Arkadaslar bnde birdahaki ay 2li tarama testi icin gidicem doktoruma özele gidiyorum acaba belli olurmu cinsiyeti tam 12 haftalik oluyorum gidicegim gun
Insallah :)bende aynı merakı yasıyorum 2 hafta sonra ıkı testım var bende ozele gıdıyorum ınsallah soylerler ;
Kızlar ben ikili tarama yaptırmayacağım.Ondaki amaç tam olarak nedir.Benim bebeninde cinsiyeti belli değil ama olsun sağlıkla doğsun kızsada erkeksede poposunu kıtlayacam
yani müdahale edebilme imkanları olmadığına göre ilerde yapılan üçlü yada dörtlü taramadan birini yaptırarakta sağlık durumunu bilmem yaterlidir. Sonuçta nasıl olursa olsun benim evladım :) teşekkür ederim :)ıkılının amacı kalıtsal bır bozukluk ve down olasılı nedır ona bakıyorlar bebegın ense kalınlıgını ölcuyorlar -
yani müdahale edebilme imkanları olmadığına göre ilerde yapılan üçlü yada dörtlü taramadan birini yaptırarakta sağlık durumunu bilmem yaterlidir. Sonuçta nasıl olursa olsun benim evladım :) teşekkür ederim :)
kafam karıştıİkili test diğerlerinden daha önemli, çünkü Allah korusun bir hastalığı olduğunda sana gebeliği sonlandırma hakkı tanınıyor. Bu durumda bebek çok büyümeden alma durumu daha mantıklı. Yahut bebeğim down sendromlu ama sorun yok benim için diyorsan, buna hazırlanman ve ona özel şartları ona sağlaman için ikili test en önemli test. Ben üçlü ve dörtlüyü yaptırmayacağım doktorum gerek olmadığını söyledi mesela.
Karışsın ve ikili testini yaptır diye söyledim zaten canım benim. Doğrusu bu.kafam karıştı
büyük olasılık yaptırmyacağım şunu okudum "İkili test gebeliğin 11-14 haftaları arasında yapılır ve bebekte trizomi 21 (Down sendromu) ve Trizomi 18 (Edwards sendromu) denilen iki kromozomal anomalinin varlığını araştırmak için yapılır."Down sendromunda bebek doğar büyür yaşar deniliyor.Diğerinde ise zaten yaşama şansı yokmuş.Öyle kalpte vs. hastalık olup olmadığını ikili test vermezmiş.Yani sıkıntı yok :) nasibi olan yaşar :)Karışsın ve ikili testini yaptır diye söyledim zaten canım benim. Doğrusu bu.
Herkesin sağlıklı çocuğu olacak diye bir şey yok ama öğrenmelisin ki ona göre davranmalısın (bu sen ve eşinin ortak kararı olmalı üstelik). İkili test zamanın geçmeden yaptırmalısın.
Annesi ve babası sizsiniz. Tabii ki nasibi olan yaşar. İkili test %100 sonuç vermez. %70-80 oranla doğruluk payı verir. Risk oranı söyler ve amniosentez yapılıp %100 karar verilir. Ben sadece uyarmak istedim. Doğduğunda öğrenmek yerine şimdiden öğrenirseniz, onun için uygun ortamı sağlarsınız diye. Özel eğitimleri ve özel okulları var.büyük olasılık yaptırmyacağım şunu okudum "İkili test gebeliğin 11-14 haftaları arasında yapılır ve bebekte trizomi 21 (Down sendromu) ve Trizomi 18 (Edwards sendromu) denilen iki kromozomal anomalinin varlığını araştırmak için yapılır."Down sendromunda bebek doğar büyür yaşar deniliyor.Diğerinde ise zaten yaşama şansı yokmuş.Öyle kalpte vs. hastalık olup olmadığını ikili test vermezmiş.Yani sıkıntı yok :) nasibi olan yaşar :)
canım ya yaptırmadım ikili test çok fena hasta oldum diyorum üçlü yada dörtlü taramayı yaptırdığımda yine öğrenme şansım vardır değil miAnnesi ve babası sizsiniz. Tabii ki nasibi olan yaşar. İkili test %100 sonuç vermez. %70-80 oranla doğruluk payı verir. Risk oranı söyler ve amniosentez yapılıp %100 karar verilir. Ben sadece uyarmak istedim. Doğduğunda öğrenmek yerine şimdiden öğrenirseniz, onun için uygun ortamı sağlarsınız diye. Özel eğitimleri ve özel okulları var.
İyi günler..
var canım var merak etme.. sadece bir an önce yaptır da şüphe olmasın.. üçlü test için randevunu al şimdiden..canım ya yaptırmadım ikili test çok fena hasta oldum diyorum üçlü yada dörtlü taramayı yaptırdığımda yine öğrenme şansım vardır değil mi
KAÇINCI HAFTADA YAPILIYOR ERKEN GALİBA BENİM İÇİNvar canım var merak etme.. sadece bir an önce yaptır da şüphe olmasın.. üçlü test için randevunu al şimdiden..
ikiliyi ben son anda yaptırdım, 14. haftadan sonrasını yapmıyorlar, 13+6.günde tatilden dönmüştüm hastaneye baskı yaptım o gün aldılar hemen.. O gün girmesem yapmazlardı muhtemelen...KAÇINCI HAFTADA YAPILIYOR ERKEN GALİBA BENİM İÇİN
TEŞEKKÜR EDERİM. BEN 3LÜYÜ YAPTIRIRIM İNŞALLAH. AMA İÇİMDE RAHAT BİŞİ OLMAZ DİYE İNŞALLAH :)ikiliyi ben son anda yaptırdım, 14. haftadan sonrasını yapmıyorlar, 13+6.günde tatilden dönmüştüm hastaneye baskı yaptım o gün aldılar hemen.. O gün girmesem yapmazlardı muhtemelen...
üçlüyü ve dörtlüyü yaptırmicam ama internette şöyle diyor..
"Üçlü testin ideal zamanı 16. ile 18. gebelik haftaları olmakla beraber zorunluluk halinde 15. ile 22. gebelik haftaları arasında yapılabilmektedir. "
Eki Görüntüle 1889923 Eki Görüntüle 1889925 Eki Görüntüle 1889925 Eki Görüntüle 1889923 Arkadaslar ikili test icin gittik bugun.doktora cinsiyeti hakkinda fikrini sordum.bence kesin bi fikri vardi ama soylemedi yanilma payi cok.oluyo 1 ay sonra sor dedi soylemem simdi bisey dedi.sizin fikriniz varmi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?