O zamanda bol bol tekrarları oynuyordu turti.
Ne öyle yaşayamam felan, internet yokken nasıl yaşıyordun bakim sen
Düşünsene canım uzun yıllardır Konya'da yaşamış Konya'lıların bile birçoğu çıkmamış o dağa. Hatta Konya'nın tek dağı. Biliyorsunuz Konya düz bir ova. Başka çıkacak yer kalmadı Konya'da diyormuşum.
Üniversitede okurken Kayseri'den trene bindik ve Erzurum'a kadar gittik trenle. Gidiş dönüş sanırım 36 saat sürdü. Kararlaştırmadan hadi Erzurum'a gidiyoruz dedik 3 arkadaş. (Benimle beraber 2 kız, 1 erkek) Sabaha karşı saat 4 te bindik doğu ekspresine. Erzurum'a indik. Geldiğimiz tren Kars'a gitti dönüşte yine aynı trene binip Kayseri'ye döndük. Kondüktörle arkadaş olduk resmen adam dediki bize sizde bu rahatlık varken siz amerikaya bile gidersiniz trenle. Çok eğlenmiştik ama.
Hatta durun fotoğrafını ekleyeyim. Ceren'cim sende arkadaşlık teklifimi kabul et, ordan bakarsın
Çok teşekkürler Hilal'cim.
Çekirdekten yetiştiriyoruz Hilal'cim. Takkeli dağ diyemiyor yavrum anne hakkeli dağa çıkalım yine diyor
Oda çok sevdi. Çıkarken bazı yerlerde yardım ettik. İnerken de babası sırtına aldı. Dağın zirvesi amatörler için çok dik. Zor çıktık. İnerkende büyük bir düşme tehlikesi atlattım. Hatta ayağım kaydı düştüm kardeşim tutmasa yuvarlanırdım aşağıya . Elim ve dizim sıyrılmıştı. Yanımıza yeterince su almak için buz yapmıştık suları. Haziran gibiydi sanırım tam tarih hatırlamıyorum yukarda suyumuz bitti. Zor indik ama çok eğlendik.
Yeşil çayım bitti ben yine temizliğe dönüyorum. Görüşürüz yeniden
Bu arada akşama kısır yapacağım
tamam canım kabul ederim şimdi.
bakarım fotolara oradan
ya günde iki kahve çok olur mu.şekersiz ama.
benim tek dayanamadığım şey kahvedir.
Eğer şekersiz türk kahvesiyse bırak zararını yararı var Ceren'cim ..
yuppppiiiiii
bayılırım ya türk kahvesine.
o zaman ben bir tane içeyim.
canım sıkıldı meyve yiyeceğime kahve içeğim o zaman.
perşembe cuma temizliğimi bitirmiştim bu gün rahatım.
ama birazdan akşam yemeği yapıcam.
Ebru konya oldug icin bu kadar bile yukseklik beklememistim:)
Cunku bir kere geldim KonyaYa arkadasimin nisani vardi.
O arkadasimdan duyardim hep Alaattin tepesi diye bir yer
Nargileciymis
Ben saniyorum ki boyle yuksek bir tepede otantik bir nargileci
Neyse gittik iste bildigin meydanda bir kac merdiven cikiyorsun orda
Ben soktayim tabi
Niye tepe buranin ismi fln.. Soylenmistim baya
Ayy ya maşallah ne güzel ama cidden çocukları önceden buna alıştırmak çok güzel.
Aslında tam şimdi spora başlama yaşı düşünmüyor musun Ebru ?
Ayy kısır ..
Hmm ben de mi yapsam diyordum ama ben yaparsam kötü olur
harika yaaa.
hep yapmak isterim böyle çılgınlıklar ama yapamam.
burcun ne ebru senin.
maceracı bir arkadaşsın.
ama bu dünyada gezdiğinle kalıyosun ıda bir gerçek.
tamam canım kabul ederim şimdi.
bakarım fotolara oradan
ya günde iki kahve çok olur mu.şekersiz ama.
benim tek dayanamadığım şey kahvedir.
afiyet olsun.
ooohhhh süper canım.
bir tabak da bana gönder çok severim ben.
yuppppiiiiii
Evet canım yaaa inşallah yaz gelince yaz okuluna göndermeyi düşünüyorum. En başta küçükken yüzmeyi öğrenmesini istiyorum. Gerçi okulda yüzme dersi var artık haftaya havuza gidecekler inşallah orda öğrenir. Yazada geliştirir. Aslında dans etmeyi çok seviyor bir ara bale istiyordu ama maalesef Konya bu konuda çok kısır bir şehir. Aslında tam yaşı. Aerobik kursunada yollayabilirim.
Bugün akşama topluca kısır günü yapalım
Metabolizmayı da hızlandırıyor kahve.
Ben bir ara çok isterdim de bu sıralar canım istemiyor akşam içerim belki.
Meyveden çok çok iyidir ..
Ohh tam hafta sonu keyfi olacak desene ..
Haklısın canım yaaaa Konya'lar için Alaaddin tepesi çok önemlidir. Biz bir defa kazıklandık. İlk geldiğimizde Alaaddinde bir çay içelim dedik. Küçücük bir demlik çaya 17 lira ödeyince bidaha orda çay içmedik. Burdakiler yaz gelince çaylarını termosa koyarlar, ellerine çekirdekleri alırla Alaaddine oturmaya giderler (ne varsa alaaddinde ben hala çözmüş değilim) Konya'da yüksek yer olmayınca Alaaddine dağ desen yeridir. Bu arada Alaaddin Konya'nın en ortasında yer alır. Konya onun etrafında büyür. Tarihi açıdan Alaaddin tepesi önemli bir yerdir ama. Çenem düştü bugün benim
Evet canım yaaa inşallah yaz gelince yaz okuluna göndermeyi düşünüyorum. En başta küçükken yüzmeyi öğrenmesini istiyorum. Gerçi okulda yüzme dersi var artık haftaya havuza gidecekler inşallah orda öğrenir. Yazada geliştirir. Aslında dans etmeyi çok seviyor bir ara bale istiyordu ama maalesef Konya bu konuda çok kısır bir şehir. Aslında tam yaşı. Aerobik kursunada yollayabilirim.
Bugün akşama topluca kısır günü yapalım
Benim burcum YAY Ceren'cim. Ve birçok özelliğini taşıyorum sanırım. Gezmeye bayılırım. Üniversitede yaklaşık 5 yıl oyunculuk yaptım ve turnelerle Türkiye'nin birçok yerini gezdim. İlerde zaten çok param olsun yada piyango çıksın yapacağım ilk şey önce Türkiye sonra Dünya turu. Ne güzel olur ama
Cerencim sanırım sen neskafeden bahsediyorsun ben öyle hissettim nedense. Ben bu gruba ilk geldiğimde günde en az 2 fincan 3 ü bir arada içiyordum. Öncesinde günde 5-6 bardak oluyordu resmen. Ama bıraktım. Ve yaklaşık 2 aydır ağzıma kahve değmedi. Eğer neskafeden bahsediyorsan bence bırakabilirsin. Ben yapabildiğime göre sende yaparsın. Çünkü resmen tiryakiydim ben.
Olur canım göndereyim.
hiç sorma canım.
benim eşim hava güzel olunca pek evde durmayı sevmez hemen dışarı çıkalım der.
hayet bu haftasonu birşey demedi.
bende evde vakit geçirmeyi severim.hele birde ev temizse çıkasım gelmez evden.
ama bazen sosyalleşmek için özellikle de kızımı sosyalleştirmek için çıkıyoruz daha çok
Ayyy ne güzel temizlik bitti diyor yaaaaaaaaaa Neden benim temizliğim hiç bitmiyor anneeee
(Küçük emraha bağlayayım dedim)
yuppppiiiiii
Olsun sen sevsen çıkmayı eşin sevmese daha kötü olurdu.
Ben de ufak yürüyüşlere bayılırım çıkıp yürüyüp eve döneceğim geri ..
Benim kızımda oğlak canım.
Ya icemiyirum ben turk kahvesini sekersizz
Neyse boyle dusunmemem lazim ama di mi ben de sekersiz icebilirim yavas yavas alistirayim kendimi
Seneler once caya da 3 kasik seker atardim..
bence de katılıyorum.
dediğin gibi kısa yürüyüşler güzel de daha bulunduğun ilde çarşı tarafa yakın olucaksın.
ama bizim evimiz çarşıya biraz uzak.
o yüzden anca bir yere gitmek için arabaya binmen gerekir
yoksa ben market gezmesini severim.:))))))))
yenecek ilginç neler var diye bakarım.
birde önceden evde depo ederdim.
acil misafir gelince koymak için birşeyler alırdım sonra onlar kahve ile misafir gelene kadar biterdi.
artık almıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?