Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kızlar işte lahana çorbasının marifetleri:)

YAĞ YAKMA DİYETİ(LAHANA ÇORBASI)

Bu diyet programı ABD'deki Minneapolis Mayo Klinik'de hazırlanmıştır.

Çok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet

hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış

olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. diyet, vücudu

zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet

bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.

Kullanmakta olduğunuz ilaçlar varsa diyete engel değildir.

* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar

çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.

* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.

* diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.

* Bir haftada 6,5 - 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.

* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.

Yağ yakıcı çorba tarifi:

1 orta boy lahana,

6 büyük soğan,

1-2 domates,

2 yeşil biber,

1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:

Sebzeleri küçük küçük kestikten sonra bir tencereye

atın ve üstünü örtene kadar su ilave edin. Tuz, biber

veya etsuyu tableti kullanabilirsiniz.

10 dakika hızlı ateşte kaynattıktan sonra, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

*Bu çorba her acıktığınızda yenebilir. İstediğiniz kadar

ve istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.Ne kadar çok yerseniz

o kadar çok kilo kaybedersiniz.

*Çok uzun süre bu çorba yenirse beslenme bozukluğuna

yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi, diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.

diyet Planı

1.gün:

Çorba ve meyve günü:

Muz hariç her türlü meyveyi yiyebilirsiniz. Ancak unutmayınızki, kavun ve karpuz diğer meyvalardan daha kalorilidir.

İçecek olarak; tatlandırıcısız çay, kahve ve bol su için.

Çay ve kahveye süt ve şeker asla koymayınız.

2. Gün:

Çorba ve sebze günü:

Çorbanın yanında her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Çiğ, haşlanmış veya konserve her türlü sebzeyi özellikle

yapraklı sebzeleri yiyebilirsiniz.

Kuru fasulye, bezelye ve mısırdan uzak durun.

Akşam yemeğinde kendinize bir ödül olarak tereyağlı, haşlanmış veya fırınlanmış patates hazırlayın.

Bu gün hiç meyve yemeyiniz.

3. Gün:

Çorba, meyve ve sebze günü:

İstediğiniz kadar çorba, meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Üç gün boyunca diyete tam olarak uyup, kendinizi

hiç aldatmadıysanız 2,5 - 3 kilo vermiş olmanız gerekmektedir.

4.Gün:

Çorba, meyve ve Sebze günü(muz ve yağsız süt dahil):

Muz ve yağsız süt bugün serbest.

Çorbayla beraber en çok 3 muz ve istediğiniz kadar

yağsız süt içebilirsiniz.

Muz ve süt vücudunuza yüksek karbonhidrat sağlayacak. Tatlı ihtiyacınızı azaltmak için bugün vücudunuzun

potasyum, karbonhidrat, protein ve kalsiyuma ihtiyacı olacak.

İstediğiniz kadar çorba, meyve, sebze yiyebilirsiniz.

(Dikkat en fazla 3 muz)

5. Gün:

Et, Domates ve Çorba günü:

Bugün kırmızı et(sığır) yiyebilirsiniz. Gün boyunca

300-600 gram et (dört biftek) ve istediğiniz kadar

domates yiyebilirsiniz.

Bugün vücudunuzun ürik asitten temizlemek için 6-8

bardak su içiniz.

Bugün çorbayı sadece bir kere içiniz.

6. Gün:

Et, yeşil yapraklı Sebze ve Çorba günü:

İstadiğiniz kadar et ve sebze yiyebilirsiniz.

2-3 parça et ve sebze yiyebilirsiniz.

Patates yok. Çorba en az bir kere içilecek.

7. Gün:

Kepekli Pirinç, Meyve suyu, Sebze ve Çorba günü:

Kepekli pirinç, tatlandırılmamış meyve suları ve

istediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz. Pirinci çorbaya koyabilir veya sebzeye karıştırabilirsiniz.

Yedinci gün sonunda aldatmaca yapmadıysanız

4,5 ile 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

* Et, verilen günde mutlaka yenmeli çünkü vücudun

yüksek proteine ihtiyacı var.

* Gazlı içecekler (maden suyu dahil) yasaktır.

* Bol bol su içiniz.

* Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve

kahveye koymayınız.

* Yeşil yapraklı sebzeler-salata-lahana-ıspanak-brokoli

çok yararlı.

* Greyfurt çok iyi.

* Patates gününde(2. gün) doğranmış soğan, domates, tereyağı, biber ve tuz ilave edebilirsiniz.

Diyetin en kötü günü 2.günüdür. Bundan sonra kilo

vermeye başladığınızda motivasyonunuz artacaktır.

3.gün sonunda isterseniz diyeti bitirebilirsiniz.
eger kabaktan istedigim sonucu almazsam haftaya bende lahanaya gecerim canim.

bu arada dün yediklerimi yazayım:)
5 defa lahana çorbası
3 elma
1 portakal
1 fincan kuşburnu
4 litre su
güzel,harfiyen uyulmus.

berilcim pazartesi başladık daha öncede açıklama yazmıştım ama okumadın galiba cuma ya kadar yaptığımız spor satini bir köşeye not alacağız en fazla kim kaç saat yapmış spor 1. olacak o kadar yani

tarçın zaten herseye faydalı ben bazen suyun içine atıp bekletiyorum çok güzel tadı oluyo

geçmiş olsun canım acil şifalar bebişine

evet doğru beril spor yaparken gerçekten az kalori yakıyoruz ama zaten cal yakmaktan çok metabolizmayı hızlandırmak için spor yapılıyor hele sabah kalkınca bi yarım saat yemekten önce yapılan spor metabolizmayı çok hızlandırıyor

geçmiş olsun
zoriş diş
hadi bakalım senden ve benden bu hafta iyi bir sonuç bekelniyor zaten

afiyet olsun gayet güzel olmuş
yürüyelim metabolizma calissin,herseyle biz mi ugrasacaz.gerisini metabolizma halletsin.

ıyı dıleklerınız ıcın tsk ederım kızlar..
daha ıyı yavru kusum...
bugun bısey daha yaptım unı. basvuru yaptım hanımlar yıllar sonra sınava gırcem bakalım nasıl olacak......

hayirli olsun tugbacim.bir baslangic yapmissin.insallah hersey istedigin gibi olur.

benden hayir yok bu hafta
ama sizlerden umutluyum

benimde 3 tane eksik disim vardi
artik cenede dis olmayan yerlerden dolayi diger dislerin aralari genislemisti yemek yerken ozellikle et yerken cok rahatsiz ediyordu

bunun cok cesidi var
icine kereviz felan konan cesitleride yapiliyor
ama bu morbit obezler icin gecerli ve gunluk cok dusuk kalorili
ben yinede sok diyetlere karsiyim

vitamin bari al ve bu diyetle spor onerilmiyor biliyorsun

anladim bebegim
sen beni gecersin yaw

guzell
az degilmi biraz mesela meyve yok
insallah aclik hissedip gece mutfaga gitmessin
bu sporolayindan haberim yoktu.

Diyetteyken her gün yarım simit yiyordum hatırlarsan. Aslında yarımla doyuyorum ama kalmasın istiyorum. Önceden eve gelince kızım yiyordu simidin yarısını. Aslında kahvaltımı evden götürmeyi düşünüyorum o daha sağlıklı olacak benim için. Sen böyle metabolizma hızlandıramazsın Gülçin çünki daha öncede aynısını yaşadık. Sonu hüsran oluyor biliyorsun. Lütfen sadece sağlıklı beslen ve yeterli miktarda spor yap. Abartma olur mu? Çorbanın yanına bir dilim ekmek olmuş. Ama ben akşam öğününde ekmeği tavsiye etmiyorum. Belki çok kilolu olanlarda olabilir ama senin kilonda akşam ekmek yenmemeli bence.

Güzel bir menü olmuş Gül'cüm sanırım misafirin geldiği için böyle kısa yazdın. Bidahakine kahvaltıyıda açık açık yazarsan her zamanki gibi daha iyi olur. Spor çok iyi.

Afiyet olsun canım. Bakalım kabak mı işe yarayacak lahana mı :9:

Böyle tek düze diyetler hoşuma gitmiyor Ecem'cim. Dikkatli ol bence canım. Sonra metabolizman bozulmasın.

Hele bi daha kaçamak yap bakalım ben neler yapıyorum sana :47:Artık ben bile dikkat ediyorum yediklerime göz açtırmam kimseye :27:

Sizin hastane sadece diş hastanesi değilse (eşinin hastanesi) bence muayene ol derim. Çok uzun geldi bana bu süre. Belki normaldir ama ilginç. İhmal etme derim. Kalori sepeti diye bir site canım. Yediklerini seçiyorsun o sana kalori hesaplıyor.

Mercimek çorbası gerçekten çok kalorili bir çorba. Dikkat et canım. Çok fazla tüketme. Geçmiş olsun çok kötü bir olay kaplama olayı. Tam 10 tane dişimi yaptırdım. 3 tanesi köprü neler çektim bir ben bir allah bilir.

İnşallah canım yoksa bu hafta Ecem'le sen elimden kurtulamayacaksınız :47:

İnşallah sende kaçırmamışsındır Kadriye :9: İyi eğlenceler.

Hem sana hem eşine geçmiş olsun canım. Umarım düzelirsiniz biran önce.

Harika bir bilgi Ecem'cim. Çok teşekkürler :16:

Menün gayet güzel Gülçin'cim afiyet olsun. :46:
kacirmadim ebrucum.önceden söylemistim ben arkadasima cok yemeyecegimi.ben cok zor kilo verdigim icin,kacamak yapmamaya calisiyorum.

oooooooooo supermis bu canim ya
ama ben salona gitmek istemiyorum
yolda git,park ara vs..........
ev daha luks geliyor
ama evdede bunlar yok
hadi bakali kipirdiyoruz cuma yaklasiyor

simiti bende cok severim ama yemiyorum
kalori sepeti icinde sagol bir tanem
bende simiti cok özledim.

Bakıııın ne buldum. Dans etmeyi seven enerjik hatunlara :)

"Zumba çok yeni değil iki yıl önce izlemiştim sabah haberlerinde zumba yapan atletik bir beyi çıtır hanımları, ama sadece izlemiştim.. Dukan diyeti yaptıktan sonra beslenme ve zayıflama ile ilgili çok şey öğreniyor insan, dukan diyetini tam olarak devam ettiremeseniz bile belli hayatınıza bir disiplinle devam ediyorsunuz, fakat bayramlarda özel günlerde hayat tarzı değişikliklerinde gelen bir kaç kilo için tekrar ağır diyetlere girmek istemedim, zumba bu açıdan benim için deneme fırsatı bulduğum bir dans oldu :)
Zumba güney amerikadan çıkmış aslında bir çeşit spor ve dans karışımı bir şey bana kalırsa çok seksi bir dans bile denebilir. Oryantale benzeyen bel ve kalça hareketleri sambadaki adımlar ve müzikle kilo vermemek mümkün değil.
Söylenenlere göre günde 20 dakika bile kilo vermeye yetiyormuş. Elde dambıllarla yapılırsa daha etkili ben hiç bir zaman 20 dakikayı göremedim çok aktif yaptığınızda 16 dakika ancak yapabiliyorum sonra nefes nefese ter içinde bitiriyorum zumbayı. Taşınma masa başında çalışma, bayram derken aldığım 3 – 4 :P kiloyu vermek için eğlenceli gibi geldi.
Biraz da hareket istiyordum günlük spor hareketlerini ara ara yapmaya devam ediyordum ama Zumba günlük belli sayıda yapılan hareketlerin yerini aldı diyebilirim :)en azından eğlenceli..
Zumba ile ilgili pek çok video bulabilirsiniz genelde çok kısalar ama aşağıdaki video benim gibi amatör zumbacılar için çok uygun üstelik tam bir zumba seansını izleyebilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g0JTXnmjAQU"
bende begendim bu dansi.

Merak etme canım bugün okumak kolay oldu. Kimse uğramamış.:6:

Sana ve Haso'na bilgilendirme için teşekkürler canım. :16:Çok aydınlattın beni.

Afiyet olsun canım. Sen bu dişlerle bu haftada iyi bir kilo verirsin.

Haklısın canım önemli olan sadece zayıflamak değil, doğru beslenmeyi öğrenmek. Yoksa zaten diyet bittikten sonra kilolar yine geliyor.

Aslında çok dikkat etmesemde olur canım ama sağlıksız bir şekilde gitmek istemiyorum doğuma. Normal bir hamilelikte ortgalama 13 kilo almak gerekiyor. Ben 8. ayın başındayım ve şuanda 13 kilo almış bulunmaktayım. İpin ucunu biraz daha kaçırırsam fazla kiloyla doğıum yapacağım. Bebek her şekilde benden besleniyor zaten. Allah öyle güzel yaratmışki bebiş beni sömürüyor yani o kendine gerekli olan herşeyi alıyor zaten:16:
gercekten dislerde sorun oldugunda zayiflaniyor.hic degilse o agrilara dayanmanin bir ödülü oluyor.

Kizlar kusura bakmayin cok yorgunum telefondan giriyorum yaaa alintilarin benle ilgili olmayan kismini silemedim bu araaa bugun itibariyleeee bi elektrik supurgemde oldu :))
hayirli olsun ecem.
Aaaaa finansbanktan mülakata cagrıldımmmm kızlarr daha öncede denizbanktan cagrılmıstım ama gitmemistim bu mülakata gidicem :)) insallahh olurrr ya
hersey istedigin gibi olsun canim.

Hmm kac ciktin bakalimm merak ettik simdii:))

Herkes merak ediyor bu diyetlerin sonucunu:))

Hayirli olsun
Baya calisman gerekiyor o zaman:)

Guzel olmus
Su icebildigin icin de tebrik ederim:)

İste buuu eski Ecem geri geldi:))

1 avuc ne?
Findikmis:))
Sana da afiyet olsun bugun menuler hep guzel
ebrununki haric hihihi:))

Supersin ben yapmis olsaydim geri donemezdim sanirim ama kesinlikle yogurt daha iyi bir tercih

Hmm biliyorum o filmi guzel gercektenn
Kadinin katil olmadigina nasil inaniuor yaa adam kac sene sevip bekledi kadini :)))

Hayirli olsun ECem gule gule kullaninn

ben dizileri izlemeyi sevmiyorum.amafilmine bakmayi düsünüyorum.

gunaydın gunaydın hanımlar bu ara sık gıremıyorum malesef kusuruma bakmayın olurmu bugun buyuk oglum okula gıttı ıyı ck sukur
sımdı sıra kucukde oda hasta hep arka arkaya zaten...
bugunde ıskurun kurslarına basvurymaya gıtcem bakalım ne olacak...
ınanırmısınız bugune kadar kendım ıcın hıc bukadar cabalamamısım ne hata etmısım .... yazık gecen zamanlar......

kızlar bugun ve yarın msj sayılara bana...

olay suydu

ben normalde buyuklerı haklı yere cocuguma kızarsa fazla arkalık almasın dıye konusmam...
neyse oglum yanlıslıkla bardak kırdı kaynım nasıl bagırıyo cocuga bende kucugumu yatırıyodum..
ne oldu dedım kaynanam camları temızlıyo ve buyuk oglum sınmıs bı yerde aglıyo...
nıye bagırıyosunuzkı anne dedım zaten korkmus gerek yoktu bagırmanıza dedım ...
kaynanam bana bı gurledı anlatamam kım bagırmısda sen kım oluyosunda ..
bak anne dedım olayı cazgırlıga vurursan bende cok guzel yaparım onu dedım ama senı karsıma muhatap alamam cunku sana ne desem anlatamam dedım...
bu hala bagırıyo bana...
bende sen benım sadece kocamın annesı oldugun ıcın hayatımdasın bundan sonra sadece busun benım ıcın dedım sustum ..
buyuk oglumuda aldım dısarı cıktım......
eve geşldım bu benımle konusmaya calısıyo hıc bısey ollmamıs gıbı cevap vermedım hıc...
ama aynı evı paylastıgın ıcın suanda mecburen konusuluyo artık.......

MENÜM

Sabah
1 tane peynirli poğaça :47:
1 fincan şekersiz çay

Öğle

1 kase çorba
1 tane tavuk but (Avuç içi büyüklüğünde)
2 tane minik kemalpaşa tatlısı :47:

Ara (15:00)
1 minik portakal
Yarım greyfurt

Ara (17:00)
1 fincan az şekerli sütlü neskafe:47:

Akşam

1 tabak yeşil mercimek salatası
1 kase yoğurt
Limonlu maydonoz ve tere

2,5 litre su
Kırmızı işaretlerim göze batıyordur sanırım .:47::47:

Buraya menü yazmak gerçekten çok işe yarıyor kızlar. Dünki meyve ve yoğurt uyarıları çok mantıklı geldi ve bugün menüye ekledim onları. Fazlalıklar var ama tamda diyet moduna girmek istemiyorum. Şuan önemli olan benim için kilomu koruyabilmek. Bakalım bu menülerle cuma gün kaç gösterecek tartı. :34:

NOT:Sakın beni örnek almayın :60::60::60:
tatlı ve poğaça haric, gayet güzel ebru sen zaten biliyorsun düzene girecek herhalde zamnla zaten son 1 ayda biraz daha kilo alınıyor dikkat etmen iyi olmuş

Akşam mümkün olduğunca ekmek yememek lazım Gülçin'cim. Valla ben kendime şaşıyorum iki gündür hem öğlen hem akşam ekmek yemiyorum ki ben ekmekle karnını doyurabilecek bir insanın. Bayılıyorum ekmeğe. O kadar kilo verdim alıştım ekmeksiz yaşamaya ama aldığım bu 13 kiloda en çok katkısı olan şey yine ekmek. Ekmekten uzak durmalı cısssssssss:47:Özellikle benim durmam lazım :60::60::60:

Doktor her ay hamurişinden, tatlıdan uzak dur diyor bana :9:Ama adam haklıymış. Zamanında uzak dursaydım şimdi kilo korumaya uğraşmıyor olurdum. :34:

tamam canım zaten bu sabah 2 dilim yedim 1 kilo fazla tartan tartıyla bile iyi gözüküyor kilom bu sabah 62 kilo çıktım ama aslında 61 im yani:9:

muhallebi yaptim acim yeyim diye
tabagi aldim masaya geldim yiyemedim iyimi aklima tarti geldi
ben en iyisi yogurt yeyim
gelirim yine cancazlarim
maşallah iradene beril

Balım sağol, sınavım yine iyi geçti çok şükür :)

Sınavım güzel geçtiii,kendime de bi cici aldım yoruldum değdi :)

İşte bu yaa işte bu sağol paylaştığın için :16: ben havucu çoooook severimmm

Yeşil çay tüketimini ben de 1 bardak arttırıcam artık. Zaten çok severek içiyorum.

ouwww maşallah :nazar: ben çok beğendm benm tarzım da aynen bu canım işte :9:

Bi yerde okumuştum balım içine elma kabuğu koymayı denemiş bi arkadaş. Çok da yakışmış.. Bak denicektim unuttum iyi oldu hatırladığım. Beğenirsem güzel olursa söylerim

Çok geçmiş olsun kuzucuğuma.

Bi an önce atlatırsın canım inşallah.

Harikasın bu da yeter canm ya :))

Vay be helal olsun.. Başarılar dileyelim o zaman :)

Ah şu kaynanalar :\ Benim annem çok çekti babaannemden.. Keşke hiç bi kaynana ile gelini arasında ufak tefek şeyler dışında anlaşmazlık yaşanmasa..

Menü harika, su için de bravo gerçekten :nazar:

Oooo ecem? bayıldım bu menüye. Haksız mıyım pul biberli yoğurt tok tutuyor gerçekten de dmi

Ya ben? Ya ben? Geçenlerde eve girerken arabanın anahtarıyla açtım kapıyı, ve anahtarı kapıda unuttum :) Yani biri gelse görse, hem ev hem araba elden gidicek :D

Tatlım sanırım ilk hafta bi öyle baya veriliyor. Belki de bende de öyle oldu :( Bi de bence biraz sebzeye ve meyveye ağırlık vermelisin. Hiç sebze yok menünde.

Ben günde 2 dilim yiyorum 1 sabah 1 öğlen. Ama öğlen yiyemediğim dışarda olduğum zamanlarda akşam yemeğinde yine ekmek yemiyorum.
saol canım senin menüleride ben beğeniyorum kararlısın masallah

BUGÜN NELER YEDİM?

Kahvaltı öncesi : Elmasirkesi-bal karışımı, nane limonlu yeşil çay

Kahvaltı : 1 dilim tam buğday ekmek
1 kib. kutusu kadar beyaz penir
4 zeytin
1 cherry domates

Öğle (Okulda yemekhanede) : 1 kepçe ezogelin çorbası

4 küçük izmir köfte (tabi ki kızartma değil)

Ara: yarım bardak tek içimlik hazır çorba (aslında akşam yemeği niyetine bunu yapmıştım eve geç geleceğimi bildiğim için ama akşama karnım çok acıktı yine yedm biraz :[ )

Akşam: 1 kase pul biberli yoğurt
1 kaşık yağsız kuşbaşı tavuk

+ 2Lt su
+ 1 bardak yeşilçay (yatana kadar 3 olcak)

Bugün benim hiç ama hiç içime sinmedi bi daha asla böyle olmicak gerçekten çok üzgünüm :(
hiç üzülmana gerek yok zaten zararlı bişey yememişsin arada olur öyle gecikmeler kafana takma

Bakıııın ne buldum. Dans etmeyi seven enerjik hatunlara :)

"Zumba çok yeni değil iki yıl önce izlemiştim sabah haberlerinde zumba yapan atletik bir beyi çıtır hanımları, ama sadece izlemiştim.. Dukan diyeti yaptıktan sonra beslenme ve zayıflama ile ilgili çok şey öğreniyor insan, dukan diyetini tam olarak devam ettiremeseniz bile belli hayatınıza bir disiplinle devam ediyorsunuz, fakat bayramlarda özel günlerde hayat tarzı değişikliklerinde gelen bir kaç kilo için tekrar ağır diyetlere girmek istemedim, zumba bu açıdan benim için deneme fırsatı bulduğum bir dans oldu :)
Zumba güney amerikadan çıkmış aslında bir çeşit spor ve dans karışımı bir şey bana kalırsa çok seksi bir dans bile denebilir. Oryantale benzeyen bel ve kalça hareketleri sambadaki adımlar ve müzikle kilo vermemek mümkün değil.
Söylenenlere göre günde 20 dakika bile kilo vermeye yetiyormuş. Elde dambıllarla yapılırsa daha etkili ben hiç bir zaman 20 dakikayı göremedim çok aktif yaptığınızda 16 dakika ancak yapabiliyorum sonra nefes nefese ter içinde bitiriyorum zumbayı. Taşınma masa başında çalışma, bayram derken aldığım 3 – 4 :P kiloyu vermek için eğlenceli gibi geldi.
Biraz da hareket istiyordum günlük spor hareketlerini ara ara yapmaya devam ediyordum ama Zumba günlük belli sayıda yapılan hareketlerin yerini aldı diyebilirim :)en azından eğlenceli..
Zumba ile ilgili pek çok video bulabilirsiniz genelde çok kısalar ama aşağıdaki video benim gibi amatör zumbacılar için çok uygun üstelik tam bir zumba seansını izleyebilirsiniz..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g0JTXnmjAQU"
ben pek ısınamadım o zumbaya çok hızlı hareket ediyorlar

Kizlar kusura bakmayin cok yorgunum telefondan giriyorum yaaa alintilarin benle ilgili olmayan kismini silemedim bu araaa bugun itibariyleeee bi elektrik supurgemde oldu :))
hayırlı olsun ecem giderek evinin eksikleri azalıyor ne güzel

Aaaaa finansbanktan mülakata cagrıldımmmm kızlarr daha öncede denizbanktan cagrılmıstım ama gitmemistim bu mülakata gidicem :)) insallahh olurrr ya
iyi geçer umarım

iyi geceler kizlar.oglum biraz hasta idi.misafirimde geldi.giremedim nete pek.
menüm
sabah:1 dilim ekmek,1 yumurta ve 1 parca peynir
sabah ve aksam kabah corbasi
arada 1 elma,
3 lt su,4 bardak yesilcay...
40 dk yürüyüs ve kosu yaptim.
merakla bekleniyor sonuçlar

aysecig ayşegül serisinin kitapları var,yapı kredi yayınlarından çıkan, el yazısı olanlardan alabilirsin kızına.

arkadaşlar, bugün yoğundum yine, yarın da yoğun bir günüm. geceleri kaçamak yaparım, uğrarım yine...
iyi geceler...
saol canım hafta sonu gidecez bakalım neler alacağım

bugünkü menüm

kahvaltı: 1 sb süt, 1 kibrit kutusundan az beyaz peynir, 3 zeytin, 1 çorba kaşığı domates sosu, 1 dilim tam buğday ekmeği

ara: 2 ceviz

akşam: 3 köfte, 3çorba kaşığı bulgur pilavı, 2 çorba kaşığı yoğurt, 3minik biber turşusu(dayanamadım :26:). yarım dilim ekmek (tam buğday.)

ara: birkaç cips(eşim almış, dayanamadım :5: ) - 1 mandalina

yarın daha dikkatli olacağım. :34:
çok kaçamak var dikkat etmek lazım cumayı düşün yemeni düzen le canım
Betul 14-12 10ocak:9
Ecem 14-20
Panic 15/15
Gul. .7/9
Kadriye 13/12
Gulcin 18/8
Tugba 18/4

11-12 ocakti sanirim bunlar??
eline sağlık betül

ve menümü de yazıp çıkıoyrum ben de..

7:00: 1 dlm tam bugday ekmeği, peynir, domates, salatalık
12:30: 1 kase yogurtlu cevizli kabak salatası, 1 dlim t.b ekmeği
14:00 hemen hemen 3/4 elma
16:30 ayran, çeyrek ev yapımı poğaça
18:30 domates çorbası, yoğurt, ızgara köfte

su 2.5 lt
eh işte:52::52:şaka betül güzel olmuş yoğunluktan gene iyi yemişsin ama iddadasın unutma derim

gunaydın gunaydın hanımlar bu ara sık gıremıyorum malesef kusuruma bakmayın olurmu bugun buyuk oglum okula gıttı ıyı ck sukur
ınanırmısınız bugune kadar kendım ıcın hıc bukadar cabalamamısım ne hata etmısım .... yazık gecen zamanlar......
hala geç değil çabalamak lazım tuğba

olay suydu

ben normalde buyuklerı haklı yere cocuguma kızarsa fazla arkalık almasın dıye konusmam...
neyse oglum yanlıslıkla bardak kırdı kaynım nasıl bagırıyo cocuga bende kucugumu yatırıyodum..
ne oldu dedım kaynanam camları temızlıyo ve buyuk oglum sınmıs bı yerde aglıyo...
bak anne dedım olayı cazgırlıga vurursan bende cok guzel yaparım onu dedım ama senı karsıma muhatap alamam cunku sana ne desem anlatamam dedım...
bu hala bagırıyo bana...
bende sen benım sadece kocamın annesı oldugun ıcın hayatımdasın bundan sonra sadece busun benım ıcın dedım sustum ..
eve geşldım bu benımle konusmaya calısıyo hıc bısey ollmamıs gıbı cevap vermedım hıc...
ne desem bilemedim Allah sabır versin sana tugba
bunu cok gec anlasamda soylemeden gecemıcem....
KADIN DEDIGIN AYAKLARININ USTUNDE DURMALI.... MESLEGI ELINDE OLMALI.....
ahhhhhhhhh ahhhhhhhhh onu bende anladımda sanki biraz geç oldu gibime geliyo ama azmedelim bakalım neler başaracaz

canım ilk hafta daha hızlı kilo verilir her zaman.
yediklerine gelince, hepsinin porsiyonlarını küçük tutarsan sorun yok, besin değeri yüksek gıdalar seçmişsin hep...

beril, canım, senin menündü galiba, alıntı yapamamışım. çorba çok fazla yemişsin. tok tutması zor. sebze meyve atıştırsaydın aralarda daha iyi olurdu...
canim yiyemiyorum corba felan da tok tutmuyor
Canim beril su anda dislerini yaptiriyo o yuzden sivi seyler tuketiyo ondan o kadar cok corba icmis
sagol bebegim aciklama icin
Betul 14-12 10ocak:9
Ecem 14-20
Panic 15/15
Gul. .7/9
Kadriye 13/12
Gulcin 18/8
Tugba 18/4
beril 17/7
11-12 ocakti sanirim bunlar??
askimmmmmmmmm ben yollamistim diye hatirliyorum ama ekledim simdi
bu sporolayindan haberim yoktu.

kacirmadim ebrucum.önceden söylemistim ben arkadasima cok yemeyecegimi.ben cok zor kilo verdigim icin,kacamak yapmamaya calisiyorum.

bende simiti cok özledim.

bende begendim bu dansi.

gercekten dislerde sorun oldugunda zayiflaniyor.hic degilse o agrilara dayanmanin bir ödülü oluyor.

hayirli olsun ecem.

hersey istedigin gibi olsun canim.

ben dizileri izlemeyi sevmiyorum.amafilmine bakmayi düsünüyorum.
ben simit sarayina gidip hepsinden yemek istiyorum
hemde bayat simitleri dislerim bir bitsinde............
zamanin kiymetini yasarken bilemiyoruz malesefffffffffff
ancak gecmise yaniyoruz
ama bugun deyip baslamak lazim

olay suydu

bu hala bagırıyo bana...
takma bosver
benim annem yapmaz hele torun icin ev yansa gik demez
kaldiki bizlerde kayin karismaz
ama olaki boyle bir sey olsaydi
hasana derdim
kadinin evinde degil bardak cam cerceve birakmazdi
benim esim biraz gec baba oldu beliki ondan bilemiyorum bize cok duskundur
kimde birsey diyemez
eltimi evden kovdu 2 yildir kocasida birsey diyemedi
is kocada bitiyor sanirim
bunu cok gec anlasamda soylemeden gecemıcem....
KADIN DEDIGIN AYAKLARININ USTUNDE DURMALI.... MESLEGI ELINDE OLMALI.....
bu sozun uzerine daha ne denir
tatlı ve poğaça haric, gayet güzel ebru sen zaten biliyorsun düzene girecek herhalde zamnla zaten son 1 ayda biraz daha kilo alınıyor dikkat e/tmen iyi olmuş

tamam canım zaten bu sabah 2 dilim yedim 1 kilo fazla tartan tartıyla bile iyi gözüküyor kilom bu sabah 62 kilo çıktım ama aslında 61 im yani:9:

maşallah iradene beril

saol canım senin menüleride ben beğeniyorum kararlısın masallah

hiç üzülmana gerek yok zaten zararlı bişey yememişsin arada olur öyle gecikmeler kafana takma

ben pek ısınamadım o zumbaya çok hızlı hareket ediyorlar

hayırlı olsun ecem giderek evinin eksikleri azalıyor ne güzel

iyi geçer umarım
/
merakla bekleniyor sonuçlar

saol canım hafta sonu gidecez bakalım neler alacağım

çok kaçamak var dikkat etmek lazım cumayı düşün yemeni düzen le canım
eline sağlık betül

eh işte:52::52:şaka betül güzel olmuş yoğunluktan gene iyi yemişsin ama iddadasın unutma derim
fazla spor yapamiyorum bu hafta daha esnegim ama cumaya gorecez bakalim
herkese tekrar günaydın kızlar kahvaltımı yaptım ama hala açım ya ne yapsam bi fikir verin:5::26:

gel beraber borekciye gidelimmmmmmm
simitciye gidelim
bende acimmmmmmmmmmmmmmmmm
acimmmmmmmmmmm

olay suydu

bu hala bagırıyo bana...
normalde beraber mi oturuyorsunuz tugbacim? benim kayinvalidemde her sene 2 yada 3 ay bana gelir.kavgalarla ayriliriz. sonra türkiyeye geliriz biz.hicbirsey olmamis gibi davranir.yaptiklarindan utaniyor bence.bardak senin cocugundan kiymetli degil.kayninda kayinvaliden de sana bagiramayacaklarini birsekilde ögrenmeliler. üzülme ama buna benzer seyleri herkes yasayabilir.

canim yiyemiyorum corba felan da tok tutmuyor

sagol bebegim aciklama icin

askimmmmmmmmm ben yollamistim diye hatirliyorum ama ekledim simdi

ben simit sarayina gidip hepsinden yemek istiyorum
hemde bayat simitleri dislerim bir bitsinde............

zamanin kiymetini yasarken bilemiyoruz malesefffffffffff
ancak gecmise yaniyoruz
ama bugun deyip baslamak lazim

takma bosver
benim annem yapmaz hele torun icin ev yansa gik demez
kaldiki bizlerde kayin karismaz
ama olaki boyle bir sey olsaydi
hasana derdim
kadinin evinde degil bardak cam cerceve birakmazdi
benim esim biraz gec baba oldu beliki ondan bilemiyorum bize cok duskundur
kimde birsey diyemez
eltimi evden kovdu 2 yildir kocasida birsey diyemedi
is kocada bitiyor sanirim

bu sozun uzerine daha ne denir

fazla spor yapamiyorum bu hafta daha esnegim ama cumaya gorecez bakalim

gel beraber borekciye gidelimmmmmmm
simitciye gidelim
bende acimmmmmmmmmmmmmmmmm
acimmmmmmmmmmm

herkese tekrar günaydın kızlar kahvaltımı yaptım ama hala açım ya ne yapsam bi fikir verin:5::26:

gunaydinnnnnnnnnnnnnn

heyyyy günaydıııın muck :16:

Gunayydiiiinnnnnn hanimmmlaaaaaaarrrrr :)

herkese günaydin tekrar.

Hm ne güzeel hayırlısıyla olur inşallah balım

iyi geceler kizlar.oglum biraz hasta idi.misafirimde geldi.giremedim nete pek.
menüm
sabah:1 dilim ekmek,1 yumurta ve 1 parca peynir
sabah ve aksam kabah corbasi
arada 1 elma,
3 lt su,4 bardak yesilcay...
40 dk yürüyüs ve kosu yaptim.

Oğlun için çok geçmiş olsun diyorum canım. Bu arada menü de güzel görünüyor. Biraz az geldi yine ama bunu daha önce konuşmuştuk kendi vücudunu en iyi sen tanırsın. Sporun da başarılı. Maşallah :nazar:

Kizlar eve geleli 5 dk fln oluyor
Yorgunumm
Yarin da okula onemli birileri gelecek belediye baskani il milli egitim muduru vs
Erken gelin dediler

Sinifimin da sergisi olcak Aydin universitesinde oraya da gidicez cocuklarla. Yogun bir gun. Pff

Yerim ben o minikleri :) Umarım güzel bi gün olur hepiniz için

ve menümü de yazıp çıkıoyrum ben de..

7:00: 1 dlm tam bugday ekmeği, peynir, domates, salatalık
12:30: 1 kase yogurtlu cevizli kabak salatası, 1 dlim t.b ekmeği
14:00 hemen hemen 3/4 elma
16:30 ayran, çeyrek ev yapımı poğaça
18:30 domates çorbası, yoğurt, ızgara köfte

su 2.5 lt

Tatlı ve poğaça olmasaymış daha iyi olurmuş betüül bi de senin 2 tane yarışman var bu hafta dikkat et lütfeeen

Böyle çabalaman çok güzel, benm annem de kaç yaşına geldi hala o kurs senin bu kurs benim kendisini geliştiriyor.

olay suydu

bu hala bagırıyo bana...

Böyle şeyleri duydukça hem sinirleniyorum hem üzülüyorum. Bi bardak yüzünden küçücük çocuğa nasıl bağırılır? Hem de üzerine vazife olmadan! Çocuğuna sahip çıkman dışarı çıkarman çok iyi olmuş, mutlu olmuştur.. Saygısızlık da etmemişsin. Boşver sen onları canım, Allah'a dua et gönlüme ferahlık ver diye. Hep bu şeytan biliyor musun? Bayılır aile arasında huzursuzluk çıkarmaya.. Ama şeytana uyma. Onlar uysa da sen uyma. Allah'a dayan ve güven.. Kasıtlı yaptıklarını bildiğinde hiç cevap bile verme. İnşallah en kısa zamanda herşey düzelir..

Kahvaltıda az şey yiyoruz çünkü canım benm, ben yavaş yavaş ve uzun sürede yediğimde doyuyorum elhamdülillah. Çünkü midemiz doysa bile beynimiz bunu geçalgılıyor. O yüzden yavaş yavaş yemek çok önemli. Bi de kahvaltıdan önce bi bardak ılık su içersen yemeye tok başlamış olursun yani bende öyle oluyor. Eğer hala karnın açsa 1 saat sonra falan bi elma yiyebilirsin.

asagidaki adini gordugum hatunlar daha ne kadar bekleyecem konusmak icin
anam sizi bekliyorum azicik kaynatalim cosalim diye
yoksa gider lavabolarimi ovarimmmm
kahve sogudu nerdesiniz yawwwwwwwwwwwwww

Back
X