Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aslında bende bayılırım yayla çorbasına ama o kadar çok yapmışım ki bitmedi. Bide bugün yemekhanede görünce aynı çorbayı, bu süre çorba lafı duymak bile istemiyorum :))

Benim bıcırık uykudan kalktı, onu doyurayım.Bende bi iki lokma bişiler yiyeyim.Geliyorum...

Afiyet olsun bıcırığaa ..

Fırsatın olunca uğra buraya da rahatla azıcık diyorum aralıkcım
Kolay gelsin umarım en iyi şekilde atlatırsın.

Yuruyusumu yaPtim geldim
Hemen dusa gireyim 5 dakikada daha aksam yemegi yemedim
Arayaspor girince gec kaldi bugun..
Neyse 8 e kadar yetisirim rahat rahatzaten spor yapinca insanin cani bir sey yemek istemiyor az yerim:)

Yuruyusumu yaPtim geldim
Hemen dusa gireyim 5 dakikada daha aksam yemegi yemedim
Arayaspor girince gec kaldi bugun..
Neyse 8 e kadar yetisirim rahat rahatzaten spor yapinca insanin cani bir sey yemek istemiyor az yerim:)

Ohh ne güzel olmuş afiyet olsun Betül.
Hem araya da gerek kalmayacak akşam böylelikle.

Kahveyi şekersiz nasıl içerler aklım almıyor zaten

Ben türk kahvesini şekersiz içebiliyorum ama nescafeyi ve çayı şekersiz içemiyorum. En son tek şekere indim bakalım hayırlısı. Hatta belki güleceksiniz ama yeşilçayı ilk içtiğimde şeker atmıştım içine :))

Menüm;

Sabah:
1 dilim ekmek
Peynir, zeytin ve çay
1 bardak az ballı ılık süt

Öğle:
1 küçük tabak yeşil fasülye
Az yulaf kepekli ekmek ve yoğurt
Arnavut biberi turşusu

Akşam:
2 tavuk baget ve yoğurt

2.5 lt. su + 1 lt. lipton form çayı
Spor yok malesef

Bende 3 şekerden 1.5 a indirdim.Dur bakalım daha inecek mi?
Yeşilçayı şekerle mi içtin

Ya ebru benim boğazlarım çok agrıyor, varmı bi kocakarı ilacı falan

Sakın haaa uyma şeytana. Ben bugün başardım eminim sende başarırsın. (Akşam eşim kek yapmıştı,yarısı hala duruyor, öğle yemeğinde de kaymaklı ekmek kadayıfı vardı. Yemedim.)

Gayet güzel bir menü olmuş Melek ..

Bende 3 şekerden 1.5 a indirdim.Dur bakalım daha inecek mi?
Yeşilçayı şekerle mi içtin

Ya ebru benim boğazlarım çok agrıyor, varmı bi kocakarı ilacı falan

Canım yaaa ilaç demişken aklıma geldi bak. Bundan 2-3 hafta önce bende hastalandım, eşimde. Kriptik tonsillit diye bir hastalık var. Mutlaka duymuşsunuzdur. Boğaz ağrısıyla başlar. Bütün vücudun sızım sızım sızlar. Tahmin ettiğim kadarıyla senin hastalığın öyle bişey. Boğaz ağrısı için mutlaka antibiotik almalısın. Ama evde limonlu ve tarçınlı ıhlamur demle. Boğazına çok iyi gelir. Ben öyle iyileştim. Bide terlemen lazım.

Menün çok güzel. Keşke hasta olmasaydında sporda olsaydı.

ç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya, zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten, kolesterolü düşürmeye; cilt problemlerine iyi gelmekten, akne üzerindeki olumlu etkilerine, içerdiği C vitamini sayesinde diş eti kanamalarından, metabolizmayı hızlandırmaya kadar pek çok özelliği olan greyfurt meyvesinin faydalarını anlatıyor.

Belki de yüzyılın en mucize meyvelerinden biri olan Greyfurt, turunçgiller familyasının en değerli üyelerinden biridir. 1 adet greyfurt ortalama 50 kalori ve 80 mg C vitamini içerir. Son yapılan araştırmalarda greyfurtun lycopene ve liminoids içerdiği, ve bu maddelerin bir çok kanser türüne karşı koruyucu etki gösterdiği kanıtlanmıştır. Bu kanser türlerinin başında prostat kanseri gelir. Bununla birlikte içerdiği naringin ve naringenin gibi flavonoitlerin de ağız kanserini oluşumunu belirgin biçimde azalttığı görülmüştür.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR KİLO VERDİRİR
Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye de etkisi olan greyfurt, insülin direncini kırıyor; öğünlerden önce yenilecek yarım greyfurt iştah kontrolüne yardımcı olyor. Scripps Klinik uzmanlarından Dr. Ken Fujioka’nın 100 kadın ve erkek üzerinde yürüttüğü 12 haftalık bir pilot greyfurt zayıflama araştırmasında, günde üç kere olmak üzere her öğünde yarım greyfurt tüketen bireylerin, normal yeme alışkanlıklarını değiştirmeksizin çalışma sonunda ortalama 3 ila 4 kilo arasında kilo kaybettikleri kaydedildi.

SİVİLCELERİN DÜŞMANI
Antioksidan özelliği de olan greyfurt, cildin kolajen sentezini artırması ve yapısını kuvvetlendirmesi nedeniyle akne tedavisinin etkili silahlarından biri. Greyfurt, içeriğindeki C vitamini nedeniyle, akne oluşumunu azaltması ve mevcut aknelerin gerilemesi gibi etkilerinin yanında izlerin gerilemesi konusunda da faydalı. Cilt tarafından emildiğinde, 72 saat kadar uzun bir süre ciltte kalabilen greyfurtun en önemli avantajı etkinliğinin uzun sürmesidir.

FAYDALARI BİTMİYOR
Greyfurt içerdiği C vitamini ile diş eti kanamaları olan kişilerde, bu şikayeti ciddi oranda azaltır. Yara iyileşmesini hızlandırır. Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle içerdiği yüksek lif kabızlığa karşı en iyi ilaçlardan biridir. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler. Sigara bağımlısı olanlarda nikotin ihtiyacını azaltır ve nikotinin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi gösterir. Günde 1 tane greyfurt yenilmesi kalp hastalıklarını azaltır. Kötü kolesterolü %25 azaltır, iyi kolesterolü %25 artırır.

İLAÇLARLA BİRLİKTE TÜKETİRKEN DİKKAT
Ancak bazı ilaçları kullanan hastaların dikkatli olması gerekiyor. Çünkü greyfurt, karaciğerimizde bulunan sitokrom p450 denilen bir enzimi baskılıyor. Sitokrom p450, karaciğerimizde ve bağırsağımızda, dışarıdan aldığımız ilaçları metabolize eder ve bu ilaçları zararsız hale dönüştürerek vücudumuzdan atar. Bu enzim baskılanıp çalışmayınca ilaçlar metabolize edilmediği için vücutta birikerek zehirleyici etki yapar. Özellikle kolesterol ilaçlarında, alerji ilaçlarında, HIV tedavisinde kullanılan ilaçlarda, bazı antidepresanlar ve antihipertansifleri kullananların bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. Bir bardak greyfurt suyu içilmesi bile bu etkiye neden olabilir. Greyfurt suyunun etkisinin geçmesi için en az 24 saat geçmesi gerekir.

Duymadım o hastalıgı da , aynı öyle işte.Bogazlarım agrıdı, sonra basım agrımaya basladı midem bulandı.Akşam iyiydim.
Birden her yerim agrımaya basladı.Antibiyotik aldım bugün.En iyisi adam akıllı bi doktora görüneyim geçeği yok.
Yarında pazarımız var, limon ve ıhlamur alayım.İnş. geçer...
Sagol bilgiler için..

Takıma saglıkçı birinin gelmesi ne iyi oldu ya

Hatta ilerlemeden doktora git çünkü ilerlerse oral (ağızdan) alınan antibiotik işe yaramaz, penisilin (iğne) yazarlar. Ben rapor bile almıştım çünkü sızlamayan yerim yoktu. Ayrıca doktorun verdiği ilacı iyileşsen bile bitene kadar kullan. Çünkü ben ilkinde bitirmedim antibiotiği, aradan 2 ay geçmeden tekrarladı. Başıma gelen en kötü hastalık. Dikkat et kendine. Yeniden geçmiş olsun.

Ihlamuruda kimse ihmal etmesin. Çok mükemmel bir bitki. Hem tadı çok güzel hemde çok faydalı.

Hem yemeklerden önce içince iştah da kapatır

Menün çok güzel. Keşke hasta olmasaydında sporda olsaydı.

Keşke olsaydı da, olamıyor malesef :44:

Git Melek git ..
Sonra daha kötü olur falan sonra 2 saatte kurtarmaz ..

Off dişçiye gidince de dolgularımla falan ugrasırsa bide...
Çok agrıyorlardı son günlerde.. bakalım ne cıkacak altından...

O zaman ben yarın saglık ocagına gideyim ordan da dişçiye...
Gelincede pazara limon ve ıhlamur almaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…