- 7 Nisan 2015
- 3.616
- 8.910
- 88
himm sen karataycisin bu ara pek gelemedim bilmiyordum karatay ci olduğunu yorumu ona göre yapmalıydım. Sağlık açısından kızaran yağ trans tag oluyor yinede ben olsam yapmazdım. 2 arkadaşım karatay la 3 yengem de dukan la zayıfladı ve verdiklerini fazlasiyla aldılar ben o yüzden düz sağlıklı besleniyorum ekmeği 1 dilim de olsa yerim hayatımdan çıkaramam sanırım. O yüzden bulasmıyorum hiç.
maşallah süper bi sonuç gelecek desene.
he canım kitap adı açlık oyunları hemide yoksa öbür açlık değil hem ben aç değilim ki
Döne min güzel elleriyle yaptığı ekmekten yemek isterdim.![]()

Bizde hep zeytintağlı ve iç baklalı yapılır. Bir kere kuşbaşı etli limonlu yaptım, eşim zeytinyağlı yemek sevmiyor, hatta sıcak yer, ısıttırır tekrar. Enginar bizim de vardı ama ayıklaması çok zordu, annemle babam oturup bütün gece ayıklarlardı, artık satılıyor. O kadar ayıklanması zor olduğuna göre bir hikmeti vardır diye düşünürdüm hep, gerçekten sağlıklıymış. Ama Elif inEnginari deli gibi sevmiyorum sağlık açısından her yıl mevsiminde yerdik dolaba da vakumlatip atardım. Taki bu yıla kadar evimin Karşısı enginar tarlaları birgün yürüyüş yaparken enginarlarin fabrika atıklari olan dereden sulandigini gördük eşimle tiksindik almıyoruz çünkü kimyasal atıklar var. Üstelik fiyatlar tane 4- 5 lira çok saçma.
İç bakla ile z.yağlı dolma harcı hazırlayıpveya garnitür bezelye ile veya 4 e bölüp zeytinyağ ve limonla pisirip minik doğrayıp salataya katardim.