• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Çok gerekli olmadıkça asla sezeryanla doğum seçilmemeli.
Evet dogumda kolaylıgı var, sancın olmuyor, ıkınmıyorsun vs.
Ama sonrasında dikkat etmen gerekiyor sürekli.
Ve vüct acısından hep bi sezeryan göbeği kalıyor insanlarda.
Çünkü dikiş iz yapıyor, e göbekte üstüne geliyor , böyle kay bi görüntü olusuyor.

Benim dogumumda aksilikler oldu, o yüzden mecburen sezeryana girdim, hemde dogum sancılarımı cektim yani..
AMA ASLA KEYFİ OLARAK ZERYAN OLMAYIN derim...
[/FONT]

Aklımda artık Melek bebek düşünmüyorum ama olursa zorunlu kalmazsam kesinlikle normal doğum yapıyorum demek ki ..
Geçen dalga geçiyorduk bizimkiyle kesin çocuk olsa gece 3-4 diye doğururum ben eziyet olsun diye diyorum :1:

Ya kızlar , Kanaltürk'te Derya Baykalın programında, karizmatik bi diyestisyen var :9:
Selahaddin Dönmez.Çok güzel şeyler anlattı beslenme ve diyet hakkında..

Ben dukanı kurtuluş gibi görüyordum ama kafamı karıstırdı bu adam benim :44:

Programı dinlemeye devam edicem, diyetle iligli bişiler söyleyecek.
Birde sitesine bakıyorum şimdi..

Bilmedigimiz ne cok şey varmış ya... :31:

İzleyeyim Melek birazdan ben de ..

tünaydın çıtır arkadaşlarım
ben geldim
ev almış başını gidiyor ya
bir toparlayayım yine gelirim...

Kolay gelsin semiha ..

1 level yaptım 30 day shred 30 dak çok zormuş feci terledim
hilal 10 gün sonra 2. levele geçicem ama 1. ile birliktemi yapıcaz yoksa sadece 2. levelimi bilemedim
30 dak dışarda yürüdüm soğukta canım çıktı
ikindi aramı yapıyım

ayy cidden çok zor ben cesaret edemedim bir türlü.
ne kaddarlık ağırlık kullandın?

kızı almaya gidicem 20 dak sonra sonrada süte bi 10 dak daha yürümüş olurum okul açıldı yine ben bolca merdiven inip çıkıyom kızlar menümüde yazıyım akşamı daha yemedim ama
MENÜM

-SABAH-

-ELMA SİRKELİ SU-
-2 dilim ekmeğe biraz peynirli tost
-2 bardak su-
-2 bardak çay-

-ARA-

-1 KASE BİBERLİ YOĞURT-

-ÖĞLE-

-2 YUMURTA HASLAMA

-ARA-

-YARIM GREYFURT
-1 bardak sıcak süt
-2 dili ekmek arası biraz peynir

-AKŞAM-
-Biraz yoğurt
-1 kase 1 yk zeytin.y ile pişmiş yeşil mercimek yemeği

-SIVI-

-3 LT SU OLUR YATANACA
-1 LT YESİL ÇAY
-2 bardak bitki çayı

-SPOR-
-30 dak yürüyüş
-30 dak 30day shred
-akşama daha yaparım yazarım
-simdilik spor dak 510

Afiyet olsun Gülçin gayet güzel olmuş .

Menümü yazayım ..

Sabah:

- Elma sirkeli su
- Çavdar ekmeğinden peynirli salçalı tost
Öğle :

- 1 kase ezogelin çorbası
- Salata

Ara :

- 1 Elma

Akşam :

- Çakma alinazik

Sıvı :
- 3 litre su
- 3 bardak bitki çayı
Spor :
- Leslie ile 2 mil
- 1 saat pilates
- 20 dakika yürüyüş​

Aklımda artık Melek bebek düşünmüyorum ama olursa zorunlu kalmazsam kesinlikle normal doğum yapıyorum demek ki ..
Geçen dalga geçiyorduk bizimkiyle kesin çocuk olsa gece 3-4 diye doğururum ben eziyet olsun diye diyorum :1:

İzleyeyim Melek birazdan ben de ..

evet kesinlikle normal dogum :21:

izleyebildinmi bitmiştir :44:

Menümü yazayım ..

Sabah:

- Elma sirkeli su
- Çavdar ekmeğinden peynirli salçalı tost
Öğle :

- 1 kase ezogelin çorbası
- Salata

Ara :

- 1 Elma

Akşam :

- Çakma alinazik

Sıvı :
- 3 litre su
- 3 bardak bitki çayı
Spor :
- Leslie ile 2 mil
- 1 saat pilates
- 20 dakika yürüyüş​

Allahım spora bak..
Bu ne kız? :60:

Beni delirtmeye mi çalısıyonuz siz ulen $banane.gif
Ben bu kadar yapamıyorum ya, derslerim var ya, 1 saat yapsam yeter yani.. :30:

izleyebildinmi bitmiştir :44:

Allahım spora bak..
Bu ne kız? :60:

Beni delirtmeye mi çalısıyonuz siz ulen Eki Görüntüle 341865
Ben bu kadar yapamıyorum ya, derslerim var ya, 1 saat yapsam yeter yani.. :30:

tvarşivinden şimdi izlemeye başladım Melek ..

Spora bayılıyorum son günlerde ..
Önce sabahtan leslie ile 2 mil yaptım.
Sonra öğleden sonra pilates yaptım ki pilatesi daha bir severek yapıyorum.
Sonra da kar pek güzel yağıyordu biraz yürüyeyim dedim öyle yani ..

Gelelim Selahattin Beyin açıklamalarına :1:

Şimdi önce dukanla ilgili şöyle dedi:
"Yüksek protein kilo verdirir ama bir o kadarda aynı hızla geri alırsınız.
İleride böbrek bozukluklarına sebep olabilir.
Onun yerine herseyden az az yemelisiniz" :45:

Dengeli beslenmeyle ilgili şöyle dedi:
" Tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir." :28:

Akşam 6 dan sonra yememekle ilgili:
" Akşam 6 dan sonra yemek yada yememek diye birşey yok.Önemli olan ne yediginizdir."
Ama dikkat ettim, saat 6 7 8 dedi.8 den sonra saat saymadı.
Bu demekki 8 den sonra yememek makul :9:

Metabolizmam cok yavas ne yapacagım ile ilgili: :60:
" insanlar kilo aldıkca meto hızları artar.Ama 1500 kalori yerine 3000 kalori alırsa,meto bunu harcayacak yer bulamaz.Ve siz kendiniz metabolizmanızı bozmuş olursunuz."

Şimdilik aklıma bunlar geldi valla...
Haaa birde "tabagınıza odaklanın ve yavas yiyin.Çünkü tokluk hissi yemekten 20 dkç sonra başlar" dedi. :21:

Dukan sayfasındakilerde adamı hemen kötülemeye basladılar.Adam asla yapmayın demedi ki..Dikkatli olun dedi sadece..

Son düzenleme:

Olabilir tabi ki regl olamadığım da ben de çok şişerim ..
ama kilo verince o da tam zamanında oluyor ..
Ben de pko vardı ve 2.5 ay regl olmadığımı bilirim, şükür kilo verdim de düzene girdi.

insaallah insaallah yaaaa :31:
bende kilo alinca pko oldum :14:
valla suan oyle zor duruyorum ki kayinvalidemlerde tam zamanini buldu kalacak :41: bir suru yemek pasta tatli cerez zart zurt yapiyorum bir tane bile yiyemiyorum simdi de manti var delircem :52::52::52:

tvarşivinden şimdi izlemeye başladım Melek ..

Spora bayılıyorum son günlerde ..
Önce sabahtan leslie ile 2 mil yaptım.
Sonra öğleden sonra pilates yaptım ki pilatesi daha bir severek yapıyorum.
Sonra da kar pek güzel yağıyordu biraz yürüyeyim dedim öyle yani ..

Ya ben bu kadar yapamıyorum.Vaktim kalmıyor valla. :50:

" Tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahı grubu olarak hayal edin. Ve tabağınıza bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunduğunu sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz demektir." :28:

" Akşam 6 dan sonra yemek yada yememek diye birşey yok.Önemli olan ne yediginizdir."

" insanlar kilo aldıkca meto hızları artar.Ama 1500 kalori yerine 3000 kalori alırsa,meto bunu harcayacak yer bulamaz.Ve siz kendiniz metabolizmanızı bozmuş olursunuz."

Haaa birde "tabagınıza odaklanın ve yavas yiyin.Çünkü tokluk hissi yemekten 20 dkç sonra başlar" dedi. :21:

Dukan sayfasındakilerde adamı hemen kötülemeye basladılar.Adam asla yapmayın demedi ki..Dikkatli olun dedi sadece..

Teşekkür ederiz bilgiler için Melekk ..

insaallah insaallah yaaaa :31:
bende kilo alinca pko oldum :14:
valla suan oyle zor duruyorum ki kayinvalidemlerde tam zamanini buldu kalacak :41: bir suru yemek pasta tatli cerez zart zurt yapiyorum bir tane bile yiyemiyorum simdi de manti var delircem :52::52::52:

Olsun bak her ortamda kendini tutmayı öğreniyorsun böylelikle, ne pozitifim yahu :60:

Ya ben bu kadar yapamıyorum.Vaktim kalmıyor valla. :50:

Olsun Melek ne yapsak kardır.

SUYU NASIL İÇELİM?

"Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."

Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir:
…“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).

Yine aynı konu ile alakalı olarak;
“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

Bilimsel olarak açıklaması ;

İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.
Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok hastalıklarından korunmuş olur."
.

sporumu yaptım 35 dk..mekikte çektim..elimde 1 kg ağırlıkla yaptım sporu avuçlarımın içi acıdı çokmu sııktım ne anlamdım..

cnm sana özelden mesaj atmıştım gördün mü????

Son düzenleme:

yani simdi benim metabolizmam 50 kiloda olan birinden daha mi hizliymis :44::44::44:
bende protein agirlikli besleniyorum ama haftanin 3 gunu tahilim var sebzem meyvem hergun var karbonhidratta 100 gr cavdar ekmegi hergun
bazen 50 gr da olabiliyor

Teşekkür ederiz bilgiler için Melekk ..

Olsun bak her ortamda kendini tutmayı öğreniyorsun böylelikle, ne pozitifim yahu :60:

Olsun Melek ne yapsak kardır.

ya simdi bir tane manti yedim :41::41:
yemek saatim bile degil uffff yaaaaaa :(

SUYU NASIL İÇELİM?

"Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."

…“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).

“Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)

İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur.
Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..

Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok hastalıklarından korunmuş olur."
.

Bu bilgilere katılıyorum ve dikkat ediyorum ama ekstra olarak şu var sabah ilk uyandığımızda ayakta içeceğim 1 bardak ılık su sabah bağırsakları harekete geçiriyor ve gün içinde wc ile bağımızı kuruyor, sonrasında oturatak içmek tabi önemli ..

yani simdi benim metabolizmam 50 kiloda olan birinden daha mi hizliymis :44::44::44:
bende protein agirlikli besleniyorum ama haftanin 3 gunu tahilim var sebzem meyvem hergun var karbonhidratta 100 gr cavdar ekmegi hergun

Aynen öyle, kilo arttıkça metabolizma hızlanıyor zaten o yüzden kilo fazlayken vermek daha kolay oluyor.

1 mantı dediğin ?

SUYU NASIL İÇELİM?

.
ya zaten efendimiz (s.a.v) soyluyorsa muhakkak bi bildigi oluyor.. :34:
Allah razi olsun

Bu bilgilere katılıyorum ve dikkat ediyorum ama ekstra olarak şu var sabah ilk uyandığımızda ayakta içeceğim 1 bardak ılık su sabah bağırsakları harekete geçiriyor ve gün içinde wc ile bağımızı kuruyor, sonrasında oturatak içmek tabi önemli ..

Onu bilmiyorum Hilal...
Öğrendik..

1 tane minicik mantı mı?
Yoksa 1 tabak mı?

minicikse sorun yapma bence...

evet öyleymiş.bende cok sasırdım :1:

ya zaten efendimiz (s.a.v) soyluyorsa muhakkak bi bildigi oluyor.. :34:
Allah razi olsun

cok dogru.Dinimizde sünnet olan cogu seyin bilimsel olarak bi açıklaması var.

Onu bilmiyorum Hilal...
Öğrendik..

1 tane minicik mantı mı?
Yoksa 1 tabak mı?

minicikse sorun yapma bence...

evet öyleymiş.bende cok sasırdım :1:

cok dogru.Dinimizde sünnet olan cogu seyin bilimsel olarak bi açıklaması var.
bi tanecik bi tanecik :39::39:

Back
X