Kızlar mrb bende dün gece kahverengi lekelenmeyle gittim acile 13+4 düm iğne ve serum yapıldı sabah geldi doktor eşi aşşagı yerleşmiş gibi görünüyo dedi asıl doktorum bursada ama şuan yurt dışında cuma randevum ve çok korkuyorum yat dinlen dedi burdaki doktor progestan iğne ve endol diye bi ilaç verdi acildede pruloton yapıldım nasıl yukarı çıkar ne yapmamız lazım hiçbişeu bilmiyorum nedemek bu korkuyorum bilen varsa yaşayan yardımcı olabilirmi
Dr.un dediğine göre bebek büyüdükçe yukarı çıkabiliyormuş... Düzelme olmadığı takdirde 20. Haftadan sonra plasenta previa olarak tanımlanıyor. Kanama, erken doğum, ağrı ve sancı ve hamilelik süresince istirahat etme gibi durumlar en kötüsü. Yatıp dinlenmek, ilaçları düzenli olarak kullanmak ve dua etmek dışında etkili bir yöntem yok bildiğim kadarıyla. Bir de normal doğum yerine sezaryen doğum oluyor. O kadar çok araştırdım ki umutlanmak için az öykü bulsam da kendime , %80 bebegin sağlıkla doğmuş olması beni rahatlattı. İnşallah en kısa zamanda düzelir. İstirahat çok önemli lütfen ihmal etme.
Benimde 14. Haftada asagidaydi taki 30. Haftaya kadar doktor biraz yukari cikmis dedi. Bakalim persembe kontrolum var 32 haftalik olduk hareketlerini hrp yukarida hissediyorum cikip çıkmadığını sorucam. Bende hic kanama olmadı sadece kasık ağrısı yapti.
Dün 20. Haftamda oldugum için detaylı usg ye girdim. Dr. Perinatologtu yani riskli gebelik uzmanı bir profesördü. Bana gittiğim 4 dr da plasenta previa demişti ama dünkü dr alakası yok dedi. Demek ki yukarı çıkabiliyormuş. Her şey normalmiş çok şükür. Umut olması adına yazıyorum. Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder umarım.
Dün 20. Haftamda oldugum için detaylı usg ye girdim. Dr. Perinatologtu yani riskli gebelik uzmanı bir profesördü. Bana gittiğim 4 dr da plasenta previa demişti ama dünkü dr alakası yok dedi. Demek ki yukarı çıkabiliyormuş. Her şey normalmiş çok şükür. Umut olması adına yazıyorum. Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip eder umarım.