- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.543
- 298
- Konu Sahibi Hayatimsiniz121385
-
kafasını kırana kadar bekleyin mademArkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Mama sandalyesi var onda durmuyor ki ondan düşer diye korkuyorum üstüne çıkıyor içinden çıkabiliyor yani. Sandalye dediysem normal bizim oturduğumuz sandalye değil küçük tahta masa yanında da iki küçük sandalyesi var takım olarak almıştım. Oturup çizmek için kızıma aldım ama oğlan üstüne çıkıp dizlerinin üstünde oynuyo yani sandalye küçük 25 cm. Zaten artık yalnız bırakanmiyorum yani artık bıraksam duvara bile tırmanıcak. Bu yaşında yeni ayaklandı Allah yardım etsin ne diyim.Eğer evde yardım eden biri yoksa arasında çok yaş farkı olmayan 2 çocuk olması çok zor.tedbir olarak bebegınıze mama sandalyesi alın sandalye yerine orada otursun.oyun bahçeleri var kocaman hemde yüksek çıkamaz.onlarda çok güvenli.mutfakta iş yaparken mama sandelyesınde önüne bırseyler koyarak hem onu oyalayabılır hemde işinizi yapabilirsiniz.geçmiş olsun.
Çocuk bu iki tane de olunca ikisininde arası 17 ay yani zor oluyor durmuyor ki bende hep yanındayım ama daha koltuklar çıkamiyordu yani bu son bir haftadır çıkıyor ve bende hiç fark etmedim normalde önüne oyuncak koyarım oynar. Ne bilim koltuğa çıktığını iki dakkada çıkıp düşürdü kendini. Sizin tek olglunuz mu yoksa başka çocuklarınız varmı?Pardon cok ozur dileyerek yaziyorum lutfen yanlis anlamayin ama bu cocuk bu kadar duserken siz nerdeydiniz? Benimde oglum 19 aylik onu yalniz birakip cay koymaya gitmem hic bi yere gitmem. Benimkide koltuklarin tepesinden inmiyor ama o koltuga cikinca bende gidip yaninda AYAKTA bekliyorum ani bi hareket yaparsa tutayim diye. Yani elbette ne kadar korusanda bazen olabilir anlarim ama sizinki kacinci olmus bu ayrica lutfen cocugunuzu 1 sn yalniz birakmayin ya. Bende acaba sorun bendemi diyodum bu kadar pesindeyim aman bi sey olmasin diye ama anladimki oyle degilmis. Oglum kafasini yere vuracagina ben ayakta beklerim iş yapmam cayda icmesem bi seyim eksilmez.. insallah cocugunuzda bi sıkıntı cikmaz gecmis olsun
Bütün yazdıklarımı okumadan hemen yazmışsınız haber vermiştim 3 kez yazdım. Akşam götürüp getirmiştik.kafasını kırana kadar bekleyin mademtövbe yarabbim ablacım götürsene hemen doktora
canım tamam yazmışsın da olay olduğu anda götür buraya yazmana anlam veremiyorum ha bir de aklıda bulunsun bizim yeğen düşmüştü annesi doktora bişeysi yok ama korktum getirdim demiş doktor da hiçbirşeyi olmasa da getirin siz farketmezsiniz ama dalağı falan hasar görmişse hiç anlamadan 3 gün içerisinde ölüme bile götürebilir demiş .tedbirli olunBütün yazdıklarımı okumadan hemen yazmışsınız haber vermiştim 3 kez yazdım. Akşam götürüp getirmiştik.
Iki ay oncesinde bizimde basimiza benzer birsey geldi.cocugum yuksek diyemeyecegimiz bir yerden dustu.disardaydik evde degildik.daha cok alni kizarmisti.fazla onemsemedik.iki saat sonra filan uyku hali baslayinca ki normalde cok uykusu gelse bile ayagimda sallamadan uyumaz,sasirdik hemen doktora goturduk panikle.hem korkuyoruz hem aklimiz almiyor.dustugu yerden bir zarar gormesi mumkun degil cunki.neyse tabi hastaneye gittik halen uyuyor.doktor yuzunu filan elliyor,ayagini sıkiyor,parmaklarini sıkiyor uyarmak amacli ki uyansin diye,yook bizimkinde tepki yok.aciyo gozlerini bakiyo,uyyucam diyip sariliyor.acil mr gondrrdi.mrda kesin uyanir dedik.o cat cat seslerine bile tepki vermedi..sonuca geleyim,mrda birsey cikmadi sukur ki,minik oglumum cok uykusu gelmis,gozunu acacak hali yokmus yorgunluktan,bizi korkutmus oldu o yani..ama sonradan dedik iyi ki goturduk doktora,eve getirip yatirsaydik uykusu geldi diye,icimiz rahat etmeyecekti..kafamizda suphe olmadan getirdik uyudu guzelce yataginda..icin rahat etmiyorsa sende gotur ihmal etmeArkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Arkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Zaten içim rahat değildi ama bugün onun doktoruna götürürüm dedim içim rahat olmadı ve onun için yazdım bekleyip beklemem konusunda. Çünkü acilden bişey yapmıyorlar ki muayene yapıp ne bir röntgen ne bir ultrason hiç bişey yapmıyorlar. Tek gözetim altında olsun evde farklılık hissi olursa götürcez. İnşallah bişey olmaz. Birde doktor dediki röntgen veya ultrason yapsak bile bişey fark edemeyiz Allah korusun beyin kanaması olursa illaki çocukta fark ediliyormus ve o zaman onlarda röntgende bakıp görüyorlar en son yapacakları da ameliyatmis burdaki doktorlar böyle. Yinede Sağol canım tamam buraya yazdım ama başka kime dicem etrafımda kimse yok.canım tamam yazmışsın da olay olduğu anda götür buraya yazmana anlam veremiyorum ha bir de aklıda bulunsun bizim yeğen düşmüştü annesi doktora bişeysi yok ama korktum getirdim demiş doktor da hiçbirşeyi olmasa da getirin siz farketmezsiniz ama dalağı falan hasar görmişse hiç anlamadan 3 gün içerisinde ölüme bile götürebilir demiş .tedbirli olun
aciller öyle ya allah kimseyi düşürmesin iki iğne yazıp yolluyorlarZaten içim rahat değildi ama bugün onun doktoruna götürürüm dedim içim rahat olmadı ve onun için yazdım bekleyip beklemem konusunda. Çünkü acilden bişey yapmıyorlar ki muayene yapıp ne bir röntgen ne bir ultrason hiç bişey yapmıyorlar. Tek gözetim altında olsun evde farklılık hissi olursa götürcez. İnşallah bişey olmaz. Birde doktor dediki röntgen veya ultrason yapsak bile bişey fark edemeyiz Allah korusun beyin kanaması olursa illaki çocukta fark ediliyormus ve o zaman onlarda röntgende bakıp görüyorlar en son yapacakları da ameliyatmis burdaki doktorlar böyle. Yinede Sağol canım tamam buraya yazdım ama başka kime dicem etrafımda kimse yok.
Gönül isterdi tabi hiç düşmeden yaralanmadan büyüsünler ama mümkün olmuyor işte. Allah beterinden korusun. Ben mesela kolu çıktığında çok üzüldüm. Allah sağlıklı mutlu büyümeyi nasip etsin tüm yavrucuklaraGeçmiş olsun canım ALLAH bağışlasin ya hiç sorma erkekler daha hareketli. Kızım iki buçuk yaşında tam Onun tam tersi. Bizde daha yeni yeni başlıyoruz galiba. Yeni ayaklandı ayaklanmasiyla düşmesi bir oldu. Bende önceden plates yapardım kızım olir olmaz kaldırdım ortadan. Yani iki dakka birakmaya gelmiyorlar. Allahım bize kuvvet versin ki hep onlar için fit olalım. Rabbim onları bize bağışlasin kazasız belasız sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin. Olmayanlara da versin inşallah. AMİN
Eski kadınların işi daha kolaymış bence canım. Hatta çok eskiye değil kendi çocukluğuma gideyim. Biz şeker Bayramı'nda şeker toplıycaz diye yolumuzu kaybederdik ama kimse korkmazdı çocuğumuz kaçırılır falan diye. Koca mahallenin çocukları akşam ezanı na kadar sokakta oynardı. En bbüyük yaralanma dizde kabuk tutan yaranın üzerine tekrar düşünmekti. Eve bile gitmez dik ki kanı görünce annemiz sokağa salmaz diye.Arkadaşlar lütfen yazdıklarımı okuyup yazın ben akşam buraya yazar yazmaz çocuklarımi giydirip eşimi işten alıp Acile götürdük yavrumuzu. Ve şimdi evde farklılık olursa yine götürmemiz gerek inşallah bişey çıkmaz. Şimdi uyku saati uyudu ikiside daha küçükler ya tel çocuk olunca rahat oluyor arkadaşlar kızım da inanın hep yanında olabiliyordum herşeye yetişebiliyordum. Ama iki tane olunca ikiside daha küçük olunca yalnızım eşim sabah 9 da çıkar akşam 9 da evde burda kimim kimsem yok. Ama Allaha Şükür Rabbim bana kuvvet verdikçe çocuklarım için elimden geleni yapiyorum ama oğlan büyüdükçe ve ayaklandıkca zorluyor zor ama Allah yardım etsin. Bazen bu eski kadınlarımiz nasıl yapmış diyorum 10 çocukla hiç bişey yokken bezleri bile elleriyle yikarlardi. Yani zaman gittikçe kötü büyütmeside zor oluyor tabi. ALLAH herkese kolaylık versin.
Röntgen çektirmek çocuğa düştüğü zarardan daha fazlasını verir muhtemelen. Eğer vücudunda ezik,morarma yoksa, gözünde kayma , aşırı uyku isteği,kusma hali yoksa doktora götürmeye gerek yok bence ama bunlardan herhangi biri varsa iş şakaya gelmez. Benim kızım da inanılmaz hareketli geçen beşiğinin Parmaklıklarını kırıp yataktan inmiş siz düşünün. Ama br kadar hareketli olurlarsa olsunlar gerekirse her sabiye gözümğzü ayırmamamız lazımArkadaşlar nerden başlicagimi bilemiyorum. İlk olarak oğlum 9 aylıkken Örümcekle beraber merdivenden yuvarlandı 9 basamak. İki gün hastanede kalmıştık biseysi çıkmamış ti Allaha Şükür. Şimdi asıl sorun bir haftadır ayaklandı 13 aylık her yere tirmaniyor dün ben iki dakka mutfakta çay demliyordum koltuğa çıkmış sonra koltuğun arkasından kafasının arkasını çarptı 80 cm hemde ayakta. Ondan sonra ağladı bugüne kadar dikkat ettim gözüme bir farklılık görünmedi şükür. Şimdi bir saat öncede küçük çocukların sandalyesi var onun üstünde dizlerinin üstündeyken yine baş aşağı kafasının arka bölgesinin üstüne sert düştü yani yine aynı yer. Ondan sonra ağladı ama dünkü yeri daha şiş birde sanki kafası şişmiş. Ben çok korkuyorum yarın çocuk doktorunu ararım ama sizede böyle durumlar oldumu. İçim hiç rahat değil kızım var ama Allaha sükür iki buçuk yaşında hiç böyle değildi oğlum şimdiden beni bitirdi arkasında sabahtan akşama kadar koşuyorum iki dakka bıraktığım da düşüyor ben kafayı yicem. Böyle durumlarda ne yaptınız lütfen paylaşımısiniz.
Bende köyde doğup büyüdügüm için anlıyorum yani bende az düşmedim biz Doğu taraflı olduğumuz için her bir evin 10 aşağı çocuğu olmazdı. Hemde ne çamaşır makinası ne bişey ama dediğin gibi bu konuda haklısın sabahtan akşama kadar evin önünde oynardık. Amcalarimla büyüdüm maşallah babaannem gelinleriyle beraber çocuk yapardi 15 te durana kadar. Ve ordan hala aklimda onlar kac kez düstü kolu kirildi burunlari yirtildi dikisli halde hastaneden gelmeleri yani o zamanda fazla cocuk yaptiklari icin zordu. Şimdi dediğin gibi çocukları dışarı bırakamıyor insan yurt dışında bide gideceğin kimse olmazsa hep evde haliyle çocuklarda sıkılıyor. Hava güzel olduğu zaman parka götürüyorum ama bizim bursa bir gün güneşli ise 6 gün yağmurlu. Heleki şimdi bu kışta.Eski kadınların işi daha kolaymış bence canım. Hatta çok eskiye değil kendi çocukluğuma gideyim. Biz şeker Bayramı'nda şeker toplıycaz diye yolumuzu kaybederdik ama kimse korkmazdı çocuğumuz kaçırılır falan diye. Koca mahallenin çocukları akşam ezanı na kadar sokakta oynardı. En bbüyük yaralanma dizde kabuk tutan yaranın üzerine tekrar düşünmekti. Eve bile gitmez dik ki kanı görünce annemiz sokağa salmaz diye.
Şimdi çocuklar evde büyüyor evde tehlike arz eden şeyler daha fazla. Sıkılan çocuklar çok daha hareketli oluyor. Tüm meraklarını ev içinde gideriyor.
Ağaçtan düşen çocukların kolu bacağı kırılmadı ise ben hiç doktora götürülenini görmedim. Bide üstüne sopa yerlerdi ne işin vardı ağaç tepesinde diye.
O zaman ilk kattaydik kızım da yeni yeni kapıları açmaya başlamış ve ben daha bilmiyorum. Mutfakta yemek yapıyordum herzaman yaptığım gibi oda Örümcekte dolaniyordu kızım da odada oynuyordu herşey bir dakkada oldu. Kızım kapıyı açmış ve gel demiş bu arada kızım merdiven çıkıp inebiliyordu ama kapıları açmiyordu daha o zamana kadar. Çocukta hemen kapı açılır açılmaz dışarı firliyor. Örümcek sesiyle bir bağırdı kızım bir taraftan korktu ben bir taraftan Ağlıyorum. Ondan hemen sonra hastaneye gittik iki gün hastanede kaldık gözetim altında biseysi çıkmadı Allahtan.
bazen tek belirti baş ağrısı olur ama çocuk bunu tarif edemez . Röntgen o kanama ihtimalinden bin kat iyidir. sekel kalır çocukta ki hayati tehlikeyi söylemiyorum bile.en iyisi doktora gitmek . çekilmeli derse çektirilir . kafa travması acil durum. Dediğiniz bulgular her çocukta olmaz genellememeliyiz bu yüzden . kızınız çok yaramazmış Allah sağlıklı bir yaşam versin :)Röntgen çektirmek çocuğa düştüğü zarardan daha fazlasını verir muhtemelen. Eğer vücudunda ezik,morarma yoksa, gözünde kayma , aşırı uyku isteği,kusma hali yoksa doktora götürmeye gerek yok bence ama bunlardan herhangi biri varsa iş şakaya gelmez. Benim kızım da inanılmaz hareketli geçen beşiğinin Parmaklıklarını kırıp yataktan inmiş siz düşünün. Ama br kadar hareketli olurlarsa olsunlar gerekirse her sabiye gözümğzü ayırmamamız lazım
kızım sakin biri oğlum çok yaramaz belki kızımın verdiği rahatlıkla oğlandada öyle düşündüm diye çok üstüne düşmedim. Ama artık fazlasıyla dikkat edicem. Çünkü giderek yaramazlasiyor. Allah yardımcımız olsun canım yazdığın için çok sağol herkese çok teşekkürler ALLAH razı olsun hepinizden arkadaşlar.bazen tek belirti baş ağrısı olur ama çocuk bunu tarif edemez . Röntgen o kanama ihtimalinden bin kat iyidir. sekel kalır çocukta ki hayati tehlikeyi söylemiyorum bile.en iyisi doktora gitmek . çekilmeli derse çektirilir . kafa travması acil durum. Dediğiniz bulgular her çocukta olmaz genellememeliyiz bu yüzden . kızınız çok yaramazmış Allah sağlıklı bir yaşam versin :)
İlk olarak geçmiş olsun canım. Benim kızım da var ama o oğlumun tam tersi yani sakin di çok şükür ama oğlum bir yaşında maşallah şimdiden böyle Allah yardımcım olsun. Aynen öyle yaptı doktorda şişlik yok dedi gözlemek lazım değişiklik olursa kusma, göz kayması vs ALLAH korusun götürmemiz lazım. Ama şimdi çok şükür iyi uyudu kalktı yemeğini vericem şimdi.28 aylık kızım var az düşmedi az doktor doktor gezmedim. Buna istinaden söyleyebilirim ki (doktorun söyledikleri doğrultusunda) düştükten sonra 3 saat uyutmamak ve gözlemlemek gerekiyor, gözlerde kayma, kusma, halsizlik gibi belirtiler yoksa korkmayın. Ama herhangi bir morarma şişme durumunda götürmek gerek doktora.
Zaten doktorda hemen röntgen yada ultrasona yönlendirmez gitsenizde ilk etapta gözlemelemek gerek.
Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?