• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin eşinin aşağıda yerleşmesi ve kanama

Previa marjinal var bende de. Her ay, kanama yaşadım. Ve bilinçsiz olduğum için hep çocuğa birşey oldu sandım. Her Tuvalete korkarak gittim. 21. Hafta gibi kanamalar durdu çok şükür. Çok az yukarı çıktı totalis ten marjinale döndü.
Sürekli yattım tabi. Sonra biraz rahat ettin derken éeken doğum riskim oldu yine yattım. 5 ay yatarak geçirdim. Tabi previa olduğu için 37. Hafta bitimi sezaryan yapmamız gerekiyor dedi doktorum. Bu günlere çok şükür. Sürekli yatmak gerekiyor. Ama haftanızı doldurabilirsiniz.insallah yukarı çıkar.

Previa marjinal var bende de. Her ay, kanama yaşadım. Ve bilinçsiz olduğum için hep çocuğa birşey oldu sandım. Her Tuvalete korkarak gittim. 21. Hafta gibi kanamalar durdu çok şükür. Çok az yukarı çıktı totalis ten marjinale döndü.
Sürekli yattım tabi. Sonra biraz rahat ettin derken éeken doğum riskim oldu yine yattım. 5 ay yatarak geçirdim. Tabi previa olduğu için 37. Hafta bitimi sezaryan yapmamız gerekiyor dedi doktorum. Bu günlere çok şükür. Sürekli yatmak gerekiyor. Ama haftanızı doldurabilirsiniz.insallah yukarı çıkar.
Doğum yaptınız mı şimdi ? İnsaallah çıkar ben de yatmaya devam ediyorum 13 haftalık daha benimkisi de

Bi de bende kanama oluyo arkasına kahverengi akıntı ve lekelenme devam ediyo hiç bitmiyor. Böyle mi oluyor

Doğum yaptınız mı şimdi ? İnsaallah çıkar ben de yatmaya devam ediyorum 13 haftalık daha benimkisi de
Kismet ise perşembe günü dogumum var. Planlı sezaryan olacakmkismet ise. 37. Hafta bitince alıyorlar riske atmamak için. Çünkü sanci olur ise kanamayı tetiklediği icin risk almak istemiyor doktorlar. Oglum dönmedi zaten. Ayaklari tam rahim çıkışında.
İnşallah cikar Üzülmeyin. Ama çıkmaz ise de çaresi her zaman var. 🩷

Bi de bende kanama oluyo arkasına kahverengi akıntı ve lekelenme devam ediyo hiç bitmiyor. Böyle mi oluyor
Evet öyle oluyor. Kanama kırmızı ve çok olur ise haber veriyorsunuz doktora. Onun dışında kanama ve lekelenme beklenen bir durum.

Kismet ise perşembe günü dogumum var. Planlı sezaryan olacakmkismet ise. 37. Hafta bitince alıyorlar riske atmamak için. Çünkü sanci olur ise kanamayı tetiklediği icin risk almak istemiyor doktorlar. Oglum dönmedi zaten. Ayaklari tam rahim çıkışında.
İnşallah cikar Üzülmeyin. Ama çıkmaz ise de çaresi her zaman var. 🩷
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin insaallah 🤲

Evet öyle oluyor. Kanama kırmızı ve çok olur ise haber veriyorsunuz doktora. Onun dışında kanama ve lekelenme beklenen bir durum.
Peki 5 Ay yattım dediniz ya 4. Aydan doğuma kadar mi yani. Benim arada kırmızı gelip kahveye çeviriyor iste her kırmızı gördüğümde çok panikliyorum ama yoğunluğu da önemli o zaman

Plasenta previaydım. Mutlaka dinlenin, evde size yardım edecek birileri lazım. İş yapmayın. 24.haftaya kadar yukarı çıkabiliyor. Bu süreçte kendinizi yormayın, dinlenin bol bol.
Benim doğumum 31.haftada çok travmatik oldu, anlatıp korku tetiklemek istemem ama plasentam yukarı çıkmadığı için oldu. Bebeğim şu an sağlıklı çok şükür.
Plasentası aşağıda olan herkeste böyle olacak diye bir şey de yok, gayet normal haftasını tamamlayıp sezaryenle rahat doğum yapan da var.
Yukarı çıkmazsa sezaryenle olacak doğum evet.
Sakin olun, rahat olun, dinlenin. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Benimde aynı şekilde plesenta previa ile 30. haftada doğumum oldu. İşin ilginç yanı bana doğuma kadar hiç böyle bir tanı koyulmadı. Doğumdan 3 gün önceye kadar da kanamam olmadı hiç 30 hafta boyunca. Kanama sebebiyle rapor yazıldı ve ilaca başlandı. Bunun ardındaki 3. gün tam açıklık ile acil sezeryan doğumum oldu. Çok şükür evladım şuan sağlıklı ama süreç yıpratıcıydı.

Benimde aynı şekilde plesenta previa ile 30. haftada doğumum oldu. İşin ilginç yanı bana doğuma kadar hiç böyle bir tanı koyulmadı. Doğumdan 3 gün önceye kadar da kanamam olmadı hiç 30 hafta boyunca. Kanama sebebiyle rapor yazıldı ve ilaca başlandı. Bunun ardındaki 3. gün tam açıklık ile acil sezeryan doğumum oldu. Çok şükür evladım şuan sağlıklı ama süreç yıpratıcıydı.
Sağlıkla büyüsün insaallah 🤲

Detaylı ultrasonda da mı söylemediler? Bana ilk tanıyı ikili testte koymuş doktor ama bana söylememiş. Sadece ilişki yasak, iş yapmak yasak demişti. Detaylıda evet plasenta previa hala diye söylemişti.

Çok şükür evlatlarımız sağlıklı.

Detaylı ultrasonda da mı söylemediler? Bana ilk tanıyı ikili testte koymuş doktor ama bana söylememiş. Sadece ilişki yasak, iş yapmak yasak demişti. Detaylıda evet plasenta previa hala diye söylemişti.

Çok şükür evlatlarımız sağlıklı.
Hayır söylenmedi. Gördüyse de bana söylemedi. Yasak adına da bişey söylemedi ama tabi kanama öncesi ilişki olmayan ve bolca dinlendiğim bir dönemdi. Nasip diyelim. Çok şükür evlatlarımız sağlıklı dediğin gibi🤲🏻

Peki 5 Ay yattım dediniz ya 4. Aydan doğuma kadar mi yani. Benim arada kırmızı gelip kahveye çeviriyor iste her kırmızı gördüğümde çok panikliyorum ama yoğunluğu da önemli o zaman
Evet 4. Aydan itibaren. Tabi haklısınız panik ben de oluyordum. Sürekli doktırunuzla iletişim içinde olun.

Merhabalar herkese. 12 haftalık hamileyken bi kanama oldu ve kesenin etrafında kanama alanı tespit edilince iğne ilaç takviye edildi ve istirahat verildi. Önce kahverengiye döndü kanama ama şu an 13. haftaya girdiğimde daha çok kanama oldu doktora gittim ve plesantanın aşağıda yerleştiğini kanama alanı olduğunu bu şekilde kanamaların devam edebileceğini söyledi ama plesanta previa tanısı için erken olduğunu ilaçlara devam edip ise gitmemem istirahat etmem önerildi. Bu durumu yaşayan var mı bu kanamalar ne olacak her tuvalete girdiğimde lekelenme akıntı görüyorum. Lütfen bir şeyler yazın tecrübenizi paylaşın. Teşekkürler

Oğlum plasenta previaydı. 3 aylıkken yürüyüş yapmıştım yoğun bir kanamayla öğrendik
Önce progestan iğneler kullandım daha sonra fitilini kullandım aylarca
Ve doktorum raftan bardak bile almamı yasaklamıştı tüm dediklerine uydum.
38+4 te çok sağlıklı bir doğum gerçekleşti.. şimdi 5.5 yaşında
Bu gebeliğimde de şansıma aşagıya yerlesmistı ama daha sonra yukarı çıktı bunda plasenta
Çıkma ihtimali olduğu için erken demistir tanı için.
Ilacını asla ihmal etme ve kendini yorma hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle

Oğlum plasenta previaydı. 3 aylıkken yürüyüş yapmıştım yoğun bir kanamayla öğrendik
Önce progestan iğneler kullandım daha sonra fitilini kullandım aylarca
Ve doktorum raftan bardak bile almamı yasaklamıştı tüm dediklerine uydum.
38+4 te çok sağlıklı bir doğum gerçekleşti.. şimdi 5.5 yaşında
Bu gebeliğimde de şansıma aşagıya yerlesmistı ama daha sonra yukarı çıktı bunda plasenta
Çıkma ihtimali olduğu için erken demistir tanı için.
Ilacını asla ihmal etme ve kendini yorma hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle
Ben de çalışıyorum o yüzden sürekli istirahat veriyor doktorum. Çıkar insaallah ben de iğne ve hap kullanıyorum şu anda. Cok teşekkür ederim. Allah bağışlasın yavrularınızı 🤲

Ben de çalışıyorum o yüzden sürekli istirahat veriyor doktorum. Çıkar insaallah ben de iğne ve hap kullanıyorum şu anda. Cok teşekkür ederim. Allah bağışlasın yavrularınızı 🤲

Amin cümlemizinkini insallah
Bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
İş yerinde de ayakta çok durmamaya çalışın
Çogunlukla çıkıyor yukarı, umarım sizinde çıkar 🙏🏼

Back
X