Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

kendimle ilgili bir bilgi
ben pilav sevmem( pirinç)
kuru fasulye nohut mercimek (kırmızı olanı) pek sevmem olmasa aramam olsa da yarım tabak anca yerim ya da yiyemem. makarna severim ama eşim yemekten saymadığı için pek pişmez.

ben abur cuburla kilo alıyorum galibaaaa

kendimle ilgili bir bilgi
ben pilav sevmem( pirinç)
kuru fasulye nohut mercimek (kırmızı olanı) pek sevmem olmasa aramam olsa da yarım tabak anca yerim ya da yiyemem. makarna severim ama eşim yemekten saymadığı için pek pişmez.

ben abur cuburla kilo alıyorum galibaaaa

bi reklam geldi aklıma bu ara heryerde var midem bulanıo bakamıyorum hiç :D eklım resmı

abur cubur olacağı budur sloganı :)

$268761262.webp

canım havalardan dolayı bu sıkıntı bende de var sende bi de adet varmış :((
inş. haftaya hava güzel olurda biz de mutlu oluruz...
bu sabah uyanamamaşım bile hava kapalı :((
umarım istediğin kiloya ulaşırsın
evet hafta sonu hava güzel olur işallah kendimizi parklara atalım, nefes alalım.. hedefim her hafta bir kilo işallah ulaşırım..
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler...şimdilk iyi.öksürüyor..okula gidecek sınavı var..bende kaviye gideceğim tabi....yanlız ..leslie yapıyordum ya hani..yürüyüş daha etkili gibi geldi..onuda dipnot eklyeyim dedim..leslie+yürüyüş hafta içi harmanlamıyı düşünüyorum..
bu arada KAÇAMAĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ YAPTIM..KESİN CEZA VERİLMELİ..
3 ADET BAKLAVA VE 1 ADET AA TATLININ ADINI UNUTTUM..:37::28:HAHA KADAYIF..eşim akşam almış gelmiş bir çığlık attım ne yaptın sen sabotaj bu dedim..gülüyor. senin kilon yokki bu kadar çaba niye diyor birde..:(( ilk ağzıma koymadım..ama epeydir yemiyordum çiko bile yemediğim için canım çekmedi..ama sonra az ucundan aldım tadı berbat geldi..ama işte kötü alışkanlık beyin hatırladı hemen ..ye dedi yedim.içim yeme dedi ama yedim yav..:35:.oy kafayı yiyeceğiz kilo vereceğiz derken ..neyse zaten geceden uykusuzm iki sıpada sırayla kalktı hatta bazen aynı anda o yüzden sabaha kadar ayaktaydım desem yalan olmaz..:27::53:
şimdilik benden bu kadar..
oğlum gözlerini ufalıyor ..daha çıkmaya 1 saat var..kesin otobüste uyuyup beni 2 katı yoracak..:24::6::59:
yaa orti naptın sen :20: (benimde hoşuma gitti bu laf) olamaz bu hafta yediklerine çok dikkat et.. o kavitasyonlar, bunca zaman yaptığın çabalar boşa gitmemeli.. bu hafta başka kaçamak yok.. he buarada ceza olarak 1 saat yürümen gerek ki 1 dilim baklavayı eritebilesin :27:
orti hayırdır..(kızlar kimin sözüydü bilemiyorum onuda unuttum :30::26:ama.orti sözü hoşum agidiyor.).
bahar yorgunluğu hava ısınıp güneş açınca geçer..geçiş dönemindeyiz..:70:
ya dünden beridir var.. iş yeri de çok yoğun herşey üstüme üstüme geliyor.. aaaaa :52: :52: :52:
ama geçecek işallah

öğle yemeğim, 1 tabak bezelye, 3 yk makarna, 3 ykyoğurt, 1 dilim ekmek.

emwacımmm hizmetçi konusunda haklısın. annemde babama bana bir yardımcı lazım diyince babam seni ne yapcaz o zaman derdi. ah bu erkeklerrrrrrr

bizim yardımcı şöyle eli sopalı olsun. eşim spora çıkmayınca ................:52:

greyfurt suyumu içtim
öğlene de patlıcan yemeği pişiriyorum yedikten sonra komşuya çaya gidebilirim
aç gidersem kesin bişiler atıştırıyorum bu hataya düşmeyeceğim

merhaba arkadaşlar nasılsınız? saat kaç oldu ben ancak girebılıyorum vakıt bulup.

rabıacım bu durum benım canımı fena halde sıkıyor. çok nadiren gelebiliyorum geldiğimde de sayfalar almış başını gitmiş oluyor konulara yabancı kalıyoum falan olmuyor yani. ben bir süre izin isteyecem canım. bürodaki işler yoluna girince yıne katılacam aranıza. şimdilik bu şekilde mutlu değilim çünkü. ara ara gelir katılırım yine size.
anlayışın için şimdiden teşekkür ederim. görüşmek üzere arkadaşlar öptüm hepinizi:79:

bugunku menumu bı toparlıyım

Sabah : 1 simit,şeftali suyu
Öğlen : iki kaşık çorba :) , 3-4 kaşık cacık,köfte ve patates püresi (köfte yuvarlak olanlardan hazır satılanlar varya ondandı)
Ara : 1 portakal yiycem

akşamı bilemiyorum kızlar duruma göre bakcam zeytinburnuna gidebilirim

öğle yemeğim, 1 tabak bezelye, 3 yk makarna, 3 ykyoğurt, 1 dilim ekmek.

emwacımmm hizmetçi konusunda haklısın. annemde babama bana bir yardımcı lazım diyince babam seni ne yapcaz o zaman derdi. ah bu erkeklerrrrrrr

bizim yardımcı şöyle eli sopalı olsun. eşim spora çıkmayınca ................:52:
ekmeg yemeseydin canım makarna oldugu icin bende pul biberli yogurt yemeye calısıorum cok zorlanıorum:18:
greyfurt suyumu içtim
öğlene de patlıcan yemeği pişiriyorum yedikten sonra komşuya çaya gidebilirim
aç gidersem kesin bişiler atıştırıyorum bu hataya düşmeyeceğim
greyfurt suyu zayıflamaya etkiliymis bende alıcam yarın :69: bende patlıcan közledmm bugün ögle yemegi icin
merhaba arkadaşlar nasılsınız? saat kaç oldu ben ancak girebılıyorum vakıt bulup.

rabıacım bu durum benım canımı fena halde sıkıyor. çok nadiren gelebiliyorum geldiğimde de sayfalar almış başını gitmiş oluyor konulara yabancı kalıyoum falan olmuyor yani. ben bir süre izin isteyecem canım. bürodaki işler yoluna girince yıne katılacam aranıza. şimdilik bu şekilde mutlu değilim çünkü. ara ara gelir katılırım yine size.
anlayışın için şimdiden teşekkür ederim. görüşmek üzere arkadaşlar öptüm hepinizi:79:
hoscakal :58:
bugunku menumu bı toparlıyım

Sabah : 1 simit,şeftali suyu
Öğlen : iki kaşık çorba :) , 3-4 kaşık cacık,köfte ve patates püresi (köfte yuvarlak olanlardan hazır satılanlar varya ondandı)
Ara : 1 portakal yiycem

akşamı bilemiyorum kızlar duruma göre bakcam zeytinburnuna gidebilirim

2 kasık mı hic yemeseydin kı plastik :1:

ögle yemegmde patlıcan közleyip arasına az krem peynir sürdüm cok güzel oldu :21: bir kase corba ictim we pul biberli yogurt canlar smdi cıkıorum odamı temizlicem we yarınki sınawıma calıscam öpüyorum hepinizii:54:

2 kasık mı hic yemeseydin kı plastik :1:

beğenmedim cnm :D bıraktım cacığı desen öyle hem yemeklerı az koyuyorlar hemde güzel değil yemekleri tabı avantajım oluyor aslında normalde isyan ederim hemen değiştirirm yeride :D böyle ıyı yıyemıyorum hehe annemin kendi yeri var yemek üzerine diyorumkı bundan sonra eve iş getirme :D

Metabolizma hızı nedir ve diyete ne kadar etki eder?

Halk arasında metabolizma hızı olarak bilinen, “bazal metabolizma hızı” kişinin bir günde dinlenir vaziyette, herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji miktarıdır. Kısaca vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması ile harcanan enerji miktarıdır.

İnternet üzerinden kilo, boy ve yaşınızı girerek bazal metabolizma hızınızı hesaplayabilirsiniz. Örneğin boyunuz 165, kilonuz 65, yaşınız 25 ve kadın iseniz bazal metabolizma hızınız 1442 kcal / gün’dür. Bu rakam sizin bir gün içerisinde hiçbir şey yapmadan harcadığınız kalori miktarıdır.

Bazal Metabolizma hızınızı hesaplayabilmeniz için Harris-Benedict Denklemi:

Erkekler= 66 + ( 13.7 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 5 x santimetre olarak boy ) - ( 6.8 x yaş )

Kadınlar= 655 + ( 9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 1.7 x santimetre olarak boy ) - ( 4.7 x yaş )

Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır. Bu durum sonucunda ise ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz.

Peki bu kadar önemli olan metabolizma hızımızı düşürmemek için neler yapmak gerekir? İşte metabolizmamızı hızlandırmak için yapılması gereken çok basit ama çok önemli şeyler:

6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.

Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

Öneriler

Günde mutlaka en az 2,5 litre sıvı tüketmeye özen gösterin.
Kesinlikle öğün atlamayınız.
Diyette yer alanlar dışında fazla veya eksik yemeyiniz.
Zeytinyağlı sebze yemek tercihinizi yaparken az yağda pişmiş olmasına dikkat edin. Kesinlikle kızarmış sebze yemeklerini tercih etmeyin.
Çay, kahve şekersiz olmak şartıyla istenilen miktarda tüketilebilir.
Açlık hissi duyduğunuz anda 1 küçük havuç veya 1 küçük avuç beyaz leblebi yiyebilirsiniz.Günde bir su bardağından fazla soda tüketmeyiniz

Uzmanlar, diyetine sadık kalanların ise beslenme uzmanlarına danışarak özledikleri yemekleri kontrollü bir şekilde yiyebileceklerini söylüyor.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Academic Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Nesrin Mutlu, diyetine uyan hastaların kendini sevdiği bir yemekle ödüllendirebileceğini anlatıyor: 'Hastalarıma, 'En çok bu hafta neyi özlediniz?' diye soruyorum. Yanıt kişiden kişiye değişiyor. Diyelim ki yanıt 'Mantı' oluyor. Eğer diyeti kontrollü devam ediyorsa öğleden sonra bir tabak mantı yiyebileceğini hastaya söylüyorum.' Kilo problemi olanların sevdiği yiyecekleri özlemesinin çok doğal olduğunu ifade eden Mutlu, 'Empatik yaklaşım çok önemli. Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyduğunuzda onu anlıyorsunuz. Hasta hamburger istiyorsa patates kızartmasından vazgeçiyor. Anlaşma yapıyoruz.'

Yemek ataklarına dikkat!

Hastaların istediklerini yememek için kendilerine karşı savaş verdiklerine dikkat çeken Nesrin Mutlu, bu durumda neler yaptıklarını şöyle anlatıyor: 'Hastalara 'Kendinizle mücadeleye girdiğiniz anlarda beni arayın' diyorum. Mücadeleyi kazanamayıp istediklerini yediklerinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini hissediyorlar. Pişmanlık duyuyorlar. Bu durum psikolojik travmaya kadar gidiyor. Özlediğiniz yemek ödülünüz olsun diyorum. Hem rahatlıyorlar hem de kaçamak yapmadıklarını hissediyorlar. Yeme ataklarını mutlu şekilde atlatıyoruz.' Yeme isteğine karşı koyamadığı için mutfağını kilitleyip uyuyanlar olduğunu belirten Mutlu, 'Bu hastalar psikolojik destek almalı. Diyet hazırlanırken kişinin duygularına da önem vermek gerekiyor. Eğer hastanın duygularını dikkate almadan program hazırlarsanız sonuç başarısız olacaktır' diyor. Nesrin Mutlu, diyet yapanların sıkça sorduğu 'Çikolata yiyebilir miyim?' sorusunu şöyle yanıtlıyor: 'Çikolatada kakao ve katkı maddeleri var. Yağ içeriği çok yüksek. Ancak, kontrollü bir gün yaşanmışsa, çikolata yemeği hak ettiğini düşünüyorsa yiyebilir. Ama bu gofretli, süt ağırlıklı bir çikolata olabilir.'

Yiyeceklerin etiketini okuyun

Kilo problemi olanların, alışveriş yaparken yiyeceklerin etiketlerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Nesrin Mutlu, 'Mutlaka besin öğelerini incelemeliler. Diyet çikolata deniyor. Ancak içinde yapay tatlandırıcı var. 'Nasıl olsa diyet ürünler' denip istedikleri kadar yiyorlar. Bu besinlerin kalorisi azaltılmış. Ancak birçok kişi kalorisi yokmuş gibi tüketiyor' diyor.

Limonlu su yağ yakar mı

Hastaların bazen kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Nesrin Mutlu, kilo problemi olanların sıkça sorduğu 'Limonlu su zayıflatır mı?' sorusunu şöyle yanıtlıyor:

'Su, zayıflatmayan ve kilo aldırmayan mineralerden oluşan bir sıvı. Su kalorisiz bir içecek olduğu için vücudun çalışmasına yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandırabilir. 'Limonlu su yağları yakar' bilgisi doğru bir bilgi değil. Bilimsel hiçbir açıklaması yok. Limonlu su yağları yakmaz. Tokluk hissi veriyor. İştahı çok fazla kişilere öğün önce ve sonralarında sıvı alımını artırmalarını söylüyoruz. Genelde saat başı bir bardak su içmelerini öneriyoruz. Çay ve kahve tüketimine göre su içme sıklığını kendileri ayarlıyor. '

Eş desteği zayıflatır

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin çevresindekiler tarafından desteklenmeleri gerekiyor. Nesrin Mutlu, eş desteğinin önemini anlatıyor: 'Öyle eşler var ki eşi diyete girdiği için o güne kadar yapmadıklarını yapıyor. Hiç çikolatalı pasta almazken her akşam eve çikolata alarak geliyor. Tabii bu hastayı olumsuz yönde etkiliyor. Eşler diyeti desteklerinde hasta yeni beslenme programına daha rahat uyum sağlıyor.'

Diyeti evde yaparsın!

Özellikle ev kadınlarının diyet konusunda birbirlerinden etkilendiğini ifade eden Nesrin Mutlu, şunları söylüyor: 'Çay saati için haftada bir gün bir araya gelen 60-70 yaşlarında kadınlardan oluşan bir grup hastam var. Önce o gruptan bir hasta geldi. Diğer arkadaşları, 'Diyeti evde yaparsın' diye sitem etmişler. Ancak, o hasta pastaları yememe konusunda direnip zayıflamaya başlayınca hepsi birlikte gelmeye başladılar. Artık çay saatlerinde bol kalorili pastalar yapmıyorlar. Kilo verdikçe kullandıkları makyaj malzemesinin rengi bile değişti. Bu örnekte kadınların birbirini desteklemelerinin avantajını görüyoruz.'

kesinlikle bazal metabolizma hızımızı yavaşlatmamamız lazım
en önemlisi su ve hareket diyorum
6 öğüne alıştım zaten
aynı kahvaltıyı yapmayı bende sevmiyorum
protein ağırlıklı beslendiğimde farkettim ki daha ii zayıflıyorum
ama sebze ile beslendiğimde daha hızlı gidiyor..
bu nedenle bu hafta sabahları peynir ve yumurta yiyerek, öğünlerimde yoğurt ekleyerek devam edeceğim ....öğle ve akşam yemeklerinde ise sadece sebze ile besleneceğim
aslında ben sürekli sebze ile beslenebilcek biriyim ahhh şu eşler olmasa... ona yapınca muhakkak tadına bakıyorum bazende ipin ucunu kaçırıyorum
meyve konusunda ise oldukça iiyim :))

plasticwoman sürekli verdiğin bilgiler için toptan teşekkür ediyorum. menün çok güzel. sporda var. daha ne olsun.

arkadaşlar bi işimi halletmeye dışardaydım. hava tam bahar havası, sıcak ve berrak. eşimle telefonda konuştuk. hava süpermiş dedim. bizimki akşam yürüyelim mi ne dersin dedi. bu akşam annenlere gitcez unutuun mu dedim. pis pis güldü. sabah dikkat ettim, gömlek sıfır oturuyor bizimkine hiç boşluk yok. yakında bence o düğmeler kapanmayacak ve ben ona pis pis güleceğim. az kaldı kocacım. :94:

bu arada dışarda bir kadın gördüm. acayip havalı ve etine baya dolgundu. sağa sola küçümseyici bakışlar atıyordu. içimden dedim ki " havalısın ama şişkosun ". hahahaa. o süper kıyafet ve hava, şişman olduğu için anlamını yitiriyordu. hem havalı he zarif olmak varken, değil mi ama canlarımmmmm :54:

kesinlikle bazal metabolizma hızımızı yavaşlatmamamız lazım
en önemlisi su ve hareket diyorum
6 öğüne alıştım zaten
aynı kahvaltıyı yapmayı bende sevmiyorum
protein ağırlıklı beslendiğimde farkettim ki daha ii zayıflıyorum
ama sebze ile beslendiğimde daha hızlı gidiyor..
bu nedenle bu hafta sabahları peynir ve yumurta yiyerek, öğünlerimde yoğurt ekleyerek devam edeceğim ....öğle ve akşam yemeklerinde ise sadece sebze ile besleneceğim
aslında ben sürekli sebze ile beslenebilcek biriyim ahhh şu eşler olmasa... ona yapınca muhakkak tadına bakıyorum bazende ipin ucunu kaçırıyorum
meyve konusunda ise oldukça iiyim :))

sana katılıyorum ben otçulum eşim ise etçil:1:

sana katılıyorum ben otçulum eşim ise etçil:1:

benimkide etçil kızlar. bir oturuşta bir kuzu yiyebilir. etsiz yemek olduğu zaman sofrada " bu ne ot mu yicez" diyor. senin yüzünden şişmanladım diyorum, sen git patronuna söyle oturarak çalıştırmasın seni diyor. :53: şaka gibi bu adam yav

Back
X