Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kızlar bi mod düşüklüğü yaşadığımdan detoks şişemi kaç gündür doldurmamıştım. Tezgahın üzerindeee yazııık yapayalnııız biiiçareee durup bana bakıyordu. Bugün biçare şişemi alıp içine limon kesip yaş zencefil koydum. Amaaan zencefilden dolayı bir acı olduuu bir acııı olduuu of offf hiiiç tavsiye etmiyorum hele ki kitkurdu kitkurdu Nalan, kesinlikle burdan aldığı tarifi alıp yapar, kendine uygular, sakın yapma hiç güzel değil, hiç iyi olmuyor, detoks şişen de yoktur zaten senin
:KK45:

Kızlar bi mod düşüklüğü yaşadığımdan detoks şişemi kaç gündür doldurmamıştım. Tezgahın üzerindeee yazııık yapayalnııız biiiçareee durup bana bakıyordu. Bugün biçare şişemi alıp içine limon kesip yaş zencefil koydum. Amaaan zencefilden dolayı bir acı olduuu bir acııı olduuu of offf hiiiç tavsiye etmiyorum hele ki kitkurdu kitkurdu Nalan, kesinlikle burdan aldığı tarifi alıp yapar, kendine uygular, sakın yapma hiç güzel değil, hiç iyi olmuyor, detoks şişen de yoktur zaten senin
:KK45:

Evet çok acı oluyor zencefille ben çubuk tarçın ve tane karanfil atıyorum birde kiraz saplarını ayırmıştım iyi hatırladım akşamda onları atayım :)

Kızlar leptin ve gyrelin hormonlarının çalışma prensiplerini bir makalede anlatmışlar, demin okudum.
Leptin = “doydum, bu kadar yemek yeter” dedirten ve yemek yeme aktivitemizi sonlandırmamıza neden olan hormondur.
Ghrelin = “acıktım, hadi yemek yiyelim” dedirten hormondur.

Sıkı diyet sonucunda zaman içinde leptin hormonunda azalma ve ghrelin hormonunda artma meydana gelir. Sonuç olarak iştahınız açılır, kendinizi gün içinde sürekli yemek düşünürken bulur ve daha çok yemek yemek istersiniz.

Bu durumda bilinçli hazırlanmış karbonhidrat içeriği yoğun bir “ödül öğünü”yle azalan hormon seviyelerini normale döndürebilir ve zayıflama serüveninize hız kesmeden devam edebilirsiniz. Bu öğünde tatlı, makarna, pizza vb diyet boyunca canınızın çektiği bir şeyi yiyebilirsiniz.

Not: Ödül öğününüzün ne sıklıkla olması gerektiği, diyetinizin ne sıkılıkta olduğuna ve hedeflerinize göre değişkenlik gösterir.

“Leptinin çalışması” kavramı yağ yakımı olarak anlaşılsa da gerçekte tokluk hissinden dolayı az yeme olayıdır. Leptinin zayıflamadaki rolü günlük değil uzun vadelidir. Yani leptin sizi kısa vadede direk zayıflatan, “yağ yaktıran” bir hormon değil, uzun vadede tokluğu sağlayarak zayıflamanıza yardım eden bir hormondur.
@bade 34

• Leptinin çalışması için ara öğün yenilmeli mi yenilmemeli mi?
Öncelikle bu konunun siyah ya da beyaz kadar keskin ve net bir cevabı olmadığını belirtmeliyim. Leptin hormonu aslen uzun vadeli kilo kontrolünde etkilidir ve günlük etkisi sanıldığı kadar fazla olmadığı gibi, günlük öğün sayısının da leptin üzerinde büyük bir etkisi yoktur.

Ben zaten hayatları boyunca aynı kiloda kalan zayıf kadınlara şaşarım
Mesela teyzem hep 53 ile 56 arasında yıllardır
Ama çok hareketlidir ve hep dikkat eder 1 kilo fazla olsa hemen az yer verir
Zaten ben hatamı anladım, geç olsa da :D
Benim hatam şu, amaaan boşver aldıysam aldım bir ara veririm diyorum, çünkü kendime güveniyorum, vereceğimi biliyorum. O 5 kilo oluyor 10 kilo, 15, 20....Ya işte 3-5 kilo fazlalığın varken başla madem rejime. Yok illaha ki canım isteyecek. Bayağa uzun zaman rejim yapmayı canım istemedi işte, sonuç 90 lara çıkmışım.

IMG_1490.webp

Zaten ben hatamı anladım, geç olsa da :KK70:
Benim hatam şu, amaaan boşver aldıysam aldım bir ara veririm diyorum, çünkü kendime güveniyorum, vereceğimi biliyorum. O 5 kilo oluyor 10 kilo, 15, 20....Ya işte 3-5 kilo fazlalığın varken başla madem rejime. Yok illaha ki canım isteyecek. Bayağa uzun zaman rejim yapmayı canım istemedi işte, sonuç 90 lara çıkmışım.
Aynen canım hep veririz dedik hafife aldık :KK70:

Back
X