Bilgencim..
Senin 1 2 mesajını gördüm bakar bakmaz.. Güçlü ol emi? Ben evli değilim henüz, ama annem ve babam 2 sene önce boşandı, 30 yıllık evliliğin ardından, ben 25 yaşındayım, abim 30..
Bu evlilik süresinde annem 3 kere babamın onu aldattığını öğrendi.. Ben 7, 13 ve 23 yaşımdayken.. Hiç birini kabul etmedi ama her şey kabak gibi ortadaydı..
Eğer affetme niyetin olursa ya da boşanmaya karar verirsen, bir de çocukların için benim bakış açım sana fikir verebilir..
Babam 2 senedir yalvarıyor, olur olmaz kendileri bilir ama inan yaş ilerleyince her şey çok daha zor oluyor.. Babamın bir lafı var.. keşke seni ilk aldattığımda benden boşansaydın, o zaman her şey daha farklı olurdu diyor. O zaman seni kaybedeceğim kafama dank ederdi diyor.. Ve aldatmadan sonra kadın affedemediği için evlilik aynı evde yaşansa bile bitmiş oluyor.. erkek sevgi gömeyince daha mutsuz oluyor.. sonra yine aldatıyor vs.. O yüzden niyetin ne olursa olsun sakın ha o mahkemenin karşısına çıkmadan affetme bu 1.. Ve de onu tekrar sevebileceğini hissetmediğin sürece, ona karşı rol yapabileceğine inanmadığın sürece, sakın çocuklarım için diye evliliğini sürdürme..
Keşke ben daha küçükken boşansalardı diyorum hep, çünkü şimdi annemin arkasında durduğum için babamın ailesinden çoğu kişi beni suçluyor. Çünkü şimdi büyüdüm ve sanki ben çocukları değil anne babalarıymış rolündeyim, her dertlerini bana anlatıyorlar ve ben çok yoruluyorum ikisinin arasında kaldığım için.. Babam da annem de benim canım çünkü birbirlerine ne yaparlarsa yapsınlar bana iyi anne baba oldular, ve ikisini de çok seviyorum..
En önemli tavsiyem nolursun, lütfen, hatta yalvarırım çocukların anlayacak yaştaysa, veya o yaşa geldiklerinde onlara kötü şeyler anlatma, açıklama vakti geldiğinde detay verme.. Onları olayların içine çekme.. Babalarını iyi bilmeleri, anneleri güçlü görmeleri gerek.. Mesela annem ilk öğrendiğinde bir kaç ay boyunca sadece çay ve sigarayla yaşamıştı.. Hala aklıma geldikçe ağlarım.. Ve abim olayları öğrendikten sonra babamla arası hiç düzelmedi.. Eminim onun bir çok sorunu babayla ilişkisindeki problemlerden kaynaklanıyor. Ben bu yaşımda psikoloğa gittiğimde, bir çok sorunumun sebebi o 7 yaşıma geliyor..
Ne zaman istersen dertleşebiliriz.. Her şeyin acısı soğuyor bunu sakın unutma..