Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

tebrikler canım... boşver şimdi fenası tadını çıkar. afiyet olsun
Üzgünüm Canım ama bu konuda sana katılmıyorum. bence kaçamaklar desteklenmemeli. Bugün terfi kutlama yarın mutsuzum o yüzden yedim. Biz bunlara destek olmak icin degil tam tersi yapmamamız icin biribirimizi uyarmak icin bir aradayiz.
BE8E101D-DA80-46FE-9494-53BCA04A427A.webp

Üzgünüm Canım ama bu konuda sana katılmıyorum. bence kaçamaklar desteklenmemeli. Bugün terfi kutlama yarın mutsuzum o yüzden yedim. Biz bunlara destek olmak icin degil tam tersi yapmamamız icin biribirimizi uyarmak icin bir aradayiz.
Eki Görüntüle 2081679

duygularla yemenin karıştırılmaması konusuna ben de katılıyorum. Ancak şu da var, genel olarak, sosyal bir çevremiz var, kendi bildikleri doğrularla mutluluklarını paylaşıyorlar.. burada kırıcı olmadan yumuşak geçişler yapmak lazım.

ben rafine şeker almıyorum mesela ama doğum günümde iş arkadaşlarım ve ailem ayrı ayrı pasta almışlar. yemem için gözümün içine bakarlarken durumu izah edip, çok ince bir dilimi sadece onları kırmamak için yediğimi belirttim. seneya bana 1 kg muz alırsanız çok sevinirim de dedim :)

çoğunluktan farklı düşünen kişiler sürekli baskıya maruz kalırlar bu da kişileri yorar inancındayım. çünkü bana da sürekli her sosyal çevremde bir dayatma var.
arkadaşlarım; artık zayıfladın yeter, yüzün çirkinleşecek diyor ( anlıyorum ki onlarla sürekli yiyip içen ben daha zevkliydi, şimdi sadece yeşil çay içiyorum, bazı zamanlar hariç )
annem; zayıflama hastalığına kapılacaksın diye korkuyorum deyip göz yaşı döküyor. anne diyorum 75 kiloyum, ne hastalığı, bir yıldır diyet yapıyorum anca bu kadar kilo verdim etme eyleme diyorum anlamıyor
babam ve kocam; sporu takıntı haline getirdiğime inanıyorlar. işte çok yoruluyorum bir de kendimi sporda yoruyorum diye gitmemem için baskı yapıyorlar.

en yakınların bile seni anlamak da zorlanıyorken, bir de diyet yapmak için sürekli motivasyonu genç tutmak yeterince zor..

konuyu nereden nereye getirdim de, ben insanları diyetteyim deyip kırmıyorum. sözü ona getirecektim. çünkü yıllarca hep diyette oldum, her ortamda herkes bıktı benden. bu kız sürekli diyette ama hep şişman demişlerdir arkamdan.. şimdi normal sınırların içine girebilmişken, diyetteyim demeden devam ediyorum yoluma.. sağlıklı yaşıyorum diyorum. her tatlı yediklerinde onu zehir olarak gördüğümü hatırlatıyorum. kendiliklerinden benimle konuşmaktan vazgeçiyorlar :)

Bwn suyunu beğendim en çok.. akşam yemeklerini de erken mi yiyorsunuz ne güzel..
tombik dönerin, iki parça ekmeğinin bir dilimini yesen ve akşam o galetayı yemesen süper olurmuş. acıktığın için yemişsindir, ama gece de karbonhidrat almamaya çalış.

Teşekkür ederim canim...aslandan okadar erken yemiyoruz eşim eve gelirken almış bende öğlende sadece meyve yediğim için açtım sanırım oyuzden...erken yiyince insan acıkıyor galeta yi oyuzden yedim aslında çok erken yememek lazım...kepekli galeta vermişti zaten diyetisyen im bana gece saat 10 gibi...birazda ona güvendim..sıkıntı yapar mı galeta acaba

ahahaha fırsatı kullandım :KK70:

Kizlar günaydın dün listeyi yazamadım. Akşam misafirlerimiz vardı.

Sabah
pinar protein sut
1 dilim peynir
1 krep

Oglen
Nohut yemeği
Salata

Aksamda
dort kofte
Ve yoğurt
2 litre su

Spor yapamadim maalesef

duygularla yemenin karıştırılmaması konusuna ben de katılıyorum. Ancak şu da var, genel olarak, sosyal bir çevremiz var, kendi bildikleri doğrularla mutluluklarını paylaşıyorlar.. burada kırıcı olmadan yumuşak geçişler yapmak lazım.

ben rafine şeker almıyorum mesela ama doğum günümde iş arkadaşlarım ve ailem ayrı ayrı pasta almışlar. yemem için gözümün içine bakarlarken durumu izah edip, çok ince bir dilimi sadece onları kırmamak için yediğimi belirttim. seneya bana 1 kg muz alırsanız çok sevinirim de dedim :)

çoğunluktan farklı düşünen kişiler sürekli baskıya maruz kalırlar bu da kişileri yorar inancındayım. çünkü bana da sürekli her sosyal çevremde bir dayatma var.
arkadaşlarım; artık zayıfladın yeter, yüzün çirkinleşecek diyor ( anlıyorum ki onlarla sürekli yiyip içen ben daha zevkliydi, şimdi sadece yeşil çay içiyorum, bazı zamanlar hariç )
annem; zayıflama hastalığına kapılacaksın diye korkuyorum deyip göz yaşı döküyor. anne diyorum 75 kiloyum, ne hastalığı, bir yıldır diyet yapıyorum anca bu kadar kilo verdim etme eyleme diyorum anlamıyor
babam ve kocam; sporu takıntı haline getirdiğime inanıyorlar. işte çok yoruluyorum bir de kendimi sporda yoruyorum diye gitmemem için baskı yapıyorlar.

en yakınların bile seni anlamak da zorlanıyorken, bir de diyet yapmak için sürekli motivasyonu genç tutmak yeterince zor..

konuyu nereden nereye getirdim de, ben insanları diyetteyim deyip kırmıyorum. sözü ona getirecektim. çünkü yıllarca hep diyette oldum, her ortamda herkes bıktı benden. bu kız sürekli diyette ama hep şişman demişlerdir arkamdan.. şimdi normal sınırların içine girebilmişken, diyetteyim demeden devam ediyorum yoluma.. sağlıklı yaşıyorum diyorum. her tatlı yediklerinde onu zehir olarak gördüğümü hatırlatıyorum. kendiliklerinden benimle konuşmaktan vazgeçiyorlar :)
Aslında diyet değil artık hayat tarzımızı yeme alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz.. sağlıklı beslenmek bir süre sonra herkesin beyninde oturacak. Dışardan değilde evde kendi yaptığımız daha az zararlı kurabiyeler, tatlılar yapıcaz.. zaten şekerden ve tuzdan uzaklaşınca insanın yerken midesi kaldırmıyor. Şuan geldiğim nokta bu muz bile tatlı geldi dün yerken..

Günaydın herkese bugün ki menüm belli değil akşam için eşim önce bir pazara uğrayacak :) ama kahvaltıda yoğurt müsli var ama siz bunu biliyorsunuz zaten :))

aynen benim de yaşadıklarımı yazmışsın. ben yazmış olsam yanı cümleleri kurardım. aynı baskılar aynı söylemler annemin sözleri hepsi aynı.
ben şekeri bıraktım deyip işin içinden çok kolay yırttım. herkes bilir bengi şeker yemez. eskiden epey ısrarcı olurlardı sonradan baktılar bu konuda katıyım, bana teklif dahi etmiyorlar.
sağlıklı besleniyorum diyerek çok doğru yapıyorsun. bunu yaşam biçmi haline getirdiğimiz zaman zaten zayıfladığımızda kilomuzu koruyabilir yoksa hedefimize ulaşıp eski kötü alışkanlıklarımıza dönersek yeniden kilo almamız çok zor olmaz.
misafirlerimiz, arkadaşlarımız, eşimiz, akrabalarımız buna saygı duyacak ve onları ağırlarken onlara göre değilde kendi doğrularımıza göre hareket etmeliyiz.

benim özellikle belirtmek istediğim burada birbirimize karşı olsun bu seferde yemişsin tavrı yerine YEME tavrını gütmemiz.

günaydın kızzlarrr.

dünki menüm niyetliydim

sahur : 2 yulaflı krep 2 yumurta peynir vişne reçeli ceviz içi ılık süt

iftar: tarhana çorbası , salata , yoğurt

kahve yanına kuru yemiş

kardeşim geldi yeğenlerimle birlikte sufle yaptım ama bir kaşık yedim sadece maksat nefsim körelsin :) spor yapamadım dün çocukların peşinde koşmaktan bacaklarım sallamaktan da kollarım yeterince çalıştı diye düşünüyorum :D he bide gece yürüyüşü yaptık onu da ekleyeyim

dün kahve içtik bende telveleri toplayıp bi fincana koydum maske yapacaktım. wc ye gideyim dedim bi geldim annem konuşup duruyor pasaklı vs bulaşıkları yıkamıssın bunu masada unutmussun etrafına baksana diye diye dedim yüzüme sürcem diye ayırdım ben onu niye attın. kara kura şey neyine fayda edecek vs diye başımı yedi. Kahve telvesi benim cildime gerçekten çok iyi geliyor kızlar özellikle cildiniz yağlıysa baaya etkili. kahvemi içiyorum 45-60 dk sonra sporumu yapıyorum hazır terlemişken yüzümü ılık suyla yıkayıp hemen kahve telvesini sürüyorum kuruyana kadar bekletiyorum mis gibi oluyo.
diyet grubunda cilt şeysi ne alaka derseniz de kahve içip spor yaparken telveyi de yüzünüze sürün diye yazdım
ay ne çok anlatmışım ya :D

Back
X