Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kızlar teşekkurler :16:

spordan geldım yoga yaptım cok ıyı geldi kaslarım ağrıyor biraz yogada tetikledi :) bu arada hemen size dolunay ıle ılgılı soyledıklerını yazayım hocanın

- Dolunay butun ısteklerımıze cvp verecek bir dönemde
- Ne istiyorsak bir aracı koyarak istememeliyiz

Örneğin : kilo vermek istiyorum çünkü sevgilim olmasını istiyorum veya kilo vermek istiyorum sevgilim olması için değil direk sevgilim olmasını istiyorum gibi net şeyler isteyin

herşeyin olacağı bir dönemdeyiz evren şu an bütün isteklerimize cvp veriyor sadece içten ve net olarak isteyelim kızlar o halde hemen isteyelim

KİLO VERMEK İSTİYORUM KENDİM İÇİN KENDİ SAĞLIĞIM İÇİN :69:
hımmmmm demek isteklerimize yanıt alacağımız dönemdeyiz..ama bize veren dolunay değil ki canım rabbim ve o her dönem insanların isteklerine yanıt verir...onun için aracı kullanmayınderken sen dolunayı zaten direk aracı ediyorsun bunuda dikkat derim..:34::9:
sabah:3 yk kadar kellogs kırmızı meyveli tam tahıllı içine yarım çay bardağı süt katıldı içildi.
ara:3 ısırımlık develi armut
öğlen:yarım su bardağı haşlanmış kepekli makarna 4 yk kadar yoğurt ve sarımsakla yenildi.
ara:büyük bir kupa 5i1 arada çay yanında 6 adet diyet form bisküvi limonlu.
akşam:4 yk kadar mercimek çorbası,5 yemek kaşığı karnıbahar yemeği,2 dilim light ekmek,salata
ara:4 dilim greyfut,1 dilim portakal
sporlar
ikindi vakti:
yarım saat seri yürüyüş yapıldı
200 tane mekik çekildi =100 yarım +100 tam mekik olmak üzere
200 oturduğum yerden sopa çevirme
200 ayakta iken yanlara doğru eğilme eller aşağıdadüz şekilde diz kapağına doğru eğilme
akşam yemekten 45 dk sonra:
yarım saat seri yürüyüş yapıldı
100 oturduğum yerden sopa çevirme
100 ayakta sopa çevirme
200 ayakta iken yanlara doğru eğilme eller aşağıdadüz şekilde diz kapağına doğru eğilme
toplam su miktarı:2 litre
:nazar:
harikasın :46::46:listen güzel spor çok çok güzel..:nazar:
doktorumu çok seviyorum canım...zaten ilk muayenem psikolog eşliğinde olmuştu :))
zorlandım o da beni hiç zorlamadı... tabii şimdi daha kolay oluyor ama yinede çok sıkılıyorum...bazen dakikalarca benim hazır olmamı bekliyo...Allah böyle dr.ları eksik etmesin başımızdan ama çokta ihtiyaç duymayalım...sadece doğumda falan :))
yakında döneceğim takıma... bizim buraya b-fit açıldı...kk'dan baktım kimi çok memnun kimi değil çok kararsız kaldım...zaten bizim burda bayanlara özel bi yer yok elim mahkum gibi...ama acaba boşuna mı para veririm 30dk. için kararsız kaldım
çok geçmiş olsun.
rabbim sabrını veriyor ..onlar senin cennette şefaatçin oldular..
yaşadığın acı ve ağırda olsa herşey biz insanlar için.. bende iki düşük ve bir kürtaj yaşamış birisi olarak acını azda olsa anlayabiliyorum..şimdi kilona değil sağlığına öncelik vermen daha önemli ..bizler her daim burda yanındayız ve duacınızız...
canım, küçük bebekle bilmez miyim ne kadar zor? ben hiç yer hareketi yapamıyorum evde. çünkü benim yaramaz oğlum ya gelir sırtıma oturur ya karnıma oturur. birkaç kez pilates deneyim dedim, evde facia çıktı:)) şimdi ayak üstü yapılabilecek sporları yapıyorum. biraz büyünce seni bırakıyorlar ama bu sefer de sporu oyun sanıyor. en güzeli müziği açıp oynamka oluyor çünkü ona bayılıyor. beraber zıplıyoruz. yalnız tabi ben de oğluş uyumadan duş alamıyorum. biraz büyük olsaydı çizgi film falan aç, ona bakarken 5 dk da duş al çık derdim ama daha küçük. herhalde tv ilgisini çekmez.
yine de moralini bozma. çocukla da spor yapabilmenin yollarını bulacaksın. bugün 35 dk uyumuş olsa da normal uyuduğu bir gün sen de mutlu bir şekilde sporunu yaparsın inşallah.
m

benim de değiştirme lüksüm yok ama bakıyoruz hülyalı hülyalı:97:benimki bellonadan, bellonanın outlet mağazasında satabiliyorsun mobilyanı. hani belki öyle yapılabilir. ama zarar ederiz muhtemelen.
bu gün sabaha kadar uyumadık sat başı ağaldı ve uyandı hep ayağımdaydı..şu anda çok uafak yaramazım ama bu işi başaracağım..gece boyu ağrımadık yerim kalmadı iki ağrı kesiciyle ancak ayakta durabildim..sabahında 6 sında tam kalktık..babamıza satıp 1 saat kızın odasında uyumaya çalıştım ama olmadı..bu seferde acıkıyorlar diye kalktım....
yatak odam beyaz siyah..sitelerden aldık..1 ay oluyor halısı ve perdesini haledemedim..:(((
otuma gurubum mor beyaz.. ..bellonadan aldık..1hafta ile 3 hafta arasında gelirmiş..

Son düzenleme:
:27: ya tabi buldunuz uysal baş kadını :35: aslında çok katı değiim ay sırf morel olsun canlarım zayıflama istegimiz artsın diye .:5:
gene yumuşadım bak emeee :12::22:

çok güzel moral oluyo yaa bişi yerken bile ayy yok bunu yememeliym az çok yersem olmazz kızlar kızar diyorum annem diyo kim bu kızlar:53:akşam zorla yemek yedirmeye çalışıyo sanki çocuğuz hhehe ana yüreği iştee :14: :1:

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün ‘SİZ Diyettesiniz’ kitabında yer alan, 14 günde 5 santim
bel incelten diyetinin formülü..

Gün Cumartesi
1. Yürüyün: Otuz dakika yürümek, size fiziksel başarının ilk dozunu verir. Kendi
başınıza ya da köpeğinizle yapın (köpeğin koklama zamanlarında bekleme süresi
sayılmaz; sadece gerçek yürüme süresi geçerli) veya yemek salonunuzdaki masanın
etrafında yürüyün. Her gün 30 dakika yürürseniz, ‘SİZ Diyettesiniz’ için
davranış ve motivasyon temellerini oluşturmuş olursunuz.

2 . Esneme hareketleri yapın: Yürüdükten sonra beş dakika esneme egzersizleri
yapın. Esnemek; kaslarınızın gevşemesine ve esnekleşmesine yardımcı olurken,
aynı zamanda meditasyon etkisiyle dikkatinizi, odaklanmanızı ve zihinsel
açlıktan uzak durmanızı sağlar.

3. Buzdolabınızı boşaltın: İyi yiyeceklere yer açmak için, mutfağınızdaki
beslenme suçlularından kurtulun. Mutfak dolaplarınızdaki, buzdolabınızdaki,
gizli kutularınızdaki ve yiyecek sıkıştırdığınız her yerdeki her gıdanın
etiketini okuyun. Eğer malzeme listesinde aşağıdakilerden biri varsa, hemen
atın:

- Basit şeker: Buna esmer şeker, dekstroz, mısır tatlandırıcı, fruktoz, glikoz,
mısır şurubu, bal, sırası değiştirilmiş şeker, maltoz, laktoz, malt şurubu,
molas, çiğ şeker ve sükroz da dahil.

- Doymuş yağ: Buna çoğu dört ayaklı hayvan yağı, süt yağı, tereyağı, margarin,
domuz yağı ve tropikal yağlar da dahil.

- Yapay yağ: Buna kısmen hidrojen katılmış yağlar, hidrojenli sebze yağları,
birçok margarin ve yiyecek harçları da dahil.

- Yüzde 100 kepekli veya yüzde 100 buğdaylı olmayan bütün unlar. Bunlara
zenginleştirilmiş un ve irmik de dahildir; kesinlikle mutfağınızda bulunmamalı.

4. Alışverişe çıkın: Birinci hafta, normalden fazla bir alışveriş listeniz
olacak, çünkü haftalık tarifler için gereken malzemelerin yanı sıra temel
ihtiyaçlarınızı da alacaksınız.

5. Haftalık yiyeceklerinizi hazırlayın: Sebze ve çorba tercihleriniz.

Bunları Tüketin: Kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalar için beslenme rehberini
izleyin. Akşam yemeği için; somon balığı.

2. Gün Pazar

1.Yürüyün: Otuz dakika.

2. Esneme hareketleri yapın: Beş dakika.

3. Partner bulun: Bu işi yalnız yapmak isterseniz, sonunda patlamış mısır dolu
bir kaseye saldırma olasılığınız daha yüksek olabilir. İşte bu nedenle diyet
yaparken sizinle birlikte olacak bir partner bulmaya çalışın. Bilgilerinizi
paylaşın. Akıllı diyet yolculuğuna birlikte çıkın. Partnerinizle her gün 5
dakika konuşun veya e-mail atın. Ona o gün yürüyüş yaptığınızı ve hangi
yemekleri yediğinizi veya yiyeceğinizi söyleyin.

izleyin. Akşam için; sebzeli ve tam kepekli pizza.

3. Gün Pazartesi

1. Yürüyün: Otuz dakika.

2. ‘SİZ Egzersiz’ programını uygulayın: Yirmi dakikalık, ağırlık gerektirmeyen
egzersiz planını izleyin. Güç egzersizi, vücudunuza kas eklemenizi, dolayısıyla
metabolizmanızı hızlandırmanızı ve yağ yakmanızı sağlar. Ayrıca, yürürken karın
kaslarınızı germeye başlayın; böylece duruşunuzu düzeltir ve giysilerinizi daha
iyi taşırsınız. Kalp ritminizi yükselten bir tempoyla başlayın veya yirmi
dakikalık başka türde bir kardiyovasküler çalışma yapın.

3. Yazın: Kendinizi yeniden programlamaya yardımcı olabilecek yollardan biri,
yediğiniz her şeyi yazmaktır. Bu şekilde, bu size sorumluluk kazandırır; kötü
yiyecekler yemek istemezsiniz, çünkü onları yediğinizde eski halinizi
hatırlatmasından hoşlanmazsınız. Bu nedenle iki hafta boyunca yediğiniz her şeyi
yazın.

4. Alışverişe çıkın: Yakında vereceğiniz kiloların hatrına üç gün yürüyüş
yaptıktan sonra, bir kez daha alışverişe gidebilirsiniz. Bu kez, spor mağazasına
gideceksiniz; iyi bir çift koşu ayakkabısı almak için. Onları sadece yürüyüş
için kullanın. Koşu ayakkabıları hafiftir ve ortopedileri mükemmeldir.

izleyin. Akşam yemeği için; domatesli, zeytinli ve fasulyeli tavuk.

4. Gün Salı

3. Gerekli U dönüşlerini yapın: Bu noktada komşunuzun kekine dalış yapmanız veya
süper markette yağlı bir şeyler götürmeniz olasılığı pek de düşük değildir. Ama
bu sorun değil! Sadece kendinizi toparlayın. Mümkün olan ilk fırsatta, hemen bir
U dönüşü yapın. Bir dahaki sefere kendinizi kötü yiyeceklerle dans ederken
bulduğunuzda, şu stratejileri deneyin:

- Dudak yalamak: Nefes alın, dudaklarınızı yalayın, yutkunun ve yavaşça
nefesinizi verin. Serin havanın dudaklarınızda dolaşmasını hissedin. Bu
yatıştırıcı hareket (sadece 3 saniye sürer) sakinleşmenize ve dikkatinizi
toplamanıza yardımcı olur.

- Bel askısı: Dik durun, belden hafifçe öne eğilin ve alt sırtınızı gevşetin.
Yere uzanın, dirseklerinizi tutun veya dizlerinizin arkasına dokunun. Asıl
önemli olan, sırtınızda ve kalçalarınızda toplanan gerilimi atmaktır. Boynunuzu
tamamen gevşetin. Eğer çok gerilirseniz, dizlerinizi hafifçe kırın.

izleyin. Akşam yemeği için; patates püreli, limonlu ve kaparili tavuk.

5. Gün Çarşamba

2. ‘SİZ Egzersiz’ programını uygulayın: Yirmi dakikalık, ağırlık gerektirmeyen
egzersiz planını izleyin.

3. Doktorunuzu arayın: Unutmayın, bel ölçüsü kontrolü bir takım oyunudur ve
doktorunuz en önemli oyunculardan biridir. Doktorunuzu arayın ve bir randevu
alın. Onun size çeşitli şekillerde yardımcı olmasını sağlayabilirsiniz:

- Tansiyon, bel ölçüsü ve kalp ritmi gibi önemli bilgilerinizi
güncelleyebilirsiniz. İyi ve kötü kolesterol seviyeleriniz için bir temele
ihtiyacınız varsa, muayene olmanızda, birkaç kan testi yaptırmanızda ve
doktorunuzla yeni planınız hakkında konuşmanızda yarar var.

- Bel ölçünüz ve kilonuz sabitlenmişse, tam ölçekli bir muayene, bir düzlüğe
ulaştığınızda yararlı olacaktır.

Bunları Tüketin: Kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalar için rehberi izleyin.
Akşam yemeği için; badem süslü, kayısılı tavuk ve taze fasulye.

6. Gün Perşembe

3. Biraz hava atın: Başarınızla halk içine girerseniz, bir daha başarısızlığa
yönelmeniz zorlaşır. Bir arkadaşınıza kaydettiğiniz ilerlemelerden ve fark
ettiğiniz değişikliklerden söz edin.

izleyin. Akşam yemeği için; fırınlanmış patatesle, hindili dürüm.

7. Gün Cuma

2. Egzersiz: Yirmi dakikalık, ağırlık gerektirmeyen egzersiz planını izleyin.

3. Mutfağınızı yeniden doldurun: Biten malzemelerinizi görmek için kilerinizi ve
buzdolabınızı kontrol edip, gelecek haftaki tarifler için alışveriş listesi
hazırlayın.

4. Kendinize puan verin: Biriyle ilk kez çıkın; nasıl ilerlediğinizi görmek
daima güzeldir. Şimdi bel ölçünüzü ve kilonuzu ölçme, dolayısıyla nasıl
değişiklikler yaptığınızı görme zamanı. İlk haftanızda, ağırlığınızda bir-iki
kiloluk ve bel ölçünüzde iki-iki buçuk santimlik bir azalma
gözlemleyebilirsiniz. Hatta giysi bedeniniz bile düşmüş olabilir.

izleyin. Akşam yemeği için; biberiye ve limonlu ızgara alabalık, çipura veya
levrek.

Bunları 1 hafta daha tekrarlayın

teşekkür ederiz güzle bir paylaşım olmuş..:79:

günaydın herkese .iyi haftasonları herkeseeeee

olabilir aslında.ama bu gece de hiç acıkmadım. daha önceki menülerimde sabah çok aç kalkıyodum.yemeği hazırlayana kadar sabırsızlanıyodum. olabilir meyveyi ikiye çıkarabilirim.
o ekmek zaten muhtemelen gece çok acıkmanı önlüyordur. yani bence çok zararlı da değil. böyle menülerin olursa sen hepimizi geçersin mezun olursun canım:70:

kızlar günaydın herkeslere :)
Dün yediklerimi bir toparlayayım;

Sabah : Çorba
Öğlen : Çorba + salata
Ara : Yoğurt
Spora Gitmeden önce : 3-4 Adet yulaflı biskvi
Akşam : (spor sonrası) : Salata

Sabah yine erken kalkamadım dün çok yorldum o yüzden mecburen çorba içtim sabah
pazartesi iş yerine alışveriş yapıcam diyet için

Dün : Hatha Yoga yaptım bugun gidip ağırlık çalışıcam :)
çorbacı oldun çıktın canım ya:) Allahtan spora gitmeden önce 2 tane yulaflı bisküvi yemişsin de bağırsaklar katı bir şey görmüş:1: yavaş yavaş düzene girecek inşallah, dünkü listeden sonra.. değil mi?

ya malesef dün annemlere gitmek zorunda kaldım geç geldım spor kaldı. bugun kesin yapacam ama kaç gundur bısey cıkıyo ya :(

ben hiç somon balığı yemedım biliomusunuz :30: şu dilimlenmış gibi olanlar demı somon balığı merak ettim. tost makınesının ızgarasında pişer mi acaba

ben o wc sporunu işyerınde yapınca biraz garıp oluyo ama 30 kalorıye değer :37: bugun sayacam kaç kalorı gıdecek bakalım :82:

listemde birkaç rutuş yaparım tatlım. sütlü tatlıyı zaten 2 haftada 1 anca yapıyoruz. çerezi de her zaman nerde bulacaz da yıyecez malum bizim bütçe yaza kadar sıkı yönetimde. evde olağanustu hal ilan ettik :52:
bugün yaparsın sporunu seyyahçım. yeter ki iste.
dilimlenmiş pembemsi ya da turuncumsu rengi olan balık. zaten bütünü çok büyük oluyor. 2 kişiye 2 dilim yeterli bence. yağlı olduğu için tok tutuyor. tavada da önlü arkalı çevirerek yapabilirsin. ben fırında yapıyorum. o da güzel oluyor.
sütlü tatlı ve çereze dikkat edince bu liste de seni bu hafta güldürür inşallah. borçlar yaza doğru mu bitiyor? hayırlısıyla biter gider inşallah.

merhaba kızlar dün spor yapacam dedim yapamadım annemlere gittik yemekten sonra. inşallah bugun yapacam..
dünkü menüm
sabah:2 dilim pizza ekmek 1 çay bardağı süt
ara :saat 10,30 da 1 fincan yeşilçay 1 poğaca :(((
öğlen yemeğim yok
ara :saat 2 gibi 2 grissini 1 fincan şekersiz çay
ara :yine 2 grissini toplam 4 tane yedim
akşam :2 y. kaşığı zeytinyağlı karnıbahar yemeği-2 y.kaşığı nohutlu pilav.(buzluktakı nohutum çok az kalmış pilava kullandım yeni nohut haşlaım. ama az daha ben haşlanıyordum. pişmiştir dıye kapattım düdüklüyü kapağı açtım pişmemiş tekrar kapattım iyi kapanmamış sanırım. buharını çıkartırken coss etti. kenarlardan sular fışkırdı. ocağım ve yer mahvoldu. akşam bide onları temizlemekle uğraştım. ben bu düdüklüyü kullanmayı beceremiyorum ya :50:) 1 dilimin yarısı kadar da revanı yedim. çok sayılmaz demi :26:
akşam annemlere yürüyerek gittik 15 dk yürümüş oldum. ama hiç bişey yıyıp içmedim. mısır patlatmıştı yüzüne bıle bakmadım :63:
meyve yememişim. yarın kahvaltıda yumurta yıyecem mutlaka bide sporu halledersek süper olur :16:
bu arada 3-4 gündür suyumu da içebiliyorum 2 litre oluyordur :8:

bu sabahki menüm 1 dilim kızarmış ekmek 1 çay bardağı süt yarım kibrit kutusu kadar helva :)))

pehlivanson seni de çokk tebrik ederim arlkadaşım. darısı bıze inşallah :32:
düdüklüye dikkat et canım. faydalı bir mutfak gerecidir ama tehlikeli de. geçmiş olsun diyelim. bu aralar bir kaza hali var sende. bir fakire sadaka ver istersen.
dünkü beslenme dengeli olmamış tabi sen de farkındasın. poğaça keşke yarım yeseydin. öğlen yemeği durumunu da yazmıştın zaten. neyse arada olur böyle.

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün ‘SİZ Diyettesiniz’ kitabında yer alan, 14 günde 5 santim
bel incelten diyetinin formülü..

paylaşım için teşekkürler canım. dr. öz'e bazen tv'de denk geliyorum. amerikadayken de denk gelirdik. orda popüler bir doktordur. böyle formülleri ben beslenmeme alternatif olması için okuyorum yoksa birebir takip edemiyorum. akşam için öğle için ne önermişler ona bakıyorum ve iyi oluyor.

bu gün sabaha kadar uyumadık sat başı ağaldı ve uyandı hep ayağımdaydı..şu anda çok uafak yaramazım ama bu işi başaracağım..gece boyu ağrımadık yerim kalmadı iki ağrı kesiciyle ancak ayakta durabildim..sabahında 6 sında tam kalktık..babamıza satıp 1 saat kızın odasında uyumaya çalıştım ama olmadı..bu seferde acıkıyorlar diye kalktım....
yatak odam beyaz siyah..sitelerden aldık..1 ay oluyor halısı ve perdesini haledemedim..:(((
otuma gurubum mor beyaz.. ..bellonadan aldık..1hafta ile 3 hafta arasında gelirmiş..
diş sıkıntısı vardı sizde de, değil mi? inşallah atlatır bu sıkıntıyı yavrucak. baba hafta sonları evdeyse belki sporunu yapabilirsin.
bellonadaki hangi takım canım? yeni çıkanlar çok hoş. eve yerleştirince foto bekliyorum ben de:)

çok güzel moral oluyo yaa bişi yerken bile ayy yok bunu yememeliym az çok yersem olmazz kızlar kızar diyorum annem diyo kim bu kızlar:53:akşam zorla yemek yedirmeye çalışıyo sanki çocuğuz hhehe ana yüreği iştee :14: :1:
ah ah ana yüreği hiç dayanmaz. ama biraz da ondan bizde kilolar alıp başını gidiyor. ta çocukluğumuzdan yeme davranışlarımız yanlış kodlanıyor.

kardeşin kilonu bildirdi canım.
gezmede yiyebildiğin kadar az yemeye çalışmışsındır da o 4 kare çikolat nedir canım ya? 1 tane yesen yeterdi. yine de iyi spor yapmışsın. bunca sporu kaçamaksız yapsaydın kilon eksilirdi.

haklısın :(
pıs bogazlık
ay yıldız dogru soluon gaza ıhtıyacım var
kahvaltım 2 dılım yumurtalı ekmek 1/2 dılım peynır sekersız cay hafta sonu kacıyor malum

bugün yaparsın sporunu seyyahçım. yeter ki iste.
dilimlenmiş pembemsi ya da turuncumsu rengi olan balık. zaten bütünü çok büyük oluyor. 2 kişiye 2 dilim yeterli bence. yağlı olduğu için tok tutuyor. tavada da önlü arkalı çevirerek yapabilirsin. ben fırında yapıyorum. o da güzel oluyor.
sütlü tatlı ve çereze dikkat edince bu liste de seni bu hafta güldürür inşallah. borçlar yaza doğru mu bitiyor? hayırlısıyla biter gider inşallah.

düdüklüye dikkat et canım. faydalı bir mutfak gerecidir ama tehlikeli de. geçmiş olsun diyelim. bu aralar bir kaza hali var sende. bir fakire sadaka ver istersen.
dünkü beslenme dengeli olmamış tabi sen de farkındasın. poğaça keşke yarım yeseydin. öğlen yemeği durumunu da yazmıştın zaten. neyse arada olur böyle.

evet dün öğün atladım e haliyle akşam da çok acıkmıştım revanı yı bile yemeğin pişmesini bekleyemedım yedim . keşke meyve yeseymişim o an akıl etmedım sanırım .
somonu deneyecem ama biz balığı bıraz kıtır kıtır sevıyoruz içi sulu kalmayacak. fırında kıtır oluyor mu? teflon tavada azıcık yağda çevireyim bari. bu hafta sonu kocişi kandırırsam alalım :34:
spor konusunda da çok gaza geldım mutlaka başlıcam bugun.

aslınca saçma tabi ben o kızın pişkinliğine sinir oluyorum tuttu 1000 tl ayakkabı aldı senin etin ne butun ne yalan dolan birisi yani karakter meselesi.eşim hak veriyor ferihaya yani o ortam gerektiriyorsa yapıyordur diyor özel üniversitede burslu okumanın havasını yaşamaktanda babasının işinden dahi kendi hor görüyo kendini.valla ne yalan söylüm beni memlekette kapıcılar var tanıyorum akraba yani adamların hem evleri hem barkları var çifter çifter yani banamısın demezler gerçekten onların çocukları okuyo adam oluyor maddiyatı çok iyi olanların çocuklarıda yıllardır dersane aşındırıyor bu gerçek biraz.ama sinir olduğum nokta verdikleri mesaj işte üniversiteye göndermeyin çocuklarınız bu durumda olur biri gider zengine takılır biri gider zenginle yatar gibisinden.birde öğretmen kızı değil mi şu emirin arkadaşıyla yatan resmen ilk çizdiği profilden çıktı sanki kötü kız oldu :26: gerçi handede emir evlense evlenir o bicim emir kaç kişiyle yatmıştır demi ayy hayata bakışlarıda iğrenç neyse :51:sporları yaptım gülüm bugün gen tartıldım aynı çıktım bu arada belden veriyorum şimdi sölemicem cumaya saklıyorum sopalı haraket çok iyi geldi çok.ben yinede dut kurusu falan yemim tetikler hep beni onlar .doktorun adını soyadı falan veririm telefonunuda veririm canım kendisi haftasonu kullanıyor ofisi dier günler zekai tahir burakta çalışıyor.ben çok memnunum valla.
sen dün maşallah iyi spor yaptın. kara yağlar gitmiştir canım.
yaw saçma bir dizi değil mi o? ben de akşam biraz baktım. madem puanın çok iyi niye özel okula gidiyorsun. kız ezik ezik geziyor. burslu özelde okuyacağına devletin süper üniversiteleri var gitsin orda okusun. hem bu kadar sınıfsal farklılıklar çekmez. oğlan buna aşık oluyor, hiçbir şeyden haberi yok. ben jigolo değilim falan. iyi kasmışlar senaryo çıkaracaz diye. küçük sırların kapıcı kızıyla zengin oğlan versiyonu gibi olmuş.
ay o oğlan yakışıklı mı sence? ben beğenmedim:63:
dut kurusunun kalorisini bilmiyorum da hurmaya asuman bakmıştı. normal bir değerdi ama günlük 2-3 taneyi geçme.

canım, ben de senin gibiyim doktor konusunda. eğer bulabilirsem öyle bir doktor hep ona gitmeyi planlıyorum. inşallah denk gelir. takımda ankaralı çok olunca kızlara sormakta yarar var. ayyıldızımın bahsettiği doktorun tam ismini soracağım.
80 benim için niye ileri derece obez olsun ki? ben başladığımda 81.8'dim ve ben 84-85 görmüştüm tartıda. ramazan ayında dikkat ettim 82 civarına düşmüşüm ve sonra buraya başladım. benim boyum 166. sende 94 nasıl duruyorsa bende de 85 öyle duruyordu:) boy farkı önemlidir. kaçamak yapmamaya dikkat et. ben biraz salıyorum bugünlerde ama ilk başladığımda 0 kaçamakla gidiyordum nerdeyse. bütün eski menülerim geçmiştedir:)

şimdi canım, senin regl dönemin mi yaklaşıyordu? niye böyle bir tatlı patlaması yaşadın?
sana daha önce yazmıştım, canın tatlı çektiğinde muz ye. muzun üzerine tarçın da serpersen kanındaki şekerin ani yükselip alçalmasını ve dolayısıyla bu krizleri önler.
kos helvası kalorilidir sanırım. markette gördüm ama yanına bile yaklaşmadım:) o tarz tatlıları çok severim çünkü. 60'ı görünce yerim belki.
sen de kendine böyle hedefler koy. 90 kiloya düştüğüm zaman şunu yiyeceğim de ve gerçekten de ye.

ya malesef dün annemlere gitmek zorunda kaldım geç geldım spor kaldı. bugun kesin yapacam ama kaç gundur bısey cıkıyo ya :(

ben hiç somon balığı yemedım biliomusunuz :30: şu dilimlenmış gibi olanlar demı somon balığı merak ettim. tost makınesının ızgarasında pişer mi acaba

ben o wc sporunu işyerınde yapınca biraz garıp oluyo ama 30 kalorıye değer :37: bugun sayacam kaç kalorı gıdecek bakalım :82:

listemde birkaç rutuş yaparım tatlım. sütlü tatlıyı zaten 2 haftada 1 anca yapıyoruz. çerezi de her zaman nerde bulacaz da yıyecez malum bizim bütçe yaza kadar sıkı yönetimde. evde olağanustu hal ilan ettik :52:

e bunlar benım yediğim şeyler zaten. alternetifin amacı da o o an canın ne istiosa alternatıflerden birini seç ya :34:

ama ben 55 olamıyorum bi türlü. 53 olsam kıyafetlerimle tartıldığımda 54,5-55 görsem yetecek

evet canım kadın doğumcuya gidecem genel kontrol için. bakalım ne var ne yokmuş. bı deldireyım kendımı 3-4 tüp kan aldırayım :51:
55 olmazsan 56 ol canım ne olcak sağlığın yerine olsun yeter.gider zamanla.dr git bakalım kan ver bakalım neler varmış hatta bir de rutin meme usg ye bir gir kist bilmem ne var mı .diş içinde kontorl olabilirsin gebeyken sıkıntı yaratcak olan varsa hallediverirsin şimdiden.

hı hı vercem sana gazz du sen.

Taylan kümeliden zayıflama önerileri ;

kepekli pirinc siyah pirinc bulgur : 1/3 oranında su ile pisirin

kırmızı fasulye barbunya : haftalık beslenmede 1 kere olmalı

Nar : baş tacı meyve yogurt ile karıstırın

maydonoz : vucudumuzda su atıcı . ödem dönemlerinde su yu da icebililir ve ciğ olarak tüketin ve dereotu

yumurta : pişirme icin rafadab tüketin

badem : fındık ceviz badem omega 3 icerdigi icin bunları yiyin . ceviz günde 3 tane fındık 10

yogurt : Yoğurt hazımsızlıkları giderici, dinlendirici ve uyku verici özelliğe sahiptir

elma : kolestrol yuksekliginde elma yenmesi tavsiye olunur

kuru kayısı : potasyum saç göz icin cok faydalı , yaban mersimi de cok onemli

tarcın : tarcını koklamak tokluk hissi veriyor … sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır

tarcınlı çay tarifi: sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır

-----------------------------------------------

Buda başka bi yazı şimdi okudum

bir aylık süreçte 4 ile 6 kilo vermek başarılı bir diyet uygulaması için idealdir. Bir insan 4-6 kilo üstünde zayıflıyorsa,ciddi bir kilo kaybı varsa ve bu periyodik olarak 1.ay 2.ay 3,ay şeklinde ilerliyorsa bu durum tehlikelidir. Eğer kişinin metabolik bir rahatsızlığı yoksa özellikle troidlerde bir problem yoksa kişi elbetteki diyet programıyla ayda 4 kilo verecektir.

Ayda 4 kilo vermiyor 1 kilo veriyorsa kişide mutlaka bir problem vardır. Bu problemi araştırmak içinse gerek diyetisyenler gerek doktorlar öncelikle troid ve kan bulgusuna bakarak problemi araştırırlar.

Hastanın nasıl kilo verdiği çok önemlidir.Eğer hasta kusarak yada pamuk yutulup midede yaratılan genişlikten dolayı yenilmemesiyle çok hızlı bir kilo verimi halinde insanlarda psikolojik problemlere neden olmaktadır.

Çünkü çok hızlı kilo verilmesiyle bir çok hormonun salımın da problem ortaya çıkmakla beraber vitamin ve minarallerde eksikler görünmesi,saç dökülmeleri mutsuzluk gibi bir çok nedenle karşılaşılmaktadır.

En önemlisi de tansiyonda düzensizliğe neden olmaktadır.Bu problemler zamanla kişinin sosyal yaşantısını etkilemektedir.Bu yüzden hızlı verilen kilolar önerilmemektedir.

Hızlı verilen kilolar tabiî ki sonraki süreçlerde hızlı bir şekilde geri alınmaktadır..

Hızlı kilo verilmesi halindeki altındaki nedenler mutlaka araştırılmalıdır

Son düzenleme:
evet dün öğün atladım e haliyle akşam da çok acıkmıştım revanı yı bile yemeğin pişmesini bekleyemedım yedim . keşke meyve yeseymişim o an akıl etmedım sanırım .
somonu deneyecem ama biz balığı bıraz kıtır kıtır sevıyoruz içi sulu kalmayacak. fırında kıtır oluyor mu? teflon tavada azıcık yağda çevireyim bari. bu hafta sonu kocişi kandırırsam alalım :34:
somon pek kıtır kıtır olmuyor, en azından fırında olmadığını biliyorum. tavada çevirirsen olabilir. somon, hamilelik düşündüğün için sana çok faydalı olur. eşine söyle o zaman alır:1:

aslınca saçma tabi ben o kızın pişkinliğine sinir oluyorum tuttu 1000 tl ayakkabı aldı senin etin ne butun ne yalan dolan birisi yani karakter meselesi.eşim hak veriyor ferihaya yani o ortam gerektiriyorsa yapıyordur diyor özel üniversitede burslu okumanın havasını yaşamaktanda babasının işinden dahi kendi hor görüyo kendini.valla ne yalan söylüm beni memlekette kapıcılar var tanıyorum akraba yani adamların hem evleri hem barkları var çifter çifter yani banamısın demezler gerçekten onların çocukları okuyo adam oluyor maddiyatı çok iyi olanların çocuklarıda yıllardır dersane aşındırıyor bu gerçek biraz.ama sinir olduğum nokta verdikleri mesaj işte üniversiteye göndermeyin çocuklarınız bu durumda olur biri gider zengine takılır biri gider zenginle yatar gibisinden.birde öğretmen kızı değil mi şu emirin arkadaşıyla yatan resmen ilk çizdiği profilden çıktı sanki kötü kız oldu :26: gerçi handede emir evlense evlenir o bicim emir kaç kişiyle yatmıştır demi ayy hayata bakışlarıda iğrenç neyse :51:sporları yaptım gülüm bugün gen tartıldım aynı çıktım bu arada belden veriyorum şimdi sölemicem cumaya saklıyorum sopalı haraket çok iyi geldi çok.ben yinede dut kurusu falan yemim tetikler hep beni onlar .doktorun adını soyadı falan veririm telefonunuda veririm canım kendisi haftasonu kullanıyor ofisi dier günler zekai tahir burakta çalışıyor.ben çok memnunum valla.
ya bir de artık geçelim bu hikayeleri. insan kapıcının kızı olsun o olsun bu olsun, önce karakter sahibi olacaksın. ne o öyle utanmalar sıkılmalar. hem o kadar başarılısın, iyi okula gidiyorsun. kafan bu kadar çalışmıyor mu? bir de yani maddi imkanı olan bile 1000 liralık ayakkabı almaz. senaryo batmış bence.
doktor konusunda bilgileri aldım canım. tahlil gerekince nerde yaptırıyorsun? zekai tahire mi gidiyorsun?

ay netim kesilmişdi bakıma girdi :) valla canım sorma çorbacı oldum bu ara düzene giricek hayatım :)
şimdi sorun yok sanırım.

badem : fındık ceviz badem omega 3 icerdigi icin bunları yiyin . ceviz günde 3 tane fındık 10

tarcın : tarcını koklamak tokluk hissi veriyor … sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır

tarcınlı çay tarifi: sıcak suyun icine 1 dilim limon elma tarcın zencefil gün icinde icin bagısıklık kazandırır
nar, fındık, ceviz, badem, kayısı ve tarçın. diyeti bırak bence her zaman başımızın tacı etmemiz gereken yiyecekler.

55 olmazsan 56 ol canım ne olcak sağlığın yerine olsun yeter.gider zamanla.dr git bakalım kan ver bakalım neler varmış hatta bir de rutin meme usg ye bir gir kist bilmem ne var mı .diş içinde kontorl olabilirsin gebeyken sıkıntı yaratcak olan varsa hallediverirsin şimdiden.
hamilelikte yengemin dişleri dökülmüştü . ama tam nedenini bilmiyorum
somon pek kıtır kıtır olmuyor, en azından fırında olmadığını biliyorum. tavada çevirirsen olabilir. somon, hamilelik düşündüğün için sana çok faydalı olur. eşine söyle o zaman alır:1:

nar, fındık, ceviz, badem, kayısı ve tarçın. diyeti bırak bence her zaman başımızın tacı etmemiz gereken yiyecekler.

:1: iyi fikir :1:
rabbım neler yaratmış minicik şeylerin içine ne şifalar koymuş. müçüçük bşir üzüm tanesinde , çörek otu tanesinde ne faydalar gizli.

kızlar teşekkurler :16:

spordan geldım yoga yaptım cok ıyı geldi kaslarım ağrıyor biraz yogada tetikledi :) bu arada hemen size dolunay ıle ılgılı soyledıklerını yazayım hocanın

- Dolunay butun ısteklerımıze cvp verecek bir dönemde
- Ne istiyorsak bir aracı koyarak istememeliyiz

Örneğin : kilo vermek istiyorum çünkü sevgilim olmasını istiyorum veya kilo vermek istiyorum sevgilim olması için değil direk sevgilim olmasını istiyorum gibi net şeyler isteyin

herşeyin olacağı bir dönemdeyiz evren şu an bütün isteklerimize cvp veriyor sadece içten ve net olarak isteyelim kızlar o halde hemen isteyelim

KİLO VERMEK İSTİYORUM KENDİM İÇİN KENDİ SAĞLIĞIM İÇİN :69:
Yoga'dan menun gibisiniz.Benim hep heves ettiğim ama sonra geri adım attığım bir aktivite.Ben sanıyordum ki güzel enstrümantal müzik eşliğinde oturuyorlar meditasyon yapıyorlar.Sonra ablam gisince gösterdi.Resmen aerobik hareketleriydi.Hemen vazgeçtim.Sizde de öyle mi? Yalnız önemli bir şeyi unuttum.Ablam da kilolu.Baseni ve kalçası oldukça büyük.Yoga'ya gittiği 4 aylık süreçte inanılmaz şekle girmişti sorunlu bölgeleri.
kızlar iyi geceler

18 şubat menümm

sabah: 2 dilim ekmek, 1 kk peynir, 4 zeytin , maydanoz ve 1 kupa tarçınlı çay

ara : elma

öğle: 1 tavuk but, 4 kaşık haşlanmış brokoli, 3 kaşık yoğurt, 1 küçük kase salata, 1 dilim ekmek

ara : 1 türk kahvesi

akşam: 7 kaşık kurufasulye ( 1 tatlı kaşığı ile yapıldı), 3 kaşık yoğurt,üçük kase salata, 1 dilim ekmek

ara: 1 dilim ekmek

ara : 1 elma

3 lt ye yakın su içtim ve 40-50 dakika dışarda yürüdüm

ya kızlar geçen haftaya göre çok yedim bugün ama ben geçen yıl diyetisyenden aldığım listeleri tekrar uygulamaya başladım. ben geçen yıl bu diyetle çok zayıflamıştım ama bu yemekler çok değilmi. fikir verin bana arkadaşlarım
Öğle menünüzde hem et hem sebze var.Genelde bunları farklı öğünlerde tüketin diyorlar sanırım.
hankypanky arkadaşım senin ip bugün biraz kaçmış ama olsun yarın tekrardan başlarsın:
Biraz mı ???? Sormayın.Abarttım biraz.Toparlayacağım inşallah bu hafta.
sağol canım :27: dolunay dolunay duy sesimi bak 56 kilo olmak istiyorum sonracığıma şöyle güzel bir sofrada ızgarada kuşbaşı acılısından ,sonra köpüklü bir ayran sonra da çigköfte,kola,tatlı kirizine girene kadar baklavalar yemek istiiyorum :50: 58 kiloyla ancak arada tek tük kaçamak yapıyoruz :21: hocan astrolog mu canım eğer astrologsa sorcaklarım var :61:

bacım kaprissiz balık nasıl oluyo acep hiç görmedim :27: bir de benim doktorum var ayla hatun oda kızılayda çok sıcak bir hatun mini mini giyinir çok seveirm kendini 2 bebiş annesi ve 40 kilo :76: çok tatlı ya baylıyorum o kadına giderken çok mutlu oluyorum telefonda bile sesi beni mutlu ediyor :27: tavsiye ederim biraz ofisi dağınık perişandır ama eli çabuk :51:
doğumdan önce ben daha hiç hazırlıksız yakalanmadım diyom ki doğuma eğer ki hazırlıksız gelirsem kusura bakmayın diyom oda dio ki kız gel ne olcak resminimi çektircez diyo hahaha kahkaha atıyodu :36: tabi o ara çatı muayenesindeydik ciddiyimtavsiye ederim.
ama bak senin kilon şuanda vermeye o kadar müsaitki canım 94 kilodan bahsediyorsun ve boyun 1.69 muydu sanırım aklımda öyle kalmış yanlışta olabilir kilondan 10 kilo fazlası bile normal kabul ediliyor sen önce güzel bir vücuduna özen göster daha bebiş kücük sanırım kaç aylık 2 yıl olmadan vücut toplamıyor sen topladın topladım olmadı daha olmaz.morelini bozmak gibi olmasın ama kilolu olarak hamile kalmak çok tehlikeli bebek için çok büyük risk.sen yaza kadar gene verirsin 85 değil 70 falan dahi olursun .şişmanlık bir genetiklik mi onuda bilemiyorum ama birçok kişi başardı sende başarabilirsin bak rabianın cetveline 80 mi başlangıç acaba oyle diye hatırlıyorum maşallah vermek istdikten sonra kimse engel olamaz .azıcık kendini topla bakalım.
şuanda en çok kilo vermeye müsait olan sen varsın bunları seni gaza getirmek için söylüyorum
gerekirse hergün soylim heeee :27:

bak bak kilo veremedim diye koyvermiş hemen yemiş tostları akşam yemeği hiç yok üstelik 1 kuru incir yeter mi allahnı seversen güzel bir kahvaltı yapsaydın hafif peynir zeytin vs.madem tatlı krizin var hergün bir tane activia yoğurt ye sindirimin en azından düzenli olur.
3-4 günde bir hafif bir sütlü tatlı yap ne bilim bacım.helva melva yemee oylee.:34:do

sabah yok ara yok onu geçtik o çikolata onların yerini kat kat tutmuş
spor yapmışsın sonradagiden kaloriilere en güzelinden koyuvermişsin
dombikimede az kızım da gaza gelsin du:27:
Benim de hayalim hep aynı.Kilo vereyim sonra canımın istediği herşeyi sınırsız tüketeyim.Öyle olunca da tabii 2 ileri 1 geri,mehter takımı gibi.Kilo veriyorum,1 ay sonra geri almaya başlıyorum.
Benim oğlum 7 yaşında.3 ay önceki doğumda ikizlerimi kaybettim maalesef.Oğluma hamile kaldığımda 87 kiloydum.Bulantılarla 80'e düşüp doğuma 105'le girmiştim.Kilolu hamile olmak cidden çok kötü birşey.Ne yatabiliyorsun,ne kalkabiliyorsun.En çok da operasyondan sonra beni kaldırmak zorunda kalan hastabakıcılara acıyorum :(( Benim paniğim yaşla ilgili olmalı.35 yaşındayım.Geç anne olmak ürkütüyor beni.Bazı doktorlar doğumdan sonra 6 ay bazıları 3 ay dinlenmesi gerek rahmin diyorlar.Kararsızım.Allah'a havale ettim,hayırlısı neyse o olsun.80-85 arası olmadan hamilelikle ilgili bir girişimim olmayacak.
Kızılay'daki doktoru ben çok merak ettim.İyi bir doktor bulmak çok zor.Hastanede mi yoksa bağımsız mı çalışıyor acaba?
Kaprissiz balık :)) : Kılçıksız sayılır,ızgaraada ,herhangi bir şeyle marine etmeden yiyebiliyoruz.Yıka ,ızgaraya koy.BenNorveç somonunu tercih ediyorum.Cidden uzun bir süre tok tutuyor.
Boyum avantaj gerçekten.Ama çok kilolu olunca da çok çok heybetli geziniyorum ortalıkta :((
fazla olan aradaki şu bir ekmek var ya akşamdan sonraki onu yemekle yeseydin ya gülüşüm sanırım sonradan canın istedi bıraktın sonra geri aldın demi bende özellikle akşam 6 bucuktan önce yemeye özen gösteriyorum akşam oturuyoruz falan ya .
tebrikleri kabul ettin mi bacım
2. oldun bu hafta en çok kilo verenlerde :nazar:
6.30 çok erken değil mi?Sonra nasıl dayanıyorsunuz açlığa? Ben o saate kadar dayanıyorum,o saatten sonra mutfak tırmalamaya başlıyor beni.Özellikle tatlı krizlerim başlıyor.
kuşum hocam hatha yoga'cı çokda ıyı kendı dalında sormak ıstedıgın nedır sen soyle bakalım bı :)
Ankara'da mıydınız? Adı ne?Şartları ne?Ücreti ne?
sen dün maşallah iyi spor yaptın. kara yağlar gitmiştir canım.
yaw saçma bir dizi değil mi o? ben de akşam biraz baktım. madem puanın çok iyi niye özel okula gidiyorsun. kız ezik ezik geziyor. burslu özelde okuyacağına devletin süper üniversiteleri var gitsin orda okusun. hem bu kadar sınıfsal farklılıklar çekmez. oğlan buna aşık oluyor, hiçbir şeyden haberi yok. ben jigolo değilim falan. iyi kasmışlar senaryo çıkaracaz diye. küçük sırların kapıcı kızıyla zengin oğlan versiyonu gibi olmuş.
ay o oğlan yakışıklı mı sence? ben beğenmedim:63:
dut kurusunun kalorisini bilmiyorum da hurmaya asuman bakmıştı. normal bir değerdi ama günlük 2-3 taneyi geçme.

canım, ben de senin gibiyim doktor konusunda. eğer bulabilirsem öyle bir doktor hep ona gitmeyi planlıyorum. inşallah denk gelir. takımda ankaralı çok olunca kızlara sormakta yarar var. ayyıldızımın bahsettiği doktorun tam ismini soracağım.
80 benim için niye ileri derece obez olsun ki? ben başladığımda 81.8'dim ve ben 84-85 görmüştüm tartıda. ramazan ayında dikkat ettim 82 civarına düşmüşüm ve sonra buraya başladım. benim boyum 166. sende 94 nasıl duruyorsa bende de 85 öyle duruyordu:) boy farkı önemlidir. kaçamak yapmamaya dikkat et. ben biraz salıyorum bugünlerde ama ilk başladığımda 0 kaçamakla gidiyordum nerdeyse. bütün eski menülerim geçmiştedir:)

şimdi canım, senin regl dönemin mi yaklaşıyordu? niye böyle bir tatlı patlaması yaşadın?
sana daha önce yazmıştım, canın tatlı çektiğinde muz ye. muzun üzerine tarçın da serpersen kanındaki şekerin ani yükselip alçalmasını ve dolayısıyla bu krizleri önler.
kos helvası kalorilidir sanırım. markette gördüm ama yanına bile yaklaşmadım:) o tarz tatlıları çok severim çünkü. 60'ı görünce yerim belki.
sen de kendine böyle hedefler koy. 90 kiloya düştüğüm zaman şunu yiyeceğim de ve gerçekten de ye.
Ben hep tatlı krizlerindeyim.O yüzden böyleyim :(( Çok seviyorum tatlıyı.Ben de polikistik over var.Ekdokrin doktoruna gitmiştim.Demişti ki bu bir kısır döngüymüş.Polikistik overle kilo alıyorum canım tatlı istiyor,kilo aldıkça kistler çoğalıyor,hormanlar bozuluyor,yine tatlı istiyorum.Klo aldıkça hormanlar bozuluyor,hormaonlar bozuldukça kilo alıyorsun.Tatlı yemeyerek bu zinciri kırmalısın demişti.
Bir de benim annem geçen sene meme kanseri geçirdi.Doktor demiş ki tatlı besinler kanseri tetikler,beslermiş.Her açıdan çok tehlikeli yani.
İstediğim kiloya düşsem neler yemeyeceğim ki :)) Mesela iskender (güvenilir eti olan bir yerde.),çikolatalı pasta... :)) Şişmanın hayali de bunlar oluyor işte :))
kardeşin kilonu bildirdi canım.
gezmede yiyebildiğin kadar az yemeye çalışmışsındır da o 4 kare çikolat nedir canım ya? 1 tane yesen yeterdi. yine de iyi spor yapmışsın. bunca sporu kaçamaksız yapsaydın kilon eksilirdi.

yok canım, çok değil. aç kalmadan zayıflamak marifet. sadece son aradaki ekmeğe gerek var mıydı bilmiyorum. onun yerine ya bir süt ürünü ya da bir meyve koy bence. daha besleyici olur. ekmek tokluk sağlıyor sadece. besin değeri olarak meyve veya proteini tercih etmek mantklı.
Kesinlikle katılıyorum.Ben ilk gençlik yıllarımda o hataya düşmüştüm.Yemeden zayıflıyordum.(ama ne zayıflama:(( Sadece yüzüm çöküyordu kaslardan zayıfladığım için,yorgunluktan bir odadan diğer odaya geçemiyordum.) Hatta bir seferinde 10 günde 7 kilo vermiştim.Sadece domates peynir yiyordum.7 litre su içiyordum.2 saate yakın da yürüyordum.Dediğim gibi,asıl yağlı olan yerlerim aynen duruyordu.Çok kısa sürede 2 katıyla geri almıştım.Ne kadar yersem o kadar sağlıklı kilo veriyorum.Bunun bilincine vardım.
günaydın herese .iyi haftasonları herkeseeeee

olabilir aslında.ama bu gece de hiç acıkmadım. daha önceki menülerimde sabah çok aç kalkıyodum.yemeği hazırlayana kadar sabırsızlanıyodum. olabilir meyveyi ikiye çıkarabilirim.
Yukarıda yazdığım gibi.3 saatte 1 yemek bende çok etkili oluyor.Tatlı krizleri azalıyor.
kızlar günaydın herkeslere :)
Dün yediklerimi bir toparlayayım;

Sabah : Çorba
Öğlen : Çorba + salata
Ara : Yoğurt
Spora Gitmeden önce : 3-4 Adet yulaflı biskvi
Akşam : (spor sonrası) : Salata

Sabah yine erken kalkamadım dün çok yorldum o yüzden mecburen çorba içtim sabah
pazartesi iş yerine alışveriş yapıcam diyet için

Dün : Hatha Yoga yaptım bugun gidip ağırlık çalışıcam :)
Ne kadar az yemişsiniz.Nasıl dayanıyorsunuz açlığa?Yoganız hakkında mümkünse biraz bilgi verir misiniz?

Benim annem de öyle :)) Canım annem benim :))
Benim tavsiyem : Aman sakın yağ koymayın.Zaten çok yağlı bir balık.Extra yağla fena olur bence,içinizi bayar.Izgara fırında yağlarını iyice akıtarak süper oluyor.

kepekli pirinc siyah pirinc bulgur : 1/3 oranında su ile pisirin

kırmızı fasulye barbunya : haftalık beslenmede 1 kere olmalı

maydonoz : vucudumuzda su atıcı . ödem dönemlerinde su yu da icebililir ve ciğ olarak tüketin ve dereotu

yumurta : pişirme icin rafadab tüketin

yogurt : Yoğurt hazımsızlıkları giderici, dinlendirici ve uyku verici özelliğe sahiptir

elma : kolestrol yuksekliginde elma yenmesi tavsiye olunur

-----------------------------------------------

Buda başka bi yazı şimdi okudum

bir aylık süreçte 4 ile 6 kilo vermek başarılı bir diyet uygulaması için idealdir. Bir insan 4-6 kilo üstünde zayıflıyorsa,ciddi bir kilo kaybı varsa ve bu periyodik olarak 1.ay 2.ay 3,ay şeklinde ilerliyorsa bu durum tehlikelidir. Eğer kişinin metabolik bir rahatsızlığı yoksa özellikle troidlerde bir problem yoksa kişi elbetteki diyet programıyla ayda 4 kilo verecektir.

Ayda 4 kilo vermiyor 1 kilo veriyorsa kişide mutlaka bir problem vardır. Bu problemi araştırmak içinse gerek diyetisyenler gerek doktorlar öncelikle troid ve kan bulgusuna bakarak problemi araştırırlar.

Hastanın nasıl kilo verdiği çok önemlidir.Eğer hasta kusarak yada pamuk yutulup midede yaratılan genişlikten dolayı yenilmemesiyle çok hızlı bir kilo verimi halinde insanlarda psikolojik problemlere neden olmaktadır.

Çünkü çok hızlı kilo verilmesiyle bir çok hormonun salımın da problem ortaya çıkmakla beraber vitamin ve minarallerde eksikler görünmesi,saç dökülmeleri mutsuzluk gibi bir çok nedenle karşılaşılmaktadır.

En önemlisi de tansiyonda düzensizliğe neden olmaktadır.Bu problemler zamanla kişinin sosyal yaşantısını etkilemektedir.Bu yüzden hızlı verilen kilolar önerilmemektedir.

Hızlı verilen kilolar tabiî ki sonraki süreçlerde hızlı bir şekilde geri alınmaktadır..

Hızlı kilo verilmesi halindeki altındaki nedenler mutlaka araştırılmalıdır

Çok güzel bilgiler.Teşekkürler :))

slm kızlar
hepinize ii dileklerinizden dolayı teşekküür ederim
dr.umu sormuşsunuz... dr.um yenimahallede lina kadın sağlığı polikliniğinde şükran çakmak
kaybım olduğunda psikolog yoktu yanımda ama ilk muyanemde (fark ödeyerek) ben istemiştim
ortamı çok rahat ve çok güvenerek gidiyorum
otoritesini de sevgisini de gösterebilen güler yüzlü bi dr.
adım asiye ve beni söylerseniz kk'dan çok keyif alıyor... ayrıca bi sohbeti var :))
her dakka arayabiliyosunuz hemen cevap veriyo vermezse kendisi geri dönüyor...
ben çok memnunum Allah ondan razı olsun
tabii herkes benim kadar memnun kalır mı bilmem ama hiç şikayet edeni görmedim

şimdi sorun yok sanırım.

yok hayatım düzeldi :) 14:00 kadar burdayım sonra girebilirmym bilmiyorum işlerim var bir sürü yine hafta sonu yine koşuşturma :)

kesinlikle cnm :16:

Yoga'dan menun gibisiniz.Benim hep heves ettiğim ama sonra geri adım attığım bir aktivite.Ben sanıyordum ki güzel enstrümantal müzik eşliğinde oturuyorlar meditasyon yapıyorlar.Sonra ablam gisince gösterdi.Resmen aerobik hareketleriydi.Hemen vazgeçtim.Sizde de öyle mi? Yalnız önemli bir şeyi unuttum.Ablam da kilolu.Baseni ve kalçası oldukça büyük.Yoga'ya gittiği 4 aylık süreçte inanılmaz şekle girmişti sorunlu bölgeleri.

Ankara'da mıydınız? Adı ne?Şartları ne?Ücreti ne?

Ne kadar az yemişsiniz.Nasıl dayanıyorsunuz açlığa?Yoganız hakkında mümkünse biraz bilgi verir misiniz?

Çok güzel bilgiler.Teşekkürler :))

canım yoga hakkında bilgiyi yazıyorum ayrıca diğerlerine gelince :) Ben İstanbuldayım bir spor salonuna gidiyorum essporto'ya hocalarımız deneyimliler

o yedıklerım bıle bana cok gelıyor :) mesala spordan sonra salata yememelıydım dıyorum kendıme birazda sizinle bişey paylaşıcam lütfen herkes indirsin ve dinlesin hipnomeditasyon kaseti

mesala spora 1 hafta gitmedim hamlamışım kaslarım ağrıyor ama kas gevşetici içmiyorum bilerek buda bana ders olsun acıyı cekeyım bidaha aksatmayayım dıye böyle cezalar verırım sureklı kendıme mesala yemegı abarttım ertesı gun yemem aclıkmı az yemekmı azı tercıh ettım

Hatha yoga 3 temel çalışmayı içeriyor...
Pranayama (nefes egzersizleri), asana (yoga postürleri) ve meditasyon. Hatha yoganın alanı o kadar geniş ki, çoğu insan sadece bir bölümünde uzmanlaşabiliyor. Nasıl ki bir alfabeyi oluşturan harflerden sayısız kelime türetmek mümkünse hatha yogada da belli başlı asanalarla sayısız biçimde hareket etmek mümkün.
Pranayama
Hatha yogadaki en önemli bölümlerden biri nefes egzersizleri. Düzgün nefes alıp vermek vücuttaki fonksiyonların daha düzgün işlemesine yardımcı oluyor. Bu çalışmalar kanın temizlenmesini sağlarken vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırıyor. Solunum esnasında akciğerler genişleyip daralırken karın bölgesine masaj etkisi yapıyor. Bu masajın da sindirim organları, karaciğer, böbrekler ve diğer iç organlara olumlu etkisi bulunuyor. Göğüs kafesinin genişleyip daralmasıyla koroner damarlardaki tıkanmalar önlenebiliyor. Kronik soğuk algınlığı, sinüzit, alerji, horlama gibi hastalıkların da daha hafif atlatıldığı görülüyor.

ASANA
Yogadaki duruşlara asana deniyor. Hatha yogada asanalar, nefes teknikleri ve meditasyon ile dengeli bir biçimde koordine ediliyor. Her asana fiziki yapıyı dengeliyor. Kasları esnetirken güçlenmesine de yardımcı oluyor. Hatha yoga bir zayıflama yöntemi olmamakla birlikte vücudun esnetilmesiyle birlikte forma girmesini sağlıyor. Kişiyi fiziksel olarak daha dayanıklı kılıyor. Asanalar beden sağlığı için oldukça önemli egzersizler ve günlük yaşantıda fazla zorlanmadan kolaylıkla yapılabiliyorlar.
Yüksek ya da orta zorluktaki sportif egzersizlerde kaslar sürekli kasıldığında depolanmış şeker parçalanarak laktik aside dönüşüyor ve enerji açığa çıkıyor. Laktik asidin daha sonra su ve karbondioksite dönüşmesi için oksijene ihtiyaç duyuluyor. Egzersiz sonrası kaslarda laktik asit birikmesi ise beraberinde yorgunluk ve kas ağrısı getiriyor. Oysa Hatha yoga duruşlarında oksijen alımı fazla olduğu için egzersiz sonrası hissedilen yorgunluk görülmüyor ve kişi kendisini daha dinç hissedebiliyor.
Yogadaki asanalar, kasların düzgünlüğünü, esnekliğini ve dayanıklılığını geliştiriyor. Yapılan çalışmalar asanaların, el-göz koordinasyonunu sağlarken, kardiyovasküler dayanıklılığı artırdığını, hareket kabiliyetini geliştirdiğini kanıtlamış. Yine 6-12 aylık düzenli çalışmanın esneklik ve dayanıklılığı geliştirirken hareket sonrası bitkinlik durumunu kısalttığı da biliniyor.
MEDİTASYON
Meditasyon, hatha yoga çalışmalarının son basamağı olarak kabul ediliyor. Yoganın temel taşlarından biri ve 'şuur akışı' şeklinde özetleniyor. Bu esnada kişiler, zamansızlık hissine kapılıyor, güçlü duygular hissediyorlar.
Pranayama (nefes egzersizleri), asana (yoga postürleri) ve meditasyon. Hatha yoganın alanı o kadar geniş ki, çoğu insan sadece bir bölümünde uzmanlaşabiliyor. Nasıl ki bir alfabeyi oluşturan harflerden sayısız kelime türetmek mümkünse hatha yogada da belli başlı asanalarla sayısız biçimde hareket etmek mümkün.

Bilmeniz gerekenler
Bir yoga dersinde bulunması gereken toplam 5 ana unsur var: Farkındalık, nefes, bandha (enerji anahtarları), hiza, akış. Eğer söz konusu beş öğe dengeli bir şekilde bulunmuyorsa bu aktiviteyi yoga olarak tanımlamak biraz zor. Örneğin eğer beden yoga hareketlerini yaparken zihin akşam yemeğini düşünüyorsa, ilk unsur yerine getirilmemiş oluyor. Nefes tutmamak ve hareketler esnasında rahatça nefes alıp vermek de önemli unsurlardan.

kızlar dışarı çıkmıştım kendıme birsürü yararlı şey aldım. bi kese kağıdına leblebi ve siyah kuru üzüm karıştırdım. bi kese kağıdına fındık ve badem karıştırdım. bı tanesine de altın çilek -yaban mersını-kuru kayısı karıştrdım. bide hurma aldım iran hurması dedi adam. hepsını büroda kavonozlara koydum. bı kısmına da eve götürecem. her gun başka bi karışımı öğleden sonrakı ara öğünüm yapacam . böylece hep aynı şeyleri yemekten sıkılmam :34: kuru yemişçiye birsürü kuru meyve gelmiş. yanında faydalarının yazdığı kağıtlar var. altınçilek aldım ben şeker hastalarına ve diyet yapanlara önerilirmiş. bide yer çileği var oda gebelere ve emzırenlere öneriliyormuş bebeğin gelişimi için. rengi sarımsı. tadı daekşi ve çok keskın bı tane yıyınce kesiyor.

bu arada ben 2 de çıkıcam bıdaha giremezsem öpüyorum hepinizi. iyi hafta sonları herkeze:80:
eşimle sabah konuştuk bu hafta sonu evde kalalım bişey yapmayalım diye ama bılmıyorum . biyerlere gıdınce ipin ucu kaçıyor evde kendımızı dizgınlemek daha kolay . tv karşısında çekirdek çitletiriz artık kocacımla :37:

Back
X