• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Nereden yapiyorsun pilatesi Hilacigim? Evde butun aletleri var ama hala baslayamadim adam akili bir yer bulup Ebru Sallinin sitesinde var aslinda ama sirasi yok sanki.

Aaa yap bence harika bir şey su.
Ebru şallının o videolarına da bakabilirsin ama ben pilates 1 pilates 2 ve selülitsavardan birini yapıyorum hep aynı olunca sıkılıyorum bir de göbek için olanı çıkmış ama ilgimi çekmedi ..

Eki Görüntüle 350203

DUKANMACUN: ( 2 kişiliktir)

Malzemeler:

İç Malzemesi
- 250 gr Yağsız Dana Kıyma
- 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
... - 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 3 Adet Soğan
- 2 Adet Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 4 Diş Sarımsak
- ½ Demet Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- ½ Çay Kaşığı Karabiber
- 2 Tutam Kekik

Hamur
- 4 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
- 20 Yemek Kaşığı Light Süt
- ½ Çay Kaşığı Tuz
- 2 Adet Yumurta

Hazırlanışı:

İç Malzeme için
-Soğanlarınızı, Yeşil Biberi , Sarımsakları , Maydanozu robotta doğrayınız.
-Domateslerinizin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz.
-Kıymanızı bir kaba boşaltıp baharatları ekleyerek karıştırınız. Doğradığınız malzemeleri ve salçanızı ilave edip karıştırmaya devam ediniz…

Hamur İçin
-4 Yemek kaşığı yulaf kepeğini bir kaba koyup üzerine 20 kaşık süt ekleyerek şişmeye bırakınız. Daha sonra 2 adet yumurta akını da ilave ederek iyice karıştırınız…
-Krep yapar gibi yağ emdirilmiş tavaya karışımı dökünüz ve tek tarafı iyice kızarana kadar pişiriniz. Öteki yüzünü pişirmeyin.Ve direk fırın tepsisine yerleştirin.
-Hamur kalan yüzeye hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi yayınız.
-Önceden 240 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15 dk pişiriniz.

Afiyet Olsun… (alıntıdır)

:56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:

Slmlar kalkali cok oldu ancak girebiliyorm laptop in sarji bozulmus gicik oldm sarj etmiyor telden alinti yapamiyorm bu arada tekrardan hosbuldm fistiklar hilal cim dun arkadaslar geldi benim
Kisirim pek meshurdur hadi bize kisir yapsan super olur dediler kiramadim ay o da bi guzel olmus bol eksili acili off offf yapmisken yememek olmaz 1 kasecik yedim bende cok zararli oldugunu dusunmuyorm acikcasi olcusu ve hangi
Ogun yendigi onemli tabikide..

A evet aciktim:)
12 de yedim ama gozum ekmegin geri kalaninda

Bu arada benim ekmek istedigim gibi olmadi ici biraz cig kaldi ama ben yiyorum galeta gibi bir sey oldu cok kabarmadigindan kucucuk bir sey oldu ama icinde 20 kasik yulaf kepegi var, 10 a bolup her gun 1 dilim yemegi planlamistim ama nerdee oyle dilim boyitunda 7 tane kucuk kucuk cikti

Simdi oyle kitir kitir yiyesim var bir suru :1:

O zaman ben denemeyeyim bu ekmeği Betül meleğin verdiği tava ekmeğini denesen ?

$401629_364699973555933_289208191105112_1492892_1214776047_n.webp

KARNABAHAR PİLAVI:

MALZEMELER:
-1 ufak karnabahar
-1 tk z.yağ
... -1 tk köri
-2 diş sarmısak
-taze soğan

Karnabahar yıkanır,sapları ayrılarak ufak çiçeklere ayrılır.Robotta bulgur boyutuna gelene dek çekilir.Wok tava ısıtılır yağ eklenir.Ezilmiş sarmısak sotelenir .Karnabahar eklenir ve karamelize olana dek kavrulur.Köri eklenip harmanlanır.Taze soğanın yeşil kısımları ince doğranarak üzerine serpilir.kÖRİ,ACI GELİRSE, BASKA BAHARAT KULLANABİLİRSİNİZ...(alıntıdır)

Linkleri atarmisin canim bana indireyim yapayim ?

Canım her yerde var diye linklerini kaydetmemişim ama ebru şallı pilates indir yazdığında hepsi çıkıyor karşına çok da rahat iniyor.

Slmlar kalkali cok oldu ancak girebiliyorm laptop in sarji bozulmus gicik oldm sarj etmiyor telden alinti yapamiyorm bu arada tekrardan hosbuldm fistiklar hilal cim dun arkadaslar geldi benim
Kisirim pek meshurdur hadi bize kisir yapsan super olur dediler kiramadim ay o da bi guzel olmus bol eksili acili off offf yapmisken yememek olmaz 1 kasecik yedim bende cok zararli oldugunu dusunmuyorm acikcasi olcusu ve hangi
Ogun yendigi onemli tabikide..

Ben de çok severim kısırı Gönülcüm ya nasıl canım istedi şimdii..

arkadaslşar ben sıtede yenıyım yazısları gördum sız hep bırlktemı zayıflıyorsunz. benıde alın aranıza ozamn lütfennnnnn..):

arkadaslşar ben sıtede yenıyım yazısları gördum sız hep bırlktemı zayıflıyorsunz. benıde alın aranıza ozamn lütfennnnnn..):

Bizim takımımızda ne yazık ki yer yok ama cuma yarışmasına katılmak isteyenler bölümüne yazarsan davet eden olacaktır.

YUMURTALI KABAK:

Malzemeler:

1 tatlı kasıgı zeytinyagı ( orjinali 2 yemek kasıgı aycicek yagı )
Yarım kilo kabak
tuz, pulbiber

Yapılışı:

2 yumurtayı kırıp, iyice cırpalım.Yumurtaları, kızdırdıgımız yagda pişirelim.
Sahanda yumurta yapar gibi :1:
Daha sonra Kabakları ufak ufak küp küp dograyalım.
Türlü yapar gibi değil, bayagı ufak olacak.Yumurtalar pişince kabakları üzerine dökelim.Pulbiber ve tuzumuzu ekleyip, kısık ateşte pişirelim..

Afiyet olsun...

Eki Görüntüle 350213

KARNABAHAR PİLAVI:

MALZEMELER:
-1 ufak karnabahar
-1 tk z.yağ
... -1 tk köri
-2 diş sarmısak
-taze soğan

Karnabahar yıkanır,sapları ayrılarak ufak çiçeklere ayrılır.Robotta bulgur boyutuna gelene dek çekilir.Wok tava ısıtılır yağ eklenir.Ezilmiş sarmısak sotelenir .Karnabahar eklenir ve karamelize olana dek kavrulur.Köri eklenip harmanlanır.Taze soğanın yeşil kısımları ince doğranarak üzerine serpilir.kÖRİ,ACI GELİRSE, BASKA BAHARAT KULLANABİLİRSİNİZ...(alıntıdır)

YUMURTALI KABAK:

Malzemeler:

1 tatlı kasıgı zeytinyagı ( orjinali 2 yemek kasıgı aycicek yagı )
Yarım kilo kabak
tuz, pulbiber

Yapılışı:

2 yumurtayı kırıp, iyice cırpalım.Yumurtaları, kızdırdıgımız yagda pişirelim.
Sahanda yumurta yapar gibi :1:
Daha sonra Kabakları ufak ufak küp küp dograyalım.
Türlü yapar gibi değil, bayagı ufak olacak.Yumurtalar pişince kabakları üzerine dökelim.Pulbiber ve tuzumuzu ekleyip, kısık ateşte pişirelim..

Afiyet olsun...

Ikiside tam benlik tarifler dun verseydin bu tarifleri pazardan alirdim :( evde ne kabak var ne karnibahar bana yuruyus cikti:52:

Ben geldim Kızlar ...

Afiyet olsun Gönül, geç saatte ve çok olmadıkça ksıır da bir problem yok ki ..

3 kişi göndermiş Betüle sadede o yüzden yok Melek, kızlar neden gönderilmedi dakikalar?

Tebrik ederim Betül şaşırtıyorsun beni :1:

Ohh ne güzel olmui Su en büyük motivasyon o zaten.
BU arada unuttum söylemeyi bloguna baktım ben de ne güzel şeyler var öyle, azıcık da diyet yemekler olsa ya :1:

Teşekkür ederim hayatım beni hareket ettirip zayıflamama yardımcı olduğun için de bakalım ne diyecek adam :1:

Sen bol paylaşımda bulunmaya çalış su arada olur böyle ..
Zaten genel paylaşımların farkında oluyoruz genelde.

Afiyet olsunn, ne güzel vermişsin Eliff, 1 haftada mı gitmiş 1.4 yağ ..

Gece kitap okumak ve yabancı dizi izlemeye bayılıyorum.

Hadi bakalım güzel bir protein günü olsun.
Sen dün bir şey yememiştin ne olduu?

Betül eğer güzel olursa ben de deneyeyim ..

Aklımda oturttum sonunda teşekkür ederim Ebru'cum ..

Melek dünden de alıntıladım ama kimse yollamamış 3 kişinin varmış sadece ..

evet bir haftada vermisim doktorda sasirdi :) bide kasın artmis spor yaptigin belli dedi :8::8:

$islim-kebap.webp

Çöp Kebabı (İslim Kebabı)

Malzemeler:

* 1,5kg ince uzun patlıcan
* 4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
* 3-4 adet küçük domates
* köfte için:
* yarım kg kıyma
* 1 yumurta
* 1 kuru soğan
* 2-3 diş sarımsak
* 2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
* tuz
* karabiber
* sos için:
* 2-3 domates
* sıvıyağ
* 1 çay bardağı su
* tuz

Hazırlanması:

1. Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
2. Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C’de pişirin.
3. Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
4. Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin.(artı şeklinde) İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C’de pişirin.
5. Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın. (salçalı sosda yapabilirsiniz)

Tabi burda yaglar almış basını gidiyor :1:
Biz az yagda, patlıcanları teflonda pişirecegiz.
Köfteye ekmek koymak yok.Onuda teflonda pişirebilirsiniz.
Arzu ederseniz,içine kuşbası et ve tavuk etide konulabiliyor.

Afiyet olsun...

Başka hangi yemekleri yazmıstım , unuttum :44:

Kebbaaaapp :52:
Hilal onu da denemistim
Bu daha guzel oldu ondan
3. Bir krep tarifim var
Onu deniycem bir de bu ekmek bitince ki bir gunde bile bitirwbilirim bunu :1:

Ondan sonra bu ekmegi yine yapicam hem de kucuk kucuk parcalara bolup tepsiye koycam dilimler halinde
İci iyi piser hepsinin boylece

Kebbaaaapp :52:
Hilal onu da denemistim
Bu daha guzel oldu ondan
3. Bir krep tarifim var
Onu deniycem bir de bu ekmek bitince ki bir gunde bile bitirwbilirim bunu :1:

Ondan sonra bu ekmegi yine yapicam hem de kucuk kucuk parcalara bolup tepsiye koycam dilimler halinde
İci iyi piser hepsinin boylece

ekledim aç kurt seni :1:

Kizlaar ekmek firinda bir bakay dedim ben de oliyor gibi tadina baktim azicik ama ici daha pismedi disi baya sert bir de kabarmadi ama yine de guzel :1:

Spor dakikalarini bu aksam yayinlayayim
Ok. Haftaya da herkes gondersin ama
Yoksa oyle 3-5 kisiye liste yapamam .. dermiissim :60::60:

Melek yapicam diye yazdiklarinin bazilarinin tarifini istiycem azz sonrra:1:

betulcum ben gonderdim diye hatirliyorum bi bakabilir misin gondermediysem yollim :44:

sorun degil canim...

yagdan gitmis harika:)

Canim bunlarin tarifini versene bana :)

Ben dakika olarak hesaplayamiyorum yuruyuse cikiyorum 5 km yada 10 km yuruyorum mesafelere gore hesap yapiyorum ama dakika olarak nasil olacak ?

evet sucum cidden sevindim gr olarak az vermis gozuksende iyi dedi :34:

$407.webp

TEPSİ KEBABI:

Malzemeler:
6 adet kebaplık patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
3 adet domates
1 çay kaşığı karabiber,pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayın, üç parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölün.Eti geniş bir kaba koyun, tuz ve karabiber atarak iyice yoğurun.

Eti, daha sonra orta büyüklükte bir tepsiye alın, kenarından başlayarak bir patlıcan biraz et koyarak tepsiye iki veya üç sıra şeklinde dizin.Domatesleri dograyıp tepsinin ortasına yerleştirin. (domateslerede kıyma koyaranız cok lezetli oluyor) Fırında 30–35 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Yeme önerisi: Lavaşa sararak, yemeğin suyuna banarak yemeyi unutmayın :60:

Afiyet Olsun...

Back
X