• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

GLISEMIK INDEKS NEDIR

Beyaz ekmeği bir bardak suya koyduğunuzu düşünün. Kısa bir süre içinde çözündüğünü/parçacıklara ayrıldığını görürsünüz. Aynı beyaz ekmeği yediğimizi düşünelim. Musluk suyunda bile çözünen bu ekmek türünü midemiz ve barsaklarımızda bulunan sıvılar ve güçlü enzimler çok daha kısa sürede ve tamamen sindirecektir.
Sindirim süreci çok kısa ve böylece emilim ve kana karışma süreci çok hızlı olan bu tür gıdalar kan şekerini çok hızla yükseltirler. Böyle gıdalara GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR denir.

Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile vücudumuzda neler oluyor:

1. Hızla sindirilebildikleri için hızla kana karışıyorlar ve hızla kan şekerini yükseltiyorlar
2. Pankreas bezimiz hızla yükselen kan şekerini görünce hızla ve büyük bir miktarda insülin salgılıyor
3. Bu kadar yüksek kan şekerini depo ederek azaltma yoluna gidiliyor
4. Sonuçta ani yükselen kan şekeri eşittir aniden depolama ya da yağ dokusunda artış oluyor
5. Gidişat bu kadar ile kalsa iyi dedirtecek olayları daha yeni başlattığımızın farkında bile olmayabiliriz, glisemik indeksi yüksek gıdaları alırken.
6. Evet aldık bu tür gıdayı hızla emildi, hızla kan şekerini yükseltti, hızla yağ dokusu olarak depolarımıza katıldı... Fakat bu hızlılık sırasında barsaklardan emilecek besin maddeleri de hızla bitti. İnsülin miktarı ise aynı hızla azalmaz hala daha yüksekliğine devam eder. Sonuç hızla yükselen kan şekeriniz hızla düşecektir.
7. Hızla kan şekerinizin düşmesi, farketmeden sizi kısa süre sonra tekrar yemeye itecektir.
Tüm gıdalar bizim için vardır. Tüm gıdalar ilaçlar gibi uygun miktar ve uygun zamanlama ile alınırlar ise faydalıdırlar. Yani zamanlama ve miktar önemlidir. Halk arasında önce tuzlu sonra tatlı denmektedir. Bu cümle sanki glisemik indeksi yüksek gıdaların yemek sonrasına yakın zamanda alımını anlatmaktadır. Yemeğin başında alınan tatlı benzeri gıdaların ani kan şekeri oynamalarına yol açmasını engelleyen bir prensiptir. Ve böylece kan şekerinin ani düşüşleri/tekrar hızla acıkma/tekrar kısa sürede yeme isteği oluşmasını engeller bir sözdür.
Evet tüm gıdalar bizim için vardır. Günlük total kaloriyi gözetmek şartı ile hepsinden alabiliriz. Glisemik indeksi yüksek gıdaları da alabiliriz. Fakat miktarlarını daha az tutmalı ve tek başlarına değil sindirimi yavaş olan diğer gıdalar ve düşük glisemik indeksli olanlar ile beraber alımı daha uygundur.
Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile olan kötü etkileri başlıklar halinde toparlayalım:
· Kan şekerinde ani yükselme ve ani azalmalara yol açarlar
· Kısa aralıklar ile sizi istemeden tekrar yemeye iterek aşırı kalori alımına yol açarlar.
· Glisemik indeksi yüksek gıdaların çoğu fabrikasyon yani doğal olmayan gıdalardır (beyaz ekmek, çaya atılan şeker, reçeller, şekerlemeler, beyaz undan yapılan ürünler...)
· Pankreası yorarlar
· Yağ deposunu arttırırlar (ismi üzerinde depodur ve kan dolaşımından zayıf olduğu için de günlük kullanımı az olan yani harcanımı zor olan yeri arttırırlar)
· Barsak içeriği bırakmazlar, barsaklara katkıları azdır veya yoktur
SONUÇ: Glisemik indeksi yüksek gıdaları daha az alalım; ya da glisemik indeksi düşük gıdalar ile aynı anda alalım. Böylece daha uzun süre devam eden daha düzgün kan şekeri düzeylerimiz oluşur ve daha geç acıkırız.

KÖTÜ YA DA YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

· Çaya atılan şeker, glikoz, reçel, bal, pancar
· Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan gıdalar, kek, pogaca, beyaz undan makarna, bisküviler
· Patates, patates püresi, patates kızartması,
· Mısır, cipsler, kraker, mısır gevreği
· Pirinç
· Alkollü içecekler
· Günlük alımı çok olmadığı için pratikte bu gruptan çıkartılabilecek bazı gıdaları (havuç, muz, ananas, karpuz, kavun, kuruyemiş, patlamış mısır, bal kabağı) da belirtmekte fayda vardır. Belirtmemizin faydası bunların kalorileri gözetilerek diğer gıdalar ile veya sonrasında rahatça alınabilmesindendir. Bu sayılanlar kötü grubunun nispeten iyileridir ve bir kısmı yaz aylarının vazgeçilmezleridir.

İYİ YA DA DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

Bu gruba giren gıdaların alımında da günlük kalori toplamı göz edilmelidir. Sınırsız alımdan değil yeterli alımdan bahsedilebilir.
· Yoğurt, meyveli yoğurt
· Yeşil sebzeler
· Sebze ve meyveler (domates, kiraz, vişne, kayısı, kuru kayısı, marul, lahana, mor lahana, brokoli, karnabahar, semiz otu, ısırgan otu, ıspanak....)
· Süt ve süt ürünleri
· Meyveleri mümkün olduğunca kabukları ile alalım, meyve suyu içecek isek şeker katılmamış/doğal olanlarını tercih edelim
· Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği
· Şekersiz tam tahıl ürünleri
· Nohut, kuru baklagiller, barbunya
· Mercimek, bezelye
· Şekersiz marmelat
· Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt
· Fruktoz (meyve şekeri)
· Taze fasulye, bezelye
· Fındık, yer fıstığı, ceviz
· Bulgur, integral makarna

Sonuç: Beslenmek, zevkli ve gerekli bir sanattır. Uygun beslenme ile çok güzel eserler oluşturabiliriz ve eserin kalıcılığını sağlayabiliriz..

· Gıdalar ilaçlar gibidir, fazla alınırlar ise zararlı etkileri ortaya çıkar, az alınırlar ise sağlıklı yaşamamız için eksik durumlar oluşur
· Glisemik indeksi düşük gıdalar daha sağlıklıdır, bizi daha uzun süre tok tutarlar, pankreasımızı ve vücudumuzu daha az yorarlar
· Glisemik indeksi yüksek gıdaları tek başına almayalım, diğer gıdalar ile ve mümkün ise yemeğin sonuna doğru alalım
· Sık sık ve sebze-meyve açısından zengin beslenelim. Bol posalı/lifli beslenelim.
· Tüm gıdalar bizim içindir hepsinden alalım; toplam günlük kalorimizi yaklaşık belirleyelim ve aşmayalım. Ayrıca glisemik indeks değerini de göz önüne alalım.
· Toplam günlük yaklaşık kalori miktarını günlük aktivitemiz ve doktorumuz tayin edecektir
· Günlük ve haftalık aktivite artışlarımız, uygun ve yeterli beslenme yanında, bizim ana sağlık kaynaklarımızdır.

Son düzenleme:
Gerçekten çok şanslıyız burda bu kadar güzel insanla bir arada olmak. Ben sanırım hedefime ulaşsamda kolay kolay ayrılmam burdan :9::9:

inanın bende sizden çok memnunum.
kendimi çok şanslı hissediyorum.

bu karamsarlign bende bi faydasini goremedim cnm istemek yetmioki insnain icinde bulundugu durum herseyi cok etkiliyor,
hayata asiliyorm bide bakiyorm ki gene dipteyim surekli dalgalanmalar war :ssz: Neyse Allah im yardimcimiz olsn oturdugumuz yerden nasi yardim edecekse...

Step by step yani daha baska asamalari warmis demekki gobek calismalarina baslamadan once o asamalarin yapilmasi gerekmis cnm..

Aslında evet insanın içinde olduğunu konusuna katılıyorum bazen istemiyorum o ruh halinden çıkmak ama bazen de olumlu baktığımızda en azından daha pozitif olabiliyoruz.
Şu sıralar o kadar karışıklıklar var ki hayatımda ama zamana bırakıp pozitif bakıyorum çünkü zaman geçmeden olacak şeyler değil.

Hmm acaba cd olarak falan mı dedim de, direk zorlayıcı hareketler değilde tv8in sitesinde ilk başlangıç için ilk programlara bakabilirsin 20dakikalık hiç zorlamayan hareketler.

Ben de rüyamda kaçamak yapıyorum eyvah kızlara ne diyeceğim şimdi diye düşünüyorum bir de :60:
Önceden anlatmıştım ama anlatayım yine aklıma geldi.
Bir gece uyuyorum, sevdiceğim arıyor aşkım rüya gördüm evleniyorduk şöyle güzeldi böyle güzeldi.
Benim sorum.
Pasta da var mıydı ?
Çok gülmüştüm kendime ..

Çok iyi yaaaaa Pasta da varmıydı :60::60: koptum gülmekten Hilal'cim. Sen çok yaşa emi :16::16:

Gönül çok güzel bilgiler paylaşmışsın, gerçekten glisemik indekse dikkat etmek çok etkiliyor acıkmamanı.

Ben de rüyamda kaçamak yapıyorum eyvah kızlara ne diyeceğim şimdi diye düşünüyorum bir de :60:
Bir gece uyuyorum, sevdiceğim arıyor aşkım rüya gördüm evleniyorduk şöyle güzeldi böyle güzeldi.
Benim sorum.
Pasta da var mıydı ?
Çok gülmüştüm kendime ..

böyle bir rüyaya ne güzel bir cevap :38:

kızlar diyetteyken sakız çiğneme hakkında ne dşünüyorsunuz.

sanki beni rahatlatıyor gibi.

Ebru geçti şükür ama nasıl geçti gecemi tahmin edebilirsin :1:
Sen de 8 ben diyeyim 10 :17:

Baktım kadın programlarından sıkıldım iyileşivereyim bari dedim bakanım da yok kiii ..

Pek pek özgüvenliyiz sormaaa :1:

Ben çok karamsar bir insanım genel olarak Ebru çok güzel öyle olman gerçekten ama ben de sanırım öğreniyorum pozitif olmayı.

Hmm ben de diyorum yemekten 1 kaşık nohut alıp bırakmış aferin:1:
1 gün yaptım daha ama tartıldım 62ydim dün o yüzden bunu yapıp vermek istiyorumm .

Şimdi iyisindir umarım. Eğer hala geçmediyse doktora git derim çünkü uzun sürmüş olacak.

Bu arada kendimle gurur duyuyorum çünkü pilavı yemedim. Nohutlarını ayıkladım onlar yetti bana. Çatalla tek tek nohut seçtim pilavın üstünden :46::46:

GLISEMIK INDEKS NEDIR

Beyaz ekmeği bir bardak suya koyduğunuzu düşünün. Kısa bir süre içinde çözündüğünü/parçacıklara ayrıldığını görürsünüz. Aynı beyaz ekmeği yediğimizi düşünelim. Musluk suyunda bile çözünen bu ekmek türünü midemiz ve barsaklarımızda bulunan sıvılar ve güçlü enzimler çok daha kısa sürede ve tamamen sindirecektir.
Sindirim süreci çok kısa ve böylece emilim ve kana karışma süreci çok hızlı olan bu tür gıdalar kan şekerini çok hızla yükseltirler. Böyle gıdalara GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR denir.

Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile vücudumuzda neler oluyor:

1. Hızla sindirilebildikleri için hızla kana karışıyorlar ve hızla kan şekerini yükseltiyorlar
2. Pankreas bezimiz hızla yükselen kan şekerini görünce hızla ve büyük bir miktarda insülin salgılıyor
3. Bu kadar yüksek kan şekerini depo ederek azaltma yoluna gidiliyor
4. Sonuçta ani yükselen kan şekeri eşittir aniden depolama ya da yağ dokusunda artış oluyor
5. Gidişat bu kadar ile kalsa iyi dedirtecek olayları daha yeni başlattığımızın farkında bile olmayabiliriz, glisemik indeksi yüksek gıdaları alırken.
6. Evet aldık bu tür gıdayı hızla emildi, hızla kan şekerini yükseltti, hızla yağ dokusu olarak depolarımıza katıldı... Fakat bu hızlılık sırasında barsaklardan emilecek besin maddeleri de hızla bitti. İnsülin miktarı ise aynı hızla azalmaz hala daha yüksekliğine devam eder. Sonuç hızla yükselen kan şekeriniz hızla düşecektir.
7. Hızla kan şekerinizin düşmesi, farketmeden sizi kısa süre sonra tekrar yemeye itecektir.
Tüm gıdalar bizim için vardır. Tüm gıdalar ilaçlar gibi uygun miktar ve uygun zamanlama ile alınırlar ise faydalıdırlar. Yani zamanlama ve miktar önemlidir. Halk arasında önce tuzlu sonra tatlı denmektedir. Bu cümle sanki glisemik indeksi yüksek gıdaların yemek sonrasına yakın zamanda alımını anlatmaktadır. Yemeğin başında alınan tatlı benzeri gıdaların ani kan şekeri oynamalarına yol açmasını engelleyen bir prensiptir. Ve böylece kan şekerinin ani düşüşleri/tekrar hızla acıkma/tekrar kısa sürede yeme isteği oluşmasını engeller bir sözdür.
Evet tüm gıdalar bizim için vardır. Günlük total kaloriyi gözetmek şartı ile hepsinden alabiliriz. Glisemik indeksi yüksek gıdaları da alabiliriz. Fakat miktarlarını daha az tutmalı ve tek başlarına değil sindirimi yavaş olan diğer gıdalar ve düşük glisemik indeksli olanlar ile beraber alımı daha uygundur.
Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile olan kötü etkileri başlıklar halinde toparlayalım:
· Kan şekerinde ani yükselme ve ani azalmalara yol açarlar
· Kısa aralıklar ile sizi istemeden tekrar yemeye iterek aşırı kalori alımına yol açarlar.
· Glisemik indeksi yüksek gıdaların çoğu fabrikasyon yani doğal olmayan gıdalardır (beyaz ekmek, çaya atılan şeker, reçeller, şekerlemeler, beyaz undan yapılan ürünler...)
· Pankreası yorarlar
· Yağ deposunu arttırırlar (ismi üzerinde depodur ve kan dolaşımından zayıf olduğu için de günlük kullanımı az olan yani harcanımı zor olan yeri arttırırlar)
· Barsak içeriği bırakmazlar, barsaklara katkıları azdır veya yoktur
SONUÇ: Glisemik indeksi yüksek gıdaları daha az alalım; ya da glisemik indeksi düşük gıdalar ile aynı anda alalım. Böylece daha uzun süre devam eden daha düzgün kan şekeri düzeylerimiz oluşur ve daha geç acıkırız.

KÖTÜ YA DA YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

· Çaya atılan şeker, glikoz, reçel, bal, pancar
· Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan gıdalar, kek, pogaca, beyaz undan makarna, bisküviler
· Patates, patates püresi, patates kızartması,
· Mısır, cipsler, kraker, mısır gevreği
· Pirinç
· Alkollü içecekler
· Günlük alımı çok olmadığı için pratikte bu gruptan çıkartılabilecek bazı gıdaları (havuç, muz, ananas, karpuz, kavun, kuruyemiş, patlamış mısır, bal kabağı) da belirtmekte fayda vardır. Belirtmemizin faydası bunların kalorileri gözetilerek diğer gıdalar ile veya sonrasında rahatça alınabilmesindendir. Bu sayılanlar kötü grubunun nispeten iyileridir ve bir kısmı yaz aylarının vazgeçilmezleridir.

İYİ YA DA DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR

Bu gruba giren gıdaların alımında da günlük kalori toplamı göz edilmelidir. Sınırsız alımdan değil yeterli alımdan bahsedilebilir.
· Yoğurt, meyveli yoğurt
· Yeşil sebzeler
· Sebze ve meyveler (domates, kiraz, vişne, kayısı, kuru kayısı, marul, lahana, mor lahana, brokoli, karnabahar, semiz otu, ısırgan otu, ıspanak....)
· Süt ve süt ürünleri
· Meyveleri mümkün olduğunca kabukları ile alalım, meyve suyu içecek isek şeker katılmamış/doğal olanlarını tercih edelim
· Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği
· Şekersiz tam tahıl ürünleri
· Nohut, kuru baklagiller, barbunya
· Mercimek, bezelye
· Şekersiz marmelat
· Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt
· Fruktoz (meyve şekeri)
· Taze fasulye, bezelye
· Fındık, yer fıstığı, ceviz
· Bulgur, integral makarna

Sonuç: Beslenmek, zevkli ve gerekli bir sanattır. Uygun beslenme ile çok güzel eserler oluşturabiliriz ve eserin kalıcılığını sağlayabiliriz..

· Gıdalar ilaçlar gibidir, fazla alınırlar ise zararlı etkileri ortaya çıkar, az alınırlar ise sağlıklı yaşamamız için eksik durumlar oluşur
· Glisemik indeksi düşük gıdalar daha sağlıklıdır, bizi daha uzun süre tok tutarlar, pankreasımızı ve vücudumuzu daha az yorarlar
· Glisemik indeksi yüksek gıdaları tek başına almayalım, diğer gıdalar ile ve mümkün ise yemeğin sonuna doğru alalım
· Sık sık ve sebze-meyve açısından zengin beslenelim. Bol posalı/lifli beslenelim.
· Tüm gıdalar bizim içindir hepsinden alalım; toplam günlük kalorimizi yaklaşık belirleyelim ve aşmayalım. Ayrıca glisemik indeks değerini de göz önüne alalım.
· Toplam günlük yaklaşık kalori miktarını günlük aktivitemiz ve doktorumuz tayin edecektir
· Günlük ve haftalık aktivite artışlarımız, uygun ve yeterli beslenme yanında, bizim ana sağlık kaynaklarımızdır.

Çok güzel Gönül'cüm. Ellerine sağlık. Bu arada anladım ki artık çok sağlıklı besleniyorum. :46::46:

Benim sorum.
Pasta da var mıydı ?
Çok gülmüştüm kendime ..

Allah seni napmasin :60::60:

Aslında evet insanın içinde olduğunu konusuna katılıyorum bazen istemiyorum o ruh halinden çıkmak ama bazen de olumlu baktığımızda en azından daha pozitif olabiliyoruz.
Şu sıralar o kadar karışıklıklar var ki hayatımda ama zamana bırakıp pozitif bakıyorum çünkü zaman geçmeden olacak şeyler değil.

Hmm acaba cd olarak falan mı dedim de, direk zorlayıcı hareketler değilde tv8in sitesinde ilk başlangıç için ilk programlara bakabilirsin 20dakikalık hiç zorlamayan hareketler.

aslinda burda bi wideo cu war cd si warsa ordan alirim, tv8 in sitesine de bi bakayim..

Gönül çok güzel bilgiler paylaşmışsın, gerçekten glisemik indekse dikkat etmek çok etkiliyor acıkmamanı.

glisemik indeks cok geciyor konusmalarda net bilmeyenler olabilir diye ise yarayacagini dusundum cnm :34:

Şimdi iyisindir umarım. Eğer hala geçmediyse doktora git derim çünkü uzun sürmüş olacak.

Bu arada kendimle gurur duyuyorum çünkü pilavı yemedim. Nohutlarını ayıkladım onlar yetti bana. Çatalla tek tek nohut seçtim pilavın üstünden :46::46:

Çok güzel Gönül'cüm. Ellerine sağlık. Bu arada anladım ki artık çok sağlıklı besleniyorum. :46::46:

Turp gibiyim Ebrucumm :1:
Ama dün gece gidiciyim heralde demiştim sonra senin önemsiz dediğini hatırlayıp rahatladım.

Tabiki sağlıklı besleniyorsun yoksa şeytanlar peşini bırakmazdı ki.. :1:

Menümü de yazayım ..

Sabah:

- Elma sirkeli su
- 1 dilim kızarmış ekmek
- 1 yumurta
- Biraz peynir

Gün içinde de 3 kase çorba içtim.

Sıvı :

- 3 litre civarı
- 3 bardak bitki çayı

Spor :

- 1 saat pilates​

Selam kızlar. Hemen bugün ki menümü yazayım.

Sabah

Yarım simit
1 kk büyüklüğünde beyaz peynir
5 tane zeytin
1 fincan şekersiz çay

Öğle

Yarım porsiyon tas kebabı
1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
2 tane kepek ekmek

Akşam

1 porsiyon mantarlı tavuk sote
1 tane ayran
1 dilim kepek ekmek

3 fincan yeşil çay
1 fincan form çayı
2,5 litre su
Sporu yapınca bildireceğim.

Bugun ki menum:

2 bardak su
Kahwalti:
1 bardak sekersiz cay
Domates, salatalik
light surme peynir
sahanda yumurta
iki dilim cawdar ekmegi
2 yesil zeytin

Ara:
yesil elma

Oglen:
1 porsiyon firinda tawuklu turlu + 1 bardak ayran

Ara:
mandalina

Aksam:
1 cup hazir corba (yogurt corbasi war ama pirincli oldugu icin yemek istemedim aslinda cok sewerim) + salata (aksam ogunumu henuz yapmadim:34:)

Su: 2.5 oldu yatana kadar 3 lt olur
Yesil cay: 4 bardak (henuz 2 bardak ictim)
Meywe cayi: 1 bardak karisik tropical cayi
Bitki cayi: yatana kadar 1-2 bardak

Biraz sporumu yaptim kalani da aksam yapip yazarim ins:34:
afiyet olsun kızlar herkesin menüsü çok güzel

Gerçekten çok şanslıyız burda bu kadar güzel insanla bir arada olmak. Ben sanırım hedefime ulaşsamda kolay kolay ayrılmam burdan :9::9:
bencede çok sanslıyız burda ayrıca çok iyi arkadaş olduk ebru

Allah seni napmasin :60::60:

aslinda burda bi wideo cu war cd si warsa ordan alirim, tv8 in sitesine de bi bakayim..

glisemik indeks cok geciyor konusmalarda net bilmeyenler olabilir diye ise yarayacagini dusundum cnm :34:

Oduncuğum dimi :1:
Bak bak çok iyi gelecek pilates yoga da hoş aslında da ona cesaret edemedim.
iyi olmuş tabi bazen kalorisine kanma hatasını yapıyoruz oysa gi çok daha önemli

MENÜM

-SABAH-
-elma sirkeli su
-2 bardak su
1 yumurta
-biraz peynir
-2 dilim ekmek

-ARA-
-3 tana bisküvi

-ÖĞLE-
-2 DİLİM EKMEK
-biraz kuru fasulye

-ARA-
-1 AVUÇ ÇEREZ

akşamda tam tersi canım istemedi yemedim
-SIVI-

-3lt su
-2 bardak form çayı
-1LT YESİL ÇAY
-yoğurt mayaladım yarın mis gibi yerim artık
spor
10 dak oklava hareketi
yapınca yazarım

MENÜM

-SABAH-
-elma sirkeli su
-2 bardak su
1 yumurta
-biraz peynir
-2 dilim ekmek

-ARA-
-3 tana bisküvi

-ÖĞLE-
-2 DİLİM EKMEK
-biraz kuru fasulye

-ARA-
-1 AVUÇ ÇEREZ

-SIVI-

-3lt su
-2 bardak form çayı
-1LT YESİL ÇAY
spor
10 dak oklava hareketi
yapınca yazarım

O bisküviler olmasa gayet iyi olacakmış Gülçin.

gönülcüm bak Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi

Merhaba arkadaslar,
Uyesi oldugum bir yabanci forumdaki basari oykulerini okuyup resimlere bakarken pek cok kiside ise yaramis bu egzersiz programina rastladim. The biggest loser yarismasindan tanidigim Jillian Michaels'a ait. Daha once nasil karsilasmadim hayret ettim acikcasi.
Kilo vermeyi pek cok kisi gibi ben de istiyorum fakat hepimizin bildigi gibi tartidaki rakamdan daha onemli seyler de var. Mesela nasil gorundugumuz. Spor yaptikca vucut sikilasiyor ve inceliyor bu bilinen bir gercek fakat bu egzersiz programini uygulayan kisilerin once-sonra resimleri gercekten cok dikkatimi cekti. Sizlerle de paylasmak istedim.

30 gun arayla cekilmis resimlerin arasinda inanilmaz bir fark var, isin en ilginc yani ise sadece 2 lbs vermis olmasi. Yani 1 kilo'dan daha az vermesine ragmen inanilmaz bir degisim var.

MENÜM

-SABAH-
-elma sirkeli su
-2 bardak su
1 yumurta
-biraz peynir
-2 dilim ekmek

-ARA-
-3 tana bisküvi

-ÖĞLE-
-2 DİLİM EKMEK
-biraz kuru fasulye

-ARA-
-1 AVUÇ ÇEREZ

-SIVI-

-3lt su
-2 bardak form çayı
-1LT YESİL ÇAY
spor
10 dak oklava hareketi
yapınca yazarım

O bisküviler olmasa gayet iyi olacakmış Gülçin.

Akşamı yememiş yaaa dengelemiş gibi geldi. Gerçi çerezde var ama sporla hepsini uçurur gider Gülçin :1:

Back
X