Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar biraz geç olacak ama :1:

Sahur kahvaltısında ne yemelisiniz?
Sahur önemlidir, çünkü tüm gün boyunca sahurda yenen yemekler kullanılır. Protein içeriği fazla gıdalar, midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirdikleri için tercih edilmelidir. Aynı zamanda tokluk hissi de sağlayan bu besinler, sahurda unutulmamalıdır. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi gıdalar; sahur için ideal seçimler arasındadır.

Ramazan sırasında sahurda yenilen hamur işleri, kızartmalar vb. yiyecekler gece yatmadan önce yenilip yatıldığı için sabah kalkınca midede ağırlık, ekşime, yanma hissedilmesine neden olur.

Metobolizmamız gece yavaşladığı için gece yenilen yemeklerin vücudun yağlanmasını artıracağı unutulmamalı. Bu durumu engellemek için sahurda hiç yemek yememe yerine sütlü veya sulu çorbalar, kahvaltı türü yiyecekler tercih edilmelidir. Sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli. Zira protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir.

Her sahurda en az 60 gr. kadar peynir tüketilmelidir. Ayrıca bol sebzeyi sahurda bulundurmak gerekir. Çünkü bol sebze vitamin-mineral ihtiyacını karşılaması bakımından önem taşır. Beyaz ekmekler yerine tam buğday ekmekleri tercih edilmelidir. Hem daha tok tutarlar hem de B grubu vitaminlerce daha zengindirler. Haşlanmış yumurta da haftada 2-3 kez tüketilebilir. Yağlı yiyecekler tüm gün susama ihtiyacını arttırır. Bu nedenle yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı ve bol su içilmelidir. Sahurda en az 600–700 ml su içilmelidir.

Sağlığınız için protein içerikli gıdaları tercih edin!

Sahur menüsünde peynir çeşitleri ve yumurta protein kaynağı olarak yer almalı. Sucuk, salam ve sosis gibi şarküteri ürünleri sahur için oldukça ağır ve yağlı besinlerdir, bu nedenle tüketmemek daha yerinde olur. Ayrıca baharat içerikleri ile gün içerisinde daha fazla susamanıza neden olurlar. 2–3 dilim tam buğday ekmeği, söğüş sebzeler ve 1–2 porsiyon meyveyi de sahur sofrasına eklemeyi ihmal etmeyin. Şekerli ürünler erken saatlerde acıkmanıza neden olacağından bu besinler için olan hakkınızı akşama bırakın. Zeytin hususunda da dikkatli olun ve 5-6’dan aşırıya kaçmayın. Çünkü zeytinlerin tuz içerikleri yüksektir ve susuzluk hissinin erken uyanmasına yol açarlar. Sahur sofrasının başlangıcını ve bitişini su ile yapın.

1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.

1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.

Selam kızlar :16:Gelemedim dünden beri. Akşam sahuru bekleyeyim dedim. Baktım geçmişe. Ama canım hiç bişey istemedi ve sahur yapmadım. Haşlanmış yumurta vardı bi tane onu yedim ve yattım. Şimdide yine çıkmam lazım evden. Arabanını ruhsatını değiştirmem gerekiyor. Akşama da iftara davetliyiz. Yine gelmem geceyi bulur. Merak etmeyin diye haber vereyim dedim. Dünkü menümü de yazayım unutmadan.

Sahur (03:00)

1 tane haşlanmış yumurta
2 dilim kızarmış çavdar ekmeği
Biraz peynir, domates, salatalık
İki yemek kaşığı kadar menemen
1 fincan şekersiz çay

İftar (20:17)

1 kase mercimek çorbası
1 servis kaşığı etli pilavın sadece eti
2 servis kaşığı yeşil fasulye yemeği
Bol salata
1 tane yaprak sarması (Olmuş mu olmamış mı diye tadına baktım sadece, güzel olmamıştı :9:)
Yine pideyi kokladım :52:

1 fincan şekersiz sütlü nescafe

Bol su sayamadım.

Az önce minik kızımı banyo yaptırdım. Bende hemen hazırlanıp çıkacağım. Kocaman öpüyorum sizi. Erken ve yorgun olmadan gelirsem eve mutlaka gelirim. :3:

Selam kızlar :16:Gelemedim dünden beri. Akşam sahuru bekleyeyim dedim. Baktım geçmişe. Ama canım hiç bişey istemedi ve sahur yapmadım. Haşlanmış yumurta vardı bi tane onu yedim ve yattım. Şimdide yine çıkmam lazım evden. Arabanını ruhsatını değiştirmem gerekiyor. Akşama da iftara davetliyiz. Yine gelmem geceyi bulur. Merak etmeyin diye haber vereyim dedim. Dünkü menümü de yazayım unutmadan.

1 tane haşlanmış yumurta
1 fincan şekersiz çay

1 kase mercimek çorbası
Bol salata
1 tane yaprak sarması (Olmuş mu olmamış mı diye tadına baktım sadece, güzel olmamıştı :9:)

Bol su sayamadım.

Az önce minik kızımı banyo yaptırdım. Bende hemen hazırlanıp çıkacağım. Kocaman öpüyorum sizi. Erken ve yorgun olmadan gelirsem eve mutlaka gelirim. :3:

afiyet olsun kaptişcim :nazar: özlettin ama kendini yaaaaaa :43:

afiyet olsun kaptişcim :nazar: özlettin ama kendini yaaaaaa :43:
Bende özledim canım ama işlerimi bitirmek zorundayım. İnşallah yarın evdeyim ama evi görmeniz lazım köşe bucak temizlik yapmam gerekli. Temizlikten sonrada misafir çağırmaya başlayacağım. Ramazan bitmeden çağırırsam iyi olacak :9:Hadi bakalım oyalanmadan daha fazla kaçayım ben. Çünkü araba eşimde ben tramvayla gideceğim. Oda nerdeyse 45 dk sürüyo :52:

1 tane haşlanmış yumurta
1 fincan şekersiz çay

1 kase mercimek çorbası
Bol salata

Bol su sayamadım.

afiyet olsun kolay gelsin kaptan bizi ihmal etmeeeeeeee

1 tane haşlanmış yumurta
1 fincan şekersiz çay

1 kase mercimek çorbası
Bol salata

Bol su sayamadım.

Afiyet olsun kaptan. Kolay gelsin

geçmiş sayfaları okudum da ramazan da olmamıza rağmen menüler çok güzel hayran kaldım.1 baklava için çekilen vicdan azabı......şimdiye okuduğum topiklerden burası çok sıcak geldi bana ve çok iradeli....benimde diyete başlamam gerekiyo....hazirandan beri 3 kilo aldım.66.5 dim şimdi 69 boyuma göre kilom fazla.eşimle ramazanda film izliyoruz filmin yanında çekirdek fıstık falan mahvetti beni.sahur yapmıyoruz ama sizin menüleri okuyunca kendimi çok kötü hissettm.KIZLAR TAKİPCİNİZM BUNDAN SONRA.YAPTINIZ DİYETTE NELERE DİKKAT EDİYOSUNUZ????AZ ÇOK ANLADIM AMA BESLENME LİSTENİZ VAR MI.GEÇMİŞ SAYFALARDA BULAMADIM

Burcucugum leslie yaptim 30 dakika 50 mekik cektim daha 200 mekigim var .. bu arada cok zevkliymis leslie sevdim artik her gun yaparim

geçmiş sayfaları okudum da ramazan da olmamıza rağmen menüler çok güzel hayran kaldım.1 baklava için çekilen vicdan azabı......şimdiye okuduğum topiklerden burası çok sıcak geldi bana ve çok iradeli....benimde diyete başlamam gerekiyo....hazirandan beri 3 kilo aldım.66.5 dim şimdi 69 boyuma göre kilom fazla.eşimle ramazanda film izliyoruz filmin yanında çekirdek fıstık falan mahvetti beni.sahur yapmıyoruz ama sizin menüleri okuyunca kendimi çok kötü hissettm.KIZLAR TAKİPCİNİZM BUNDAN SONRA.YAPTINIZ DİYETTE NELERE DİKKAT EDİYOSUNUZ????AZ ÇOK ANLADIM AMA BESLENME LİSTENİZ VAR MI.GEÇMİŞ SAYFALARDA BULAMADIM
Belirli bir beslenme listesini takip etmiyoruz canım ama yememeye çalıştığımız şeyler ve kurallar tabi ki var. Yediklerimizi yazıyoruz ki sağlıksız bir durum olduğunda takım arkadaşlarımız duruma dikkat çeksin. Böylece daha düzgün besleniyoruz.

Burcucugum leslie yaptim 30 dakika 50 mekik cektim daha 200 mekigim var .. bu arada cok zevkliymis leslie sevdim artik her gun yaparim

Of günlük 250 mekik ve 45 dk core rhtyms oluyor benim. İkisini birden yapamam sanırım. İkisi de karın kaslarını çok çalıştırıyor. :50:

Belirli bir beslenme listesini takip etmiyoruz canım ama yememeye çalıştığımız şeyler ve kurallar tabi ki var. Yediklerimizi yazıyoruz ki sağlıksız bir durum olduğunda takım arkadaşlarımız duruma dikkat çeksin. Böylece daha düzgün besleniyoruz.

Of günlük 250 mekik ve 45 dk core rhtyms oluyor benim. İkisini birden yapamam sanırım. İkisi de karın kaslarını çok çalıştırıyor. :50:

Vallahi canim hakettik biz ben sezeyanla dogum yaptim hala bazen sizliyor ameliyat yerim ama yapicam 200 mekigide bitiricem bugunku mekigi

gnel olarak yediklerimize ve içtiğimiz suya dikkat etmeye çalışıyoruz. hareket etmeye çalışıyoruz . buna benzer şeyler. birlikten kuvvet doğuyor işte :34:
Gecen yil haziran 28 1 yil oldu ama bisey olurmu ki

ben de sezeryanla doğum yaptım 18 ay önce. bende sızı falan olmuyor. ama bilemedim

yürüdüm geldim.. çok yürüdüm bugün çok. tam 2 saattir dışarıdayım. sabah da yürürüdüm baya. suyum an itibariyle 2,5 lt oldu ama öğle yemeği yiyemedim burçak bisküvi atıştırdım 4-5 tane :50:

Bende özledim canım ama işlerimi bitirmek zorundayım. İnşallah yarın evdeyim ama evi görmeniz lazım köşe bucak temizlik yapmam gerekli. Temizlikten sonrada misafir çağırmaya başlayacağım. Ramazan bitmeden çağırırsam iyi olacak :9:Hadi bakalım oyalanmadan daha fazla kaçayım ben. Çünkü araba eşimde ben tramvayla gideceğim. Oda nerdeyse 45 dk sürüyo :52:

görüşürüz kaaaptişşşşşşşşşşş :52:

tamam canım :52:

canım kızartma hamurişi tatlı yemiyoruz desem yeridir :52:

Vallahi canim hakettik biz ben sezeyanla dogum yaptim hala bazen sizliyor ameliyat yerim ama yapicam 200 mekigide bitiricem bugunku mekigi

caım setler halinde yap 50 çek ara ver sonra bi 50 daha yada 20 20 çek şeklinde olur mu o zamn bişi olmz

Back
X