.

Patates haric Sebzelerden, et, balik, tavuk, yumurta, yogurt, ve yag (tereyagi ve zeytinyagi) istedigin kadar ye, baska hic bir sey yeme, bu kadar basit diyet listem.

SEVGİLİ ARKADAŞIM TAVSİYELİN İÇİN SAĞOL... DOĞRU DİYORSUN DİYETİSYEN HER ZAMAN ÇOK DOĞRU LİSTELERLE GELMİYOR ASLINA BAKARSAN DİYETİSYENE SADECE LİSTE VERSİN DİYE GİTMİYORUM... BENİM İÇİN KONTROL MEKANİZMASI OLUYOR. HAFTADA BİR GÜN TERAPİ GİBİ. ÇÜNKÜ BENİM MOTİVASYONA ÇOK İHTİYACIM VAR...

ÇOK DOĞRU BİR TAHMİN. İNSULİN DİRENCİ VAR VE MEDFORMİL ALIYORUM... ZATEN BU KİLOLARA GELMEMİN SEBEBİDE İLACI UZUN SÜRE DİRENEREK KULLANMAMAM...

DİYET LİSTESİNDEN KARBONHİDRATLI YİYERCEKLERİ KALDIRIYORUM BU HAFTA YERİNE SENİN DEDİKLERİNİ KOYACAĞIM... FAYDASI DOKUNUR UMARIM...

ama ekmek yemem gerek az da olsa... çünkü ekmek yemezsem o diyeti bozarım ben ....

Back
X