- 17 Mart 2012
- 6.664
- 2.417
- 448
- Konu Sahibi Hayatimsiniz121385
-
Gecmis olsunArkadaşlar eve geldik çok şükür doktor muayene etti röntgen veya ultrason şimdilik bişey getirmez 48 saat içinde dikkat etmemiz lazım kusma göz bebeklerinde değişiklik olursa Acile gitmemiz lazımmış. Eve gönderdi bizi inşallah bişey çıkmaz. Hepinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden. Anne yüreği insane yapacağını şaşırıyor. İyi akşamlar hepinize
Çok sağolun inşallah bişey çıkmaz Allah hepinizden razi olsun iyi akşamlar hepinizeGecmis olsun
Uykusuna da dikkat edin normalden fazla uykuya megilli mi? Bilinc degisikligi? Kusma gozbebeklerindeki degisiklik ve hareketlerinde azalma. ...bikac gun gozlem altinda tutun ... hersey yolunda olsa bile bebegi ve mutlaka tekrar cocuk Dr a goturup bu bilgiyi paylasmanizi tavsiye ediyorum
Gecmis olsun
Amin geçmiş olsun canım Allah yine acimis demekki. Yoksa olacağı varsa yerde düşüp kötü şeylerle karşılaşan bile var. Allah herkese sıralı ölüm bizde onları bağışlasin, bizi yavrularimizla sınamasin inşallah tekrar geçmiş olsun canım iyi akşamlar.Yapmanız gereken onu gözlemlemek .kusma,gözkayması,sersem haller ve bsklanmadık istemsiz kas hareketleri durumunda acil dr götürüşmeli.Benim oğullarım ooo kadar düştüki tıbben epey bilgi öğrendim:)dr demiştiki çocukların kafatasları esnektir kolay kolay nişe olmaz(delici bir alet hariç)
Eltimin yetişkin oğlu geçtiğimiz sene bisiklet kazası giçir,yerden kalkıp eve çıkanca kusmaya başlıyo,aile ne oldu felan diyince korkup bişe yok demiş düştüm önemsiz demiş
Amcası haraletlerinde gariplik görmüş ve heman arabaya indirmişler srabada kusmaya başlamış bu olanlar. 10,15dk arası oluyo
Babası en yakın hastaneye götüyüyo dr diyo beyin kanaması ona rağmen müşadede tutuyorlar amaliyat olması kazadan 2,3saat sonrasonı bulmuştu
Dün buradaydı şükür bişe yok tani süreç zordu
Allah kimseyi evlatla sınamasın.sizde korkmayın Allahın izniyle bişe olmaz ama gözlemleyin ve ıyutmamaya çalışın
O zaman ilk kattaydik kızım da yeni yeni kapıları açmaya başlamış ve ben daha bilmiyorum. Mutfakta yemek yapıyordum herzaman yaptığım gibi oda Örümcekte dolaniyordu kızım da odada oynuyordu herşey bir dakkada oldu. Kızım kapıyı açmış ve gel demiş bu arada kızım merdiven çıkıp inebiliyordu ama kapıları açmiyordu daha o zamana kadar. Çocukta hemen kapı açılır açılmaz dışarı firliyor. Örümcek sesiyle bir bağırdı kızım bir taraftan korktu ben bir taraftan Ağlıyorum. Ondan hemen sonra hastaneye gittik iki gün hastanede kaldık gözetim altında biseysi çıkmadı Allahtan.birşey varsa yarın çok geç . bir şeyi yoksa yarın da götürmeyin. film çekilmeden kimse bilemez bir şeyi var mı yok mu. bence çay demlemeye giderken onun hareket edemeyeceği ekstra güvenli ortam oluşturun. merdivenden nasıl yuvarlandı ki .içiniz rahat olmamalı bence. ben doktora götürün lütfen diyorum.
2 kafa travması endişesi 2 kol çıkması için acil lik olduk. Bak bunlar 3 senede sadece kayda geçenler. Çok korkusuz bir bebekti. Birde canı hiç tatlı değil di.Arkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Ms hastaligi nedir biliyormusunuz? Merdivenden dusmeyle ne alasi var? Als falan deseniz belkide. Eger doktorda kucukken dusmus ondan olmus derse cidden cok sacma..Allah sifalarini versin, kimseye muhtac etmesin...Sizi korkutmak istemem ama çocuğunuzu her yıl rutin kontrollere götürün. Küçük yaşlarda merdivenden yuvarlanan insanlar ilerki yaşlarda MS olabiliyorlar. Akrabalarımda bu yönden çok MS hastası var. Allah korusun. Dikkat edin yavrunuza..
Geçmiş olsun canım ALLAH bağışlasin ya hiç sorma erkekler daha hareketli. Kızım iki buçuk yaşında tam Onun tam tersi. Bizde daha yeni yeni başlıyoruz galiba. Yeni ayaklandı ayaklanmasiyla düşmesi bir oldu. Bende önceden plates yapardım kızım olir olmaz kaldırdım ortadan. Yani iki dakka birakmaya gelmiyorlar. Allahım bize kuvvet versin ki hep onlar için fit olalım. Rabbim onları bize bağışlasin kazasız belasız sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin. Olmayanlara da versin inşallah. AMİN2 kafa travması endişesi 2 kol çıkması için acil lik olduk. Bak bunlar 3 senede sadece kayda geçenler. Çok korkusuz bir bebekti. Birde canı hiç tatlı değil di.
Ilk ayağa kalktığı dönem beşikte korkuluğu boyuna göre düzenledim. Uyutup wc ye gittim. Güm diye bir ses. Baktım yerde uzun süre de ağlamadı. Neredeyse bayılacaktım. Sen o yüksek korkuluktan nasıl becerip aşşağı düştün.
Mesela koltukta bir hareket yaparken kafa üstü düşer kafa şişer. Ben olsam sabaha kadar ağlarım o şişlikle. Onun 1 dk bile sürmez yine o koltuğa çıkar aynı hareketi yapardı.
Şimdi 3 yaşında . Hareketlerinde daha temkinli. Ama hala ufak tefek kazalarımız oluyor.
Daha geçen gün almış odadan plates topunu eşim bırak düşücen falan derken güm diye ses. Gittim masa falan mı devrildi diye. Bizimki düşmüş yine kafasının üstüne. Ama artık yaklaşmıyor plates topuna.
Allah korusun meleklerimizi. galiba erkek çocukları biraz daha afacan ve hareketli oluyor .
Yani çocuk bu hani böyle çocukta farklı bir durjm varsa elbette hemen doktor gidilmeli ama sandalyeden düştü ağladı atıorum buz falan tuttunuz 5 dakkaya normal seyrine döndü. Bunlarda olut yani kendinizi bu kadar suçlamayı . Yanıbaşında olsanız bile düşebiliorlar anlık şeyler bunlar ve çocuklarda hep o anları buluyorlar :-D raat olun biraxzArkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Aynen canım küçük oldukları zaman Rahat ama bir ayaklandıklari zaman kim tutsun artık. Allah onları bize bağışlasin anne yüreği ben dayanamıyorum işte. Ama onlar düştüğü zaman inan sanki ben düşüyorum. Bazen diyorum çanları acimiyormu çünkü düştükleri zaman beş dakka geçiyor yine eskisi gibi oynuyorlar. Ben öyle düşsem iki gün kendime gelemem.Yani çocuk bu hani böyle çocukta farklı bir durjm varsa elbette hemen doktor gidilmeli ama sandalyeden düştü ağladı atıorum buz falan tuttunuz 5 dakkaya normal seyrine döndü. Bunlarda olut yani kendinizi bu kadar suçlamayı . Yanıbaşında olsanız bile düşebiliorlar anlık şeyler bunlar ve çocuklarda hep o anları buluyorlar :-D raat olun biraxz
Gittik geldik akşam götürdük eşimle yazdım da hatta geri eve yolladilar gözetlememiz lazım canım. İşte bazen yüreklerimizi bogazimiza getirmeyi başarıyorlar. Ne diyeyim Rabbim bütün yavrularimizi bize bağışlasin olmayanlara da nasip etsin inşallah.Yani başıma geldi ama böyle peşpeşe değil
Bu önemli lütfen doktora hemen götürün..
senin hacminle onunki bie değil, senin doklarınla senn sinirlerinle onunki bir değil senin kasların kemikşerinle onunki bir değil. O lar daha çabuk toparlıorlar bazen anneler endişe yaratıor... sakin ol çocuk bu. Nerelerden yuvarlandık, nerelerden düştük şimdi turrrrppp gibiyiz :-D:-DAynen canım küçük oldukları zaman Rahat ama bir ayaklandıklari zaman kim tutsun artık. Allah onları bize bağışlasin anne yüreği ben dayanamıyorum işte. Ama onlar düştüğü zaman inan sanki ben düşüyorum. Bazen diyorum çanları acimiyormu çünkü düştükleri zaman beş dakka geçiyor yine eskisi gibi oynuyorlar. Ben öyle düşsem iki gün kendime gelemem.
Öyle canim yoksa nasıl dayanıyorlar maşallah yani. Rabbim hep onlarla olsun. Bizim meleklerimiz bazen sinirlendirseler bile iyiki Rabbim bize verdi. Herkese nasip etsin inşallah.senin hacminle onunki bie değil, senin doklarınla senn sinirlerinle onunki bir değil senin kasların kemikşerinle onunki bir değil. O lar daha çabuk toparlıorlar bazen anneler endişe yaratıor... sakin ol çocuk bu. Nerelerden yuvarlandık, nerelerden düştük şimdi turrrrppp gibiyiz :-D:-D
Pardon cok ozur dileyerek yaziyorum lutfen yanlis anlamayin ama bu cocuk bu kadar duserken siz nerdeydiniz? Benimde oglum 19 aylik onu yalniz birakip cay koymaya gitmem hic bi yere gitmem. Benimkide koltuklarin tepesinden inmiyor ama o koltuga cikinca bende gidip yaninda AYAKTA bekliyorum ani bi hareket yaparsa tutayim diye. Yani elbette ne kadar korusanda bazen olabilir anlarim ama sizinki kacinci olmus bu ayrica lutfen cocugunuzu 1 sn yalniz birakmayin ya. Bende acaba sorun bendemi diyodum bu kadar pesindeyim aman bi sey olmasin diye ama anladimki oyle degilmis. Oglum kafasini yere vuracagina ben ayakta beklerim iş yapmam cayda icmesem bi seyim eksilmez.. insallah cocugunuzda bi sıkıntı cikmaz gecmis olsunArkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?