Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kesinlikle doğru aynen durum bu ..
Nasıl çözüm bulacağımı bilemiyorum sıkıldım ama iyice.
Yesem bir türlü yemesem başka türlü ..

Aynen o şekilde ..
Rahatlatıyor resmen peki bunu nasıl engelliyorsun?

Bu biraz bende de var
Mesela su an karnim nasil dolu tika basa ama hala bir seyler yiyes varr

Ben sebebini de biliyorum
Allah tan elimde olan bir sey, o aklimdakileri duzeltebilirsem daha iyi olurum sanirim

Aynen o şekilde ..
Rahatlatıyor resmen peki bunu nasıl engelliyorsun?

Bu durumu nasil atlatiyorum, kendi kendimi telkin ederek bazen bir hafta kadar gidiyor bu motive seklim..
Bazen de oyle dipte hissediyorum ki kendimi sacma sapan ac olmadigim halde yiyerek bazi seyleri bastirmaya calisirken buluyorum kendimi ..

Aaa ne güzell ..
Oranın midyeleri kalamarları ne güzel olurr
Ceren duymasın
Ben kalamar ve midye hiç yemedim Hilal'cim. Bilmiyorum tatlarını inan ki.
hoşgeldin canım.
afiyet olsun canım

Hoş bulduk Ebru'cum. İnan ki herkesin isimlerini biliyorum. Ege'nin güzel bir şehri tabi Ama ben memleketim olan Aydın'ı hiç bir yere değişmem. Küçük olabilir ama benim memleketim ya orası, o yüzden Aydın daha bi güzel geliyor bana.
Ben Buca'dayım Ebru'cum.

Hoşbulduk Betül'cüm, adaşım. Bilmem seçebilir miyim acaba?
bu ARAda takima ikinci bir betul daha gelmis hosgelmis

Hoşbulduk Gönül'cüm...

Duygusal yemeyi nasıl durdurabilirsiniz?

Bu bilgiler ışığında, duygusal yeme ataklarınız olduğunu düşünüyorsanız, çevrenizin desteğini de alarak, ilk olarak kendi kendinize yardım etmeyi deneyebilirsiniz. Sağlıklı baş etme becerisini kazanmaya doğru ilk adım, yeme isteğiniz belirdiğinde, duygularınızı ve yaşadıklarınızı isimlendirerek durumu tanımlamanız ve farkındalık kazanmanızdır. Örneğin, “Şu an aç değilim, üzgün olduğum için yemek istiyorum, ama şimdi yersem bu sadece geçici bir çözüm olacak, sonrasında çok daha kötü hissedeceğim” gibi bir cümleyi tekrar ettikten sonra, sizi rahatlatacak ya da dikkatinizi dağıtacak aktivitelerde bulunabilirsiniz: Yakın bir arkadaşınızı arayabilir, bilgisayarda sizi oyalayacak sayfalarda dolaşabilir, TV’ye bakabilir, nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Bu örnekler herkes için değişebileceği için, kendi listenizi oluşturabilir ve istediğiniz maddeleri sıkıntınız hafifleyene kadar uygulayabilirsiniz. Ancak, bazı duygusal yeme ataklarının temelinde kronik stres, depresyon, panik atak, yeme bozuklukları gibi psikolojik sorunlar yatabilir ve kendi kendinize yardım etme girişimleriniz büyük olasılıkla yeterli olmayabilir. Bu tür durumlarda, konusunda uzman bir psikoloğun yardımına başvurmanız, tıbbi destek almanız gerekiyor ise bir psikiyatri uzmanı ile görüşmeniz, sıkıntılarınızı etkili biçimde çözümlemenizde size yardımcı olacaktır.

Bu biraz bende de var

Allah tan elimde olan bir sey, o aklimdakileri duzeltebilirsem daha iyi olurum sanirim

Ben düzeltecek bir şey de bulamıyorum ki düşününce sadece istiyorum ama önüne geçmek zorundayımm ..
Bu arada su iç Betüll.

Bu durumu nasil atlatiyorum, kendi kendimi telkin ederek bazen bir hafta kadar gidiyor bu motive seklim..
Bazen de oyle dipte hissediyorum ki kendimi sacma sapan ac olmadigim halde yiyerek bazi seyleri bastirmaya calisirken buluyorum kendimi ..

Telkini yersen ne işe yarayacak gibisinden mi yapıyorsun canım ?
Bu arada randevu aldın mı?

Ayy izmirde yenilmez mi hiç kaçırma canım at kendini bir midyeciye ..
Dur dur yanlış yerde oldu bu yorumum diyet topiği burası

Ben de bazen buna benzer durumlar yaşıyorum. Karnım hiç aç olmasa bile ağzım bir şeyler yemek istiyor...
Teşekkürler Gönül'cüm paylaşımın için.

Çok teşekkürler Gönül'cüm çok güzel bilgiler bunlar.
BU şekilde deneyeceğim duyguları adlandırmak mantıklı mesela.
Sanırım genelde endişe hissediyorum.

Aynısının tıpkısı canım ..
Off dayanamadım kalktım 2 tane o yaptıklarımdan 1 tanede çikolata yedim ..

Hayatimizdaki sorunlari cozmedigimiz surece bu kisir dongu bu sekilde dewam edecek hilalcim bu kadar net, kendi adima konusacak olursam
durum boyle

Halbuki karakter olarak oyle bir tip degilim yemege cok duskunlugum yoktur yani ..
yasadigim sorunlar bu raddeye getirdi beni kisiligim bocaliyor

Bu biraz bende de var

Sanirim bu durumu yogun olarak hilal we ben yasiyoruz..
Allah im hepimizin yardimcisi olsun sikintilarimizi cozmemizde yardim etsin insAllah ..

Elimde olsa keşke şimdi ama zamana ihtiyacım var.
Önemli olan bu zamanın nasıl geçtiği tabi ..
Bu sırada şişko olup çıkacağım ..

Bende yemedim kalamar we midye, deniz urunleriyle cok aram yok desem daha dogru olur
midye ws itici geliyor bana

Bu arada yogun istek uzerine grubun enlerini yorumlayacak misin betul

Bende yemedim kalamar we midye, deniz urunleriyle cok aram yok desem daha dogru olur
midye ws itici geliyor bana

Bu arada yogun istek uzerine grubun enlerini yorumlayacak misin betul

Aaa evet Betül istiyoruzzz ..

Ben yiyemem Hilal'cim ya. Hiç yemedim ve ben böyle yeniliklere açık değilim sanırım.

Anladım betül'cümm ..

Kafamda bazi seyleri yerine oturtuyorum ben bu degilim gibi mesela ki ben ewlendigimde 48 kiloydum we cocuklugumda zayif denecek kadardim..
Ne olduysa ewlendik sonra oldu bocalamalar, yogun stres, kendimi kaybettim sanki

Ama normalde ben bu degilim bunu cok iyi biliyorum bana yedirten sacma sapan hareketler ettiren seyler bu duygusal buhranlarim ..
Mesela o durumda bol bol su ic farkli seyler dusunmeye calis kendini mesgul edicek biseylerle ilgilen nette motiwasyonu yukseltecek makaleler okuyabilirsin ne bileyim
buna benzer seyler ...

Ben de bazen buna benzer durumlar yaşıyorum. Karnım hiç aç olmasa bile ağzım bir şeyler yemek istiyor...
Teşekkürler Gönül'cüm paylaşımın için.

Faydam dokunduysa ne mutlu bana, rica ederim

Çok teşekkürler Gönül'cüm çok güzel bilgiler bunlar.
BU şekilde deneyeceğim duyguları adlandırmak mantıklı mesela.
Sanırım genelde endişe hissediyorum.

Elimde olsa keşke şimdi ama zamana ihtiyacım var.
Önemli olan bu zamanın nasıl geçtiği tabi ..
Bu sırada şişko olup çıkacağım ..

Benim kadar sisko olup cikmada hilal
48 kilo nerdeee 67 kilo nerdeee

Sen tanini koymussun mesela terapi tedawisi dusundun mu hc canim .?
Bugun 4 ten sonra ew doktorumu aradim randewulu oldugu icin baglamadi sinir sekreteri..
Pazartesi 4 den snra tekrar arayacagim yada bizzat kendim giderim ..

Şimdi madem yoğun istek var 13. takımın fıstıkları bu hafta hangi yaptıklarıyla öne çıkmış bir de dışarı dan seyreden birinin gözüyle görün bakalım.

Bu hafta en iradeli Hilal'di.O kadar çok sabretti ki maşallah oda arkadaşının onca sürprizlerine göğüs germek zorunda kaldı. Tabi burada Ebru'nun telkinlerini göz ardı edemeyiz.

En kaçamakçı Betül'dü.

En istikrarlı bir şekilde devam eden Ebru'ydu. Zaten sonuçları da bütün takım eşrafı tarafından biliniyor, görülüyor.

Diyet mağduru Melek'ti. Hiç kaçamak yapmamasına rağmen bir de kilo aldı. Daha önce yaptığı şok diyetlerin sonucuydu sanırım.

En misafir mağduru GÖNÜL'dü. Maşallah bu hafta o kadar çok misafir ağırladı ki doktor randevusu almayı bile ihmal etti. Ama yaptıklarını yemedi ve bu gün çok güzel bir sonuçla listedeki yerini aldı Ona kocaman bir tebrikler

Sürç-ü lisan ettiysem affola...

Kesinlikle doğru aynen durum bu ..
Nasıl çözüm bulacağımı bilemiyorum sıkıldım ama iyice.
Yesem bir türlü yemesem başka türlü ..

Hmm
Benm ki tam olarak yukardaki alinti gibi degil
Ama ben de ic sikintimi yiyerek bastirmaya calisiyorum
Yemege mutluluk anlami yukledigim
İcin boyle oluyo

Hahahahah Allah ne diyeyim sana beeen
Guzel tespitlerde bulunmussun tebessum ederek okudum ellerine saglik, grubumuzu bastan benimsedin ins
mezun olana kadar boyle dewam edersin betulcum

Hmm
Benm ki tam olarak yukardaki alinti gibi degil
Ama ben de ic sikintimi yiyerek bastirmaya calisiyorum
Yemege mutluluk anlami yukledigim
İcin boyle oluyo

Kiz sen daha waramadin mi gidecen yere, arkadasina gdiecektin demi ?

Son düzenleme:
Ozlem asagida adini goruyorum, bu hafta ne alemde kilo durumun verebildin mi cnm ?
Keske durumun musait olsada girebilseydin bu hafta listeye ..

Ebru kocasina bayagi detayli sofralar hazirliyor heralde gelemedi daha

Hahahahah Allah ne diyeyim sana beeen
Guzel tespitlerde bulunmussun tebessum ederek okudum ellerine saglik, grubumuzu bastan benimsedin ins
mezun olana kadar boyle dewam edersin betulcum

Rica ederim. Gerçekten o kadar uzun bir süredir takip ediyorum ki sizi Gönül'cüm Evimden biri gibi oldunuz. Senin eşine yapıp da yemediğin ama gece kalkıp da yediğin gözlemeleri, Meleğin eşiyle arasında olan iddiayı, Betül'ün ne kadar çok kaçamakçı olduğunu(inşallah alınmazsın Betül'cüm), Ebru'nun Hilal'e hiç göz açtırmadığını her bir şeyinizi biliyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…