Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Efsane oldu.Yaktin beni Aysegulum ya.Esim ben bunu bitiririm.Bidaha istiyorum dedi.Artik hergun menünün altına bi antep köftede ben eklerim.
Afiyet olsun canım, biz ana yemek olarak yiyoruz ve yaptığım zaman çok yapıyorum, 2-3 gün dolapta saklama kabında duruyor, girip çıkıp yiyoruz..yapmışken sen de daha çok yapıp bi iki gün tüketebilirsin, hatta ertesi gün daha da yumuşak oluyor.. :kk77:

Afiyet olsun canım, biz ana yemek olarak yiyoruz ve yaptığım zaman çok yapıyorum, 2-3 gün dolapta saklama kabında duruyor, girip çıkıp yiyoruz..yapmışken sen de daha çok yapıp bi iki gün tüketebilirsin, hatta ertesi gün daha da yumuşak oluyor.. :kk77:
Bu 2 -3gun yenir bende baya yaptım ama eşim yemeyi çok sever.Gece kalkıp yiyenlerden kendisi.Sabaha biterse diye korkuyorum :KK39:
Ben çiğköfte gibi olur zannettim.Bi de ana yemek falan düşününce hepsi bugün çok geldi.

Selam millet.. nasılsınız.. ben nasilimmm... Biraz sıkkın, biraz bıkkın.. benim baslangiclarim ptesi olduğu için hafta sonuna motivasyonum yerle bir... Ptesileri iyi hissediyorum kendimi sadece diyet için değil ders çalışma konusunda aynı.. dünde menümü paylaşmamistim.. kusura bakmayın..

Kahvaltı patatesli yumurta, domates salatalık, peynir, zeytin, 1 dilim kepekli ekmek
Saat 16 da ev yapımı 2 lahmacun yesillik

Bugün
Kahvaltı 10.00 da menemen 3 yk, domates, salatalık, peynir, zeytin, 2 dilim kepekli ekmek
Saat 15 de yumurtalı ispanak kavurmasi, ayran
Saat 19.30 1 kase çorba, ton balıklı salata
Bu hafta kaçamak yok insallah :dua:

Menüm

12:30
2 yk menemen
3 yk yumurta salatası
6 küçük parça sucuk
5 tane zeytin, 1 küçük parça peynir
1 dilim trabzon ekmeği

16:00
1 bardak süt

19:15
1 tane küçük toprak çanak içerisinde güveç
(İçinde dana eti, patates, arpacık soğan ve sarımsak vardı)
1 bardak ayran
1 dilim tam buğday ekmeği

2,5 lt su henüz sporumu yapamadım. Yapınca yazarım
Menün güzelmiş canım, suyu da 2.5 içmişsin ne güzel, teşekkür ederim:KK52:
Toprak çanakta güveçe de bayılırım:KK53:

:kk77:Gelelim Antep köftesi tarifine...:kk77:

Ben kişi başı 1 yada 1,5 su bardağı köftelik bulgur kullanıyorum..Biz 4 kişi olduğu olduğumyz için bu sefer 5 bardak koydum, tarifi 4 kişiliğe göre vereyim, siz kendinize göre ayarlarsınız:

5 bardak ince köftelik bulgur,

3-4 domates,kabuğu soyulup içine doğranacak, ben buzluktan çıkardığım 1 -2 tane yazdan kalma domates te ekliyorum..domatesin suyuyla karışıp yarım saat kadar beklerse daha kolay yoğuruluyor

2 kaşık biber salçası, 3-4 kaşık domates salçası (biz bol salçalı seviyoruz)

1 soğan ( incecik çekilmiş), 3-4 diş sarımsak(dövülmüş yada çekilmiş)

2 limonun suyu,2 yemek kaşığı nar eşkisi ve1 tatlı kaşığı sıvı sumak eşkisi, ( yoksa 1-2 limon fazla sıkın) bu köfteyi köfte yapan bence eşkisidir..

İstediğiniz baharatlar..ben kimyon, karabiber, köfte baharatı, pul biber, isot, nane, reyhan, tuz koyuyorum..

Bunlar köfte leğeninde 20-30 dakika yoğurulacak..köfte leğeni altı tırtıklı bi leğen, o yoksa geniş bi leğen, tepsi de olabilir..

Üzerine, tavada iyice ısıtılmış, 1,5-2 su bardağı zeytinyağ dökülüyor. (Ben nerdeyse dumanı çıkacak kadar ısıtıyorum, köfteye dökünce coss diye bi ses ve müthiş bi koku geliyor ki ailecek o ana bayılıyoruz) dökünce hemen yoğurmayın eliniz yanabilir, bi kaşıkla yağı köfteyle karıştırıp sıcaklığı dağılınca 1-2 dakka daha yoğuruyoruz. Köftenin lezzeti sıcak zeytinyağını döktükten sonra geliyor, isteyen daha az yada çok dökebilir, Antep'te komşularım çok daha fazla döküyorlardı, ne kadar dökerseniz o kadar çekiyor yani..ben diyete uygun olsun diye orta halli döküyorum, çok az dökülürse de tadını pek bulmuyor..

Maydanoz, dereotu, yeşil soğanı incecik doğrayıp, içine katıp, servis tabakların altına marul koyup üstüne sıkımlıyoruz..

Biz çocuklarınkini sıktıktan sonra içine daha çok acı atıp, kendimize ayrı sıkıyoruz..

Marula ve ev yufkasına sarılarak yenilebilir.. Afiyet olsun..

Hiç bukadar uzun bi mesaj yazmamıştım sanırım hayatımda:KK57:

Umarım kaptan beni şutlamaz:KK17:

Ve üşenmedim geçmiş yaptım ve buldum... Bı sure sonra sayfaları 3 er 5 er atlayarak 40 larda buldum🤣🤣
O gün yarindir dostlar.. 🤩

Kısırla çiğköfte arası bir şeymiş. Denemek lazım bir ara. Ama içindeki yağ miktarına bakarsak biraz kontrollü tüketmek lazım. Yerken dikkatli olun kızlar ya da bunun yerine çiğköfte yiyebilirsiniz o daha masum kalıyor bu köftenin yanında. :KK39:

Ya bu forumun sayfa no yazıp, direkt o sayfaya gitme butonu yok mu? Ben mi göremiyorum? 60 kere önceki sayfayı mı çeviricez köftenin sayfasına ulaşmak için?:KK64:

Kısırla çiğköfte arası bir şeymiş. Denemek lazım bir ara. Ama içindeki yağ miktarına bakarsak biraz kontrollü tüketmek lazım. Yerken dikkatli olun kızlar ya da bunun yerine çiğköfte yiyebilirsiniz o daha masum kalıyor bu köftenin yanında. :KK39:
Ben eskiden çok yağ döküyordum enfes oluyordu..şimdilerde az yağ döküyorum, idare ediyor..

Ya bu forumun sayfa no yazıp, direkt o sayfaya gitme butonu yok mu? Ben mi göremiyorum? 60 kere önceki sayfayı mı çeviricez köftenin sayfasına ulaşmak için?:KK64:
Böyle birşey çıkıyor sayfanın üzerine tiklayinca buradan olur anca.
Screenshot_2020-04-19-00-13-58-719_com.android.chrome.jpg

Artık gizli saklı kalmadı :KK70::KK70:Paylaşımıma dayanamayıp ifşaladı kendini :KK53::KK53:
🤣🤣🤣🤣
İyi oldu be amaaan nolcak 🤣🤣
Nasıl zayıf halim dicem ama progil fotom ağustos 18 yeni doğum yaptığm zaman ve yüzüm şimdikinden de zayıf (şimdikinden daha kilolu olmama rağmen )hem de daha gğzelim :( ah bu cushing mahvetti beni .... :(

:kk77:Gelelim Antep köftesi tarifine...:kk77:

Ben kişi başı 1 yada 1,5 su bardağı köftelik bulgur kullanıyorum..Biz 4 kişi olduğu olduğumyz için bu sefer 5 bardak koydum, tarifi 4 kişiliğe göre vereyim, siz kendinize göre ayarlarsınız:

5 bardak ince köftelik bulgur,

3-4 domates,kabuğu soyulup içine doğranacak, ben buzluktan çıkardığım 1 -2 tane yazdan kalma domates te ekliyorum..domatesin suyuyla karışıp yarım saat kadar beklerse daha kolay yoğuruluyor

2 kaşık biber salçası, 3-4 kaşık domates salçası (biz bol salçalı seviyoruz)

1 soğan ( incecik çekilmiş), 3-4 diş sarımsak(dövülmüş yada çekilmiş)

2 limonun suyu,2 yemek kaşığı nar eşkisi ve1 tatlı kaşığı sıvı sumak eşkisi, ( yoksa 1-2 limon fazla sıkın) bu köfteyi köfte yapan bence eşkisidir..

İstediğiniz baharatlar..ben kimyon, karabiber, köfte baharatı, pul biber, isot, nane, reyhan, tuz koyuyorum..

Bunlar köfte leğeninde 20-30 dakika yoğurulacak..köfte leğeni altı tırtıklı bi leğen, o yoksa geniş bi leğen, tepsi de olabilir..

Üzerine, tavada iyice ısıtılmış, 1,5-2 su bardağı zeytinyağ dökülüyor. (Ben nerdeyse dumanı çıkacak kadar ısıtıyorum, köfteye dökünce coss diye bi ses ve müthiş bi koku geliyor ki ailecek o ana bayılıyoruz) dökünce hemen yoğurmayın eliniz yanabilir, bi kaşıkla yağı köfteyle karıştırıp sıcaklığı dağılınca 1-2 dakka daha yoğuruyoruz. Köftenin lezzeti sıcak zeytinyağını döktükten sonra geliyor, isteyen daha az yada çok dökebilir, Antep'te komşularım çok daha fazla döküyorlardı, ne kadar dökerseniz o kadar çekiyor yani..ben diyete uygun olsun diye orta halli döküyorum, çok az dökülürse de tadını pek bulmuyor..

Maydanoz, dereotu, yeşil soğanı incecik doğrayıp, içine katıp, servis tabakların altına marul koyup üstüne sıkımlıyoruz..

Biz çocuklarınkini sıktıktan sonra içine daha çok acı atıp, kendimize ayrı sıkıyoruz..

Marula ve ev yufkasına sarılarak yenilebilir.. Afiyet olsun..

Hiç bukadar uzun bi mesaj yazmamıştım sanırım hayatımda:KK57:

Umarım kaptan beni şutlamaz:KK17:

Buldum kızlar 30539.sayfadaymış..hay gözünü sevdiğim teknoloji.. teşekkürler marbling marbling

Nasilsiniz kızlar, haftasonu nasil geçiyor?? Burası 28 derece, benim bugün boyun ve sırt ağrım tuttu, biraz gergin başladım güne. Ondan oldu sanirim, o yüzden öğleyin 3 saat uyudum, böyle durumlarda bir enerji boşalması yaşıyorum ve vücut akabinde kendini çok yorgun hissediyor. Bu durumda pek bir şey de yemedim, canım çekmedi :110:
Sporumu akşam yapacagim.
Çok geçmiş olsn canım :(

Back
X