Asıl kahve tadını o zaman alıyorsun şeker
evet özlemcim vişneliydi.
Bişi olmadı çok şükür..
Ay seninki neler yaptı ki?
Sarki listem:)
1. Atiye- askistan 3:40
2. Nil - seviyorum sevmiyorum *2 3:40*2=7:20
3. sezen aksu- rakkas 3:34
4- shakira- waka waka 3:30
5. Kesha- tick tock 3:28
6. Fatih urek- hadi hadii 4:01
7. Pibull - i know you want me*2 4*2=8:00
8. cimilli ibo- sibelim*2 3:54*2= 7:48
9. cimilli ibo- atma turku5:41
Toplamda 47 dakikayi bulmuss:))
Aferin bana
Bütün bi hafta hepimiz için güzel geçer inşaallah kızlar...
Şimdi yeşilçaylarımızı elimize alalım....
Sonrada kalkıp bi güzel sporumuzu yapalım...
Eki Görüntüle 331957 Eki Görüntüle 331957 Eki Görüntüle 331958 Eki Görüntüle 331957 Eki Görüntüle 331957
Ohh bol bol yağ yakalım
Eki Görüntüle 331959 Eki Görüntüle 331960 Eki Görüntüle 331959
Pozitifiz, bu hafta güzel kilolar vericez arkadaşlar...
Eki Görüntüle 331962 Eki Görüntüle 331963 Eki Görüntüle 331962
İştah Kontrolü İçin Öneriler
Birçoğumuz belirli dönemlerde iştahla ilgili problemler yaşamışızdır. Kilo problemi olanlar iştahlarının çok açık olmasından yakınırken, birçok anne de çocuğunun iştahının çok kapalı olduğundan ve bir türlü yemek yediremediğinden yakınır.
İştah bir yiyeceğin zevkle, istenerek ve arzulanarak yenmesi durumudur. Bir insanın hangi yiyeceklere karşı istek duyacağı öğrenilmiş bir davranıştır aslında. Milletler arasından tutun da coğrafi bölgelere kadar farklılıklar gösterir. Şöyle ki, bir Amerikalı için en güzel yemek soslu kocaman bir biftek ve kızarmış patates iken bir Japon için tütsülenmiş balık ve haşlanmış pirinç en iştah açan yiyeceklerdir. Mesela ülkemizde Güneydoğuda et ve bulgur ağırlıklı bir beslenme tercih edilirken, Ege Bölgesinde yaşayanlar içinse en tercih edilen yiyecekler sebze ve balıktır.
İştah beynimizdeki hipotalamus denilen bölgeden kontrol edilir. Burada açlık ve tokluk merkezleri vardır. Enerjimiz düştüğünde açlık merkezimiz devreye girer, iştahımız açılır, yemek hayali kurarız ve yeriz. Yemek yiyip doyunca beyindeki tokluk merkezi devreye girer ve yemeyi sonlandırırız. Dolayısı ile iştahımız kapanır.
Bazen duygu durumumuzun da bu merkezler üzerine etkisi vardır. Bazı insanlar üzülünce iştahlarının açıldığından ve çok yediklerinden yakınırlar. Bazıları ise üzüntüyle iştahlarının kesildiğinden ve yemek yiyemediklerinden yakınırlar. Aslında bütün canlıların ve insanın üzüntüye, sıkıntıya verdiği ilk tepki iştahının kesilmesidir. Önceleri sıkıntı ile yemek yemek ihtiyacı azalır. Ancak kişi kazara yiyip mutlu olduğunu fark edince sıkıntı karşısında yemeye başlar ve kilo alımı kaçınılmaz olur.
Bazı yiyeceklerin de iştah üzerine etkileri vardır. Özellikle şeker oranı yüksek yiyecekler vücutta insülin hormonunu arttırdıkları için iştahı açar. Şekerlemeler, tatlılar, muz, incir, tatlı karpuz, beyaz un, pirinç gibi yiyecekler buna en iyi örneklerdir. Bununla birlikte çok baharatlı yiyecekler, turşular, tuzlu yiyecekler ve alkol de iştah açan yiyeceklerin başında gelir.
Eğer çok iştahlıysanız ve bununla baş etmek istiyorsanız işte size bazı öneriler:
Yiyecekleri uzun süre çiğneyin. Mide ile beyin arasında tokluk sinyali 20 dakikada oluşuyor. O nedenle yavaş yemek, daha az yemeyi ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.
İştahınız açılıyor ve yemek hayali kuruyorsanız işe su içerek başlayın. Su içmek midede dolgunluk yapacağı için yiyeceğe karşı ilgiyi azaltır.
Tuzlu, baharatlı, şekerli yiyeceklerden uzak durun. Yiyeceklerin görüntüsü ve kokusu da iştahı açabiliyor. O nedenle bu tür yiyecekleri görmezseniz canınız da istemez.
Üzüldüğünüzde, sıkıldığınızda soluğu mutfakta alıyorsanız hemen durun diyoruz. Mutfak yerine dışarıya çıkın, yürüyüş yapın. Egzersiz sonrası vücut ısısı artar, metabolizma hızlanır ve yiyeceğe karşı olan ilgi azalır. Eğer bunu yapamıyorsanız hemen bir roman alın ve ilginizi başka bir yöne kaydırın.
Yağı hiç tüketmemek de iştahı artırır ve özellikle karbonhidratlı gıdalara karşı eğilim yapar. O nedenle yeteri kadar yağ almak da önemlidir. Tam tahıl ürünleri, bulgur, esmer pirinç, kepekli makarna, yumurta, et ve balık iştah kapatan ve tok tutan besinler olarak sayılabilir.
Daha Tok Kalabilmek Mümkünmüdür?
Karnımız hiç acıkmasa, canımız hiç tatlı istemese, yemek hayali hiç kurmasak… Belki de birçoğumuzun hayalidir bu. Ancak birçoğumuz hep yemek hayali kurarız, hep içimizde bir tatlı canavarı olduğunu düşünürüz ve içimizdeki bu dürtüleri kontrol edemeyiz. Aslında günlük beslenmemizde bazı noktalara dikkat ederek bu can sıkıcı durumdan kurtulabiliriz.
İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu yani şekeri kullanır. Biz şekeri vücudumuza karbonhidrat türü yiyeceklerden alırız. Karbonhidratlar basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olmak üzere ikiye ayrılır.
Basit karbonhidratlar, şeker oranı yüksek olan karbonhidratlardır. Bu tür karbonhidratlar yenildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltirler. Kan şekerinin hızlı yükselmesi vücutta ani insülin hormonu yükselmesi yapar. Bu durumda vücuda alınan şeker hızlıca kullanılır ve akabinde kan şekerinde düşme ortaya çıkar. Özellikle hipoglisemisi olan hastalarda bu durum daha bariz olur. Yani basit karbonhidrat tüketimi yapıldığında şeker düşmesi ortaya çıkar. Bu durumda kişi daha çabuk acıkır ve daha çok yeme hayali kurmaya başlar. Kilo problemi olanlarda eğer kişi bu durumu bilmez ve basit karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri daha çok tercih ederse, daha çabuk acıkır ve daha fazla yiyerek daha fazla kilo alabilir. Hatta bu durum bazen çok ilerler kişide gece yemeleri ve tatlı krizlerine yol açabilir.
Kompleks karbonhidratlar ise şeker oranı daha düşük ve kan şekerini daha yavaş yükselten yiyeceklerdir. Daha kontrollü insülin salınımı olur ve bu tür yiyecekler tercih edildiği zaman daha uzun süre tok kalmak mümkün olur.
O zaman biz bu iki karbonhidratın ayrımını yaparak daha tok olmanın yollarını öğrenmiş oluruz.
Şeker oranı yüksek olan basit karbonhidratlar; sofra şekeri, bal, pekmez, reçel, çikolata ve her türlü şekerli yiyecektir. Bununla birlikte muz, incir, üzüm, kavun, karpuz gibi şeker oranı yüksek meyveler de kan şekerini hızlı yükseltirler. Patates, havuç, bezelye, mısır, bezelye gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler de bizi çok acıktırarak yeme hayali kurmamıza neden olabilirler. Aynı zamanda beyaz un, beyaz pirinç ve beyaz makarna da şeker oranı yüksek yiyeceklere örnektir. Bu tür yiyecekleri tek başına değil de yanında süt, yoğurt, ayran gibi bir protein kaynağı ile birlikte yersek veya üzerine limon sıkma şansımız olursa şeker oranını dengeleyebiliriz.
Şeker oranı düşük olan karbonhidratlara örnek ise daha ekşi meyvelerdir. Ayva, portakal, kivi, limon, erik, yeşil elma, ananas bunlardan bazılarıdır. Yine kurubaklagillerden kurufasulye, nohut, mercimek, barbunyanın, kepekli ve esmer unların, esmer pirinç ve esmer makarnanın şeker oranı daha düşüktür ve bu tür yiyecekler bizi daha uzun süre tok tutar.
Hayatta her şey gibi, yediğimiz yiyeceklerin de farkında olursak ve bilinçli tercihler yaparsak daha sağlıklı ve daha sağlam bir vücudumuz olur.
Gecen hafta listeye 500 gr fazla yazildim ya acigi kapatayim dedim
Ama bu haftayapmam zaten bu hafta guzel gececek
Neyse buyuk konusmayayim yarin universite arkadaslarimla bir araya geliyoruzz Allah im sen beni koru :))
Ben kendime sahip cikamayabilirim, sen bana sahip cik yarabbim:)) amiin:)
Ben turk kahvesi ictigim zaman fincanin dibinde kalan telveyi kasikla yiyorum cok seviyorumm
Antioksidan ozelligi var demistin ne ise yarar tam olarak, toksinleri mi atiyor vucuttan?
selaam ben geldim
yorumlarinizi okudum, yalniz msj sayma olayini cozemedim, uyaran da olmadi,
galiba yenilerin ole bi zorunllulugu yok 1 hafta sonra listeye alinildiginda baslancak:44:
naptin derseniz bisi yapmadim basim fena agridi biraz kestirdimDD
is oldugu gibi duruo(( kizlar gelin bana yardima yaa,
gerci yaridan cok hasta, herkes te diyette benim temizligimimi dinliceksiniz demi
evet kızlarrr gelelim düne:)
önce kuran okundu sonra takı mesasimi ve son olarak ikramm
bol bol foto çekindik ama hiçbiri bende yokk
yüzüklerimiz takıldı ayyy ne oldu bitti hatırlamıyorum
sonra eve gittik bohça açılcakmış erkek tarafının getirildiği
onu açtık çok şık şeyler vardı beğendim hepiciğinii heleki nişan sandığını bi görseniz ay bittim yaniii
evdede bol bol foto çkindik saolsun benimki hem fotocu oldu hem damatt
güzel bigündüüü çok mutluyum allahıma şükürler olsunnn
Eki Görüntüle 331965 Eki Görüntüle 331965 Eki Görüntüle 331965
18 - 19 Ocak Mesaj Sayım Sonuçları
Aysecig: 14 - 22
Balkaymak: 8 - 24
Betuld: 7 - 12
Ozlew_19: 9 - 11
Mutedeyyin: 5 - 32
Ysfmir: 6 - 7
Müsaadenle alabilir miyim Hilalciğim?
ortiler değişmedimi ya benimki değişti sanki:44:
Kapama kapama bos ver:))
Ya bir sey diycem ben 12de
1 dilim tam bugday ekmegi
1 dilim peynir
Ve roka yedim
Ama daha 2 saat oldu aciktim normal mi:)
1 bardak sut iceyim 3 te oglen yemegi
5-6 gibi de aksam 3. Ogunu mu yapayim diyorum cok mu yakin aralari
Aksam 8de de en son bir ara ogun yapicam meyve veya yogurt sonra yiyorum yoksa bir seyler
kızlar bende menümü yazayım daha tamamlamadım ama akşam geç giriyorum
sabah
1 bardak su
kahvaltı
havuç,b.biber,domates ten oluşan bol limonlu salata
k.kutusu kadar peynir
1 dilim cavdar ekmegi
limonlu tarcınlı su
öğlen
h. yarım gögüs
salata
ayran
1 dilim cavdar ekmegi
ikindi
tost
ayran
portakal
akşam
6 yk. z.yaglı pırasa
salata y.t. yok
yogurt 3 yk.
1 dilim cavdar
40 dk. zumba+ bölgesel
2,5 lt su
akşamdan sonrası bunları planlıyorm belki giremem gece kızlar ii akşamlar hepinizeeee
az kaciyorum ben kizlar islerimi hallediyim, hilalcim yanlis anlamadimsa gunluk kendi msj sayimi yazicam
dogru anladiysam dikkat ederim
afiyet olsun Özlem bu haftaki sonucunu çok merak ediyorum bakalım liste nasıl sonuç verecek ..
Aynen öyle yapıyoruz canım.
güzel dilekleriniz için tşk ederim kızlarrrrr
bugün çok yoğunumm bikaç gündürrr olan koşuşturmadan işyerindekileri ertelemiştim şimdi onları hallettimmmm ve acayip şekilde müşteri akınına uğradıkk
yoğunnnnnnnnnnnn
hilalben de o listeyi yapmaya calisiyorum :)
Tam tamina olmasa da, uyarliyorum biraz.
Bakalim sonuc ne olcak, ben simdi hazirlanmaya gidiyorum disari cikicam biraz yuruyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?