Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu
Arkadaşlarıma takımdaştan ileri olan kardeşlerime gelsin birazdan çıkacağım kaptanımız gelir göremem bitsin artık dön yuvaya seviliyorsun kaptanım hoşgeldin diyip kaçayım
@berilceee tezbitsin tezbitsin Pembe_patikli Pembe_patikli @eliya Bestttt Bestttt @burcugncy @bade 34 @ruangel plasticwoman plasticwoman @simge_sena unuttuğum yoktur umarım
Sağol canım gerçekten çok güzel bir şiir :KK66:

Sizlere bi tarif daha :)) yarın bunu yapacağım sonra da sahlep alıp dondurma :))

Karatay Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 kase peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir avuç içi kadar maydanoz
  • Çörekotu
Karatay Böreği Tarifi'nin Yapılışı
Karatay diyetinin en lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle. Tam bir patatesli börek lezzetinde.

Mercimeği 3 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Soğuduktan sonra çörekotu dışındaki bütün malzemeleri mercimeğe ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış borcama karışımın tamamını aktarın. Üzerine bol çörekotu serpin. 190 derece fırında bir bir buçuk saat kadar pişirin. Soğumaya yakın kesip servis edin.
Sen nerede oturuyorsun ya yakın otursaymuşız bak yarı yarıya paylaşırdık bunları. Üşendim yapmaya:KK53:

Sizlere bi tarif daha :)) yarın bunu yapacağım sonra da sahlep alıp dondurma :))

Karatay Böreği Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 kase peynir
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir avuç içi kadar maydanoz
  • Çörekotu
Karatay Böreği Tarifi'nin Yapılışı
Karatay diyetinin en lezzetli tarifini paylaşıyorum sizlerle. Tam bir patatesli börek lezzetinde.

Mercimeği 3 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayın. Soğuduktan sonra çörekotu dışındaki bütün malzemeleri mercimeğe ekleyip güzelce çırpın. Yağlanmış borcama karışımın tamamını aktarın. Üzerine bol çörekotu serpin. 190 derece fırında bir bir buçuk saat kadar pişirin. Soğumaya yakın kesip servis edin.
Tarifler için teşekkürler ben deneyeceğim sırayla..aman hep un yufkalı yaptık ta ne oldu birde böyle deneyelim bakalım

Dur bakiyim kız peynirli kek gibi sanki ben de yapiyim bi. Ama yımırta kokar mı ben kek filan da yiyemiyorum yumurta kokusundan tiksiniyorum çatalları bile 2 kere yıkarım

Yok canım ekmek gibi oluyor lavaş gibi yada daha küçük koyarsan hamburger ekmeği salı günü falan bende hamburger yapmayı düşünüyorum bu ekmekten :)

Tarifler için teşekkürler ben deneyeceğim sırayla..aman hep un yufkalı yaptık ta ne oldu birde böyle deneyelim bakalım

Canım ben denedim böreği aratmıyor birde bunun kabaklısını yaptım kabak yumurta peynir eşime un yok dedim inanmadı :) alışmışız işte oysa hepsinin lezzetini tutan sağlıklı yiyecekler var

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

Ataol Behramoğlu
Arkadaşlarıma takımdaştan ileri olan kardeşlerime gelsin birazdan çıkacağım kaptanımız gelir göremem bitsin artık dön yuvaya seviliyorsun kaptanım hoşgeldin diyip kaçayım
@berilceee tezbitsin tezbitsin Pembe_patikli Pembe_patikli @eliya Bestttt Bestttt @burcugncy @bade 34 @ruangel plasticwoman plasticwoman @simge_sena unuttuğum yoktur umarım
Seviyom seni kız:KK200:

Yok canım ekmek gibi oluyor lavaş gibi yada daha küçük koyarsan hamburger ekmeği salı günü falan bende hamburger yapmayı düşünüyorum bu ekmekten :)
Ay kız foroğrafını koysana çok merak ettim ben de yapıcam kalıplara mı dökülüyor

Bende menümü yazayım
Bugün pek düzenli olmadı
Sabah
Limonlu Su
Peynirli yumurta 6 çatal falan ,domates salatalık 1 zeytin,biber,çay yarım dilim ekmek
Kahvaltı geç oldu
Öğlen salata ve ayran
Az sütlü kahve 4 badem
Akşam
Fırında balık salata biraz saatler kaydı ama iyi kurtardım sayılır su 2 oldu devam ederim tezbitsin tezbitsin
Spor birazdan yürüyüş yapacağım

Sevgili arkadaşlarım:KK45:
Menüm çok acayip kaçamak ötesi bir menüdür bu satırdan sonrasını okumayın canınız çekmesin:
Kahvaltıda her şey yolundaydı: 1 haşlanmış yumurta, 59 gr light süzme peynir, 3 gr tereyağı, 6 gr ceviz
Öğle 14: 1 şiş kuzu şiş, 2 kıymalı bulgurlu biber dolması, 1 kase yoğurt, yarım domates, 9 kavrulmuş fındık, 1 bardak ayran
Akşam 19: 3 kıymalı börek, yarım pikan cevizi, 5 kavrulmuş fındık, 4 siyah zeytin, 1 eti frigo buz dondurma gibi bir şey ki süper kalorili aşırı şekerli
Evet bunları mideye indirdim şimdi de çay içip dizi izliycem:KK53: :KK53: :rolleyes:
Spor yok. Su 2 litre.

Bende menümü yazayım
Bugün pek düzenli olmadı
Sabah
Limonlu Su
Peynirli yumurta 6 çatal falan ,domates salatalık 1 zeytin,biber,çay yarım dilim ekmek
Kahvaltı geç oldu
Öğlen salata ve ayran
Az sütlü kahve 4 badem
Akşam
Fırında balık salata biraz saatler kaydı ama iyi kurtardım sayılır su 2 oldu devam ederim tezbitsin tezbitsin
Spor birazdan yürüyüş yapacağım
Afiyet olsun, ben gezip gelseydim hemen kahvaltı yapalım derdim iyi kurtarmışsın gerçekten hemde en sağlıklısından
Menüm çok acayip kaçamak ötesi bir menüdür bu satırdan sonrasını okumayın canınız çekmesin:
Kahvaltıda her şey yolundaydı: 1 haşlanmış yumurta, 59 gr light süzme peynir, 3 gr tereyağı, 6 gr ceviz
Öğle 14: 1 şiş kuzu şiş, 2 kıymalı bulgurlu biber dolması, 1 kase yoğurt, yarım domates, 9 kavrulmuş fındık, 1 bardak ayran
Akşam 19: 3 kıymalı börek, yarım pikan cevizi, 5 kavrulmuş fındık, 4 siyah zeytin, 1 eti frigo buz dondurma gibi bir şey ki süper kalorili aşırı şekerli
Evet bunları mideye indirdim şimdi de çay içip dizi izliycem:KK53: :KK53: :rolleyes:
Spor yok. Su 2 litre.
Afiyet olsun hiç bir şey demiyorum aylar sonraki ilk kaçamak dizi hangi diziymiş merak ettim

kitkurdu kitkurdu Nalan im açlık otunu aldım inşallah iyi gelir.
Elif umarım faydası olur iç üzerine biraz dolaş evin içinde karın masajı unutma sabaha rahatsın

Afiyet olsun, ben gezip gelseydim hemen kahvaltı yapalım derdim iyi kurtarmışsın gerçekten hemde en sağlıklısından

Afiyet olsun hiç bir şey demiyorum aylar sonraki ilk kaçamak dizi hangi diziymiş merak ettim

Elif umarım faydası olur iç üzerine biraz dolaş evin içinde karın masajı unutma sabaha rahatsın
The walking dead izliyciim canım kankitom 6.sezondayız

Eklentiler

• IMG_8553.webp
    IMG_8553.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_8554.webp
    IMG_8554.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_8555.webp
    IMG_8555.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_8556.webp
    IMG_8556.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 27
zukkum zukkum @ruangel kızlar günaydın bugün sohbettesiniz umarım iyice kaynaşalım diyorum
Malesef canım benim bu hafta aşırı yoğunum annem hoca benim bu sebepten gidenimiz gelenimiz çok çok fazla ara ara yazıyorum daha yeni oturabildim sabahtan beri tekrar kalkcam size yazmak için geldim hem talebe ablalar hem akraba lar karınca sürüsü gibi fırsat olmuyor o yüzden

zukkum zukkum ip atladın mı dün canım
yok canım benim atlamadim bir kaç gün atlayamayacagim

Günaydın zukkum zukkum nasıl gidiyor bakalım?
Günaydın canım iyi gidiyor özledim valla sizi
zukkum zukkum badee ne yapıyorsun hilal kendi evine döndün mü
anneme yakın oturuyorum ben canım ama bu hafta böyle geçecek ihmal etmemeye çalışıyorum sizi

zukkum zukkum hiç uğramadı bugün belki evine dönüyordur
:)

zukkum zukkum maşallah sesin çıkmıyor kız ipe takılıp düştün mü ne oldu Allah korusun
hahahaaaa yok kiiizzz allah korusun bu seferde sen beni geçebil diye atlamiyim dedim♡♡♡♡

Menum
Kahvaltı 11 e geliyordu sanırım

2 yumurta peynir zeytin yarım domates yarım salata bitki çayı

Öğlen 16.00

1 kaşe yoğurt çorbası eristeli mısırlı
3 yk bulgur pilavı

Aksam 19.00
1 kaşe çorba
2 yemek kaşığı taze fasulye
1 çatal makarna
Salata ayran

Ekmek yok kızlar
Şu 2.5
Spor bol kosturmaca

Spor yok. Su 2 litre.
Anam:rolleyes: bu bir rüya mıydı?:KK70:

Back
X