Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

sahur(03:00)
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 kk peynir
domates
salatalık
1 dilim pide(ekmeğim bitmişti evde)
:30:
1 tatlı kaşığı tereyag
şekersiz çay

iftar(20:20)
1 kepçe tarhana
1 yk taze fasulye
3 yk fırında domatesli patlıcan biber
1 küçük kase yoğurtlu semiz
4 -5 yk domates salatası
1 bardak şekersiz erik kompostosu
yarım dilim tam bugday

2.5 litre su
1 maden suyu
spor yok

:42::42:
Alıntı yapmak için işaretlediğimi sanıyordum ama olmamış. :34: Afiyet olsun canım.:46:

Özleeem özleeem duy sesimi. Ben sana mesaj sayılarımı göndermedim. Hoş zaten utanç verici miktarda. :17:

19 temmuz 4
20 temmuz 2
:17:

İyi geceler kızlar ben yatıyorum yarın görüşürüz.

gunaydın kızlarr....
dünkü menüm

sabah
1 dilim kepekli ekmek
1 tane haşlanmış yumurta
1 domates 1 salatalık 2 biber
3 zeytin
1yk menemen
1 fincan yeşil çay

öğle
1 kase nesfit yağsız süt

ara 1 tane antep fıstıklı baklava(yedikten sonra çok pişman oldum ama iş işten geçmişti artık)

akşam
1 kase sebze çorbası
1 kase salata
4 yk etli patlıcan yemeği (dünden kalmıştı)

3 litre su yarım saat bebek arabasıyla yürüyüş
Kızlar Sevgi' ye ne cezası vermiştiniz? Göremedim cezayı?

ramazan ortasında ne pikniği yaw :44:
Sorma canım Konya' ya ilk geldiğimizde iftar için davet ettiler. İftarda mangal yapıyor Konya' lılar. Piknik alanına bi gittik ki göz gözü görmüyor. Şok olmuştum o ilk gördüğümde. Artık bizde alıştık her ramazan mutlaka bikaç kez mangal yaparız. :9:
günaydın hafta sonu işin ucunu kaçıranlardan biri de benim :30:

cumartesi
sahur
1 sahanda yumurta
1 dilim peynir
domates
2 dilim ekmek

iftar
1 kase mercimek çorbası
1 tabak mantarlı tavuk sote
1 yemek kaşığı et sote(pilavla servis ediliyordu, pilavını yemedim )
1 kase yoğurt
biraz salata
2 bardak şekersiz vişne kompostosu
2 dilim bazlama. (bir bazlamayı 6 ya böldü. 2 dikdörtgen dilimini yedim) :30:

buraya kadar yıne bazlama affedilir belki ama yemekten sonra hayatımda ilk defa ekmek kadayıfı yedim. yengem evde kendi yapmış şekeri azdı o yüzdn ama tabıkı bu bahane değil cezama razıyım. üstelik yanında dondurma da vardı :14:
1 bardak şekeriz çay içtim sonra da

su 2,5 lt
yürüyüş sabah 15 dk oğlumu anneme götürdüm.
akşam üzeri 15 dk annemlere giderken yürüdüm.

pazar
sahur
1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 dilim ekmek

iftar
çok az patlıcan kebap (3-4 köfte ile biraz patlıcan- kızartma değildi)
1 kase yoğurt
2 dilim beyaz ekmek :47:
2 top sade dondurma

regl oldum bugünden itibaren bu hafta oruçlu olmayacağım. sabah evde tost yıyıp çıktım güya yanıma nesfit alacaktım evde unutmuşum. bu öğle ne yıyeceğim bilmıyorum hiç :((
Burcu' nun cezasını kesmişsiniz ama gerçekten çok kötü bir hafta sonu geçirmiş. Hiç ama hiç beğenmedim menüleri.

ay parça parça yazıyorum da sonradan aklıma geliyor. hafta sonu tuvalet sorunum çözüldü. cumartesi tartıldım 60,5 çıktım bu sabah son kez tartıldım tartıyı kalldırdım. 60,7 çıktım. bu ekmek kadayıfları bazlamalar anında 200 gr olarak geri dönmüş bana :43: hedefim cuma sabahına kadar 60a inmek.

dün birkaç tencere yemek yaptım annemler yıne ısrar ederse burda kalk yanlız iftar yapma dıye yemekleri bahane edeceğim kedni evimde iftar yapacağım zaten oruçlu değilim. bu sayede daha kontrollü yemek yerim kendim. babam her akşam pide alıyor hiç kaçamak yapmasam pıdeye dayanamıyorum. annem her akşam pilav yapıyor zor oluyor yani.
Ekmek kadayıfı en sevdiğim tatlılardandır. Ama oldukça kalorili ve ağır. Mesela bugün bizim gelin mozaik pasta, elmalı kurabiye, etli pilav, yaprak sarması yaptı. Birde iftara tulumba tatlısı vardı. Canım çok tatlı çekmesine rağmen hiç birinden yemedim. Özellikle bayılırım elmalı kurabiyeye. Hatta buraya yazarken bile ağzım sulandı ama yemedim. Sadece bir tane sarmanın tadına baktım. Yine pideyi kokladım. Eğer bu şekilde bu haftada kilo veremezsem eğer vücudu şoklayacağım :52: Demem o ki eğer istersen iradene sahip çıkabiliyorsun. Sen yine iyi kurtulmuşsun 200 gr la.

Kızlar gelemedim haftasonu. Geçmişi okudum çok konuşmamışsınız. :33: Haftasonu kaçamakları olmuş bir sürü. :27: Ne yazık ki o kaçamakçılardan biri de benim. :17: cezam neyse hazırım. furun beyim, furun. öyle hakkediyorum. Su içmedim ben. :17: tüm hatftasonu içtiğim su 1.5 lt. :17: Regl dönemimdeyim 2 gündür oruçlu değilim ancak dün sahurda yedim bir şeyler. Menülerimi yazayım.

cumartesi:

sahur:
1 kase (yulaf+müsli+süt)

iftar:
2 zeytin
1 kase karalahana çorbası
1 kaç çatal türlü
1 dilim baklava :14:

Cumartesi akşamı iftara davetliydik. Ancak bu kadar kaçabildim. Ama bahanem kabul edilemez. Baklava yedim ben. :47:

Pazar:(oruçlu değildim)

Sahur:
2 dilim ekmek
3 kk peynir

Öğle
1 kepçe mısır çorbası

Akşam:
2 köfte
yoğurtlu semizotu salatası
1 tane mercimek köftesi

3 parça karpuz :17: (bir dilimin üçte biri kadar)

Bugün akşam menümü yazınca kızacaksınız. Çünkü bugün ne sahur var ne kahvaltı ne de öğle yemeği. :17:
Ayşenur' un cezası nedir? O kadar çok ceza oldu ki hangisi hangisinin şaşırır oldum. Biri toplu şekilde yazsa eğer bende not alsam. Yoksa geçmişi tekrar okumam gerekecek :53:

Dunku menum

Sahur
2 yemek kasıgı tavuk yemegi
Yogurt
1 yemek kasıgı bulgur pilavı

İftar
4 tane köfte
3-4 kasık kozlenmiş patlıcan salatası
1 dilim etimekli pazı salatası
Coban salata
(Pilav vardı yemedim)
1 dilim pasta , kendim yaptım kremasını filan, yag koymadım

Su 2,5 lt
Spor tum gun hazırlık
Senin cezalar çok kötü katladı be Tuba' cım. Ben senin yerine olsam bi daha asla kaçamak yapmam.

Ya kızlar, esim boynunu incitmiş, ters bir hareketle, simdi cok agrıyor eve geldiginde cok kotuydu, agrı koluna da vuruyor, yarın beyin cerrahına gidicek arkadası var, onunla ilgileniyorum yani bayadır.. Kayınvalidemler de geldi meraklanıp, simdi yeni gittiler.. Basını tasıyamıyor esim, boyunluk taktı , bakalım insallah iyi olur, iftarda agrı kesici aldı onun için simdi iyi biraz
Geçmiş olsun canım umarım önemli bişey yoktur. Bence zorladığı için öyle olmuştur. İnşallah doktorluk bi durum yoktur.

Ben de menumu yazayım

Sahur
Peynir
Azıcık bal

İftar
1 kepçe domates corbası
1 servis kasıgı kozlenmiş patlıcan salatası
Yarım dilim etimekli pazı salatası
1 servis kasıgı piliç döner

1 kupa yesil cay
3 fındık
1 hurma

Su daha içiyorum, simdilik 1,5 filan galiba

Spor yok
Bal olmasa iyiymiş. Ama su az olmuş. Daha çok su lütfen. Sporda yok?

Bugün bir tek akşam yemeği var. :17:
Akşam:
1 kase mısır çorbası
4 kaşık fırın yemeği(etli-sebzeli patatesleri falan ayıklayıp yedim)
Yoğurtlu semizotu salatası

3 bardak çay
2 kk kadar muhallebi :17: (içinde şeker yok geçen gün bahsettiğim tatlandırıcı gibi bir tatlandırıcı var.)

Su 2 lt
Sana ikinci bir ceza daha istiyorum. Kızlar Ayşenur' a bir ceza daha verin lütfen. :53:

Kızlar gelemedim haftasonu. Geçmişi okudum çok konuşmamışsınız. :33: Haftasonu kaçamakları olmuş bir sürü. :27: Ne yazık ki o kaçamakçılardan biri de benim. :17: cezam neyse hazırım. furun beyim, furun. öyle hakkediyorum. Su içmedim ben. :17: tüm hatftasonu içtiğim su 1.5 lt. :17: Regl dönemimdeyim 2 gündür oruçlu değilim ancak dün sahurda yedim bir şeyler. Menülerimi yazayım.

cumartesi:

sahur:
1 kase (yulaf+müsli+süt)

iftar:
2 zeytin
1 kase karalahana çorbası
1 kaç çatal türlü
1 dilim baklava :14:

Cumartesi akşamı iftara davetliydik. Ancak bu kadar kaçabildim. Ama bahanem kabul edilemez. Baklava yedim ben. :47:

Pazar:(oruçlu değildim)

Sahur:
2 dilim ekmek
3 kk peynir

Öğle
1 kepçe mısır çorbası

Akşam:
2 köfte
yoğurtlu semizotu salatası
1 tane mercimek köftesi

3 parça karpuz :17: (bir dilimin üçte biri kadar)

Bugün akşam menümü yazınca kızacaksınız. Çünkü bugün ne sahur var ne kahvaltı ne de öğle yemeği. :17:
Hatalarını biliyorsun zaten.neyseki 1 tane baklavayla yetinmişsin.Mısır çobası nasıl birşey bilmiyorumda tek başına doyurdumu seni.Daha sağlıklı beslenebilirisin cnm.Az yiyerek değil sağlıklı beslenerek kilolarımızdan kurtulmamız lazım.:34:

Ay cok tesekkur ederim tatlıcım ya , sayamıyorum ben, sagol:)
Rica ederim cnm ne demek.:42:
Dunku menum

Sahur
2 yemek kasıgı tavuk yemegi
Yogurt
1 yemek kasıgı bulgur pilavı

İftar
4 tane köfte
3-4 kasık kozlenmiş patlıcan salatası
Coban salata
(Pilav vardı yemedim)
1 dilim pasta , kendim yaptım kremasını filan, yag koymadım

Su 2,5 lt
Spor tum gun hazırlık
Yine pasta:50:pastaya kadar menün güzel görünüyordu.Afiyet olsun:56:

1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 kk peynir
domates
salatalık
1 tatlı kaşığı tereyag
şekersiz çay

1 kepçe tarhana
1 yk taze fasulye
4 -5 yk domates salatası
yarım dilim tam bugday

2.5 litre su
1 maden suyu
spor yok

Afiyet olsun cnm.iftar yemeğin hem doyurucu hemde sağlıklı olmuş.:nazar::nazar:
Ben de menumu yazayım

Sahur
Peynir
Azıcık bal

İftar
1 kepçe domates corbası

1 kupa yesil cay
3 fındık
1 hurma

Spor yok
AAfiyet olsun cnm bugün kaçamak yapmamışsın..:46::46:
Akşam:
1 kase mısır çorbası

3 bardak çay
2 kk kadar muhallebi :17: (içinde şeker yok geçen gün bahsettiğim tatlandırıcı gibi bir tatlandırıcı var.)

Su 2 lt
cnm çok sağlıklıksız besleniyorsun.Bir tek akşam yemeği olurmu?:47:
Özleeem özleeem duy sesimi. Ben sana mesaj sayılarımı göndermedim. Hoş zaten utanç verici miktarda. :17:

19 temmuz 4
20 temmuz 2
:17:

İyi geceler kızlar ben yatıyorum yarın görüşürüz.
Kaptan not aldın mı? tekrar toplu halde yazmama gerek varmı mesaj sayılarını?:44:
Cezam neyse çekmeye hazırım :41:

arkadaşlar herkes birbirine ceza versin kapta gelince onasın cezaları hadi bakalım :52:
Burcucum 1000 tane mekik çeksinler en iyisi cezası olanlar.:8::8:
niye ya 3 lt içmiyormuyuz ortalama 3 lt içen 4 lt de içer. hani 4 çok olmuş 3 olsun :1:

bana mı yemek cezası vereceksiniz? olur verin mesela eşime mantı yapayım(buzluktan annemin yaptığı ,kendim yapmıyorum tabi
) o yesin ben bakayım :1: yemek cezası deyince aklıma başka bişey gelmedi.

kaptan özleme ceza vermişti ya eşinekarışık kızartma yapacaktı ama yemeyecekti . ordan aklıma geldi :52:
Evet öyleydi ama ben hala cezamı yerine getirmedim.En kısa zamanda getirecem inşallah.:17:
Ay bu rada kızlar , aabimler geldi ya dün, abimin karısı beni gormemişti uzun zamandır, omuzların kalçaların goguslerin kuculmus hep, cok vermişssin filan dedi:) bu arada zayıflayınca hemen hemen nasıl gorunecegimi de gormus oldum, abimin karısı ile aynı boydayız , kilosu 57 , tam istediğim gibi, insallah benim de az kaldııııı:)
inşallah cnm ya bende istiyorum.şu an 68 desek 58 olmam için 10 kilo daha vermem lazım.:16::16:
buraya başlamadan önce 78 falan çıkıyordum tartıda.Sanki görüntümde hissetmiyorum kilo verdiğimi yada bana öyle geliyor.10 kiloda 5-7 cm göbek gitmesi normal mi sizce yoksa azmı?

Son düzenleme:
22 Temmuz menüm

03:00
2 kaşık müsli+süt

20:00
1 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık közlenmiş patlıcan salatası
kibrit kutusu kadar tepside et
kibrit kutusu kadar pide ekmeği
250ml ayran

22:00
1 bardak şekersiz çay
1 tane mamul
(dışı irmik içi ceviz)

2litre su
1 sade soda

Egzersizler
21:10
1-1,5 kadar saat sahilde yürüyüş
saate tam bakamadım ondan:52:

Son düzenleme:
Herkese iyi geceler oruç tutanların Allah orucunu kabul etsin.:16:

Kaptan bebişlere mevlüd yapmışsınız.Allah kabul etsin.:16::16: Allah analı-babalı ve sağlıklı bir şekilde bebişleri büyütmenizi nasip etsin..:16::16::16:

Tekrardan iyi geceler yarın görüşmek üzere:16::16::3::3:

Günaydın kızlar herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini diliyorum...:16:

1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1 kk peynir
domates
salatalık
1 tatlı kaşığı tereyag
şekersiz çay

1 kepçe tarhana
1 yk taze fasulye
4 -5 yk domates salatası
yarım dilim tam bugday

2.5 litre su
1 maden suyu
spor yok

afiyet olsun canım menüde bi sıkıntı yok.
Ya kızlar, esim boynunu incitmiş, ters bir hareketle, simdi cok agrıyor eve geldiginde cok kotuydu, agrı koluna da vuruyor, yarın beyin cerrahına gidicek arkadası var, onunla ilgileniyorum yani bayadır.. Kayınvalidemler de geldi meraklanıp, simdi yeni gittiler.. Basını tasıyamıyor esim, boyunluk taktı , bakalım insallah iyi olur, iftarda agrı kesici aldı onun için simdi iyi biraz
çok geçmiş olsun allah şifa versin
Ben de menumu yazayım

Sahur
Peynir
Azıcık bal

İftar
1 kepçe domates corbası

1 kupa yesil cay
3 fındık
1 hurma

Spor yok
etimekli pazı salatası nasıl bişey canım. dilim diyorsun bide. püre halinde mi oluyor?
Akşam:
1 kase mısır çorbası

3 bardak çay

Su 2 lt
sadece akşam yemeği mi? sahura kalkmadın mı canım :19:
muhallebi dışında menü gayet iyi. suyu 2,5 tamamlamaya çalış
Kızlar Sevgi' ye ne cezası vermiştiniz? Göremedim cezayı?

Sorma canım Konya' ya ilk geldiğimizde iftar için davet ettiler. İftarda mangal yapıyor Konya' lılar. Piknik alanına bi gittik ki göz gözü görmüyor. Şok olmuştum o ilk gördüğümde. Artık bizde alıştık her ramazan mutlaka bikaç kez mangal yaparız. :9:
Burcu' nun cezasını kesmişsiniz ama gerçekten çok kötü bir hafta sonu geçirmiş. Hiç ama hiç beğenmedim menüleri.

Ekmek kadayıfı en sevdiğim tatlılardandır. Ama oldukça kalorili ve ağır. Mesela bugün bizim gelin mozaik pasta, elmalı kurabiye, etli pilav, yaprak sarması yaptı. Birde iftara tulumba tatlısı vardı. Canım çok tatlı çekmesine rağmen hiç birinden yemedim. Özellikle bayılırım elmalı kurabiyeye. Hatta buraya yazarken bile ağzım sulandı ama yemedim. Sadece bir tane sarmanın tadına baktım. Yine pideyi kokladım. Eğer bu şekilde bu haftada kilo veremezsem eğer vücudu şoklayacağım :52: Demem o ki eğer istersen iradene sahip çıkabiliyorsun. Sen yine iyi kurtulmuşsun 200 gr la.

Ayşenur' un cezası nedir? O kadar çok ceza oldu ki hangisi hangisinin şaşırır oldum. Biri toplu şekilde yazsa eğer bende not alsam. Yoksa geçmişi tekrar okumam gerekecek :53:

Senin cezalar çok kötü katladı be Tuba' cım. Ben senin yerine olsam bi daha asla kaçamak yapmam.

Geçmiş olsun canım umarım önemli bişey yoktur. Bence zorladığı için öyle olmuştur. İnşallah doktorluk bi durum yoktur.

Bal olmasa iyiymiş. Ama su az olmuş. Daha çok su lütfen. Sporda yok?

Sana ikinci bir ceza daha istiyorum. Kızlar Ayşenur' a bir ceza daha verin lütfen. :53:
sevgi ve ayşehüle 4 lt su içme cezası vermiştik ama ramazan diye 3 lt ye indirelim dedi burcu. 3 lt su içme cezaları var yani.
benim hafta sonum faciaydı zaten bu hafta telafi etmeye çalışıyorum kaptan.
iftarda mangal adeti eskişehirde de var. ama o kokular içinde iftar saatini beklemek bana göre değil :36:
22 Temmuz menüm

03:00
2 kaşık müsli+süt

20:00
1 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık közlenmiş patlıcan salatası
kibrit kutusu kadar tepside et
kibrit kutusu kadar pide ekmeği
250ml ayran

22:00
1 bardak şekersiz çay
1 tane mamul
(dışı irmik içi ceviz)

2litre su
1 sade soda

Egzersizler
21:10
1-1,5 kadar saat sahilde yürüyüş
saate tam bakamadım ondan:52:
mamul dediğin kalorli bişey mi bilmıyorum hiç. afiyet olsun
Günaydın kızlar herkese az kalorili,bol sporlu,sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini diliyorum...:16:
günaydın canım.

günaydın kızlar. dün sakin geçmiş 2 sayfa geçmiş okudum sadece

dünkü menüm:

sabah(7.15)
2 küçük dilim buğday ekmeği ile peynirli yağsız tost

ara( 10.00)
1 şekersiz nescafe

öğle(13.30)
1 simit

akşam(18.30)
2 küçük baget(haşlama)
1 kase yoğurt
3-4 kaşık mercimek çorbası(oğluma yedirirken)

3 lt su

sabah (7.30) 15 dk anneme giderken yürüyüş(bebek arabasıyla)
11.00 de 2 km yürüyüş
13.00 de 2 km yürüyüş
17.30 da eve giderken 25 dk yürüyüş(bebek arabasıyla)

Kizlar gecmisi okudum ama telefondan girince alıntı yapmak zor oluyor. Onun icin direkt yaziyorum. Bugun yine dun gibi olacak kizlar sadece aksam yemegi. Sahura kalkmiyorum regl donemimde oldugum icin. Ne yazik ki iki gundur uyuya kaldigim icin sabah kahvalti yapacak vaktim olmuyor. Ramazanda oldugumuz ve sirkette herkes oruclu ve erkek oldugundan dolayi da bir kenara gecip rahat rahat bir seyler yemem mumkun degil. Disarida bir yerde yemem de mumkun degil sirket cok ters bir yerde. Cezalarima gelirsek su icme cezam zumba cezam ve mekik cezam var. Bu mekikleri kac gunde cekmem gerek? 1000 mekik bir gunde cekilmez sonucta :34:

Gunaydın kızlar

Dün eşime geciş olsun dilekleriniz için hepinize tesekkur ediyorum.
Pek ugrayan olmuyor arkadaslar neden böyle? Boyle giderse bu hafta ilk üçe girmemiz çok zor

Kizlar gecmisi okudum ama telefondan girince alıntı yapmak zor oluyor. Onun icin direkt yaziyorum. Bugun yine dun gibi olacak kizlar sadece aksam yemegi. Sahura kalkmiyorum regl donemimde oldugum icin. Ne yazik ki iki gundur uyuya kaldigim icin sabah kahvalti yapacak vaktim olmuyor. Ramazanda oldugumuz ve sirkette herkes oruclu ve erkek oldugundan dolayi da bir kenara gecip rahat rahat bir seyler yemem mumkun degil. Disarida bir yerde yemem de mumkun degil sirket cok ters bir yerde. Cezalarima gelirsek su icme cezam zumba cezam ve mekik cezam var. Bu mekikleri kac gunde cekmem gerek? 1000 mekik bir gunde cekilmez sonucta :34:

Canım mekikleri bu hafta bitirmeliyiz, benimde var 1000 mekik:)

aynı sorun bende de var ayşegül malesef ben de çekiniyorum . dün vergi dairesine giderken simit atıştırdım gizli saklı. o yol tenha oluyor .
Gunaydın kızlar

Dün eşime geciş olsun dilekleriniz için hepinize tesekkur ediyorum.
Pek ugrayan olmuyor arkadaslar neden böyle? Boyle giderse bu hafta ilk üçe girmemiz çok zor
ben hep burdayım. büroda olduğum sürece sayfa masa üstünde simge durumda duruyor. ama kimse girmeyınce kendi kendime bişey de yazamıyorum. geçen hafta çok hareketliydi ne güzel.

geçen hafta banu diye bi arkadaş vardı artık gelmiyor. mineyi de 2 gündür görmüyorum.

aynı sorun bende de var ayşegül malesef ben de çekiniyorum . dün vergi dairesine giderken simit atıştırdım gizli saklı. o yol tenha oluyor .

ben hep burdayım. büroda olduğum sürece sayfa masa üstünde simge durumda duruyor. ama kimse girmeyınce kendi kendime bişey de yazamıyorum. geçen hafta çok hareketliydi ne güzel.

geçen hafta banu diye bi arkadaş vardı artık gelmiyor. mineyi de 2 gündür görmüyorum.
Zor oluyor canim bayanlarin olmamasi. Ben mumkun oldugunca tuvalete bile gitmiyorum.

Takım olarak acilen kendimize gelmemiz gerekiyor. :17:

Diyette başarının sırrı her ne olursa olsun diyeti sürdürebilmektir. Diyeti yarıda bırakıp tekrar kilo alan kişiler incelendiğinde ortaya çıkan bir gerçek, bu kişilerin diyetlerini bozduktan sonra devam etmeyip, diyeti bırakmalarıdır. Sorun burada kişinin mükemmeliyetçi olmasıdır. Kişide diyet konusunda 2 ayrı renk vardır. Siyah veya beyaz. Kişi diyete ya çok uyar, çok düzgün yapar ya da tamamen diyeti bırakıp, kendini yemeye verir. Bu sorun diyeti bırakanların çok önemli bir sorunudur. Mükemmeliyetçilik diyeti sürdürmelerini engeller daha da kötü nasılsa diyet yapmıyorum mantığı ile daha fazla yemelerini sağlar, bu da hayatları boyunca bir kısır döngüde kalmalarına yok açar. Bu noktada hep şunu düşünmek gerekir, hayatımızın hiçbir noktasında siyah-beyazlar yoktur. Hep renklerle yaşarız. Düşünün ufacık bir tartışma yaşadığınız bir arkadaşınızla hayatınız boyunca bir daha görüşmüyor musunuz? Tabii ki konuşuyor, hatta eskisinden daha iyi olabiliyor ilişkilerimiz. Bu yüzden diyette de bir gün bir şeyler atıştırmak sizi demorilize etmesin, yola devam. Diyette çok başarılı olanlar hep listeye göre beslenmiyor. Unutmayın ki onların da toplantıları veya akşam yemekleri oluyor, çok ısrarlı arkadaşları, hadi ya ye ne olursun bir kereden bir şey olmaz diyor. Bu yüzden onlarda diyette kaçamak yapıyor, hatta tamamen bir gün hiç uymuyor, bir hafta hiç kilo vermiyor, hatta alıyor ama onlar diyete devam ediyorlar. Pes etmiyor ve diyete ertesi gün devam ediyorlar. Ancak böyle başarıyı elde edebilirsiniz.

• Mutlaka kendinizi takip edebileceğiniz bir beslenme günlüğünüz olsun, kaçırdıklarınızı yazın, dürüst olun
  • Kendinizi sevin ve iyi davranın, hatalarınızı affedin
  • Bozduğunuz günlerde neden diyete uyamadığınız üzerinde düşünün. Bir daha böyle bir durum olursa ne yapacağınızın önlemini önceden almanızı sağlar
  • Kendinizi sıkmayın, süre koymayın. 1 ayda 5 kg vereceğim yerine 6 kg vermem gerekir diyet düşünün.
  • Yeni bir gün; yeni bir gündür. Tekrar başlayın, o gün hiç bozmadan devam ettirin
  • Arada kaçamaklar olacaktır. Bir yudum aldığınız pasta size 1 kg aldırmaz. Devam edin.
  • Çok zorlandığınızı hissederseniz , neler yemek istediğinizi dürüstçe diyetisyeninize söyleyin. O size neyin yerine ne kadar tüketebileceğinizi söyleyecektir.
Pes Etmeyin
Yapılan çalışmalarda yemek yemek bir bağımlılık ve bağımlılıklardan kurtulmak ta o kadar kolay değil. Sigarayı bırakan kişilerin bırakma ortalamalarının 7 olduğu ortaya çıkmış, bu sayı 15 olan da var. Yani düşünün ben 3 kez sigarayı bıraktım, olmuyor deseydi kişiler 7. Kez sigarayı tamamen bırakamayacaktı. Aynen böyle düşünün 99. Olsa da diyete tekrar başlayın , en azından denemiş olmanız yeter.
Sabırlı olun
Hep şöyle düşünün, araba almaya karar verdiniz ve 1 yıldır çalışıyorsunuz. Aman benim param yok hayatım boyunca araba alamayacağım demezsiniz. Yatırım yaparsınız. 2-3 yıl bekler, para biriktirip, araba alırsınız. Diyette böyledir, her şey bir kerede olmaz. Bir günde 10 kg veremezsiniz. Hayatın her noktasında olduğu gibi burada da sabretmeniz gerekmektedir. Önünüze küçük hedefler koyun ve kendinizi takdir edin.

Bu nedenle arkadaşlar haftasonunu artık geride bırakıp acilen geçen haftaki gibi olmamız lazım. :34: Yapabiliriz! :34:

Kızlar ben yemek konusunu ne yapayım? Dışarı çıkamıyorum içeride de yiyemiyorum yanımda hep insanlar var. :14:

merhaba kızlar dün sivastan annem ve babam geldi ziyarete o yüzden internete giremedim birde eşimin kuzeni vefaet etti o yüzden ankaraya gitti ben bebekle gidemedim oteldeki işler bana kaldı... ama sanki bu hafta herkes çok az mesaj yazmış gibi

bide bugün sabah tartıldım sadece 300 gr vermişim:(

dünkü menüm

sabah
1 dilim kepekli ekmek
1 haş.yumurta
2 zeytin
domates,salatalık, biber bol yeşillik
1 dilim beyaz peynir
1 fincan yeşil çay

öğle
1 kase nesfit yağsız sütle
1 tane elma

akşam

1 kase mercimek çorbası
2yk taze fasülye
2 yemek kaşığı tavuk sote
az bişey salata

22:00 1 fincan yeşil çay

Bu hafta derken cumaya kadar mi yoksa pazar mi :52:

Diyette başarının sırrı her ne olursa olsun diyeti sürdürebilmektir. Diyeti yarıda bırakıp tekrar kilo alan kişiler incelendiğinde ortaya çıkan bir gerçek, bu kişilerin diyetlerini bozduktan sonra devam etmeyip, diyeti bırakmalarıdır. Sorun burada kişinin mükemmeliyetçi olmasıdır. Kişide diyet konusunda 2 ayrı renk vardır. Siyah veya beyaz. Kişi diyete ya çok uyar, çok düzgün yapar ya da tamamen diyeti bırakıp, kendini yemeye verir. Bu sorun diyeti bırakanların çok önemli bir sorunudur. Mükemmeliyetçilik diyeti sürdürmelerini engeller daha da kötü nasılsa diyet yapmıyorum mantığı ile daha fazla yemelerini sağlar, bu da hayatları boyunca bir kısır döngüde kalmalarına yok açar. Bu noktada hep şunu düşünmek gerekir, hayatımızın hiçbir noktasında siyah-beyazlar yoktur. Hep renklerle yaşarız. Düşünün ufacık bir tartışma yaşadığınız bir arkadaşınızla hayatınız boyunca bir daha görüşmüyor musunuz? Tabii ki konuşuyor, hatta eskisinden daha iyi olabiliyor ilişkilerimiz. Bu yüzden diyette de bir gün bir şeyler atıştırmak sizi demorilize etmesin, yola devam. Diyette çok başarılı olanlar hep listeye göre beslenmiyor. Unutmayın ki onların da toplantıları veya akşam yemekleri oluyor, çok ısrarlı arkadaşları, hadi ya ye ne olursun bir kereden bir şey olmaz diyor. Bu yüzden onlarda diyette kaçamak yapıyor, hatta tamamen bir gün hiç uymuyor, bir hafta hiç kilo vermiyor, hatta alıyor ama onlar diyete devam ediyorlar. Pes etmiyor ve diyete ertesi gün devam ediyorlar. Ancak böyle başarıyı elde edebilirsiniz.

• Mutlaka kendinizi takip edebileceğiniz bir beslenme günlüğünüz olsun, kaçırdıklarınızı yazın, dürüst olun
  • Kendinizi sevin ve iyi davranın, hatalarınızı affedin
  • Bozduğunuz günlerde neden diyete uyamadığınız üzerinde düşünün. Bir daha böyle bir durum olursa ne yapacağınızın önlemini önceden almanızı sağlar
  • Kendinizi sıkmayın, süre koymayın. 1 ayda 5 kg vereceğim yerine 6 kg vermem gerekir diyet düşünün.
  • Yeni bir gün; yeni bir gündür. Tekrar başlayın, o gün hiç bozmadan devam ettirin
  • Arada kaçamaklar olacaktır. Bir yudum aldığınız pasta size 1 kg aldırmaz. Devam edin.
  • Çok zorlandığınızı hissederseniz , neler yemek istediğinizi dürüstçe diyetisyeninize söyleyin. O size neyin yerine ne kadar tüketebileceğinizi söyleyecektir.
Pes Etmeyin
Yapılan çalışmalarda yemek yemek bir bağımlılık ve bağımlılıklardan kurtulmak ta o kadar kolay değil. Sigarayı bırakan kişilerin bırakma ortalamalarının 7 olduğu ortaya çıkmış, bu sayı 15 olan da var. Yani düşünün ben 3 kez sigarayı bıraktım, olmuyor deseydi kişiler 7. Kez sigarayı tamamen bırakamayacaktı. Aynen böyle düşünün 99. Olsa da diyete tekrar başlayın , en azından denemiş olmanız yeter.
Sabırlı olun
Hep şöyle düşünün, araba almaya karar verdiniz ve 1 yıldır çalışıyorsunuz. Aman benim param yok hayatım boyunca araba alamayacağım demezsiniz. Yatırım yaparsınız. 2-3 yıl bekler, para biriktirip, araba alırsınız. Diyette böyledir, her şey bir kerede olmaz. Bir günde 10 kg veremezsiniz. Hayatın her noktasında olduğu gibi burada da sabretmeniz gerekmektedir. Önünüze küçük hedefler koyun ve kendinizi takdir edin.

Bu nedenle arkadaşlar haftasonunu artık geride bırakıp acilen geçen haftaki gibi olmamız lazım. :34: Yapabiliriz! :34:

Kızlar ben yemek konusunu ne yapayım? Dışarı çıkamıyorum içeride de yiyemiyorum yanımda hep insanlar var. :14:

Yazı cok iyiymiş gercekten öyle... Haftasonunu unutuyoruz kızlar hiç bişe olmamıs gibi devam :)

Back
X