Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

afiyrt olsun kaptişşşş pide koklamaya bayıldımmmmmmmmmmmmmmm :52:

ödev yapıodum kaptiş yaaaaa birinci bizizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :52::52::64::64::64::66::66::66::62::62::62::65::65::65::65::118::118::118::118::118::118::118:
Senin sayende Burcu' cum eğer o 100 gram gitmeseydi şuan ikinci ya da üçüncüydük. Teşekkürler yeniden :16: Bu arada ciddi ciddi kokladım pideyi. Mis gibi kokuyor ama yemedim. Eşim tuhaf tuhaf bakıyor bana :60::60::60:

iyi geceler kızlarrr herkese şimdiden iyi haftasonları ben yarın yokum :52:
Hayırdır inşallah kuzum? Umarım önemli bişey değildir. Merakta bırakma bizi. :44:

iyi geceler kızlar yatmadan önce bi bakayım dedim birinci olmusuz yuppie :-) çok mutlu oldum. gelmişken menümü de yazayim yarın büroda uzun uzun alıntı yapasım mesajlari.
sahur
menemen yedik eşimle miktarı tam bilmiyorum ama bir servis kaşığı gibi düşünebiliriz
2 dilim ekmek

iftar
1kepçe tarhana çorbası
1tabak taze fasulye.
çok çok az pide

yürüyüş
sabah 15 dk anneme giderken
9da 2 km bankaya
öğleden sonra 3km
Pide haricinde güzel bir menü. Koklasaydın yaaa sadece
:9: Su ne kadar içtin?
17 temmuz menüm
02:00
2 dilim kavun
peynir
bir parça ekmek
2 fincan şekersiz çay

20:05
yarım kase mercimek çorbası

biraz patatesli köfte
(kısır gibi bulgur,salça yoğruluyor
içine haşlanmış patates konulup yine yoğruluyor)

biraz soğanlı,maydanozlu kıyma

300ml ayran

22:00
1 sade soda

2,5 litre su

Êgzersizler

18:30
30 dakika minoşşla sahilde yürüdük

1 saat 15 dakika sahilde bebek arabasıyla normal tempoda yürüyüş

18 temmuz menüm

1 kase nesfit+süt

4 kaşık fırında güveç
(patlıcan,domates,biber ve kuşbaşı et)

1 kase kadar yoğurt

1 parça içli köftenin fırında tepsiye basılmış hali

21:00
400ml kayısılı form çayı ve yeşil çay karışımı

23:00 sade soda

2,5 litre su
Egzersizler
1,5 saat sahilde bebek arabasıyla hızlı tempoda yürüyüş

19 temmuz mneüm
büyük bir kase nesfit+süt

2 siyah zeytin
sucuklu yumurta
domates,salatalık
peynir
bir parça helva
bir parça ekmek

20:30
sade türk kahvesi

21:30
2 küçük top meyveli dondurma

23:00
1 sade soda

2,5 litre su

Egzersizler
2 saat sahilde bebek arabasıyla hafif tempoda yürüyüş
Bulgurla yapılan köftelere bişey demezsek eğer ama bana o tepsideki oruk yağlı gibi göründü. Bide senin az kilo vermende sanki bu bulgurların parmağı var gibi geldi. Şişkinlik yapmış olabilir. Dondurma haricinde üç menünde güzel. Spor ve su miktarı da öyle. Sen üç gün menü yazmadın da ben neden görmedim :44:
Menümü yazayım kızlar:

sahur:
yeşil mercimek çorbası
2 kk peynir
domates salatalık
1 bardak çay
2 hurma

akşam
semizotlu yoğurt
5 kaşık kavurma (kavurma mı denir haşlama mı emin değilim ikisinin arası bir şey)
haşlanmış havuç

3 bardak çay

su çok az oldu 1 lt :17:
Su haricinde menünü çok beğendim. Afiyet olsun. Spor yok mu?

Kızlar bu arada ben menüye eklemeyi unutmuşum. 35 dk tempolu yürüyüş bebek arabasıyla. Ayrıca bugün araba eşimde olduğu için iş yerine de otobüsle gittim. Arada bayağı yürüdüm. Bu arada bebiş henüz kreşe başlamadan kreş parası ödemeye başladım. Biraz saçma oldu ama mecbur kaldım. :47: Kontenjan 12 kişi. Sıra bana gelmiş. Kayıt yaptırmazsam yani parasını ödemezsem benden sonraki kişiye geçecek sıra. Eylüle boş yer olup olmayacağı belli değil kreşte. El mahkum yani. Şimdiden parasını ödemeye başladık.

Son düzenleme:
gunaydın kızlar.....
dünkü menüm

sabah
1,5 dilim kepekli ekmek
1 salatalık,1 domates,2 biber
4 tane zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 fincan yeşil çay

öğle
1 kase meyveli nesfit yarım yağlı sütle

akşam
1 kase sebze çorbası
büyük bir kase bol yeşillikli salata
(akşam biraz az oldu ama benim yiyebileceğim başka bişey yoktu menüde)

3 litre su

günaydın kızlaaaarrr,

dün doktora gittik, minnoşum ilk pozunu verdi :52::52::52: eşime gösterdim, bu yuvarlak bi şey yaa diyor :52::52::52: dedim dur daha, haftaya o da gelecek doktora, bu hafta toplantısı vardı çıkamadı...

neyse, doktormuz her şey normal dedi, ultrason da 5+2 hesapladı.. günler tutuyor dedi.. beslenme kesesi oluşmuş onu gösterdi.. çok bi şey anlaşılmıyor ama kafa salladım hep :52::52::52::52::52:karından baktı... haftaya perşembe gelin tatil öncesi bir kez daha bakalım, belki pıtpıtları duyarız dedi... bööle işte , haber vereyim dedim :34::34::34::49::49::49::49:

günaydın kızlaaaarrr,

dün doktora gittik, minnoşum ilk pozunu verdi :52::52::52: eşime gösterdim, bu yuvarlak bi şey yaa diyor :52::52::52: dedim dur daha, haftaya o da gelecek doktora, bu hafta toplantısı vardı çıkamadı...

neyse, doktormuz her şey normal dedi, ultrason da 5+2 hesapladı.. günler tutuyor dedi.. beslenme kesesi oluşmuş onu gösterdi.. çok bi şey anlaşılmıyor ama kafa salladım hep :52::52::52::52::52:karından baktı... haftaya perşembe gelin tatil öncesi bir kez daha bakalım, belki pıtpıtları duyarız dedi... bööle işte , haber vereyim dedim :34::34::34::49::49::49::49:

Ayuy cereeen cok tatlııı, senin adına cok seviniyorum -, Allah hayırlısıyla kucagınıza almayı nasip etsinn:))

Gunaydın kızlar
Daha pek ugrayan olmamıs, uyuyormusunuz bakayımm??
Kaptancım fotograf cekmeyi ben de severim ama çektirmeyi daha cok severim.))
Ayy insallah 56 olucam kızlar, tartıda yuzum guluyor, olacak insallah inanıyorum

iyi geceler kızlar yatmadan önce bi bakayım dedim birinci olmusuz yuppie :-) çok mutlu oldum. gelmişken menümü de yazayim yarın büroda uzun uzun alıntı yapasım mesajlari.
sahur
menemen yedik eşimle miktarı tam bilmiyorum ama bir servis kaşığı gibi düşünebiliriz
2 dilim ekmek

iftar
1kepçe tarhana çorbası
1tabak taze fasulye.
çok çok az pide

yürüyüş
sabah 15 dk anneme giderken
9da 2 km bankaya
öğleden sonra 3km

afiyet olsun canım ama syu yazmamışsın :44:

17 temmuz menüm
2 dilim kavun
peynir
bir parça ekmek
2 fincan şekersiz çay

biraz patatesli köfte

300ml ayran

1 sade soda

2,5 litre su

Êgzersizler

18 temmuz menüm

1 kase nesfit+süt

4 kaşık fırında güveç

1 kase kadar yoğurt

2,5 litre su
Egzersizler

19 temmuz mneüm

2 siyah zeytin
sucuklu yumurta
domates,salatalık
peynir
bir parça helva
bir parça ekmek

sade türk kahvesi

1 sade soda

2,5 litre su

Egzersizler

canım menülerin güzel ama bulgur gerçekten çok şişkinlik yapıyor ben çigköfte kısır yediğim zaman 2 gün karnım davul gibi oluyor bence az kilo vermenin sebebiydi bu hafta en azından cumaya yakın yeme kuzucum afiyet olsun :40:
doktora görün çok dökülüyorsa tahlil falan yapar.,Demir eksikliği olanlarda çok dökülürmüş diyorlar.Sağlıkçılarımız daha iyi bilir:34:

Sende şu adım sayar konusunda şansız çıktın burcu:53::53:

inşallah en kısa zamanda konuşmayı söker minnoşun.Şu an kaç yaşında?:16::16:

Hoş geldin emoşş.Aman dikkat et kilo alma o kadar emek verdin kilo vermek için:16::16:

Burcucum menülerin çok güzel afiyet olsun.En kısa zamanda hedefinin altına ineceksindir..:16::16:

Afiyet olsun kaptan.kendine işkence etme ama azıcık ucundan yesen birşeey olmaz.:56::56:

:46::46:herkese tebrikler:nazar::nazar:

afiyet olsun burcu.
aslında saate baksan en azından günde kaç saat yürüdüğünü hesap ederdin.:34:

canım bende tiroid var mesela seviyelerim düşünce elime tutam tutam gelir banyoda demir eksikliği tiroid ve beslenememedir genelde isterse bi cildiyeye gitsin çünkü önemli bi sorun ben bide burda bulduğum bi maskeyi yapıorum bazen sarımsak zeytinyağı yumurta akı karıştıorum sarıorum 1.5 saat bekletiyorum sonra sarımsak kokusu çıkana kadar yıkıyorum. eğer doktora giderse başka bi sorunu yoksa zaten eczanede satılan sarımsaklı şampuandan verio :31:

Menümü yazayım kızlar:

sahur:
yeşil mercimek çorbası
2 kk peynir
domates salatalık
1 bardak çay
2 hurma

akşam
semizotlu yoğurt
5 kaşık kavurma (kavurma mı denir haşlama mı emin değilim ikisinin arası bir şey)
haşlanmış havuç

3 bardak çay

afiyet olsun kuzucum su çoğalır merak etme :16:

kızlarr sporumu yaptımm geldimmmm :8:4 km yürüdüm bugün temizlikte yapmıştım çoookk yoruldumm :23:

bugünkü menüm
sahur
1 porsiyon salata
4-5 dilim peynir
2 lt su

iftarda
1 porsiyon salata
4-5 kaşık çorba
1 tatlı kaşığı dondurma :17:
2.5 lt su içtimmm

hadi hepinize iyi gecelerrr sizi seviyorummm :54:

canım menülerin bana sağlıksız geliyor bence diyet bu değil diyet hiç bi zaman az yemek değil öle olsaydı hiç bi diyetisyen yemek vermezdi kmseye bas bas bağırmazlardı az az ve sık sık yiyin diye sein menünde hiç protein yok bu nedenle yağdan değil kastan kaybın olcaktır 2. hep karbonhidrat sahur gece geç yapılan ve hemen üzerine yatılan bi öğün olduğu için direk vücutta yağ olarak depo edildi o ekmkler ve akşam ki dondrma akşama kadar açsın kan şekerin yerlerde dondurmanın kendi şekeri ve sütün şekeri hoppp aldı götürdü o kan şekerini tepelere zirvelere sonra noldu yine şeker depolandı canım biraz daha dikkat et böle verdiğin kiloyu korumya geçtiğinde 1 dilim ekmekle bile alabilirsin bunu unutma :50:

Senin sayende Burcu' cum eğer o 100 gram gitmeseydi şuan ikinci ya da üçüncüydük. Teşekkürler yeniden :16: Bu arada ciddi ciddi kokladım pideyi. Mis gibi kokuyor ama yemedim. Eşim tuhaf tuhaf bakıyor bana :60::60::60:

Hayırdır inşallah kuzum? Umarım önemli bişey değildir. Merakta bırakma bizi. :44:

Bulgurla yapılan köftelere bişey demezsek eğer ama bana o tepsideki oruk yağlı gibi göründü. Bide senin az kilo vermende sanki bu bulgurların parmağı var gibi geldi. Şişkinlik yapmış olabilir. Dondurma haricinde üç menünde güzel. Spor ve su miktarı da öyle. Sen üç gün menü yazmadın da ben neden görmedim :44:
Su haricinde menünü çok beğendim. Afiyet olsun. Spor yok mu?

Kızlar bu arada ben menüye eklemeyi unutmuşum. 35 dk tempolu yürüyüş bebek arabasıyla. Ayrıca bugün araba eşimde olduğu için iş yerine de otobüsle gittim. Arada bayağı yürüdüm. Bu arada bebiş henüz kreşe başlamadan kreş parası ödemeye başladım. Biraz saçma oldu ama mecbur kaldım. :47: Kontenjan 12 kişi. Sıra bana gelmiş. Kayıt yaptırmazsam yani parasını ödemezsem benden sonraki kişiye geçecek sıra. Eylüle boş yer olup olmayacağı belli değil kreşte. El mahkum yani. Şimdiden parasını ödemeye başladık.

ahahaha kaptiş iyi ki de vermişim o 100 gr yoksa 2. lik paylaşıyorduk şimdi. kaptiş her yer öle şimdi ya benm arkadaşlarım kalmadığı yatağın parasını ödüyolar bende su an gitmediğim bi kursu parasını ödüyorum niye ön kayıt diye sistem hep öle yani :50:

gunaydın kızlar.....
dünkü menüm

sabah
1,5 dilim kepekli ekmek
4 tane zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 fincan yeşil çay

öğle

akşam
1 kase sebze çorbası

3 litre su

akşamın hafif geçmesi iyidir eğer doyduysan ama sabaha mutlaka bi yumurta ekle canım her türlüsünü ye omlet sahanda haşlama filan 2 gün ye 1 gün ara ver mesela ama ye en önemli protein kaynağı :52:

günaydın kızlaaaarrr,

ayyy ceren ya e kaaa güzel bişi dimi içinde bi hayat büyütüosun sonra onu dışrda yetiştiosun yaaaa çok güzel duygula bunlar bide şimdi her şeyini merk edip öğreiosun yeni bişiler ayyyyyy :52:

günaydın kızlar ben bugün gencayla olcam akşam geç gelirim muhtemelen yani öle önemli bişi yok akşam erken yattım çünkü yne başım ağrıdı artık haftasonuda ağrırsa nörolojiye gitcem sanırım :50: öle işte kızlarrr :52:

kızlar şimdi menülere yorum yapıyoruz ama bazen dedikerimiz duylmo veya asıl olsa bana sölemedi diye üstünüze alınmıyor olabilirsiniz ben bi kaç bişi sölücem:

• sabah mutlaka yada sahurda yumurta yada temel protein tüketin çünkü en öenmli öğün bünye sağlam olmazsa kastan yıkar
  • sütü ve meyveyi öğlen 3 ten sonra tüketmeyin. sütü özellikle akşam içmeyin içindeki süt şekeri aniden kan şekerii fırlatır ve yağ olarak depolanmaya yol açar
  • bulguru cumaya 2 gün kaldığında tüketmeyin şişkinliği geçmiyoor
  • suyu ramazan nedeniyle çok tüketemiosunuz ama en az 2 litre için hatta 1 bardak iftar açarken 2 bardak yemek sırasında 2 bardak yemekten sonra 3 bardak sahura kadar 2 bardak sahurda yaparsanız tam 2 litre su içiyorsunuz.
  • gece sahurda ekmeği fazla yemek yerine 1 avuç ceviz fındık veya badem yiyin liflidir tok tutar
iftardan hemen sonra tatlı yemeyin yükselen kan şekeri biraz düşsün öle yiyin tabi biz şu an tatlı yemiyoruz ama illa yiyeceksiniz

şu a aklıma başka gelmiyor gelirse yazarım yine

18 temmız prsmb menüm

Sahur

Karpuz peynir
Baya bi yedim valla:(
3 lokma ekmege bal kaymak

İfftar
Domatesli peynirli semiOtu salatası
Kozlenmiş patlıcan salatası
2 dilimden birazz fazla kepekli etimek

Su 2 lt
Spor yapamadım

Kızlar sahırda yediğim krpuz yuzunen öyle susadım ki.. Cok susattı, pişman olduuum yani

kızlar şimdi tv de bişi izledim

2 dilim ekmek veya benim yediğim roll ekmegi kesio arasına poğaça içi yapıo işte peynir maydanoz filan sonra olduğu gibi yumurtaya batırıyor üzerine çörek otu döküp fırına verio çok güzel görünüo bu gece sahura yapabilirim
:52:
sen yap güzel olursa deneriz diyeceğim ama güzel olursa ben bir taneyle duramam çok yerim. en iyisi hiç bulaşmayalım :1:
Of kızlar ya bugun ne cok ugrastım bilseniz.. Hem misafir agırlıcam hazırlık yapıyorum hem de telefonum iin tuketici hakları, aldıgım yer,.musteri hiz. Vs arayıp durdum heryeri.. Simdi artık bıraktım da hazırlıklarageri döndüm

Bu arada burcucum pilav olarak.bulgur pilavı yapıcam, azıcık yerim belki olur mu?:)
az yersen olur tabi tubacım. pilav yıyeceksen ekmek yemezsin olur biter. hem bulgur sağlıklıdır :34:

Bende sağlıkçıyım Burcu' cum. :9:

Çok iyi Burcu yaaaa. Konuşmayı 5 yaşında öğrenen birinin Türkçe öğretmeni olması. Koptum resmen. :60::60::60: Benim büyük kızım 1 yaşındayken felan konuşuyordu. :26:Sanırım erkekler biraz geç konuşuyor. 9-10 aylıkken yürümeye başlamıştı. Sanırım bizimkisi biraz aceleci. Hele şimdiki ufaklık görmeniz lazım çenesi 1 dk durmuyor. Bıraksan yürüyecek. Bide koç burcu. Çok işim var çokkk bu kızlarla :9:Ama çocukla büyük insanla konuşuyormuşsun gibi konuş. Ben hep öyle yaptım hiç bebekleşmedim. Şuan maşallah çok güzel konuşuyor.

ne güzel işte 2 sağlıkçı :52:

evet kaptan çocuğun küçüklüğünü bilen herkez gülüyo zaten :1:

benim sıpa da çok erken yürüdü 10aylıktı. ama konuşmada geri kaldı işte. bir dakika susmuyoruz hele annem cidden hiç susmuyo :1: aslında oğlum da sürekli konuşuyo ama dediğim gibi kendi diliyle. biz anlamıyoruz.benimki de oğlak. inatçı keçi :35:
sabah(11:30)
domates
salatalık
8 zeytin
yarım kk peynir
1 dilim zeytinyağlı tam bugday
şekersiz çay
1 tatlı kaşığı kayısı reçeli(annem yapmış tadına baktım normalde sevmem)

ara(14:30)
1 şeftali

akşam(18:00)
4-5 yk taze fasulye
1 közlenmiş kırmızı biber üzerine yoğurt
1 dilim zeytinyağlı tam bugday

3.5 litre su
2.5 saat temizlik
afiyet olsun burcu. 8 zeytini nasıl yedin:1:
MENÜM

Sahur

1 tane haşlanmış yumurta
3 tane siyah zeytin
Domates, salatalık
1 kk beyaz peynir
1-2 çatal peynirli omlet
1,5 dilim tam buğday ekmeği
1 fincan şekersiz çay

İftar

1 tane hurma
2 küçük kepçe domates çorbası (üstüne az bişey kaşar attım)
1 tabak zeytinyağlı barbunya
Salata
1 kaşığın ucuyla pirinç pilavı (pişip pişmediğine baktım)
Sıkı durun :9: pideyi kokladım :60::60::60:

Dün sanırım stresten ve erken uyuduğum için az içtim suyu. 2 litre olmamış olabilir.
kaptan azcık tadına baksaydın ya pidenin niye işkence yapıyon kendine :56:
Kızlar nerdesiniz yaaaaa :47:

Birinci olduk bu hafta. :62::62::62::62:

Tebrik ediyorum herkesi :16::16:
tebrikler arkadaşlar :46:
17 temmuz menüm
2 dilim kavun
peynir
bir parça ekmek
2 fincan şekersiz çay

biraz patatesli köfte

300ml ayran

1 sade soda

2,5 litre su

Êgzersizler

18 temmuz menüm

1 kase nesfit+süt

4 kaşık fırında güveç

1 kase kadar yoğurt

2,5 litre su
Egzersizler

19 temmuz mneüm

2 siyah zeytin
sucuklu yumurta
domates,salatalık
peynir
bir parça helva
bir parça ekmek

sade türk kahvesi

1 sade soda

2,5 litre su

Egzersizler
özlemcim genel olarak sahurları çok hafif yapıyorsun nasıl dayanıyorsun onlarla bilmıyorum valla. tepsideki içli köfte, patatesli köfte ve dondurma göze batanlar. ama az az yediysen sorun yok. sporun harika zaten
Sende şu adım sayar konusunda şansız çıktın burcu:53::53:

afiyet olsun burcu.
aslında saate baksan en azından günde kaç saat yürüdüğünü hesap ederdin.:34:
evet özlem ya çok şansızım :ssz:

canım saate bakıp hesap edebilirim tabıkı ama ben sırf yürümüyorum bankalara resmi dairelere falan giriyorum. içerde ne kadar zaman geçirdiğimi kestiremiyorum . oyuzden mesafe hesabı yapmak daha kolay oluyor.
Menümü yazayım kızlar:

sahur:
yeşil mercimek çorbası
2 kk peynir
domates salatalık
1 bardak çay
2 hurma

akşam
semizotlu yoğurt
haşlanmış havuç

3 bardak çay

afiyet olsun canım su hariç güzel.
kızlarr sporumu yaptımm geldimmmm :8:4 km yürüdüm bugün temizlikte yapmıştım çoookk yoruldumm :23:

bugünkü menüm
sahur
1 porsiyon salata
4-5 dilim peynir
2 lt su

iftarda
1 porsiyon salata
4-5 kaşık çorba
1 tatlı kaşığı dondurma :17:
2.5 lt su içtimmm
vee az önce koca bir bardak süt içtimmm :16:

hadi hepinize iyi gecelerrr sizi seviyorummm :54:
canım aşağıda burcu da bahsetmiş. salata çorba ile olmaz. çorbayı çıkar sebze yemeği, et,tavuk,balık koy dönüşümlü olarak. çok az çeşitle besleniyorsun tüm vitaminleri almaya çalış gün içinde.
sahurda da mutlaka menüne yumurta ekle. domates salatalık yeşillikle çeşitlendir. tek tip beslenmemeye çalış.

koklayarak kalamıyorum kaptan dayanamıyorum ona ben:14: ramazanda da pide dışında bişey almıyor annemler. sahurda kendi buğday ekmeğimden yıyorum ama iftarda yok neyse inşallah eşim bu hafta normal çalışma saatlşerine dönecek. bır haftadır evimde iftar yapmadım ya çok özledim eşimle yemek yemeği.
gunaydın kızlar.....
dünkü menüm

sabah
1,5 dilim kepekli ekmek
4 tane zeytin
1 dilim beyaz peynir
1 fincan yeşil çay

öğle

akşam
1 kase sebze çorbası

3 litre su
evet akşam biraz az olmuş. ama menü bizim elimizde değilsebazen oluyor öyle. ben de geçen gün kızartma ve dolma var diye çorbaya yüklenmiştim.
günaydın kızlaaaarrr,

ayy canım inşallah 2 -3 haftaya pıtpıtları duyarsın. zaten hayatta duyduğum en güzel seslerden biri o pıtpıtlardı. bir de benim ilk kontrolumde doktor kalp atış hızını pek beğenmemişti. 2 hafta sonra gel bakalım daha çok küçük demişti 6 haftalıktık. o 2 haftayı nasıl yaptım bir ben bir allah bilir.
günaydın kızlar ben bugün gencayla olcam akşam geç gelirim muhtemelen yani öle önemli bişi yok akşam erken yattım çünkü yne başım ağrıdı artık haftasonuda ağrırsa nörolojiye gitcem sanırım :50: öle işte kızlarrr :52:
iyi eğlenceler canım :38:

18 temmız prsmb menüm

Sahur

Karpuz peynir

İfftar

Su 2 lt
Spor yapamadım

Kızlar sahırda yediğim krpuz yuzunen öyle susadım ki.. Cok susattı, pişman olduuum yani

tubi tubiii :50::47: kaptan şimdi gelcek dicek ki karpuz yemeyin diye bağırıyoruz dicek :50:

sen yap güzel olursa deneriz diyeceğim ama güzel olursa ben bir taneyle duramam çok yerim. en iyisi hiç bulaşmayalım :1:

az yersen olur tabi tubacım. pilav yıyeceksen ekmek yemezsin olur biter. hem bulgur sağlıklıdır :34:

ne güzel işte 2 sağlıkçı :52:

evet kaptan çocuğun küçüklüğünü bilen herkez gülüyo zaten :1:

benim sıpa da çok erken yürüdü 10aylıktı. ama konuşmada geri kaldı işte. bir dakika susmuyoruz hele annem cidden hiç susmuyo :1: aslında oğlum da sürekli konuşuyo ama dediğim gibi kendi diliyle. biz anlamıyoruz.benimki de oğlak. inatçı keçi :35:

afiyet olsun burcu. 8 zeytini nasıl yedin:1:

kaptan azcık tadına baksaydın ya pidenin niye işkence yapıyon kendine :56:

tebrikler arkadaşlar :46:

özlemcim genel olarak sahurları çok hafif yapıyorsun nasıl dayanıyorsun onlarla bilmıyorum valla. tepsideki içli köfte, patatesli köfte ve dondurma göze batanlar. ama az az yediysen sorun yok. sporun harika zaten

evet özlem ya çok şansızım :ssz:

canım saate bakıp hesap edebilirim tabıkı ama ben sırf yürümüyorum bankalara resmi dairelere falan giriyorum. içerde ne kadar zaman geçirdiğimi kestiremiyorum . oyuzden mesafe hesabı yapmak daha kolay oluyor.

afiyet olsun canım su hariç güzel.

canım aşağıda burcu da bahsetmiş. salata çorba ile olmaz. çorbayı çıkar sebze yemeği, et,tavuk,balık koy dönüşümlü olarak. çok az çeşitle besleniyorsun tüm vitaminleri almaya çalış gün içinde.
sahurda da mutlaka menüne yumurta ekle. domates salatalık yeşillikle çeşitlendir. tek tip beslenmemeye çalış.

koklayarak kalamıyorum kaptan dayanamıyorum ona ben:14: ramazanda da pide dışında bişey almıyor annemler. sahurda kendi buğday ekmeğimden yıyorum ama iftarda yok neyse inşallah eşim bu hafta normal çalışma saatlşerine dönecek. bır haftadır evimde iftar yapmadım ya çok özledim eşimle yemek yemeği.

evet akşam biraz az olmuş. ama menü bizim elimizde değilsebazen oluyor öyle. ben de geçen gün kızartma ve dolma var diye çorbaya yüklenmiştim.

ayy canım inşallah 2 -3 haftaya pıtpıtları duyarsın. zaten hayatta duyduğum en güzel seslerden biri o pıtpıtlardı. bir de benim ilk kontrolumde doktor kalp atış hızını pek beğenmemişti. 2 hafta sonra gel bakalım daha çok küçük demişti 6 haftalıktık. o 2 haftayı nasıl yaptım bir ben bir allah bilir.

iyi eğlenceler canım :38:

canım ben tek olduğum için bi tane yapıcam bu nedenle başka yeme şansım olmıcak :52: sağol canım bu arada :52:

kızlar şimdi menülere yorum yapıyoruz ama bazen dedikerimiz duylmo veya asıl olsa bana sölemedi diye üstünüze alınmıyor olabilirsiniz ben bi kaç bişi sölücem:

• sabah mutlaka yada sahurda yumurta yada temel protein tüketin çünkü en öenmli öğün bünye sağlam olmazsa kastan yıkar
  • sütü ve meyveyi öğlen 3 ten sonra tüketmeyin. sütü özellikle akşam içmeyin içindeki süt şekeri aniden kan şekerii fırlatır ve yağ olarak depolanmaya yol açar
  • bulguru cumaya 2 gün kaldığında tüketmeyin şişkinliği geçmiyoor
  • suyu ramazan nedeniyle çok tüketemiosunuz ama en az 2 litre için hatta 1 bardak iftar açarken 2 bardak yemek sırasında 2 bardak yemekten sonra 3 bardak sahura kadar 2 bardak sahurda yaparsanız tam 2 litre su içiyorsunuz.
  • gece sahurda ekmeği fazla yemek yerine 1 avuç ceviz fındık veya badem yiyin liflidir tok tutar
iftardan hemen sonra tatlı yemeyin yükselen kan şekeri biraz düşsün öle yiyin tabi biz şu an tatlı yemiyoruz ama illa yiyeceksiniz

şu a aklıma başka gelmiyor gelirse yazarım yine

burcucum şimdi sana sorularım var

yumurta dışında temel proteinler nelerdir? et, beyaz et,yeşil biber mi?
ben sahurda süt içiyorum sen de bir başka arkadaşa yorum yapmışsın bununla ilgili. hatta sormuştum ben gece süt içmiyim mi diye de arada kaynadı heralde ya da sen cevap verdin ben atladım. gece süt içmiyorum artık ozman . çay dışında alternaf ne içebiliriz?

18 temmız prsmb menüm

Sahur

Karpuz peynir

İfftar

Su 2 lt
Spor yapamadım

canım iftar güzel :nazar: ama sahur çok fena. hem karpuz hem bal kaymak sonra da cumba yatak :19:

kızlar su miktarımı yazmaya unutmuşum. telfondan yazmıştım ya akşam ondan atladım sanırım.
2,5 lt su içtim. şu büyük pepsi bardakları var ya onlarla içiyorum ölçtüm tam 200cclik bardaktan 2 tane aldı yani 400 cc. bir bardak.

birde ben 4 gündür kabızdım ya bu gün itibariyle ishal im ve çok ağrım var. 1 de çıkacağım bugün resmen saat dolduruyorum. akşama da iftara davetliyiz.e şim bu akşam da yok annemlerle gideceğim.

19 temmuz cuma

Sahur
Domates salatalık
1 haslanmıa yumurta
1 dilim ekmez
Azıcık bal kayma ( kaymagı kendim yapıyorum kaynattıgım sutun kaymagı)

İftar
Yarım kepce tarhana corbası
Yogurtlu semizotu salatası
1 servis kasıgı kusbası tavuk yemegi
Coban salata
1 yemek kasıgı bulgur pilavı tadına baktım misafire yapmıstım

Sonradan 1 dilim gullac
Sonradan 1 dilim gullac daha :(

Su 2 lt
Spor yarım saat tempolu yuruyus bebek arabasıyla

burcucum şimdi sana sorularım var

yumurta dışında temel proteinler nelerdir? et, beyaz et,yeşil biber mi?
ben sahurda süt içiyorum sen de bir başka arkadaşa yorum yapmışsın bununla ilgili. hatta sormuştum ben gece süt içmiyim mi diye de arada kaynadı heralde ya da sen cevap verdin ben atladım. gece süt içmiyorum artık ozman . çay dışında alternaf ne içebiliriz?

canım temel proteinler süt yumurta ve kırmızı ettir ama sütü yatarken içmiyoruz kırmızı et de gece yenmez yani bi sahurun ve kahvaltının en iyi proteini yumurta ha yumurta yiyemiyorsun karşılıcak kadar fındık badem ceviz ye ama kabuklu olcak kavrulmuş olmayacak 1 avuç herhagi birinden canım sahurda süt dışında e içilcek şey şekersiz yapılan kompostolar mesela çay içilmemesi gerekiyormuş harareti aldığı için gün içinde daha çok susatıyormuş ben mesela son tuttuğum 2 gün şekersiz erik kompostosu içtim gün içinde öle ahım şahım bi susuzluk çekmedim ve tvalete de çok rahat çıktım yeşil biber c vitamini kaynağıdır bu arada :31:

19 temmuz cuma

Sahur
Domates salatalık
1 haslanmıa yumurta
1 dilim ekmez
Azıcık bal kayma ( kaymagı kendim yapıyorum kaynattıgım sutun kaymagı)

İftar
Yarım kepce tarhana corbası
Yogurtlu semizotu salatası
1 servis kasıgı kusbası tavuk yemegi
Coban salata
1 yemek kasıgı bulgur pilavı tadına baktım misafire yapmıstım

Sonradan 1 dilim gullac
Sonradan 1 dilim gullac daha :(

Su 2 lt
Spor yarım saat tempolu yuruyus bebek arabasıyla

tubiii tubi tubiii :47:ya hadi bi dilimi yedin bea kuzucum 2. dilim niye gitme yanına yeme :52: balı kaymagı görme neyse ama güllaçlarrrrrrrrr :50:

tubiii tubi tubiii :47:ya hadi bi dilimi yedin bea kuzucum 2. dilim niye gitme yanına yeme :52: balı kaymagı görme neyse ama güllaçlarrrrrrrrr :50:

:( sonradan geldi aklım basıma..
Guya da cok bayılmadıgım bi tatlı yapayım ki kendimi tutmam kolay olsun diye gullac yapmıstım, ama guzel olmustu :)

Back
X