• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

evet canım alıyorum ocakta başlamıştım 2 ay daha kullanıcam ,demirde alıyorum ,cumartesi kontrole gidicem heyecanlıyım bakalım 56.5 ile hamile kaldım bakalım neler olacak.dün işte yarımşar saat toplamda 1 saat yürüdüm. bugün sabahda yine aç yarım saat yürüyüdüm ikindin yine yarım saat yürüdüm elimden geldiğince adımlıyorum koridorrda bol su içiyorum elimden geleni yapıyorum .
istanbulda çok canım sıkıldı enese zayıf falan dediler morelim bozuk :31:
hiçbirşey yemiyo ya ona başladım biraz kilo alsın diye çok mu az sence canım 3 yaş 4 aylık 14.5 kilo boyu 95 normal değerlerde işte bugün dr balık yağı verdi ,keçiboynuzu pekmezine başladım.kreşe başlarken 15 kg idi kendi yesin diye ellemedim ,zorlamadım yarım kg kaybetmiş :31:.:31: bilmiyorum ki napıcam boyuda uzatıcı ne varki aslında doğdu doğalı normal seyrediyor ne alt ne üstteydik ama bu 2 aya kadar boy ve kiloda normal seviyeden aşağı düşücek diye korktuğumdan tekrar elimle bebek gibi beslemeye başladım.tam manasıyla adam gibi yemek yediriyorum az kızıyom ama yiyo bakalım şimdilik ,senin kuzular nasıl kiloları .tavsiyelerin var mı valla akıl verin bana .napcam kapıya mı sallandırım napim enesi :27: yoksa elinden kolundan sündürelim mi :52:
kendini iyi hissettiğin sürece sporunu yap..maşallah güzel hareket etmişsin.
enes paşa hangi balık yağını verdi bi yazıver ..benim oğlan 21.5 aylık hep en üst presentilde gittik 13.900 92 cm..ama çok iştahsızlaştı..marnys junıor diye arı sütlü vitamin var oda çok iyi iştah açıyor yeni ona başladık..kilomuz daha iyidi ama 6 aydır kilo almamış vede vermiş görünüyor..bakalım bende dertliyim sorun kilosu değil maşallah iyi ama yemek yemiyor ne oyunla ne başka birşeyle elime vurup kaşığı döküyor..:(((:52::37::50:
seninki kaç yaşında gülüm boyu falan nasıl ben iyice psikopata bağladım.kaçtane arkadaşım varsa hamişlikten bu yana forum arkadaşlarımın aynı yaşlarda en zayıf ve kısası benim ki .
onların bebeleri 1 metreyi geçmiş en düşüğü 18 kg yav :31:
balık yağını çok metetti doktor işe yarasın sende dene canım.norveçteki balıkların yağıymış bakalım .işe yarıcakmı gidim süt içirim gelim.
neymiş kine norveçli balık yağı ..
benim oğlumda 4.4.2008 doğumlu.
boyu :102 cm
kilosu: 17kg

ben elimden geldiğince aylık sağlık ocağına gelişimi için kontrole götürüyorum. yaşıtlarına göre gelişimi çok iyi dedi doktor. :16:

Allah'ım hepimizin evlatlarına sağlık sıhat versin :16:
maşallah kuzuya..:nazar::nazar:
2008 temmuz doğumlu
boy92
kolo 15

oy oy maşallah tosuncuklara..:nazar::emir_bebek:

sağol canım. teşekkür ederim. inşallah vercem.

canım sağol. etek olayı güzel. bak bak spor yap :60: bende bu sabah bana olmayan bir pantolon buldum. hedefim o olacak. :61:

canım takımımızın genel karakterini özetlersem : takım olarak kaptanımızın sözünden çıkmayız. tavsiyelerini kulak ardı etmez uymaya çalışırız. kabahatimiz olursa vicdan azabı çeker, telafi etmek için canı gönülden uğraşırız. :61:

icraat derken neyi kast ettin anlamadım ?
ne güzel özetlemişsin takımımızın halini.:61:

kızlar merhaba
cumartesı 10 kısılık misafır agırladım
yarın akşama sırf bekar arkadasları esımın 15 tane arkadası
cumartesı gunu de 35 kısılık mısafırım gelıyor cok yogunum
oglan mızmız
oldumu ust uste oluyor
bu aralar katılamayacagım

pazartesıden ıtıbaren katılırım
cuma kılo bıldırımı yaparım
dun akşam 6 tepsı poğaca yaptımm daha borek ler pasta salatalar vaaar ısım coookkkk

tere tohumu kullananmaya baslıyacagım
altın çilek kullanıyorum tok tuutyor
Allah kolaylık versin iyi cesaret 35 kişi ağırlamak. ben 10 kişiyi geçince ne yapacağımı bilemiyorum. oğlun da inşallah senin işin olduğu zamanlar daha sakin olur. iyice üst üste olmasın die dedim. yoksa çocuk bu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. hadi kolay gele

bugünkü menüm.
sabah aynı
krom hapı 2 kayısı kurusu ve su..
kahvaltı
aynı
1yumurta
1 dilim ekmek
az 1 parmak kadar peynir..
ara
2 ceviz
2 kayısı kurusu
öğlen
2 tane salçalı köfte
3 kaşık yoğurt
2 dilimde patates..
ara
dondurma in love yedim..:78:
akşam
1 tane salçalı köfte
1 dilim ekmek
3 parça kadarda damak çiko yedim..saat 6 da yeme işi bitti..
şimdi 2 tane kayısı kurusu yedim yatıcam.
spro yok..dışarda çocuklarla dolaştım ama çiko ve dondoya sayın..:17::77:
2.5 litre su
1 litre tarçınlı
1 litre normal
yarım litre karbonatlı su..

aynen bende :64: aliyi öldürmek istiyorum :27:

Afiyet olsun cnm :16:

Evet cnm onlar bizim herşeyimiz :16::16::16::16:
valla o bile fazla geldi bana. az yemeye alıştım biraz fazla kaçırsam direk rahatsız ediyor beni. yarın ayran çorbası yapıcam bakalım hafta boyu ayran çorbasıyla beslenmeyi düşünüyorum.

kahvaltı öğünleri hariç. düğüne az kaldı :43:
bende ayran çorbasına bu gün başladım,çorba beni tok tutuyor açıkmadım.
canım bende öne eğilemeyenlerdenim ayaktayken hani şu hip hopçular ters takla atıyor ya yere değiyor bak ondan milyontane yapabiliyorum:66: ama öne kesinlikle eğilemiyorum ya bende bir terlik var:64:

merek ettim sizin bu ablalarınızı yarın bi bakayım.

burcunun bütün sözlerine katılıyorum.

ben sözlüyüm biliosunuzz sevgilimi cok seviyorumm o da beni cok seviyo bundan hic ssüphem yokk askerliginin bitmesine 3 ay kaldı agıstosun basında gelio ona diyette oldugumu sölemedm süpriz olsun istiorumm ama o beni bu halimle cok sewio zayıflama dio bana böle yanlarımı sıkar burası olmadan yasayamam der :60::60: ben zayıflayınca ya beni begenmezse :43::43::43: ama bana o seni dıs görünüsüne göre mi sewio ööle sewcekse hic sewmesin gibisnden seyler sölemeyn :( ööle del tabiki bunu biiorum ama hepimiz kızız beni anlarsınız :(
canım sözlün seni her halinle sever. rabiaya katılıyorum. ben de doğumdan sonra 1 sene kilolu dolaştım ama eşim rahatsız olmadı. kilolu da sever zayıf da sever. o senin gönlünü sever önce . hem sen kendini mutlu hissettiçe bu ona da yansıyacak. senin gözlerindeki ışıltı onun da dünyasını aydınlatır. merak etme.

senin esin pek alem yaaa :60::60: inş benim de istedgm gibi gider her sey inş
inşallah canım. herşey güzel olacak. hayata pozitif bak pozitif gör.

ah canım benimde öyle 40 beden bir pantolonum var aynı durumdayız şuan 42 bedenim bende pantolonuma bakıp bakıp duruyorum bana olmayan bütün yazlık kıyafetlerimi çıkardım:66: bu sene hepsini giyicem kaçarı yok:45: hadi bakalım hep beraber bu sene yazı incecik bitiricez inşallah:46:

tmm kaptanım uyarıların benim için bir emirdir :42: elimden geldiğince dikkatliyim hem kendime karşı hemde tüm arkadaşlarıma karşı zaten asosyal biriyim burda olup şurda iki kelime yazıp sizlerle olmak hayatıma renk kattı:54:

hoşgeldin canım bu arada başın sağolsun boyun maşşallah o kadar fazla bir kilonda yokmuş zaten ama az kilo zor verilir demi inşallah sende bizde en kısa zamanda hedeflerimize ulaşırız canım tekrar hoşgeldin:3:

canım yazıcam yazıcam unutuyorum callan abla dediğin şu 10 günde 10 yaş gençleşme callanetics mi acaba tam olarak programın adı ne:28:

canım benim şehriye çorbasında ve biber dolmasında pirinç var üstüne ekmek fazla olmamışmı gerçi ekmeği bir dilimden az yemişsin:44:

hoşgeldin arkadaşım aramıza:3:

:60: bende sözlüyüm canım seneye kısmetse evlilik planlarımız var aynı durumdan dolayı şuanda aramız fena halde bozuk ve ona çok kızgınım 1 nisandan beri 3 kere görüştük daha önce telefonda göbüş napıo çok özledim derdi:66: şimdi ben ben değilmişim çok değişmişim fazla süslenmeye başlamışım çok çirkinleşmişim daha neler neler bende en son senin bu güzel laflarından sonra bir süre görüşmeyelim dedim:41: şimdi ne arıo ne soruo bende annesiyle ablasıyla görülşüom en son 23 nisanda bir araya geldik ailesiyle uzaktan beni izliodu anneside sen zayıflamaya başladın benim oğlum etli butlu sevio ondan morali bozuk dedi:60: bende kıskançlığın bu kadarı olmaz dedim ben 10 kilo vereyim derken o 10 kilo alayım diye bakıyo ne yapacaksa top niyetine oynucak galiba ya diyorum gelinlik giyicem şişman gelin olmuyayım istiyorum benim boyum 1.58 onunki 1.85 zaten aramızda ciddi bir boy farkı var benim kilom 68 onunkide 72 o çok zayıf ne olucak böyle bilmiyorum ama kararımdan dönmücem hem gelinlik giyicem hem sağlığım için hemde bebek istiyoruz hemen ona hazırlık olması için zayıflamam lazım ne var bunda büyütücek anlamıyorum inşallah senin sözlünde benimkisi kadar takıntılı değildir yok yok değildir benimkinden bir tane var oda benim şansıma benim payıma düştü enterasan tip:47:
canım sana da kolay gelsin. ne bu erkeklerrden çektiğiniz yaaaa. sen kendini nasıl iyi hissedeceksen o kiloda ol yaw. yağmurcinine söylediklerim senin için de geçerli. inşallah çok çok çok mutlu olursunuz.:73:

iyi geceler kılzar benide aranıza aldığnız için teşekküür ederimm:71:

ksaca kendimden bahsedeyim.27 yaşındayım 1.63 boy 78 kilo.mayısta 90 kilo ile başladım 74e kadar düştüm eylülde bıraktım bidaha başlayamadım 1 hafta öncesine kadar.65 gün sonra düğünüm var en kötü ihtimalle 70 olmak istiorum yardımlarınızla olucam inşallaaahh:54:

iyi geceler kılzar benide aranıza aldığnız için teşekküür ederimm:71:

ksaca kendimden bahsedeyim.27 yaşındayım 1.63 boy 78 kilo.mayısta 90 kilo ile başladım 74e kadar düştüm eylülde bıraktım bidaha başlayamadım 1 hafta öncesine kadar.65 gün sonra düğünüm var en kötü ihtimalle 70 olmak istiorum yardımlarınızla olucam inşallaaahh:54:

ALLAH mesut etsin,inşallah istediğin gibi olursun.önünde daha 2 ay var bence başarırsın.

elif ne derdin var:70: paylaşmak istersen burdayız..dertlerine 3 gün tanı sonra unut gitsin..hem hayat öyle kafaya birşeyler takarak yaşanacak kadar uzun değil..
ne güzel bir söz. 3 gün tanı derdine sonra unut gitsin. denemek lazım:61:

afferim valla kızzzzz. :46:

dün ameliyat olan görümcemi çok merak ediyorum, onu bu akşamda görmek istiyorum ama kayınvalide de yemek yemek istemiyorum. :31: kafamda şöyle bir çözüm var. eve gideyim eşim gelsin yemek yesin (ben yemicem) sonra hadi burak annenlerde çay içelim ablan nasıl bi bakalım dicem. biz gidene kadar onlarda yemek yemiş olur. böylece kurtulacam onlarda yemek yemektennnnnnnn :52: nasıl?

ben çıkıyorum arkadaşlar. (elif aklım sende kaldı) herkes kendine iyi baksın. bebeklerinizi öpün benim için. byeeeeeeeeee :54:
akıllıca inşallah kaçamaksız atlatırsın. görümcenin durumunu da merakla bekliyoru z umarım iyidir:71:

bu gün çok kötü bir gündü,mahallede küçük bir bakkalı olan teyze vardı oğlu dün gece soba zehirlenmesinden vefat etmiş.tek oğluydu buranın bir köyünde öğretmenlik yapıyormuş 26 yaşinda.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. hayat çok kısa ve değerli. işte bunu sadece böyle zamanlarda anlıyoruz oysa hiç aklımızdan çıkmamalı.

evet canım alıyorum ocakta başlamıştım 2 ay daha kullanıcam ,demirde alıyorum ,cumartesi kontrole gidicem heyecanlıyım bakalım 56.5 ile hamile kaldım bakalım neler olacak.dün işte yarımşar saat toplamda 1 saat yürüdüm. bugün sabahda yine aç yarım saat yürüyüdüm ikindin yine yarım saat yürüdüm elimden geldiğince adımlıyorum koridorrda bol su içiyorum elimden geleni yapıyorum .
istanbulda çok canım sıkıldı enese zayıf falan dediler morelim bozuk :31:
hiçbirşey yemiyo ya ona başladım biraz kilo alsın diye çok mu az sence canım 3 yaş 4 aylık 14.5 kilo boyu 95 normal değerlerde işte bugün dr balık yağı verdi ,keçiboynuzu pekmezine başladım.kreşe başlarken 15 kg idi kendi yesin diye ellemedim ,zorlamadım yarım kg kaybetmiş :31:.:31: bilmiyorum ki napıcam boyuda uzatıcı ne varki aslında doğdu doğalı normal seyrediyor ne alt ne üstteydik ama bu 2 aya kadar boy ve kiloda normal seviyeden aşağı düşücek diye korktuğumdan tekrar elimle bebek gibi beslemeye başladım.tam manasıyla adam gibi yemek yediriyorum az kızıyom ama yiyo bakalım şimdilik ,senin kuzular nasıl kiloları .tavsiyelerin var mı valla akıl verin bana .napcam kapıya mı sallandırım napim enesi :27: yoksa elinden kolundan sündürelim mi :52:
canım seninkinden daha kötü olanlar da var. benim oğlum kreşin ennnnnnnnnn zayıff ve ennnnnnnn kısa çocuğu ben ne yapayım?
gerçi seninkinden daha küçük ama olsun yazayım sen de kıyasla geçen seneki hali ile enesin. şimdi yusuf emir 83 cm ve 11 kılo. yusuf gibiler kreşte yaş olarak yani 13-14 kılo byu da geçtim zaten. bu arada 29 aylık oldu. işte mayısın 24.de 2.5. yaş olcak tam. hiç skma canını. oğluşunu da zorlama bence.

Merhabalar ;
Gruba yeni katılan biri olarak kendimi tanıtayım :
Adım Jale . 34 yaşındayım. 1,52 cm boyunda 61 kilodayım. Evliyim .
Beden kitle indeksim : 26,40 . Yani Gürbüz - Kilolu kategorisindeyim.
Hemşireyim , Girne / Kıbrıs'ta çalışıyorum. Memleketim Ankara - Polatlı .
Yaklaşık bir yıldır spor salonuna gidiyorum. Başlarda haftada 4 kez falan giderken şimdilerde haftada 2kere gidiyorum. Sanırım biraz sıkıldım . O yüzden antremanları biraz savsatıyorum artık.
Diyet yapmadığım için kilo vermiyorum. 4 aydır 61 - 60 kilo civarında geziniyorum.
Ama 55 kilonun altında olmak istiyorum.
Kilo vermek konusunda motivasyonum eksik . Çabuk sıkılıyorum.
Belki başkalarının denetimi beni kaçamak yapmaktan alıkoyar diye düşündüm. Birde umarım dikkatimi toplamamda yardımcı olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
Gündüz hastanede mesaide olduğumdan paylaşımlarımı akşam yazabilirim.
Başlangıç yapmak için Cuma sabahı tartılıp bildirmek istiyorum. Uygun mu sizce?
Görüşmek üzere.... :49:

Son düzenleme:

ben elimden geldiğince aylık sağlık ocağına gelişimi için kontrole götürüyorum. yaşıtlarına göre gelişimi çok iyi dedi doktor. :16:

amin tüm bebişlere:emir_bebek:

marketten geldim kızlar daldım öyle bir geçer zamankiye:60: sodamı içtim şimdide form plus çayımı yudumluyorum:7:
yaaa ben de sorma. soluksuz izledim diziyi. bu akşam da ölemedi gitti ali. verseler elime ben öldürcem nerdeyse. çok dizi tiryakisi diilimdir ama bu dizi ilgimi çekiyor. cemilenin yerinde ben olcaktım diyorum bazen ahh( Allah korusun tabi)

alıntı yapacaktımki kuzuuck ağlıyor..
bu arada kızım yine hasta ama nednenini bulduk en sonunda..
neden hasta oluyormuş?

arkadaşlar tüm yazdıklarınzı okudum elimden geldiği kadar cevap yazdım çok şükür. şimdi gelelim benim derdime. dünden beri sinüzitim başlamıştı ve gittikçe kötü oldu. bugün dayanamadım 3.5.ta aile hekimine gittim durumu anlattım ve antibiyotik verdi. mide problemin var mı dedi gastritim var dedim tamam dedi. eczaneden ilacı aldım eczacı 1 seferde 2 hap kullanacaksın günde bir kez dedi. tamam dedim veee eve gelir gelmez 2 hapı yuttum. ve sanırım zehirlendim. o zamandan bu zamana kötüyüm. 3 defa afedersiniz istifra etmeyi denedim başaramadım. eşim de evde yoktu acile gitmedik. midem çok kötü şu anda. inşallah geçer. ve bu nedenle yatamıyorum şimdi. :2:
ah doktor ah benim akılsız kafam. sen niye 2 tane ilacı bi kerede içersin?
bundan sonra o ilacı kullanmayacağım ama ne fayda . olan oldu:50:
menüm de kötü bu gün 2 tane kaçamak var ama yazmıcam. yarın paylaşırım menümü. herkese iyi geceler tatlışlar. :54:

Merhabalar ;
Yaklaşık bir yıldır spor salonuna gidiyorum. Başlarda haftada 4 kez falan giderken şimdilerde haftada 2kere gidiyorum. Sanırım biraz sıkıldım . O yüzden antremanları biraz savsatıyorum artık.
Diyet yapmadığım için kilo vermiyorum. 4 aydır 61 - 60 kilo civarında geziniyorum.
Belki başkalarının denetimi beni kaçamak yapmaktan alıkoyar diye düşündüm. Birde umarım dikkatimi toplamamda yardımcı olur. Yardımlarınızı bekliyorum.
hoşgeldin jale. kendini tanıtmana sevindim. çok memnun olduk. burada motivasyonun yükselecek. arkadaşlar çok ilgili ve motive ediciler merak etme sen
kadınlar birlik oldu mu başaramayacakları şey yoktur.:34:

neskar JALEHEM dryrgp file76
size iyi geceler kızlar. ben gideyim biraz da yatakta debeleneyim
belki uyurum da çabuk sabah olur:44:

Akşam tekrar dışarı çıktık eşim gelince oğlum durmadı hava güzel dışarı alıştı :52:
nerdeyse 1 saat yürüdük dolandık bide eve dönüş :)

eve geldim bugün çok düzensizdim kahvaltım hariç. suyumu tam içtim bide.
dışarı çıkınca yemek yemedim. eve geldik epeyce acıkmıştım.
-bir tutam dereotu
-kk'dan daha küçük yağsız light peynir
-4-5 tane roka
-2 dilim kepekli ekmek.

saat: 9 du :43: umarım çok dokunmaz. sizce çokmu yediklerim saate göre. bu yediklerim akşam yemeğimdi :56:
yediklerin cok deil hayatım sdc saat gec olmus ben artık 6 dan sora yememeye calısıorum

masallah bebegine :nazar: allah size bagıslasın herkesnkine saglık wersn aminn
Evet cnm onlar bizim herşeyimiz :16::16::16::16:
valla o bile fazla geldi bana. az yemeye alıştım biraz fazla kaçırsam direk rahatsız ediyor beni. yarın ayran çorbası yapıcam bakalım hafta boyu ayran çorbasıyla beslenmeyi düşünüyorum.

kahvaltı öğünleri hariç. düğüne az kaldı :43:
kimin dügünüydü kız unuttum gitti :1: ne kadar kaldıı
marketten geldim kızlar daldım öyle bir geçer zamankiye:60: sodamı içtim şimdide form plus çayımı yudumluyorum:7:
afiyet olsun bebekk :38:
bugünkü menüm.
sabah aynı
krom hapı 2 kayısı kurusu ve su..
kahvaltı
aynı
1yumurta
1 dilim ekmek
az 1 parmak kadar peynir..
ara
2 ceviz
2 kayısı kurusu
öğlen
2 tane salçalı köfte
3 kaşık yoğurt
2 dilimde patates..
ara
dondurma in love yedim..:78:
akşam
1 tane salçalı köfte
1 dilim ekmek
3 parça kadarda damak çiko yedim..saat 6 da yeme işi bitti..
şimdi 2 tane kayısı kurusu yedim yatıcam.
spro yok..dışarda çocuklarla dolaştım ama çiko ve dondoya sayın..:17::77:
2.5 litre su
1 litre tarçınlı
1 litre normal
yarım litre karbonatlı su..
ortiiii ortiiiiiiii ortiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :1: oluo mu hic ama cok da büyük deill bi kerelik olsun bakalım ama bidaa yapmak yok tmm mıı :1:
alıntı yapacaktımki kuzuuck ağlıyor..
bu arada kızım yine hasta ama nednenini bulduk en sonunda..
noldu bitanem kötü bise dildir inşş ya meraklandm smdi uyan da cwp wer kız bana
Merhabalar ;
meraba jale.kaptanımız rabia ben de yardımcısı melike hosgeldnn burda cok motiwe olcaksınn biz seni kontrol edicez ama senin de bizi kontrol etmen gerekir kuralları göndermisitm sana okuyup kabul ettm demismiydn hatırlayamadmm canmm 2 hafta deneme süren olcak kilonu bildirebilirsn ama listeye girmen icin cok cabalamalısınn hayırlı olsunn :38:
arkadaşlar tüm yazdıklarınzı okudum elimden geldiği kadar cevap yazdım çok şükür. şimdi gelelim benim derdime. dünden beri sinüzitim başlamıştı ve gittikçe kötü oldu. bugün dayanamadım 3.5.ta aile hekimine gittim durumu anlattım ve antibiyotik verdi. mide problemin var mı dedi gastritim var dedim tamam dedi. eczaneden ilacı aldım eczacı 1 seferde 2 hap kullanacaksın günde bir kez dedi. tamam dedim veee eve gelir gelmez 2 hapı yuttum. ve sanırım zehirlendim. o zamandan bu zamana kötüyüm. 3 defa afedersiniz istifra etmeyi denedim başaramadım. eşim de evde yoktu acile gitmedik. midem çok kötü şu anda. inşallah geçer. ve bu nedenle yatamıyorum şimdi. :2:
ah doktor ah benim akılsız kafam. sen niye 2 tane ilacı bi kerede içersin?
bundan sonra o ilacı kullanmayacağım ama ne fayda . olan oldu:50:
menüm de kötü bu gün 2 tane kaçamak var ama yazmıcam. yarın paylaşırım menümü. herkese iyi geceler tatlışlar. :54:

allah aallah nie böle olduki canım ya bak üzüldüm smdi walla son durumun nedir merakta bırakma bizi cok gecmis olsun gülümm :38:

Back
X