• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Uyanınca:1 dilim light kaşar peyniri+1 sb su
Kahvaltı: 30 gr light kaşar peyniri + 2 wasa + Bol söğüş
Ara:1 sb tarçınlı soya sütü
Öğle:1 kase çorba + 2 wasa + Bol salata(4 gün)/1 sb soya sütü + 6 yk nesfit (3 gün)
Ara:1 wasa + 1 dilim peynir (6 gün)/ 1/4 simit veya 10 çubuk + 1 sb light ayran(1 gün)
Akşam:150 gr (3 por) et,tavuk,balık + Bol salata
Günlük 3 fincan yeşilçay + 2 fincan sade kahve + 45 dk fiziksel aktivite

Bu hafta meyveleri(şekeri) komple kaldırıp sütü çoğalttı.Kuruyemişlerimde gitti:14:

Bunu harfiyen uygularsan 1,5 kg ye yakın gider dedi, bakalım görecegiz:10:

poly cım canım ılk dıyete basladıgın lıstelerı bızmle paylasırmısn rıca etsem
bende daha bılınclı yaparım

bende merak ettim şimdi:26:

eşi hastaydı rapor almış. ama topiğe uğramadan yapmazdı

canım yağdan verince beden olarak hemen farkediyor ben bu kiloda 38 giyebiliyorum.Hem sporuna önem vereceksin hemde dengeli besleneceksin yoksa masum diye tüm gün çorba iç bir yere kadar sonra tıkanıp kalıyorsun.
aslında bizim evde pek çorba pişmez. eşim her gün işyerinde yemekhanede yiyor. bende büroda pratik ve hesaplı diye sık sık yıyorum. bide akşam çorba yıyınce cidden bıkıyorum. ama son gunlerde çok pilav yedık. dedim pilav olmasın bugun çorba yapayım ıkı dakkada. ama eşim yıne de pilav aradı. bıkmıyo adam bulgur pilavından ya :1:
valla nasıl dengeli besleneceğimi şaşırdım polycim ya :26:
Öğle:1 kase çorba + 2 wasa + Bol salata(4 gün)/1 sb soya sütü + 6 yk nesfit (3 gün)
Ara:1 wasa + 1 dilim peynir (6 gün)/ 1/4 simit veya 10 çubuk + 1 sb light ayran(1 gün)

Bu hafta meyveleri(şekeri) komple kaldırıp sütü çoğalttı.Kuruyemişlerimde gitti:14:

bu wasa nedir ? bir ekmek türü anladığım kadarıylabol bol süt peynir ayran var. ama benım dikkatımı öğle yemeğindeki çorba + nesfit çekti. 3 gün biribi diğer günler birini mi yıyeceksın?

bende merak ettim şimdi:26:

canım yağdan verince beden olarak hemen farkediyor ben bu kiloda 38 giyebiliyorum.Hem sporuna önem vereceksin hemde dengeli besleneceksin yoksa masum diye tüm gün çorba iç bir yere kadar sonra tıkanıp kalıyorsun.
eşi hastaydı rapor almış. ama topiğe uğramadan yapmazdı

aslında bizim evde pek çorba pişmez. eşim her gün işyerinde yemekhanede yiyor. bende büroda pratik ve hesaplı diye sık sık yıyorum. bide akşam çorba yıyınce cidden bıkıyorum. ama son gunlerde çok pilav yedık. dedim pilav olmasın bugun çorba yapayım ıkı dakkada. ama eşim yıne de pilav aradı. bıkmıyo adam bulgur pilavından ya :1:

bu wasa nedir ? bir ekmek türü anladığım kadarıylabol bol süt peynir ayran var. ama benım dikkatımı öğle yemeğindeki çorba + nesfit çekti. 3 gün biribi diğer günler birini mi yıyeceksın?

bugun ilk aram 10.45 de leblebi siyah kuru üzüm badem ve fındıktan oluşan kuru yemiş tabağı(1 çay tabağı kadar) yanında 2 fıncan yeşilçay

öğle yemeğim 12.15 gibi 1 porsıyon et döner(ekmek arası değil) yanında 1 dilim domates , marul ,1 çatal rus salatası 1 dilim pide

canım bu menuyle mı verdın ayda 4 kılo
harıka

bugun sabah uyandk 10.20 gıbı
oglumla kahvaltımızı yaptık veeeeeeeeee yuruyuse cıktım
bebek arabasına koydum sıpayı hıc sesı cıkmıo yaklaısık90 dk yuruduk eve geldım yemegını yedırdım kendımde ara ogunumu yedım sımdı sızelre bakaıyorum

dun akşam esım sucuklu tostyapayım yersın 1 kereden bısı olmaz dedı
hayır dedım yemem
veeee yemedım ama canım cok cektı bırtane ısırdım
akşam 18.30 da yemek yedık 20.30 gıbı kuru uzum yedım 20 gr 1 pr meyve ye muadıl
bugune gelelım
sabah 1 dılım ekmek oglumun sahanda yumurtasındankaln yumurtanın beyazı
ara 20 gr sıyah cekırdeklı uzum
oglen kabak 5 yk 1 dılım ekmek 3-4 yk yogurt
ara portakal
akşam 3 köfte 1 tabak salata 1 dılım ekmek
ara portakal
yatarken salep

canım bu listeyle vermedim her hafta listemi değiştiriyor bu haftaki listem bu.
menüler güzel 90 dk yürüyüşsün, yalnız yatarken sahlep olmamalı bence en azından yatmadan 1-1,5 saat önce içmelisin çünkü içinde nişasta var canım direk yağa döner.

poly cım canım ılk dıyete basladıgın lıstelerı bızmle paylasırmısn rıca etsem
bende daha bılınclı yaparım

canım listelerim bende değil saklamıyorum ben . son iki haftanın listesi var bir de püf noktaları filan

canım çorba ve ve nesfit 3 er gün şeklinde dönüşümlü tüketecegim,wasa çavdarlı kraker 2 wasa 1 dilim ekmek benimde 2 aydır çorba listemde degildi bu hafta ekledi

tünaydın ablacıklar herkese kolay gelsin öncelikle...
dün menümde sabah 1 yumurta 3 zeytin 1 kkpeynir arada yeşilçayla 1 tane bisküvi öğlen 6 kaşık falan vardı sanırım pilav:2::2:yanında yogurt akşamda 1 dilim çavdar ekmeği üstüne peynir sürdüm azcık arada yarım portakal yeşilçay

izne çıktım:59: ama böyle soğukmu davrancanız:59:
küsmece oynuycaktım ama olmadı nihancım:)
sana soğuk davranmaya kıyamayız canım:70:

günaydın arkadaşlar hemen dünkü menümü yazayım
uyanınca 5 altın çilek üzerine 2 bardak su
sabah 2 dilim ekmeye peynirli yağsız tost
ara(10.30) 3er tane leblebi-kuru üzüm-fındık-badem-yaban mersini-altın çilek ve 1 tane imcirden oluşan kuru yemiş tabağı yanında 1 fincan yeşilçay
ara(12.00) yarım poğça
öğle(14.20) 1 kase mercimek çorbası - 1 lokma ekmek
ara(16.00) 1 hurma
ara(17.00) 2 parça girissini(paketin dibinde kalan kırık parçalardan)
akşam(18.30) 3 kepçe yani 2 kase nohutlu mercimekli yoğurt çorbası -1 dilim ekmek
yemekten sonra 1 saat yürüyüş. eşimin dediğine göre 5 km den fazla yürümüşüz.
marketten ona çekirdek bana yeşilçay kellogs ve müsli aldık
dönüşte yağ yakalım diye yokuş yukarı çıktık yolumuzu değiştirip.
eve gelince güzel bi banyo yaptım çıkınca koçişe pudıng yaptım ama ben yemedim
sonrada spor yaptım: 50 mekik -40ar kere ayakta çapraz eğilip kalktım. yan yağlarımı eritmek için birkaç hareket yaptım. oturduğum yerde çapraz ve öne eğilip kalktım. havada bisiklet çevirir gibi olan hareketlerden yaptım. oklava haerketine benzer yanlara ve öne esneme hareketlerinden yaptım. hepsini eşim yönlendırdı. o şöyle yap dedi öyle yaptım. sonrada yorulmuşum sanırım 11 de kanepede uyuyakalmışım .

sabah da uaynınca 5 altın çilek üzerine 2 bardak su
15 dk sonra yarım kase kellogs a 5 yaban mersini atıp yarım bardk kaar süt ekledim yedim.

5 de doktor randevum var sonrada arkadaşımla gelinlik bakmaya gidecez :40:
menüye poly yorum yaptıktan sonra ben ne deyim:) ama ben sendeki bu spor ataklarına çok seviniyorum. ihtiyacın olan şey diyet + spordu, şimdiye kadar spor hep eksik kalıyordu ama maşallah artık spor yapmaya başladın. nazar değmesin canım.:nazar:
bu arada markete gidip sağlıklı şeyler almanı da ayrıca tebrik ediyorum. artık kendine engel olabiliyorsun, ne kadar güzel.:97:

ben işyerime 6.30 da geldigim icin erkenciyim canım
aslında her zaman 4 porsiyon yememelisin ama bizim kilomuzdaki bayanlar için en fazla 4 porsiyon ben şimdi diyetisyenden geldim mesela vücut şaşırsın diye bu hafta hiç meyve vermedi sende arada 0-4 porsiyon arası degiştirerek tüket canım

Mısırda yagsız 1 sb 1 dilim ekmek bildigim kadarıyla sende herhalde o kadar yemişsindir ayda 1 defa yemissin birsey olmaz ama her haftaya düşürme canım sıklıgını.

sporda haftada 3 gün ideal zaten.Bende leslie yapıyorum evde envai çeşit alet var ama ben leslieyi seviyorum.Etimekte yine vücudu şaşırtmak için bir hafta ekmek bir hafta wasa bir hafta etimek yiyorum böyle dönüyor.
6,30 ha, baya erkenciymişsin:53:yalnız erken kalkmak da çok güzel bir şey. vücudun dinç oluyor.
şimdi bu vücudu şaşırtma hadisesi benim merak ettiğim konulardan. ben yaklaşık 5 aydır diyet yapıyorum. açıkçası artık hep aynı menülerden sıkılmaya başladım.:1:neyi nasıl değiştireceğimi de kestiremediğim oluyor. sen diyetisyene gittikçe bu şaşırtma adımlarını da yazarsan bana çok faydalı olacak canım.:71:
mesela bu hafta meyve yok demişsin. benim de sütle aram yok. ayran, yoğurt ve peynir olabilir. kefir denemedim hiç. sütü neyle değiştirmemi önerirsin?
bir de bu hafta wasa haftası sanırım. günlük kaç wasa hakkın var? aynı şekilde tost ekmeği kaç taneydi? çok soru oldu biliyorum ama napalım canım:)
o mısır zaten artık yemem canım. acemiliğime de geldi, çok yapmışım. bir dahaki sefere oğlum ve eşime yetecek kadar yaparım.:63: fazlası bana kalmaz:)

Bu arada kızlar sabah diyetisyende tartıldım 64,7 kg yim.Kaçla izne ayrılmıştım hatırlamıyorum ama:18:
o konuyu asuman biliyordur sanırım canım. olmazsa listelerde arama yapıp da bulabiliriz.

2 aydır gidiyorum 73 ile başlamıştım canım.Ayda ortalama 4 kg gitti toplamda 8 kg ama en iyi tarafı 6,5 kilosu yağdan gitti:32:
maşallah:nazar:hele de çoğunun yağdan gitmesi muhteşem bir şey:46:

fırsat varken öncemenümü yazayım istedim. akşam biraz abartmışım aslında yerken o kadarda çok gelmemişti. :78:

inşallah herkesler iyidir,bende iyiyim çok şükür canlar.

biraz geçmişe bakmaya çalışacağım. herkese güzel birgün diliyorum.

ha bu arada unutmadan birşey sormak istiyorum kızlar.
oğlumun doğum gününde mayalı hamurdan karnıyarık poğaça yapacağım ama hamuru akşamdan hazırlayıp dolaba atsam sabahda hazırlayıp fırınlasam diyorum nasıl olur bu konuda bilgisi olan varmı. :34:
selam asumancım
hiç denemedim dediğin gibi canım ya

canım benim ya:38:

fırsat varken öncemenümü yazayım istedim. akşam biraz abartmışım aslında yerken o kadarda çok gelmemişti. :78:

inşallah herkesler iyidir,bende iyiyim çok şükür canlar.

biraz geçmişe bakmaya çalışacağım. herkese güzel birgün diliyorum.

ha bu arada unutmadan birşey sormak istiyorum kızlar.
oğlumun doğum gününde mayalı hamurdan karnıyarık poğaça yapacağım ama hamuru akşamdan hazırlayıp dolaba atsam sabahda hazırlayıp fırınlasam diyorum nasıl olur bu konuda bilgisi olan varmı. :34:
selam asumancım
hiç denemedim dediğin gibi canım ya

canım benim ya:38:

slm kızlar hepinizin yazdıklarını okudum aklımda kalır sandım kalmamış şimdi geri dönüp yorum yapcam :))
öğle yemeği olarak akşamdan kalan hindi etini yedim 3 köfte büyüklüğündeydi...
ekmek yemedim sanırım biraz yağlı hemen bi yeşil çay patlatıyorum
sorarsanız hala evin içinden çıkamadım
adcım sadece senin sorunu hatırlıyorum
hayatım mayalı hamurlar dolapta hazır olarak duruyorlar ama şekil vermeden :))
ama yinede yeni yapılmışına vaktin olursa tercih et derim
bide ben o karnı yarığı yufka ile yapıyorum
kıymalı içi bi güzel soğanla falan kavuruyorum maydonoz ekliyorum
sonra sigara böreğinden birazcık kalınca sarıyorum
dolapta duruyo ertesi gün çıkarıyorum yumurtalıyorum sonra karnını bıçakla açıyorum doamets ve biber ile süslüyorum ver fırına ... daha pratik diye şeyettim :)) mayalı başla bişi de yapabilirsin (daha pratik :))

bu arada beni rakıbem nerde ? ayyıldızı gören oldu mu akşam da gelmemiş sanki bi sorun mu var acaba eşiyle ilgili
valla ben de merak ettim. hiç bu kadar yapmadı şimdiye kadar. eşi evde olduğu için bilgisayara el basmış olabilir. ama adam tuvalete gidince bari gelir insan değil mi:1:

1 dilim ekmekle klasik kahvaltı.
ara 2 fincan yeşil çay
öğlen 1 kepçe çorba
1 tabak bol yoğurtlu ıspanak,1 dilim ekmek.
ara 2 ad benimo bisküvi
akşam
1 kepçe çorba,3 çatal tavuk bagetten,
1 kase yaklaşık 3 kaşık pilav üstü kuru 2 ad çiköfte.
ayrıca 1 kase yoğurt var.

evet kabul ediyorum çok yemişim. :78:
akşamlar akşamlar akşamlar, cansu koç'un şarkısını sana ithaf ediyorum asumancım. benimo'yu çekmecenden ve hayatından çıkar lütfen:1:o asla bizim olamaz:63:

hamuru akşamdan hazırlayıp dolaba koyabilirsin. o kendisi azar azar mayalanacaktır. dışarda olsa sıcağın tesiriyle daha hızlı mayalanır ama sabaha pişireceğine göre buzdolabı daha uygun olur. yalnız sabahleyin dolaptan hemen çıkarıp biraz oda sıcaklığına gelmesini beklersen daha iyi sonuç alırsın canım.

zeytin de mi yok bu hafta? ya ben kış domates salatalığı sevmiyorum. senin kahvaltıyı uygulasam bu durumda aç kalırım:) gerçi ben de roka falan yiyebilirim de bahane işte:1:
sade kahveleri sütlü yapamaz mıyız? sütü sadece kahvenin içinde tüketebiliyorum da..
menü gerçekten güzelmiş yaw ben de not almayı düşünüyorum.

bugun sabah uyandk 10.20 gıbı
oglumla kahvaltımızı yaptık veeeeeeeeee yuruyuse cıktım
bebek arabasına koydum sıpayı hıc sesı cıkmıo yaklaısık90 dk yuruduk eve geldım yemegını yedırdım kendımde ara ogunumu yedım sımdı sızelre bakaıyorum

dun akşam esım sucuklu tostyapayım yersın 1 kereden bısı olmaz dedı
hayır dedım yemem
veeee yemedım ama canım cok cektı bırtane ısırdım
akşam 18.30 da yemek yedık 20.30 gıbı kuru uzum yedım 20 gr 1 pr meyve ye muadıl
bugune gelelım
sabah 1 dılım ekmek oglumun sahanda yumurtasındankaln yumurtanın beyazı
ara 20 gr sıyah cekırdeklı uzum
oglen kabak 5 yk 1 dılım ekmek 3-4 yk yogurt
ara portakal
akşam 3 köfte 1 tabak salata 1 dılım ekmek
ara portakal
yatarken salep
dombilicim, sen de bu aralar çok güzel bir canlanma var canım. maşallah.:nazar:
akşamki sucuğa hayır diyebilmişsin, çok güzel. bugün ankarada hava da güzeldi, oğluşu yürüyüşe çıkartmak çok iyi fikir. ben de çıktım dışarı.

bugun ilk aram 10.45 de leblebi siyah kuru üzüm badem ve fındıktan oluşan kuru yemiş tabağı(1 çay tabağı kadar) yanında 2 fıncan yeşilçay

öğle yemeğim 12.15 gibi 1 porsıyon et döner(ekmek arası değil) yanında 1 dilim domates , marul ,1 çatal rus salatası 1 dilim pide
afiyet olsun canım. et türü yemen protein olması bakımından iyi olmuş.

slm kızlar hepinizin yazdıklarını okudum aklımda kalır sandım kalmamış şimdi geri dönüp yorum yapcam :))
dolapta duruyo ertesi gün çıkarıyorum yumurtalıyorum sonra karnını bıçakla açıyorum doamets ve biber ile süslüyorum ver fırına ... daha pratik diye şeyettim :)) mayalı başla bişi de yapabilirsin (daha pratik :))
hımmm:56:bu tarif çok güzelmiş dosbam ya, hem de çok pratik. bir dahaki misafire düşünebilirim.

yarına misaifirim var
dolapta 2 çeşit börek var
annemin yaptığı lahana sarması var
yanına bende haşhaşlı top yapayım diyorum
yeter ne de olsa geçmiş olsuna geliyorlar :))

hımmm:56:bu tarif çok güzelmiş dosbam ya, hem de çok pratik. bir dahaki misafire düşünebilirim.

hem güzel hem pratik deneyebilirsin canım
ben çok severim ama eşim kıymalı börek yemediği için sık yapmıyorum
ona da peynirlisi ile uğraşıyorum oluyor 2 iş :)) ama kıyamıyorum yapıyorum

bu kadar pasta börek muhabbeti yeter :)) zaten iştahım hala açık bi de milletin günahına girmeyeyim :))

kızlar kilo çizelgesinin url adresini profilimde nereye kopyalacagım imza bölümünü bulamadım:26:
canım, "profilim" linkine tıkladın ya, açılan sayfada "çizelge" yazan bir satır var. yanında kalem gibi bir simge var, ona tıkla. gelen boşluğa kopyala ve kaydet. olması lazım.

yarına misaifirim var
yeter canım, naptın ya:) hasta ziyaretine böyleyse normali nasıl diyecekler:1:hamaratım benim:70:

ben daha önce hiç denemedim. kıymalı içleri severim yalnız. neyi sevmem ki bu iştahla:56:

bu kadar pasta börek muhabbeti yeter :)) zaten iştahım hala açık bi de milletin günahına girmeyeyim :))
:60:ya valla hep diyette de olsak biz bu iştahla napcaz bilmiyorum:)

yarına misaifirim var

haşhaşlı top u nasıl yapıyorsun canım tatlımı mu? anlat bakalım bulunsun tarif defterınde lazım olur

tünaydın ablacıklar herkese kolay gelsin öncelikle...
dün menümde sabah 1 yumurta 3 zeytin 1 kkpeynir arada yeşilçayla 1 tane bisküvi öğlen 6 kaşık falan vardı sanırım pilav:2::2:yanında yogurt akşamda 1 dilim çavdar ekmeği üstüne peynir sürdüm azcık arada yarım portakal yeşilçay

canım pilav biraz çok olmuş,sen ögrenci miydin?

6,30 ha, baya erkenciymişsin:53:yalnız erken kalkmak da çok güzel bir şey. vücudun dinç oluyor.
şimdi bu vücudu şaşırtma hadisesi benim merak ettiğim konulardan. ben yaklaşık 5 aydır diyet yapıyorum. açıkçası artık hep aynı menülerden sıkılmaya başladım.:1:neyi nasıl değiştireceğimi de kestiremediğim oluyor. sen diyetisyene gittikçe bu şaşırtma adımlarını da yazarsan bana çok faydalı olacak canım.:71:
mesela bu hafta meyve yok demişsin. benim de sütle aram yok. ayran, yoğurt ve peynir olabilir. kefir denemedim hiç. sütü neyle değiştirmemi önerirsin?
bir de bu hafta wasa haftası sanırım. günlük kaç wasa hakkın var? aynı şekilde tost ekmeği kaç taneydi? çok soru oldu biliyorum ama napalım canım:)
o mısır zaten artık yemem canım. acemiliğime de geldi, çok yapmışım. bir dahaki sefere oğlum ve eşime yetecek kadar yaparım.:63: fazlası bana kalmaz:)

o konuyu asuman biliyordur sanırım canım. olmazsa listelerde arama yapıp da bulabiliriz.

maşallah:nazar:hele de çoğunun yağdan gitmesi muhteşem bir şey:46:

canim eğer süt içemiyorsan aralarda kefir tüket derim çünkü bana da bazen yogurdu kaldirip kefir veriyor, öenmli olan mesela 1 aydır yemedigin ya da hiç yemedegin birseyi yemek ben mesela daha önce hiç ananas yememiştim bir hafta 3 ara ögünü de 2 şer dilim ananas verdi.Birde ananas sindirime çok faydalı ayrıca proteinin çok tüketildigi dönemde kabız olmamak için faydalı.

güzel tarifmiş 60 a düşünce ben bunla bir şölen yapayım:1:

zeytin de mi yok bu hafta? ya ben kış domates salatalığı sevmiyorum. senin kahvaltıyı uygulasam bu durumda aç kalırım:) gerçi ben de roka falan yiyebilirim de bahane işte:1:
sade kahveleri sütlü yapamaz mıyız? sütü sadece kahvenin içinde tüketebiliyorum da..
menü gerçekten güzelmiş yaw ben de not almayı düşünüyorum.

zeytin yok canım bende domates salatalık yemiyorum maydanoz ve kırmızı biber yiyorum söğüş olarak.Zaten aralardaki soya sütleriyle kahveyi birleştirebilirsin demişti, sende soya içemezsen light sütle kahveyi tüketebilirsin canım.

benden şimdiye kadar saklamıyordum ama artık aldıkça size de yazarım kızlar

yarına misaifirim var

bende de bakan nasıl diyet topici bu der, emine bederin sayfası gibi olmus:1:

canım, "profilim" linkine tıkladın ya, açılan sayfada "çizelge" yazan bir satır var. yanında kalem gibi bir simge var, ona tıkla. gelen boşluğa kopyala ve kaydet. olması lazım.

tesekkur ederim şimdi deneyecegim bakalım olacak mı?

Back
X