Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ablacıklar callanetics nedir :64: birde ben bu çatlaklarımı napayım ya bızım sınıftakılere sordum kımsede yokmus of ıgrenc gozukuyoo:43:
callanetics, bir tür egzersiz programı. hani eskiden taytlı ablalar yapardı ya:60:
ben bir ara denemek istemiştim ama öylece kaldı. bölgesel olarak oldukça faydalı olduğu söyleniyor. hatta forumda bir başlığı da var.

diyeteyken yaptığınız hiçbirşeyi ceza olarak nitlendirmemeliymişzi ona göre..:34:
kilo verdikten sonrada haytında spora yer verceksen bu kadar yüklnmen iyi..ama yok ideal kilona gelince sporun arka planda kalacaksa haftada 3-4 gün 35-40 dk yürüyüş yeter tatlım..ideal kilondaykende haftada 2 kere 35-40 dk yürüyüş kilonu korumana yeter..:90::74:

bilgiler için sağol canım. ceza olayı eğlenceden aslında. spora devam edicem. çünkü çocuk yapınca vücudum diriliğini korusun istiyorum. :61:

ablacıklar callanetics nedir :64: birde ben bu çatlaklarımı napayım ya bızım sınıftakılere sordum kımsede yokmus of ıgrenc gozukuyoo:43:

çatlaklrın mor renkteyse hergün kakao yağı ve fındık yağıyla masaj yap..yok beyaz çizgi halindeyse önce kese yap banyodan sonrada hafif nemli olarak kahverengi yosun yağı al masajla uygula vücudunda kalsın..öyle vıcık vıcık sürme hafifi masajla ama hırpalrsan cildin zarar görürür..1 ay sonra farkı görürsün..

Sabah
2 dilim tahıllı ekmek sandviç
ara
10 fındık 3 gun kurusu
öğlen
1 kase mercımek crbası
6 ınegol kofte(çok ufak)
1 dilim k.ekmek
ara
nesfit:51::56:
güzel menü :nazar:
diyeteyken yaptığınız hiçbirşeyi ceza olarak nitlendirmemeliymişzi ona göre..:34:
kilo verdikten sonrada haytında spora yer verceksen bu kadar yüklnmen iyi..ama yok ideal kilona gelince sporun arka planda kalacaksa haftada 3-4 gün 35-40 dk yürüyüş yeter tatlım..ideal kilondaykende haftada 2 kere 35-40 dk yürüyüş kilonu korumana yeter..:90::74:
ortime bak yaw neler de biliooo :46:
sabah bir krom tablet
2 kayısı kurusu 2 bardak su..
kahvaltı aynı..
ara
yeşil çay
yarım ceviz..
1 adet kayısı kurusu
öğlen
mantar sote
yarım dilim tam buğday ekmeği.
3 kaşık yoğurt pul biberli..
ara
yarım ceviz..
balık yağı 1 adet
yeşil elma
ikinci ara
yarım demet roka
limonlu
ve 2 parmak peynir..
1 dilim ekmek
akşam
karnıbahar yemeği
yoğurt
şu ana kadar 2 litre tarçınlı su..akşam koşu abndında yürüyeceğim..eşim evde çocukalrla ilgilenir ...:23::8:

krom tablet ne ay :26:

bana diyeceklerini unutmuş:63:

benim pek şansım yoktu canım. ev sincanda, gezmeye de etlik tarafına gidince evde yesem bile yolda yakarım sanırım:))

kayısı kurusu canım ama bu koyu renkli olanlar. turuncu olan değil.

iyi hadi gözün aydın regl olabilmişsin:) şişkinlik falan gider bu hafta.

aa aslında bende gün kurusu aldım ama alışmışım kayısı kurusu yazıyorum hep..diğerine sarı renkte kalsın diye bişey katılıyormuş onun için almıyorum..:45:
evet regl olunca baya indim..cumaya ne olur bilemiyorum spor şartttttttttttt dohturda öyle demişti..ve 1-2 ayda anca etksini görürsün demişti tam etkilerinden faydalanacakken yarıda kaldı..sil baştan..:43::84:ama olsun hedef belli..yaza ince girmek..:29::8::12:

çatlaklrın mor renkteyse hergün kakao yağı ve fındık yağıyla masaj yap..yok beyaz çizgi halindeyse önce kese yap banyodan sonrada hafif nemli olarak kahverengi yosun yağı al masajla uygula vücudunda kalsın..öyle vıcık vıcık sürme hafifi masajla ama hırpalrsan cildin zarar görürür..1 ay sonra farkı görürsün..
bu bilgi iyi oldu canım. benimkiler beyaz renkli. kahverengi yosun yağı aktarlarda vardır sanırım.

aa aslında bende gün kurusu aldım ama alışmışım kayısı kurusu yazıyorum hep..diğerine sarı renkte kalsın diye bişey katılıyormuş onun için almıyorum..:45:
evet regl olunca baya indim..cumaya ne olur bilemiyorum spor şartttttttttttt dohturda öyle demişti..ve 1-2 ayda anca etksini görürsün demişti tam etkilerinden faydalanacakken yarıda kaldı..sil baştan..:43::84:ama olsun hedef belli..yaza ince girmek..:29::8::12:
sarı kalsın diye kükürt katıyorlar diye biliyorum. hani muz da sararsın diye kükürt serperler ya aynı mantık sanırım.
sen şimdi kavi'yi bıraktın mı? devam etmeyeceksin gibi yazmışsın.

güzel menü :nazar:

ortime bak yaw neler de biliooo :46:

krom tablet ne ay :26:

:16:crom pikolinat..yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artıyor..aynı zamanda tatlı yeme isteğini kesiyor..

KROM

Genel :

Krom temel bir mikromineraldir.

Cr sembolü ile ifade edilir.

Faydalari :

Adrenal bezleri :

Krom adrenal bezlerinde toplanir. Henüz sebebi bilinmemekle beraber koruyucu bir etkisi olabilir.

Deri :

Krom aknenin iyilestirilmesinde yararli olabilir.

Krom deride konsantre olur.

Gözler/Görme :

Krom eksikliginde görmede zayiflama olabilir.

Krom eksikligi neticesinde glaucoma ortaya çikabilir.

Hücreler :

Krom, özellikle krom pikolinat hücre zarlarindaki akiciligi arttirir.

Iskelet kas sistemi :

Krom kaslarda konsantre olur ve kas kütlesini arttirabilir.

Günde 200 - 400 mcg krom pikolinat kas büyümesini uyarir.

Günde 200 - 400 mcg krom pikolinat kas kuvvetini arttirir.

Kalp dolasim sistemi :

Krom eksikliginde atherosclerosis olusabilir ve takviye krom atherosclerosis i geri döndürebilir.

Krom kan basincini ayarlamaya yardimci olur.

Krom kan dolasimini gelistirir.

Kromun HDL kolestrolü yükseltme yetenegi yüzünden eksikliginde kalp - dolasim sisteminde

rahatsizliklar olusabilir.

Krom, congestive heart failure (kalp yetmezligi) tedavisinde yararli olur.

Metabolizma :

Krom, kan seker seviyesini ayarlar. Yükselmis kan seker seviyesini düsürürken düsük seker

seviyesini de yükseltir.

Krom (günde 1 - 2 mg) toplam kolestrol seviyesini % 15 azaltir.

Krom HDL kolestrolü arttirir.

Krom LDL kolestrolü düsürür.

Krom (krom pikolinat formu) asiriçarpraz baglanmayiengeller.

Yogun egzersizler vücudun krom atmasini arttirdigindan krom takviyesi bu kisilerin sagligini

gelistirmede yararli olur.

Krom, GTF molekülü bilesimindeki rolü doayisiyla vücut glükoz metabolizmasini gelistirir.

Diabetes mellitus hastaliginin altinda yatan sebeplerden biri krom eksikligi olabilmektedir ve

takviye krom alimi bu hastaligin iyilestirilmesinde yararli olabilmektedir.

Krom (özellikle krom pikolinat formu) Diabetes mellitus tip 1 hastalarinda insülin

hassasiyetini gelistirir.

Krom (özellikle krom pikolinat formu) Diabetes mellitus tip 2 hastalarini iyilestirir.

Krom, vücut hücrelerine glükoz alimini gelistirerek enerji üretim metabolizmasinda

adenosine triphosphate yoluyla enerji üretimine katkida bulunur.

Krom eksikliginde hipoglisemi gelisebilir ve takviye krom alimi hipoglisemi semptomlarini

iyilestirebilir.

Krom, Diabetes mellitus hastalarinda yükselmis trigliserit seviyelerini düsürür.

Krom, (özellikle, günlük alinacak 400 - 800 mcg krompikolinat formu) insülin direncini azaltir.

Krom, vücudun glükozdan yararlanabilme özelligini gelistirerek obezite hastalarinin

iyilesmesinde faydali olur ve obez hastalarda kilo kaybini uyarir.

Krom eksikligi neticesinde içsel proteinlerin sentezi zayiflar.

Krom vücut trigliserit seviyelerini düsürür.

Sinir sistemi :

Krom beyinde konsantre olur.

Krom minör depresyonu hafifletir.

Seksüel sistem :

Krom (krom oratat formu), erkek kisirligini iyilestirebilir.

Yaslanma prosesi :

Yaslandikça vücudun azalan krom miktari alinan takviye krom tamamlayicilariyla yerinde

muhafaza edilmeye çalisilir.

Krom ömür uzatici etkilere sahiptir.

Yaslandikça ilerleyen krom eksikligi neticesinde vücutta asiri bir lipofuscin birikmesi olur.

Diyetsel Kaynaklari :

Verilen rakamlarmcg cinsinden olup100 gr lik porsiyondakikrom miktarini gösterir.

Alkollü içkiler

bira
sarap

Ari ürünleri

bal

Bitkiler

akdiken
nane

atkuyrugu
Pau D'Arco

çitirgi(kara silcan)
siyah ceviz

ekinezya
stevia

meyan kökü

Baklagiller

börülce

Deniz ürünleri

kelp

Deniz ürünleri

balik
istiridye

deniz taragi

Et

dana
kuzu

dana cigeri
tavuk

hindi

Mayalar

bira mayasi

Meyvalar

blue berry
muz

elma
portakal

erik
üzüm(kirmizi)

Proseselenmis gidalar

melas

Sebzeler

biber
patates

havuç
rezene

ispanak
sarimsak

kuskonmaz
yabani havuç

lahana
yesil fasülye

Süt ürünleri

peynir
tereyagi

Tahillar

bugday kepegi
pirinç

bugday filizi

Yumurta

yumurta sarisi

Bulunus Sekilleri:

3 degerlikli krom formlari :

Krom asetat, asetik aside bagli % 23 krom ihtiva eder.

Krom aspartat, aspartik aside bagli krom ihtiva eder.

Krom çelat, % 2 krom ihtiva eder.

Krom klorür ve krom triklorür % 33 krom ihtiva eder ve bu formda yalnizca % 1 krom

absorplanabilir.

Krom sitrat, sitrik aside bagli krom ihtiva eder.

Krom GTF karisim bir formül olup % 10 - 25 arasi absorplanabilir.

Krom orotat, orotik aside bagli krom ihtiva eder.

Krom pikolinat, % 88 pikolinik asit ve % 12 krom ihtiva eder. Biyolojik olarak oldukça yararli bir

formdur. 3 molekül pikolinik aside bagli bir molekül krom ihtiva eder. Krom klorürden daha iyi absorplanir.

Krom polinikotinat, nikotinik aside bagli krom ihtiva eder. Patentli bir formdur.

6 degerlikli krom formlari :

6 degerlikli bütün formlari insan vücudu için toksik olup kullanilmamalidir.

Diyetsel kromun biyoaktifligi :

Diyetsel kromun ortalama absorpsiyonu % 0,5 ile 2 arasindadir.

Vücuttan atilim :

Günde ortalama feçes ve idrar yoluyla 10 mcg krom vücuttan atilir.

Ticari Ürünler :

Tekli oral krom ürünleri :

Krom çelat 200 mcg lik tabletler

Krom GTF 50 - 200 mcg lik tabletler

Krom GTF 200 mcg lik kapsüller

Krom pikolinat 60 - 400 mcg kapsüller

Krom pikolinat 200 mcg tabletler

Krom polinikotinat 200 mcg lik tabletler

Krom polinikotinat 200 mcg lik kapsüller

Oral formüller :

Eger varsa multi mineral ve multi vitamin formüllerinde

Tamamlayici dozlar :

Vücuttaki miktari :

Ortalama bir insan vücudu 6 gr (6000 mg) kadar krom ihtiva eder. Bu ortalama bir insanin vücut

agirliginin % 0,00004 ünden daha az bir miktardir.

Yaklasik plazma konsantrasyonu mililitrede 0,19 ng dir.

Minimum dozaj :

1989 da Amerikan bilimler akademisince sakin veya hafif aktiviteli insanlarda ODA miktari olarak

50 - 290 mcg günlük alim emniyetli dozaj olarak açiklanmistir.

Diyetsel alim :

Diyetsel yollarla ortalama günlük krom alimi 80 - 100 mcg kadardir.

Tedavi amaçli alim :

ODA alimi 100 - 600 mcg dir.

Geleneksel uygulama ise 200 - 600 mcg olarak uygulanmaktadir.

obezitede günde 400 - 600 mcg kullanilir.

Diabetes mellitus tip 2 hastalarinda ise günde 1000 mcg kadar kullanilmaktadir.

Vücuttan atilim :

Günde yaklasik 9 mcg kadar krom idrar yoluyla vücuttan atilir.

Yaygin eksiklik :

Dünya nüfusunun yaklasik %25 - 50 arasinda krom eksikligi vardir.

Kullanim zamanlamasi :

Krom tamamlayicilari sabah kahvaltisi ile ögle yemegi arasinda bos mideye alinmalidir.

Negatif etkileyenler :

Egzersiz :

Asiri yorucu egzersizler vücudun krom stoklarini tüketirler.

Dayaniklilik idmanlari vücuttan krom atilimini arttirir.

Mineraller :

Demirle krom birbirini engellerler.

Fosfor sindirim kanalinda kroma baglanarak krom fosfat olusturur ve barsaklar boyunca

tasinarak absorplanmadan vücuttan atilir.

Vanadyum, krom fonksiyonlari ile çatisir.

Asiri çinko seviyeleri kromu azaltir.

Karbonhidratlar :

Sakkaroz, üre yoluyla vücuttan kromun atilimini arttirir.

Sinir sistemi :

Asiri stres vücudun krom absorpsiyonunu azaltir.

Yaslanma prosesi :

Yaslanma prosesi ilerledikçe bagli olarak vücut krom seviyeleri de azalir.

Negatif etkileri :

Mineraller :

Krom, vücutta demirin absorpsiyonunu azaltir.

Vanadyum ile birbirlerini engelledikleri söylenir.

Kimyasallarla Etkilesimi :

ETKILEDIKLERI

Amino asitler :

Krom, (özellikle krom pikolinat formu) kaslardaki kreatin alimini arttirir.

Hormonlar :

Krom, GTF (glükoz tolerans faktör) için temeldir.

Krom, vücut insülin üretimini normallestirir ve insülin reseptörleri sayisini arttirir.

Karbonhidratlar :

Krom, uygun bir diyetsel karbonhidrat mekanizmasi için esastir.

Nükleik bilesikler :

Krom, içsel nükleik asitler in üretimini kolaylastirir.

ETKILENDIKLERI

Proteinler :

Transferrin, vücutta, tercihan demiri dolastirmasina ragmen kromu da vücutta dolastirir.

Vitaminler :

C Vitamini toksik 6 degerlikli kromu faydali 3 degerlikli kroma dönüstürerek vücudun krom

absorpsiyonunu arttirir.

Yanlis Bilinenler :

Dogum kusurlari :

Günde 6 gr (6000 mg) krom alindiginda dölde dogum kusurlari olusabilmektedir. Ancak bu

normal kullanimin 3000 - 6000 misli fazladir.

1997 de yapilan çalismalarda 2000 kat fazla kullanimin krom pikolinat ve krom klorür için

emniyetli oldugu ispatlanmistir.

bu bilgi iyi oldu canım. benimkiler beyaz renkli. kahverengi yosun yağı aktarlarda vardır sanırım.

sarı kalsın diye kükürt katıyorlar diye biliyorum. hani muz da sararsın diye kükürt serperler ya aynı mantık sanırım.
sen şimdi kavi'yi bıraktın mı? devam etmeyeceksin gibi yazmışsın.

kahverengi zor bulunuyor sakın yeşil yosun yağı alma..etkileri farklı aynı deselerde alma bulursun mutlaka..
kaviye 2 seans kaldı:8:
iyileşince gideceğim..benim aramamı bekliyorlar..:10:ona göre randevuyu vercekler..de bi iyleşebilsem hemde havalarda düzelir çocuk üşür bu havada..:emir_bebek:

gün kurusu kayısının güneşte kurutulmuş haline deniyor canım.

sağol canım bilgilendirdiğin için:54:

sağol canım hoşbuldum. artık sporsuz duramıyorum. işte otobüste ayaklarım, bacaklarım sürekli hareket ediyor. insanlar fark edecek diye ödüm kopuyor.:52:

kötü bir durum. ev yemeği yiyemiyorsun. şimdi ye demek saçma ama bir yiyebilsen ne kadar kolay zayıflarsın. atıştırmalar kilo aldırıyor. alışmaya çalışsan olmaz mı?

ne güzel canım bilirim o duyguyu yaptıkça yapasın gelir bende şimdi 1 saat hatta 1.5 saat spor yapıcam koşu bandı 1 saat ve kalan yarım saatte mekik düşünüyorum.

yemek konusuna gelince sarımsak yemek pişmiş soğan kereviz karnıbahar pırasa nohut barbunya et daha bir sürü şeyi sevmiyorum malesef zorluyorum kendimi yemeye gayret ediyorum eskiden sabah bir boyoz öğlen bir kek kakaolu süt çikolata akşam doritos bisküvi jelibon hıı birde çayı çok severim bak 1 bardağa 4 şeker:66: bu tarzda yemek yediğimden şimdiki yediklerim size az ve besleyici gelmiyordur çok haklısın ama benim için çok büyük değişim bu abur cubur sürmüyorum ağzıma hiç 2 hafta önce haşlama ıspanak yiyim dedim kustum çok afedersin domates işte diyet ekmek semizotu falan yiyorum son zamanlarda annem şaşırıyor:27: pişmiş soğan ve sarımsağı hayatta ağzıma süremem ama diğerleri için zorluyorm kendimi bir düzene oturtucam inşallah

menün güel olmus canım afiyet olsunnn :56:

bu ara a we dengesiz beleniyorsun bence ins kısa zmnda düzene sokcaksnnn

corba we patatesi yedkten sora ekmek yeme zaten :60::60: afiyet olsun bebisim ben ewdeym smdi spor yapıcamm :8:

ara yok öglen cok az daha dikkatli daha dikkatli haydi tempo tempo :60::60:

dikkat ediyorum canım yavaş yavaş yicem inşallah hepsini yaaaaa yemek sevmiyorum be ya:52:

bana diyeceklerini unutmuş:63:.

öyle miiiiiiiiiii. hatırladım kaptanım. yaptığın kaçamaklardan bahsedecektim. :52: istersen unutayım tekrardan :60:

sağol canım bilgilendirdiğin için:54:

yemek konusuna gelince sarımsak yemek pişmiş soğan kereviz karnıbahar pırasa nohut barbunya et daha bir sürü şeyi sevmiyorum malesef zorluyorum kendimi yemeye gayret ediyorum eskiden sabah bir boyoz öğlen bir kek kakaolu süt çikolata akşam doritos bisküvi jelibon hıı birde çayı çok severim bak 1 bardağa 4 şeker:66: bu tarzda yemek yediğimden şimdiki yediklerim size az ve besleyici gelmiyordur çok haklısın ama benim için çok büyük değişim bu abur cubur sürmüyorum ağzıma hiç 2 hafta önce haşlama ıspanak yiyim dedim kustum çok afedersin domates işte diyet ekmek semizotu falan yiyorum son zamanlarda annem şaşırıyor:27: pişmiş soğan ve sarımsağı hayatta ağzıma süremem ama diğerleri için zorluyorm kendimi bir düzene oturtucam inşallah

dikkat ediyorum canım yavaş yavaş yicem inşallah hepsini yaaaaa yemek sevmiyorum be ya:52:

ya ben sana çok üzüldüm be arkadaşım. bende bir sürü şeyi yemezdim. bu iş yerine girdim. aşçı sayesinde alıştım. banada öğretiyor. eşimde yemezdi bazı sebzeleri aşçımız gibi pişirince yemeğe başladı. o yüzden diyeceğim herkesin yaptığının tadına bir kere bak mutlaka. damak tadına yakın bişiye rastlayabilirsin.

az önce 1 parça peynirle 4 adet etiform yedim. şimdide yeşil elma yiyorum. bu günlük başka bişi yemicem. :66:

evet kızlar, bu saatlerde herkes yemekle uğraştığı için topiğe bakamıyor sanırım. yine beni kimse uğurlamıyor çıkarken. bugün çok leziz birkaç yiyeceği red ettim. taze dökülmüş lokma, karışık sandviç, browni intense ve sevincin leziz çikosu.

bu akşam callan ablayla bakalım neler yapacağız. baya yaşlı kadın belli ama vücud benimkine on basar. :52: açıkcası suratım o kadar yaşlıyken vücudumun süper olması pek umurumda olmaz. o yüzden yüz bakımlarınıza aksatmayın kızlar.

hepinizi öpüyorum. kaçamaksız geceler dilerim. :71:

kahverengi zor bulunuyor sakın yeşil yosun yağı alma..etkileri farklı aynı deselerde alma bulursun mutlaka..
kaviye 2 seans kaldı:8:
iyileşince gideceğim..benim aramamı bekliyorlar..:10:ona göre randevuyu vercekler..de bi iyleşebilsem hemde havalarda düzelir çocuk üşür bu havada..:emir_bebek:
evet, havaların düzelmesini ve iyice iyileşmeyi beklemen iyi fikir.
kahverengi yosun yağı, ben bunu telefona not alayım yoksa unuturum biliyorum:)

öyle miiiiiiiiiii. hatırladım kaptanım. yaptığın kaçamaklardan bahsedecektim. :52: istersen unutayım tekrardan :60:
kem küm:78::77::91:

evet kızlar, bu saatlerde herkes yemekle uğraştığı için topiğe bakamıyor sanırım. yine beni kimse uğurlamıyor çıkarken. bugün çok leziz birkaç yiyeceği red ettim. taze dökülmüş lokma, karışık sandviç, browni intense ve sevincin leziz çikosu.

bu akşam callan ablayla bakalım neler yapacağız. baya yaşlı kadın belli ama vücud benimkine on basar. :52: açıkcası suratım o kadar yaşlıyken vücudumun süper olması pek umurumda olmaz. o yüzden yüz bakımlarınıza aksatmayın kızlar.

aa ben geldim seni uğurlamaya:)
yemeği arada hallettim çok şükür. 1 çeşit yemek olsa rahat hissediyorum. sen de bugün baya bir kaçamak imtihanı vermişsin, tebrik ederim:nazar:
iyi akşamlar canım.:79::54:

ay ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy neler yiorsunuz bakim sizz cok yemeyin emiii sora rencide ederm burda sizi :60::60::60: icinizde de en kilolu benim oysaki :60::60: gelelim aksam yemgime listeme göre bugün etsiz sebze yemegi 1-1.5 dilim ekmek ya da ekmek yerine 4 kasık makarna yiebilirdim ewdekilere tarhana corbasıı etlii kabak dolmasııı salata makarna yaptım kadayıf da wardı canınz cekmesinn :1::1: ama ben bennnnnnnn karnıbahar yedimm etsiz sulu pisirdimm we 4 kasık makabaaaaaaaaaaaaaaaa makarna yanii tebrik edin beni tebrik ediiiin dierlerinden bi gıdım bile yemedmm wallahiiii :64::64::46:

brawaaaaaaaaaa brawaaaaaaaaaaaaaa ayy zayıflıcaz walla biz yaaa :46::46::nazar:

ay ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy neler yiorsunuz bakim sizz cok yemeyin emiii sora rencide ederm burda sizi :60::60::60: icinizde de en kilolu benim oysaki :60::60: gelelim aksam yemgime listeme göre bugün etsiz sebze yemegi 1-1.5 dilim ekmek ya da ekmek yerine 4 kasık makarna yiebilirdim ewdekilere tarhana corbasıı etlii kabak dolmasııı salata makarna yaptım kadayıf da wardı canınz cekmesinn :1::1: ama ben bennnnnnnn karnıbahar yedimm etsiz sulu pisirdimm we 4 kasık makabaaaaaaaaaaaaaaaa makarna yanii tebrik edin beni tebrik ediiiin dierlerinden bi gıdım bile yemedmm wallahiiii :64::64::46:
olcak olcak bu sefer, bravo sana:46:maşallah:nazar:

evet 1.buyuk abı
annelerın kullanacagı kelıme SEN BUYUKSUN ABISIN BEBEK DAHA KUCUK ama en cok o laf ıncıtıyor unutmamak gerekır kı o da cocuk burada bı arkadasın oglu kahverengı gozlu esmer 2. sı kız oldu sarısın mavıs bı guzel tabıı hem bebek hemde guzel olması sıfatıyla herkes ona ılgı gosterıyor
gecen annesıne ısyan etmıs arad 5 yas var annesıde cok dıkkatlı bırırsı çocuga kıskanmasın dıe ayrı ılgılenıyor ama mesal kardesını ıttırınce bak sen abısın buyuksun dıyormus
neyse gecen yatagına yatmıs ben buyuk degılım ben daha 6 yasındayım ben sadece kardesımden buyugum
sen boyle dedıkce onu dahada dovup aglatmak ıstıyorum demıs
enes ıcınde sancılı surec cevre degısıklıgı çok etkılıyor
bi de kardes arada kac yas olacak ?

:26::26::26::26::26::26:
ne yuzume vuruyon alla alla yaaaaa
okudumda sole goz gezdırdım hafta sonu malum
pazartesıde kocacım evdeydı hastaydı ınceleyemedım :53::53::53::77:

bu aradda kızlar
30 dk yurum 160 cal yaktım
oglan uyandı suan mutfagı dokuyor gıdemde bakem sonra yan bınada arkadasa gececm tabı yemegımı yıyıpte.............
aralarında 4 yaş olucak gülüm.ben elimden geldiğince araştırcam bakalım nasıl davranmamız lazım iyice sorar ögrenirim diyorum ama haliyle kıskançlık olcaktır. allah yardımcımız olsun

bebeklerimmmm ben smdi 3. 5 i 1 yerde cayımı iciorum sabah da form plus ictm yatmadan bi tane daha form icebilirm suyum da 3 litre olduu :1: siz naptınız bakalım sporunu yapmayan suyunu icmeyenler bi adım öne cıksın bakimm :1::1:

inanamıorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm dün aksam 20 30 dan sora kimse girmemisss ben deee uyanır uyanmaz yazdıklarınızı okuyum die bi hewesle acmıstımm :43::43::43:

günaydın bebekleeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr taaaaaaaaaas gibbi hepsi masalllllllllllllllaaaaaaaaaaaaahhhhhhh :nazar::46::46::1:

Back
X