Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Menülerde gördüğüm hep bir eksik olay var. Bunu tek tek söylemek yerine bir menü standardı oluşturmak istiyorum. O yüzden menü yazarken herkesin dikkat etmesi gereken hususları yazıyorum.

1- Öğünler ara ve ana olarak farketmeksizin mutlaka saatleriyle birlikte yazılacak

2- Öğünlerde yenilen bütün yiyecekler ve içecekler ölçüleriyle belirtilecek. Mesela 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 servis kaşığı patlıcan yemeği, 1 kepçe domates çorbası gibi. Ya da bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tarzında.

3- Öğünlerde yenilen yiyeceklerin eğer birden fazla cinsi varsa, cins mutlaka belirtilecek. Beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi...

4- Günlük içilen su miktarı mutlaka menüye eklenecek.

5- Haftanın belirli günlerini spor günü olarak belirleyeceğiz. O günler herkes spor yapmaya çalışacak.

Bunlar şimdilik benim gördüğüm ve aklıma gelen sorunlar. Eklemek istedikleriniz varsa fikirlerinizi öğrenmeyi çok isterim :KK36:

Bu arada yarın genel kilo bildirim günümüz. Şu an takımda bizimle olan herkes aynı şekilde bildirim yapmak zorunda.

Bildirimlerimizi bir süredir tartı fotoğrafımızı çekerek yapıyoruz.

Boş bir kağıda kullanıcı adınızı ve günün tarihini atarak tartının üzerine ya da yanına koyup kilomuzun fotoğrafını çekip buraya yüklüyoruz.

Eğer bildirim şartlarını taşımazsa fotoğraf maalesef geçerli olmuyor bildirimimiz.

Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz bu arada :KK36:

Canım menü yazarken biliyorsun ki öğün saatlerini de yazıyoruz. Hasanpaşa köftesini ilk kez duydum nasıl bir köfte? Kahvaltın çok sağlıksız olmuş. Onun haricinde de akşamki kağıt helva hiç ama hiç olmamış. Sen zaten yanlışları biliyorsun ama yazınca insan daha iyi görüyor yanlışları. Suyu mutlaka say olur mu? Ölçerek içmek her zaman daha faydalı. Menü yazdığın için de kocaman tebrik ediyorum seni :KK9: :KK9: :nazar: Bu arada artık menü listesi tutmaya başlıyorum. Yazmayanları cezalandıracağım. :KK53::KK53:

harika bir karar:KK5: menü bildirimi bir takımın bel kemiği bence :KK51:

tam menüyü toparlayamadım ama dünkü daha güzel paylaşıcam şimdi :KK51:hatta akşama kadar baya iyi gittim de akşam biraz sendeledim ama kayınvalidem de bir güzel sote yapmış off.. biraz ekmeği bana ana yedim valla :110: Bugünü daha temiz bir menü ile bitireceğim inşallah :dua:

Son düzenleme:
Dünkü Menüm

Kahvaltı 7.00
2 haşlanmış yumurta
1 yaprak marul
3 tane yeşil zeytin
1 kk peynir

Ara 09.00
Sade Türk kahvesi
6-7- yarım ceviz
1 tane badem draje
7 otlu çay

Öğlen 12.30
2 tane baget
1.5 kase ayran aşı
4 yk pirinç pilavı

Ara 13.30
Starbucks Caramel Frappacino (ayda 1 kere gidiyoruz bugüne denk geldi :işsiz:)

Ara 15.30
Beyaz çay
C vitamini

Akşam 19.00

4 kaşık haşlanmış yeşil mercimek
1/2 haşlanmış tavuk göğsü
6 kaşık kadar ev yoğurdu

Kaçamak :110: 21.00 (ayaküstü yedim)
1.5 dilim beyaz ekmek
2-3 çatal bol domatesli et sote
2 kaşık mercimekli bulgur pilavı

Su 2 lt

Spor yok ama hareketli bol yürüyüşlü bir gün 10000 adımı geçtim sabah işe gitmeden de yürüdüm biraz :KK9:

Menülerde gördüğüm hep bir eksik olay var. Bunu tek tek söylemek yerine bir menü standardı oluşturmak istiyorum. O yüzden menü yazarken herkesin dikkat etmesi gereken hususları yazıyorum.

1- Öğünler ara ve ana olarak farketmeksizin mutlaka saatleriyle birlikte yazılacak

2- Öğünlerde yenilen bütün yiyecekler ve içecekler ölçüleriyle belirtilecek. Mesela 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 servis kaşığı patlıcan yemeği, 1 kepçe domates çorbası gibi. Ya da bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir tarzında.

3- Öğünlerde yenilen yiyeceklerin eğer birden fazla cinsi varsa, cins mutlaka belirtilecek. Beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi...

4- Günlük içilen su miktarı mutlaka menüye eklenecek.

5- Haftanın belirli günlerini spor günü olarak belirleyeceğiz. O günler herkes spor yapmaya çalışacak.

Bunlar şimdilik benim gördüğüm ve aklıma gelen sorunlar. Eklemek istedikleriniz varsa fikirlerinizi öğrenmeyi çok isterim :KK36:
Takımca ihtiyacımız var kaptanım dediğin gibi ben de bu ara kendimi iyi hissetmiyorum ne yersem içersem ödem yapıyor iki haftadır başım dertte resmen. Ellerim gece şişmeye başlıyor sabah zaten kapatıp açamıyorum çok canım acıyor:( bir kilo kadar artıdayım. Bugün artık son çare maydanoz sapını kaynatıp içeceğim. Hem moralim bozuk hem canım çok acıyor iyi değilim valla. Paylaşım da yapmıyorum can sıkıntımdan:(

08.30
1 yumurta omlet
30 gr peynir
2 dilim ekmek
Domates
Salatalık

13.00
Sütle hazırlanmış menengic kahvesi

14.00
1 salkım üzüm

18.30
1 bardak ayran
100 gr sucuk 😑🤦🏻‍♀️ (ızgarada)
2 dilim ekmek
Salata

21.00
Multimalt içecek

2 buçuk litre su

Akşam eşim illa sucuk istedi memleketten yeni yaptırıp getirtmişti, sen ye ben başka şey yerim dedim ama her gün mü yiyorsun fazla yemezsin yiyeceksin illa hadi diyip yedirtti kalori olarak 100 gr sucuk 400 kalori aslında normal bir yemek yesemde 400 kalori alacaktım zaten ama yağdan almak var aynı kaloriyi saf proteinden almak var tabi 🤷🏻‍♀️

Ben birde son zamanlarda sucukla ilgili düşüncelerimi çok fazla değiştirdim. Sucuk yaptıktan sonra tavada kalan yağı yıkamak için oldukça uğraşıyorum. Eğer tavada bu kadar yağ bırakıyorsa kim bilir vücudumuzda ne kadar çok bırakıyor :KK57:

Takımca ihtiyacımız var kaptanım dediğin gibi ben de bu ara kendimi iyi hissetmiyorum ne yersem içersem ödem yapıyor iki haftadır başım dertte resmen. Ellerim gece şişmeye başlıyor sabah zaten kapatıp açamıyorum çok canım acıyor:KK43: bir kilo kadar artıdayım. Bugün artık son çare maydanoz sapını kaynatıp içeceğim. Hem moralim bozuk hem canım çok acıyor iyi değilim valla. Paylaşım da yapmıyorum can sıkıntımdan:KK43:

Toparlanacağız canım hiç üzülme sen. Bunu hep birlikte yapacağız. Biz iyi bir takımız. Takımdan öte bir şeyiz hatta. O yüzden hiç sıkma canını. Bende de durum çok farklı değil. Ama dediğim gibi toparlanacağız :KK5::KK36:

Dünkü Menüm

Kahvaltı 7.00
2 haşlanmış yumurta
1 yaprak marul
3 tane yeşil zeytin
1 kk peynir

Ara 09.00
Sade Türk kahvesi
6-7- yarım ceviz
1 tane badem draje
7 otlu çay

Öğlen 12.30
2 tane baget
1.5 kase ayran aşı
4 yk pirinç pilavı

Ara 13.30
Starbucks Caramel Frappacino (ayda 1 kere gidiyoruz bugüne denk geldi :işsiz:)

Ara 15.30
Beyaz çay
C vitamini

Akşam 19.00

4 kaşık haşlanmış yeşil mercimek
1/2 haşlanmış tavuk göğsü
6 kaşık kadar ev yoğurdu

Kaçamak :110: 21.00 (ayaküstü yedim)
1.5 dilim beyaz ekmek
2-3 çatal bol domatesli et sote
2 kaşık mercimekli bulgur pilavı

Su 2 lt

Spor yok ama hareketli bol yürüyüşlü bir gün 10000 adımı geçtim sabah işe gitmeden de yürüdüm biraz :KK9:

Sorun ne biliyor musun Seval'cim? Senin vazgeçemediklerin. Mesela Starbucks gibi. Filtre kahve içebilirdin mesela. Tamamen tercihlerini değiştirmen gerekiyor. Yürüyüşün çok iyi bu arada :KK9::KK9:

K krtp86 nasılsın canım sanki birkaç gündür göremiyorum seni. Evden çalışmaya da başladın. İyisin di mi?

Toparlanacağız canım hiç üzülme sen. Bunu hep birlikte yapacağız. Biz iyi bir takımız. Takımdan öte bir şeyiz hatta. O yüzden hiç sıkma canını. Bende de durum çok farklı değil. Ama dediğim gibi toparlanacağız :KK5::KK36:
İnşallah caaanımm kaptanım:) ya ellerim ayaklarım öyle çok sızlıyor ki ister istemez üzülüp takılıyorum. Spor da yapamıyorum bu hafta. Oğlum sağolsun emmeyi bırakmadı ama son bir aydır tüketti artık sinirlerim bozuk sürekli. Bir buçuk saat meme ağızda dursun istiyor ne evde herhangi bir iş yapabiliyorum ne kızıma ve kendime zaman ayırabiliyorum. Diplerdeyim:( kısmetse yarından itibaren emmeyi bıraktırma çalışmalarına başlıyoruz eşim evdeyken desteğini alacağım kısmetse. Emzirmek işkence halini aldı:(

İnşallah caaanımm kaptanım:) ya ellerim ayaklarım öyle çok sızlıyor ki ister istemez üzülüp takılıyorum. Spor da yapamıyorum bu hafta. Oğlum sağolsun emmeyi bırakmadı ama son bir aydır tüketti artık sinirlerim bozuk sürekli. Bir buçuk saat meme ağızda dursun istiyor ne evde herhangi bir iş yapabiliyorum ne kızıma ve kendime zaman ayırabiliyorum. Diplerdeyim:KK43: kısmetse yarından itibaren emmeyi bıraktırma çalışmalarına başlıyoruz eşim evdeyken desteğini alacağım kısmetse. Emzirmek işkence halini aldı:KK43:

Geçecek canım bunların hepsi hiç sıkma canını. İnşallah kolayca bırakır emmeyi :dua::dua:

Ben birde son zamanlarda sucukla ilgili düşüncelerimi çok fazla değiştirdim. Sucuk yaptıktan sonra tavada kalan yağı yıkamak için oldukça uğraşıyorum. Eğer tavada bu kadar yağ bırakıyorsa kim bilir vücudumuzda ne kadar çok bırakıyor :KK57:
Diyette bende yemek istemezdim ama eşim ısrar etti birde ateşte ızgarada yaptı yağı baya akmıstı tavada olsa yine kendi içine şeker o yagi ama ızgaradan aşağı aktığı için kurumuştu sucuk

Back
X