Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

hııımm tamam canım.
dönem dönem olabiliyo insanlar tabi.
birde senin sevdiceğin de uzakta.
allah kavuştursun tatlım tez zamanda.
inşallah tayinin de onun yanına çıkar.

Firinda hc denemedim ama ocakta kozleyip yapsam ayni olur mu?
Yesil mercimek corbasinin tarifini senden almistim demi, bugun denedim hosuma gitti
bol limonla ictim arada yaparim artik ..

evet canım.
ben patlıcanı fırına vermeden önce bir çay tabağına yağ koyuyorum elimi yağlayıp patlıcanları üstünden yağlıyorum ama çok az yağlanıyor.
kesinlikle yalı olmuyor.

İnşallah canım Menülerim güzel olacak.

inşallah canım biz sana güveniyoruz.

hoşgeldin melek.
iyi gezmişsin maşallah.

Yok canım soymuyorum.
Ortasını yarıp fırına koyuyorum.
Çıkarınca kabukları kalıyor.
İçini açtırıp harcı koyuyorum.

canım alacalı soyuyorum ben.
yağlamadım koydum birkere eşim beğenmedi.
patlıcan sünger gibi olmuş dedi.
benim kociş çok bilir herşeyi kocakarılar gibi.
ben ona diyorum sen kaynana olsaymışsın çok fena olurmuşun diyorum.

O benim yanıma gelecek inşallah canım benim ..

Anladım canım benim hoşuma gidiyor ama damak tadı değişebilir tabi ki ..

hehe yol Mlek yol hak ediyorum :))
hem kilo verememişim izne çıkmışım hem de hala konuşuyorum bıdı bıdı di mi

evet iyi olmuş ama böylede zor oluyo ya

ooo
adımıda biliyormuş muş muş

kzım sadece adımızı bilse neyse, şeceremizi çıkarmış resmen

üff valla gönül, ayaklarıma kara sular indi
eşim oğlum ben ,bide kızkardeşim turladık işte..
ayak üstüde 50 lira harcamısım
ne olacak benim bu halim

ya sorma ya, ben de çok para harcıyorum sürekli dışarda olunca..
kira yok, mutfak masrafı yok, rejimdeyim diye kıyafet de almıyorum ama nereye gidiyor benim paralar bilmiyorum

CUMA zayiflama YARIŞMASI 249. ETAP SONUC LİSTELERİ
16 Mart - 23 Mart

Takım derceleri

1. 4.takım
2. 13.takım
3. 6. takım

Bu güzel sonuçla günaydın demek istedim.

SON 10 ETABIN TOPLU SONUÇLARI

239. Etap : Dokuzuncu
240. Etap : Onuncu
241. Etap : Üçüncu (Benim listeye girdiğim etap)
242. Etap : Birinci
243. Etap : İkinci
244. Etap : Birinci
245. Etap : Dördüncü
246. Etap : Üçüncü
247. Etap : İkinci
248. Etap : Dördüncü
249. Etap : İkinci

CUMA zayiflama YARIŞMASI 249. ETAP SONUC LİSTELERİ
16 Mart - 23 Mart

Takım derceleri

1. 4.takım
2. 13.takım
3. 6. takım

Bu güzel sonuçla günaydın demek istedim.

Gunaydin ebru cum ..
Bu haftada guzel derece aldik alistik artik biz buna masallah grubumuzaaa

Gunaydin ebru cum ..
Bu haftada guzel derece aldik alistik artik biz buna masallah grubumuzaaa

Günaydın canım hoşgeldin.

Aynen katılıyorum düşüncelerine. Biz harika bir ekibiz.

Canım ben kaçıyorum biraz. Duş alıp kahvaltı yapıp dönerim birazdan.

Aşırı yediğimiz günlerin sonrası için bir "ertesi gün formülü"

Bu uygulama kilo vermek için değil, almamak için. Çünkü bir koruma programı. Kiloyu korumanın sırrı, protein ve karbonhidrat dengesinde yatar. Kısacası bu yöntemle kilonuzu korumak mümkün. Vücutta, alınan enerjinin yağa dönüşmesi 24 saat alır. Yediklerimizin yağa dönüşmesi için vücut, eşit miktarda karbonhidrat-protein birlikteliğine ihtiyaç duyar. Eğer aldığınız fazla enerjiyi vücuttan atabilmek için ertesi gün suyu ve proteini artırıp karbonhidratı yarıya indirirseniz, yediklerinizin yağa dönüşmesini önlemiş olursunuz.

Proteini artırmanın etkisi ne?

Alınan su ve protein miktarını 1,5 katına çıkarmak gerekiyor. Artan protein, suyla birlikte metabolizmayı hızlandırır. Ve yediklerimizin yağa dönüşmeden vücuttan atılmasını sağlar.

Bu formülü uygulayabilmek için neler yiyip içmeliyiz?

Kişi öğle yemeğinde et, tavuk, balık ağırlıklı beslenir, akşam da et ve tavuk ağırlıklı yemiş olursa, o gün içinde karbonhidrata dair sadece meyve ağırlıklı bir şey yerse proteini artırmış, karbonhidratı aşağıya çekmiş ve bu dengeyi sağlamış olur.
Örneğin bir gün önceden makarna, pizza, tatlı yendi, alkol alındı. Ertesi gün sabah kahvaltısını normal yapabilir, peynir-ekmeğini yiyebilir. Öğleyin de 250 gram tavuk, 400 gram balık veya et tüketebilir. Akşam yine aynı şekilde üç seçenekten birini tercih edebilir. Ara öğünde de meyve yiyebilir. Ana öğünlerde ekmek olmamasında fayda var ama ara öğünde tüketebilir. Koruma programında sabah 1-2 dilim ekmek yenebilir. Ama öğle ve akşam sadece et ve salata tüketilmeli.

Peki, suyu ne kadar artırmak lazım?

Normalde bir yetişkinin gün içinde içmesi gereken su miktarını 1,5-2 litre olarak düşünürsek, bunu 3-3,5 litreye çıkarmak lazım.
En fazla haftada bir yapılmalı

Bu yöntemi her istediğimiz zaman uygulayabilir miyiz?

Yılbaşı ya da bayramlar gibi özel günler sonrasında yapılması uygun. Çünkü her zaman yapılmaması gerekiyor. Sıklıkla yapılmamalı, örneğin bir gün çok kaçırayım ertesi gün bunu uygulayayım şeklinde olmamalı. Metabolizmanın belli bir düzende ona cevap vermesi için belli bir periyoda ihtiyacı var. Ayda üç defa ya da en fazla haftada bir defa yapılabilir. İdeali 10 günde bir olmalıdır ki metabolizma bunu tolere edebilsin. Bunun dışında kişi normal beslenmesine dikkat etmeli.

Son düzenleme:
Normalde protein-karbonhidrat dengesi nasıl olmalı?

Toplam almanız gereken kalori miktarı içinde karbonhidrat ve protein dengeli olduğu sürece kilo almazsınız. Ne kadar makarna, pilav, sebze yerseniz, o kadar et, süt, yoğurt ve tavuk yemeniz gerekir. Gün içinde hiç protein almayıp sırf karbonhidratla beslenirseniz kilo alır, proteini artırıp karbonhidratı azaltırsanız zayıflamaya devam edersiniz.
Sağlıklı beslenme örneği olarak, 35 yaşlarında 1.65 boyunda olan bir kadın, sabah kahvaltısında haftanın dört günü 50 gram peynir yerken haftanın üç günü iki dilim ekmekle birlikte 100 gram peynir yiyebilir. Haftada iki-üç kez kahvaltıya yumurta ekleme alternatifi var. Bir tatlı kaşığı reçel, bal ya da pekmez alabilir. Öğle yemeğinde normal bir porsiyon et yemeği, yanında bir miktar sebze alabilir. Ya da tamamıyla öğle yemeğinde bir öğün et yiyip, akşam sebze yiyebilir. Pilav, makarna gibi yiyecekleri öğleyin tüketmekte fayda var. En çok enerji harcandığı dönemde karbonhidrat ağırlıklı yenmeli ki, hem ihtiyaç karşılansın hem de yakılsın. Akşam tamamıyla karbonhidrat ağırlıklı yenirse, bunlar kilo olarak geri döner.

Haftada kaç gün kaçamak yapabiliriz?

Haftanın iki-üç günü dışarıya çıktığımızda, örneğin bir İtalyan restoranında makarna ya da pizza yenebilir. Haftanın iki günü akşam ağır bir yemek yiyebiliriz. Ama genellikle ağır öğünü akşama bırakırsak kilo olarak geri döneceği kesin.
Aşırı alkole karşı su-balık-sebze

Gerginseniz kilo veremezsiniz!!

Stresin kilo vermeyi engelleyici bir rolü olduğunu da anlatan Kazanç, stres hormonlarının, metabolizmayı yavaşlatıcı etkisiyle kilo vermeyi zorlaştırdığını söylüyor. Kazanç sözlerini şöyle sürdürüyor:
"İki tip insan var. Bazı insanlar -ki bunlar azınlıkta- çok gergin olduklarında gerginlik o insana kilo verdiriyor. Ama çoğu kişide de gerginlik kilo aldırır. Bunun nedeni şu: Stres hormonları devreye girdiği zaman metabolizmayı yavaşlatıyor. Yavaşlamış metabolizmanın yağ yakması zorlaşıyor. Dolayısıyla kişi az yese bile kilo alabiliyor.
Bir başka boyutu da şu: Strese girip yemeğe saldırıyorsanız, farkında olmadan yiyip faturayı yemekten çıkarıyorsanız, kilo almayı desteklemiş oluyorsunuz. Eğer kişinin kilo verememesi stresten kaynaklanıyorsa bir yönlendirme yapıyorum. Kan tahlili sonuçlarına göre diyet programı verdiğim kişinin, diyeti mümkün olduğunca rahat yapmasını sağlamaya çalışıyorum.
Aile, iş gibi dış faktörlerden gelen bir stres ya da yeme bozukluğu varsa psikoloğa yönlendiriyorum ve birlikte takip ediyoruz."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…