- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
Diğer iş kesinleşmeden istifa etmeyin sakın. Bu zamanda iş bulmak kolay değil. Yasal süreniz 8 hafta ama içerde birikmiş izniniz vardır herhalde. Yoksada dert etmeyin istifa ederken iki hafta içerisinde ayrılmak istediğinizi söyleyin. Eğer yasal sürecin öyle olmadığından bahsedip diretirse patronunuz o zaman bunca yıldır neden asgari ücretten sigorta yaptığını sorun kendisine.Madem yasaları önemsiyor onuda düzeltsin o zaman. Bu mesajınız sonrası anlamamazlıktan gelirse hemen ayrılmadığınız takdirde is yerinizi vergi kaçırdığı ve işçi hakkı yediği için şikayet edeceğinizi söyleyin. İspatlayamazsın derse inanın çok rahat ispatlarsınız ayrıca şikayetiniz karşılığı soruşturma kesin açılır. Siz sgk da görülen asgari ücretin daha üzerinde para kazandığınızı banka dökümlerinden harcamalarınız dan rahatlıkla çıkarırsınız.
12 yıldır asgariden gözüküyosa burda sizde hatalısınız.
Maliyeye ihbarda bulunsaydınız hem toplu aginizi alır hemde sigortanız aldığınız ücretten yatardı.
Birde işveren ciddi ceza yerdi.
evet doğru bende hatalıyım ama özel sektörde malesef böyle
evet o zaman 6 haftaya düşüyoryanlız ben 1,5 yl once giriş çıkış yaptım o zaman 8 hafta olmuyor :)
evet o zaman 6 haftaya düşüyor
yanlış anlamayın lütfen böyle duygusuzca yazmışım gibi olmuş ama sadece sizi bilgilendirip doğru yönlendirmek adına yazdımçok zor bir karardı benim için herşey bir anda oldu ve gelişti. 2 gündür uykusuzumneyse halledicem bi şekilde çok saolun yorumlarınız için
1,5 sene önce çıkış yapıp almıştım toplu olanını . konuşucam belki veririler..12yıllık çalışansınız tazminat durumunuz ne olcak.ondanda sorun çıkarmasınlar sonuçta az bi para yapmaz
en basit örnek vereyim ssk da asgeri ücretten gözüküyorum 12 yıldır hiç bir düzeltme olmadı . ayrıca çok maaş kazanıyorsunuz bankadaki memurlar almıyor , seni çıkartayım suriyeli alayım gibi gibi devam ediyor konuşmaları
Emekli maasin bu isyerinde calismaya devam edersen düşük olacaktir. Gelecegide dusunmen lazim
kaçırmayın bu şansızaten sıkıntı bu ilerde nasıl geçinicem birde kurumsal bir firmadan bir daha ne zamn teklif alıcam . hayatımın şansı bu
12 yıldır asgariden gözüküyosa burda sizde hatalısınız.
Maliyeye ihbarda bulunsaydınız hem toplu aginizi alır hemde sigortanız aldığınız ücretten yatardı.
Birde işveren ciddi ceza yerdi.
Eger calisan bordrosunu imzalamissa is yerine bir yaptirimi yok
Asgari gözüküyosa maaşının asgari dışında kalan kısmını elden alıyodur.
Böyle durumlarda bordro düzenlemez genelde firmalar
Emekli maasin bu isyerinde calismaya devam edersen düşük olacaktir. Gelecegide dusunmen lazim
ben bişeyi merak ettim, diyelim emekli olana kadar hep asgari ücretten yatan bir işte çalıştık, acaba emekli olunca aldığımız para ne kadar olur şuan günümüzün parasıyla?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?