• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Teşekkür ederim Ebrucum, içeyim o zaman bend e bu akşam, bir de ıhlamur rahatlatıyor gibi geliyor bana ..

Bence birçok bitki çayına göre çok lezzetli. Tarçınla ayrı bir güzel oluyor. Kayseri'deyken bi bayiimi teftişe gitmiştim. Kış günüydü hava çok soğuktu. Adamcağız sobanın üzerinde ıhlamur demlemiş. Ben ilk o zaman orda içmiştim ıhlamuru. İçinde tarçında vardı. Öyle çok hoşuma gittiki anlatamam. Nedense şuan ki ıhlamurlarda o tadı bulamıyorum. Belki sobanın üzerinde ağır ağır demlendiği içindir kimbilir.

Bence birçok bitki çayına göre çok lezzetli. Tarçınla ayrı bir güzel oluyor. Kayseri'deyken bi bayiimi teftişe gitmiştim. Kış günüydü hava çok soğuktu. Adamcağız sobanın üzerinde ıhlamur demlemiş. Ben ilk o zaman orda içmiştim ıhlamuru. İçinde tarçında vardı. Öyle çok hoşuma gittiki anlatamam. Nedense şuan ki ıhlamurlarda o tadı bulamıyorum. Belki sobanın üzerinde ağır ağır demlendiği içindir kimbilir.

Belki de o soğuk da tadı bir başka güzel gelmiştir.
Ben küçükken sürekli içerirlerdi o yüzden çok sevmiyorum ama artık içebilirim.
Çocukken abarttıkları ieylerden çok soğumuşum.
Faranjitim varmış ondan polen yedirirlermiş şimdi baldan nefret ederim ancak boğazlarım yanınca bir şeylerle karıştırıp tüketirim.

ıhlamur kan dolaşımını düzenler. Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz. Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız. Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olur. Ihlamurun migren için de birebir olduğu bilinir. Ancak ıhlamuru uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini de unutmamalısınız!

Strese karşı ıhlamur çayı
İçine çok az karanfil atarsanız hem güzel bir tat elde etmiş olursunuz, hem de sizi sakinleştiren etkisini arttırırsınız.

Grip ve nezle ye ıhlamur
Bu tür hastalıklarda ıhlamur sadece terlemeyi sağlayarak değil, aynı zamanda vücudun direncini de artırarak tedaviye yardımcı olur.

Güzellik için ıhlamur
Göz çapaklanmalarında ıhlamuru kaynatın ve süzün. Pamuk yardımı ile gözlerinize kompres yapın. Hem çapaklanmaları önleyecektir, hem de gözünüzü dinlendirecektir. Gözlerinize kompres yaparken gözünüzü kapatmayı unutmayın.

Ihlamuru kaynatıp elde ettiğiniz su ile ara sıra saçlarınızı yıkayarak saçlarınızın beslenip kuvvetlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra saçınızı durulamayı ihmal etmeyin.

Cildinizde leke mi var?
Hemen ıhlamuru suda kaynatıp sıvı sümüksü bir hal alıncaya kadar bekletin. Sonra bu sıvıyı lekelere sürün faydasını göreceksiniz. Yine aynı şekilde elde edeceğiniz ıhlamurla kırışıklıklara masaj yaparsanız iyi sonuç alacaksınız.

Teşekkürler Hilal'cim. Elinden de hiçbişey kurtulmuyor. :46::46:

Gerçekten faydası çokmuş. Şu bakım zamanlarda saçlara ve cilde uygulamak lazım.

Teşekkürler Hilal'cim. Elinden de hiçbişey kurtulmuyor. :46::46:

Gerçekten faydası çokmuş. Şu bakım zamanlarda saçlara ve cilde uygulamak lazım.

Saçıma zaten ne bulursam süreyim onu da süreyim :60:
Kaç çeşit yemek çıkar kimbilir saçıma sürdüklerimden.

Bu arada ben sabahtan beri temizlik yapıyorum. Şimdi yine mola bitti. Kaldığım yerden devam. :66::66::66:

Saçıma zaten ne bulursam süreyim onu da süreyim :60:
Kaç çeşit yemek çıkar kimbilir saçıma sürdüklerimden.

Bence denemekte fayda var. Ben şimdiye kadar saçıma hiç bişey sürmedim. Zaten büyük ihtimal yorulurum uğraşırken. Ben sadece yıkıyorum. Her kutu bitiminde şampuanımı değiştiriyorum. Bide saç kremi kullanıyorum. Başkada hiç bişey yapmıyorum. Sanırım ben saç ve tırnak konusunda şanslı bir kadınım. Tırnaklarımı sadece keserim. Uzarken manikürlü gibi uzar. Torpi bile yapmam. Sadece keserim ve kolay kolay kırılmaz :nazar::nazar:

Saçlarımda kendiliğinden şekil alır. Dalgalı olduğu için sadece arada bi düz fön çektiririm. Onun haricinde özellikle kirlendiği zaman fönlüymüş gibi olur. Kolay kolayda yağlanmaz.

Kolay gelsin Ebruu, ben de kalkayım da etrafı toparlayayım ..

Sanada kolay gelsin canım, ben tam çıkmıştım çay içecektim o geldi aklıma hemen bi çay yaptım kendime geldim ki sen yoksun :9:

Neyle gidiyorsunuz ne kazası hayırdır Elif ya ..
Bir şeyin yok dimi ?

Onde ki kamyonun lastik koruyucusu çıkıp on camımıza geldi abi fren yapınca arkada ki araba bize çarptı otobandaydik verilmiş sadakamız varmış zincirleme olmadı hala etkisindeyim kızlar :(
ölüm öyle yakın ki :/

Onde ki kamyonun lastik koruyucusu çıkıp on camımıza geldi abi fren yapınca arkada ki araba bize çarptı otobandaydik verilmiş sadakamız varmış zincirleme olmadı hala etkisindeyim kızlar :(

Geçmiş olsun Elif'cim. Allah kazadan beladan korusun hepimizi. Kimsede bişey yok umarım.

Doktorda nasıl gitti işler? Neler söyledi?

[

:16::16:
Çok teşekkür ederimm ..

Melekcimm çok teşekkür ederimm :16:
Ben hamburger ekmeği değil de normal ekmek olarak yapayım pazartesi şu ekmekleri bitireyim de, kuşlara da o kadar verdim ama bitmedi.

Haklısın valla pek baskı uyguluyorum ama bak sen de daha dikkat ediyorsun iyi yapmıyor muyumm ?

Evet normal ekmek gibide yapabilirsin.Gayet lezzetli.

Bişi demedik ya, sen baskıya devam et :1:
Ama cokda yapma :60:

Çok güzel olmuş Melek'cim. Ellerine sağlık. Yanlız tarifin en başında bir hata var sanırım. Bu gidişle banada ekmeğimi evde yaptırmaya başlayacaksınız. Görünce bende heveslendim şimdi. Yaklaşık kaç dakikada pişiyor Melek'cim.

Evet 1 tatlı kabartma tozu yazmısım, 1 tatlı kasıgı olacaktı.
Bunu kast ettin sanırım Ebru?

Ya kaç dk. da piştigine hiç bakmadım.
Ama işte kürdan yöntemiyle anlarsın piştigini :1:

Birde dogumadan sakın kaplardan cıkarmayın.Parçalanıyor.

Bu arada ben sabahtan beri temizlik yapıyorum. Şimdi yine mola bitti. Kaldığım yerden devam. :66::66::66:

Ohh ohh , kız bu saate kadar maşallah ne temizliği bu böyle :1:

"Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber?..." _N.F.K_

Benim için ölüm güzel olur mu bilmem :14:
Zira yaptıklarımın hesabını verememekten korkuyorum.. :18:

Kızlar bu akşam arkadaşımın nişanı var.Saat 8 gibi oraya gidicem.
Akşam yemeğim pişsin de yiyeyim artık, cok acıktım :1:

Evet normal ekmek gibide yapabilirsin.Gayet lezzetli.

Bişi demedik ya, sen baskıya devam et :1:
Ama cokda yapma :60:

Evet 1 tatlı kabartma tozu yazmısım, 1 tatlı kasıgı olacaktı.
Bunu kast ettin sanırım Ebru?

Ya kaç dk. da piştigine hiç bakmadım.
Ama işte kürdan yöntemiyle anlarsın piştigini :1:

Birde dogumadan sakın kaplardan cıkarmayın.Parçalanıyor.

Ohh ohh , kız bu saate kadar maşallah ne temizliği bu böyle :1:

Yok canım yaa iki defa yazmışsın kabartma tozunu. Tekrar bi dön bak bakalım. :26:

Melek'cim ben hafta içi temizlik yapamıyorum. Sabah çıkıp akşam geliyorum eve. Yemek yapıyorum. Hafta içi sadece ortalığı toparlıyorum. Geçen hafta temizliği tam yapamamıştım. Pazar günü çalışmıştım. Bide ben çok yavaş yaparım, dip köşe bucak heryeri süpürüp silmeden içim rahat etmiyor. Salonum büyük biraz. Bütün koltukları çektim, altlarını süpürüp silip koltukları tekrar aynı yerine çektim. Yerler parke o yüzden sildikten sonra kurumasınıda bekliyorum iz yapmasın diye. Duvar ünitesi çok çabuk tozlanıyor, üzerinde ki süs eşyalarıda onların tozunu felan aldım. Diğer odalarda aynı. Şimdi mutfağa geçtim. Arada bi mola verip buralarda dolanıyorum. Bende iş çok anlayacağın. Bitmiyor hiç. :9::9:

Kızlar bu akşam arkadaşımın nişanı var.Saat 8 gibi oraya gidicem.
Akşam yemeğim pişsin de yiyeyim artık, cok acıktım :1:

Ne pişirdin Melek'cim. Söyle bakimmm :9: Ben acıkmadım yaaa akşam yemeği yemeyeceğim. Canım istemiyor nedense:44:

Eveeet gelelim hamburger ekmeğine..
Yapımı çok basit..

1- Önce 6 y.kasıgı yulaf kepeği, tuz, 1 çay kasıgı kabartma tozu ve 1 tatlı kabartma tozunu bir kaba alıyoruz.

Eki Görüntüle 344752

2- Sonra Yarım bardaktan biraz fazla sütü ekliyoruz ve 10 dk. bekliyoruz.
Böyle bi kıvam olusuyor.

Eki Görüntüle 344755

3- Kalıplarımızı peçeteyle az yaglıyoruz.

Eki Görüntüle 344756

4- Daha sonra yarısına kadar harçtan dolduruyoruz.

Eki Görüntüle 344757

5- Fırına verip, pişip pişmedigini kürdanla kontrol ediyoruz.

Eki Görüntüle 344762

6- Vee ekmeklerimiz çıktı. :1: Sağ üstteki biraz yanmış galiba :1:

Eki Görüntüle 344763

7- Kalıptan cıkmış halide böyle :

Eki Görüntüle 344764
1- Önce 6 y.kasıgı yulaf kepeği, tuz, 1 çay kasıgı kabartma tozu ve 1 tatlı kabartma tozunu bir kaba alıyoruz.

Bu kısmı diyorum Melek.

Yok canım yaa iki defa yazmışsın kabartma tozunu. Tekrar bi dön bak bakalım. :26:

Melek'cim ben hafta içi temizlik yapamıyorum. Sabah çıkıp akşam geliyorum eve. Yemek yapıyorum. Hafta içi sadece ortalığı toparlıyorum. Geçen hafta temizliği tam yapamamıştım. Pazar günü çalışmıştım. Bide ben çok yavaş yaparım, dip köşe bucak heryeri süpürüp silmeden içim rahat etmiyor. Salonum büyük biraz. Bütün koltukları çektim, altlarını süpürüp silip koltukları tekrar aynı yerine çektim. Yerler parke o yüzden sildikten sonra kurumasınıda bekliyorum iz yapmasın diye. Duvar ünitesi çok çabuk tozlanıyor, üzerinde ki süs eşyalarıda onların tozunu felan aldım. Diğer odalarda aynı. Şimdi mutfağa geçtim. Arada bi mola verip buralarda dolanıyorum. Bende iş çok anlayacağın. Bitmiyor hiç. :9::9:

hımm bakayım bi :44:
ohh mis gibi olmuştur her yer..
bende temizlik yapınca cok rahatlıyorum :1:

Ne pişirdin Melek'cim. Söyle bakimmm :9: Ben acıkmadım yaaa akşam yemeği yemeyeceğim. Canım istemiyor nedense:44:

fırında tavuk ve az patates var.
resimli eklicem menümü bugün :1:
bide canınız cekerse :18:

Bu kısmı diyorum Melek.

Aaa evet valla ne göz var sendede bacım :1:

1 tatlı kasıgı kuru maya olacak o :1:

hımm bakayım bi :44:
ohh mis gibi olmuştur her yer..
bende temizlik yapınca cok rahatlıyorum :1:

fırında tavuk ve az patates var.
resimli eklicem menümü bugün :1:
bide canınız cekerse :18:

Aynen canım yaaaa bayılıyorum temizlikten sonrası görüntüsüne ve kokusuna. Sizler evde olduğunuz için şanslısınız. Çalışınca daha zor oluyor. Ayrıca bu dönemde daha çok temizlik değilde benim için spor oluyor :9::9:

Afiyet olsun canım şimdiden. Benim canım istemez merak etme sen. :21::21:

Aaa evet valla ne göz var sendede bacım :1:

1 tatlı kasıgı kuru maya olacak o :1:

Okuyoruz canım bakıp geçmiyoruz :9::9:

Ya neden hiç bir takıma giremiyorum ... ben de zayıflıyorum ama :((

Back
X