12 haftalıkken karnınızın üstünü elleyerek bebeğini hissedebilen var mı?

deniz1inci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
9
3
86
Merhaba,
Ben 12+2 haftalık hamileyim, henüz 1 kilo bile almadım, ama karnım hafif büyüdü... 4 gün önce uzanırken hafif bir şişlik fark ettim... rahmimin dış cephesinde (hamilelikten dolayı büyümüş) 5cmlik bir miyom var... şişliğin sebebinin miyom olduğunu düşümdüm ama akşam eşime de gösterip acaba ben mi abartıyorum dedim... uzandım ve bu sefer ellediğimde karnımın aynı yerini ve bu sefer şişlik sağ taraftaydı... bu olaydan sonra hergün sürekli karnımı yokluyorum, o şişlik her seferinde farklı yerlerde oluyor, bazen göbek deliğimin hemen altında, bazen sağda bazen solda bazende yok oluyor... bu hissettiğim şeyin bebeğim olduğunu düşünüyorum... bu kadar erken hissedilebilir mi? Yoksa ben mi hayal görüyorum... tecrübeli olan arkadaşlar bu tarz birşey yaşadılar mı acaba?

ben 17. haftama girdim ve bende kilo almadım oldukcada zayıfım karnım hafif belirmesine rağmen bebeğin yerini hissedemiyorum ki 12. haftamda bende acabamı dediğim zamanlar olmadı değil. doktorum kasık bölgesindekilerin rahim kasılması sertleşmesi olduğunu üst bölgelerdekininde gaz olduğunu söylemişti.
bebeği hissetmek için hevesle bekliyoruz tabi . siz bebek olarak düşünün eşinizede bebek değin ki aranızdaki bağ kuvvetlensin. erkeklerinde en az bizim kadar hissetme ihtiyacı oluyor. bu arada o şişlik dediğiniz yere dokunduğunuzda hareket edip size değdiğini hissediyorsanız belkide bebektir :) ama daha çok küçük oluyor 12. haftada 8 cm kadar ve 30 gr da ağırlığı olan bir canlının kas gücü olmayacağı içinde hissedilenin bebek olmadığı aşikar oluyormuş :)

Bana da imkansız gibi geldiği için sordum, bu kadar erken olmaz diye düşünüyorum çünkü... ben hareket hissetmiyorum gerçi elimi koyduğumda bastırmıyorum hafif yokluyorum, ama uzun süreli aralıklarla yer değiştiren hafif bir şişlik sertlik hissediyorum... sabah başka yerde öğlen başka yerde akşam başka... acaba bağırsaklarımdan geçen gaz mı diyorum ama göbek deliğimin hemen altında bağırsak ne arasın diye düşünüyorum... bunu en iyisi doktoruma sormalım sanırım... tabi randevuya gittiğimde o şişlik belirmiş olursa, bazen kayboluyor çünkü...

Selam kızlar
Bu ay 5 aylık olucaz inş ama karnım neredeyse dümdüz
İlk başlarda çıkmıştı hemen
Düzeldi
Beşinci Aydan sora fırlar diyorlar ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…