12 yıldır çalıştığım işimden ayrılmak

Mert0403

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
613
41
98
43
merhaba arkadaşlar başlıktada göründüğü üzere 12 yıldır çalıştığım şirketten ayrılmaya karar verdim. dha kurumsal bir şirkete geçmeyi düşünüyorum. bu Cuma ön görüşmem var ama resmen bunalıma girdim . nasıl olucak ayrılsam mı yoksa kalsam mı diye.. iş görüşmesinde ne konuşucağımı değil , iş yerimden nasıl ayrılacağım ne diyeceğim diye kara kara düşünür oldum

Ayrılık sebebi diğer iş mi ?
Diğer iş garanti mi?

Ayrılık sebebi diğer iş mi ?
Diğer iş garanti mi?

ayrılma sebebim diğer iş değildi zaten artık arıyordum çünkü çalıştığım ortamdan hoşlanmamaya başladım her yıl maaşa zam zamanı olaylar olaylar. şuan diğer iş garanti olmadan haber vermedim iş yerine ancak %70 kesiin gibi

peki kesinleşirse hemen çıkmanız mı gerekecek (konunuzla alakasız ama aslında en kısa sürede işyerine bildirimde bulunmanız da gerekiyor da o yüzden)

Niye ayrılıyosun? Kurumsal değil diye mi?

en basit örnek vereyim ssk da asgeri ücretten gözüküyorum 12 yıldır hiç bir düzeltme olmadı . ayrıca çok maaş kazanıyorsunuz bankadaki memurlar almıyor , seni çıkartayım suriyeli alayım gibi gibi devam ediyor konuşmaları

O zaman çalışmaya ara vermek istiyorum deyip ayrılacaksınız. .

(İsminiz mert olunca erkek misiniz diye aklımdan geçmedi değil :○)

peki kesinleşirse hemen çıkmanız mı gerekecek (konunuzla alakasız ama aslında en kısa sürede işyerine bildirimde bulunmanız da gerekiyor da o yüzden)

evet 15 gün ihbar süresi varmış ben söylesem dahi yerime birini bulamazlar yapılan işi bir ben biliyorum. doğum zamanımda bile benim yerime geçici eleman bulamadılar. çünkü benim yaptığım işi yapıcak olanlar 3500-4000 tl arası para istiyorlar

ya benim bildiğim 8 hafta (11 senedir çalışıyor olduğunuz için)
o yüzden bi de tazminat ödemek zorunda kalmayın
memnun değilseniz hiç düşünmeyin söyleyin gitsin bu kadar kasmanızı gerektirecek kadar iyi niyetli işverenleriniz yokmuş anladığım kadarıyla

edit: pardon 12 yılmış

12 yıldır çalışıyorsanız 15 günden çok daha fazladır ihbar süreniz bildiğim kadarıyla 8 hafta olması lazım.

işverenler kimseyi düşünmüyor,sen neden onları düşünesin.
naparlarsa yapsınlar

Diğer iş kesinleşmeden istifa etmeyin sakın. Bu zamanda iş bulmak kolay değil. Yasal süreniz 8 hafta ama içerde birikmiş izniniz vardır herhalde. Yoksada dert etmeyin istifa ederken iki hafta içerisinde ayrılmak istediğinizi söyleyin. Eğer yasal sürecin öyle olmadığından bahsedip diretirse patronunuz o zaman bunca yıldır neden asgari ücretten sigorta yaptığını sorun kendisine.Madem yasaları önemsiyor onuda düzeltsin o zaman. Bu mesajınız sonrası anlamamazlıktan gelirse hemen ayrılmadığınız takdirde is yerinizi vergi kaçırdığı ve işçi hakkı yediği için şikayet edeceğinizi söyleyin. İspatlayamazsın derse inanın çok rahat ispatlarsınız ayrıca şikayetiniz karşılığı soruşturma kesin açılır. Siz sgk da görülen asgari ücretin daha üzerinde para kazandığınızı banka dökümlerinden harcamalarınız dan rahatlıkla çıkarırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…