Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

İşteytim çıktım eve geldim yolda da giremedim şimdi girdim yazmak için, neden sürekli gergin konuşuyorsun benimle nedeni nedir?
Ben bır aynayım kım nasıl bakarsa öyle görür Deyim
Bu benım sorumun cevabı degıldi oysa.....
Gergın degılde tedırgınım
Soyleki daha önce yarıstıgın 13-12-5 takımlardan bıldırım yapmadan ayrılmışşın
Bır kaptan olarak burda sa bıldırım yapmaz mı? Yaparmı dıye düşündüm doğal olarak
Yoğunluktan dıkkat ettın mı listeye bılemıyecegım ama Meltem bıldırım yapmadı ortalamamız az çok zarar gördü.
Bu durum benım zerre umurumda degıl çok geniş yapılıyımdır
Ama kızlar derece ıcın çabalarken hoş olmuyor malum

Bu soruyu ozellıkle sana sormadım dıger yenı kızlarla beraber sordum sıze nasıl ulaşırım dıye
Tabır ettıgın gıbı sana gergın bırı olsaydım
Dırek sana sorardım
Ama dedımya ben herkese sordum
Cevap vermesende sorun degıl yaşayıp görürüz kım bıldırımlı gider kım gıtmez

Maşallah :KK52:ben bir arkadaştan duydum ama tabi tıbbi gerçekliğini bilmiyorum duyum benim ki sadece 5 litre su üstü içmek zehirlenmeye yol açtığını duydum hatalıysam affedin kendi bilgim değil paylaşmak istedim kuzum :KK15:
Canım haklısın. Bir de en iyisi sadece su değil minerallı su içmek lazım en azından biraz hergün

Geçmiş olsun canım aman dikkat çok tehlikeliymiş o zaman bu durum arkadaşlar dikkat edelim önce sağlığımız :)
Eşin nasıl tepkı verdı
Nasıl anlattın
İçin kıpır kıpır nıye ben heyecanlandım
Ceren bebeğe ıyı bak ıstersen 100 kılo ol gel

Tombiş olan hepimizin sorunları bunlar abla eminim ki vereceksin kiloları bı kere kafada bitirmeyi başarmıştı geriside gelecek insallah

Ins canim :KK200:

Bonus Nasrettin Hocanın damdan düşeni getirin beni o anlar dediği gibi birbirimizi en iyi biz anlarız çünkü bumerang gibi sona yaklaştım derken bir dizi aptallıklarım diyeyim beni başlangıcımın da gerisine düşürdü çare yok yine geldim buraya aynen bir ara 90 kiloya ben de yazıyordum 104 oldum şimdi 91 lerde mücadeleye devam ama yanlışlarımdan ders aldım demek istiyorum bu defa yeter artık hayatımın merkezinde istemiyorum bu mücadeleyi her zaman sil baştan
Samimi cevabın içinde teşekkürler sohbete gel çünkü yolumuz uzun biz birlikte takımlarda epey süre var olacağız bu defa başarıp korumak içinde destek olalım birbirimize :KK200: Bonus Bonus

:KK200: firsat buldukca gelirim ins.

Arkadaşlar insülin direncini hep duymuşsunuzdur, ben de de var, size kısaca somutlaştırarak mekanizmasını anlatayım müsaadenizle :
Hücrelerimizle kanın arasında duvar gibi bir bariyer olduğunu ve buralarda madde geçişleri için kapılar olduğunu düşünün. Bu kapılara reseptör diyoruz. İnsülin bu kapıya gider açtırır maddeyi içeri sokturur. Normalde Kanımıza yiyeceklerden kan şekeri yani glukoz ulaştığında aynı oranda insülin salınır. Diyelim ki yemek yedik kana 50 adet glukoz geldi 50 adet de insülin salınır. Her bir insülin alır glukozunu gider reseptöre, onu açtırır , glukoz da içeri girer hücre kullanır, normali bu.
İnsülin direncinde reseptör düzeyinde bozulma olur. Bir insülin gider reseptöre aç kapıyı der o da açmam der, bu sefer iki insülin gider rica eder reseptör hadi açayım der, glukozu içeri alır. Vücut bunu öğrenir ,50 glukoza 100 insülin göndermeye başlar. İyi 100 glukoz rica minnet 50 glukozu içeri soktu, 50 insülin benim işim bitti der gider ama kalan fazla 50 insülin e biz buraya boşuna mı geldik der beyni uyarır, beyin der ki bayan sen açsın şekerin az gelmiş tatlı matlı ye. Kadın da derki ya Benim şekerim mi düştü acıktım mı ben tatlı mı yesem gider tatlı yer , glukoz girdiği için rahatlar. Ama içeride reseptör bozuk, kısır döngü var, 50 insülin yetmez der bir 50 daha gönderin der yeniden insülin gelir, glukozu içeri sokarlar , işi biten insülin gider ama yine ortamda glukoz bekleyen insülin kalır, tekrar beyne sinyal derken girdik mi kısır döngüye
Kadın yer yer yer yine acıkır , arkadaşları saatlerce tok kalır onun eli ayağı titrer. Sonuç sürekli yüksek kalori, sürekli kanda şeker olması
İşte bu mekanizma insülin direncidir
Olup olmadığını nasıl anlayacağız: 6 saat tam açlıktan sonra kandan şeker ölçümü yaptıracağız 95 in üzeri varsa insülin direnci olasıdır ,105 in üzeri varsa kesindir. Sonuç 95 in üzerinde ise doktora gideceğiz endokrinoloji bölümüne,bizden açlık glukoz, insülin miktarı ve 75 gram oral glukoz yükleme testi yapacaklar değerlendirecekler
Tedavisi nedir: kilo vermek, az karbonhidratlı diyet, reseptörle insülini barıştırmak için de metformin tedavisi

İnsülin direnciniz var ve tedavi olmazsanız hızla kilo alır, sürekli aç hisseder, zor kilo verirsiniz ayrıca 2 yıldan uzun insülin direnci şeker hastalığını diyabeti başlatabilir

Guzel anlatmissin ama ilaclar cozum degil buda bi gercek.
Ilk kullanildiginda metformin biraz istah kesiyor az kilo veriliyor ve sonra yine aynisi.

Amcam kullandi yediklerine cok dikkat etti dustu.
Esim kullandi hala kullaniyo raporlu ama direnci yuksek gidiyo.
İş beslenmede bitiyor.
Benimde insulin direncim var daha oncede vardi ilac verdiler almadim.
Sonra biraz dustu.
Simdi yine yuksek son gittigim dr vermedi. Kilo verince dusucek dedi.
Ugrasiyorum bende.

Birde su var benim ailemde yuksek kilolu cok.
Genetik tansiyon ve seker hastaligi var.
Insulin direncide bol.
Iki kisiyi kiyaslayinca biri delice tatli istiyo biri agzina tatli surmuyo ama ikisininde yuksek.
Tatli istegide kesin bir belirti degil yani

Manumu yazayım
Saat 10:30
2 dilim tam bugday ekmekten kaşarlı tost
5 zeytin

Saat 14
1 elma

Saat 18
Mercimek corba
Etli Nohut 6 kaşık
2 bardak ayran

Su 2. 5 litre
Spor yok

berilceee berilceee
@tezbitsin
@anderes
@Bestttt
Yıne öğlen yenmedı
Tamam kız bılıyom nıkah vardı rujun bozulurdu
Mercımek nohut fazlamı kh lı geldı

Ilk kullanildiginda metformin biraz istah kesiyor az kilo veriliyor ve sonra yine aynisi.

İş beslenmede bitiyor.
Sonra biraz dustu.
Ugrasiyorum bende.

Insulin direncide bol.
Iki kisiyi kiyaslayinca biri delice tatli istiyo biri agzina tatli surmuyo ama ikisininde yuksek.
Bonus can hoşgeldın gelırkende elın boş gelmemiş bır dünya bılgı getırmişsin

MENÜM
8.00
2 haş. yumurta
Bol yeşillik
2 dilim çavdar
1 kırmızı erik
1.00
Zeytinyağlı taze fasulye
1 dilim çavdar
3 kaşık yoğurt
2 çatal menemen
1 parça dereotu
18.00
Bol yeşillikli lor salatası
1 dilim çavdar
sonra
meyve+ yoğurt veya salatalık + yoğurt
Yoğurtlar ev yapımı
berilceee berilceee @anderes
Masallah canım akşamın ne kadar hafif

Ben bır aynayım kım nasıl bakarsa öyle görür Deyim
Bu benım sorumun cevabı degıldi oysa.....
Gergın degılde tedırgınım
Soyleki daha önce yarıstıgın 13-12-5 takımlardan bıldırım yapmadan ayrılmışşın
Bır kaptan olarak burda sa bıldırım yapmaz mı? Yaparmı dıye düşündüm doğal olarak
Yoğunluktan dıkkat ettın mı listeye bılemıyecegım ama Meltem bıldırım yapmadı ortalamamız az çok zarar gördü.
Bu durum benım zerre umurumda degıl çok geniş yapılıyımdır
Ama kızlar derece ıcın çabalarken hoş olmuyor malum

Bu soruyu ozellıkle sana sormadım dıger yenı kızlarla beraber sordum sıze nasıl ulaşırım dıye
Tabır ettıgın gıbı sana gergın bırı olsaydım
Dırek sana sorardım
Ama dedımya ben herkese sordum
Cevap vermesende sorun degıl yaşayıp görürüz kım bıldırımlı gider kım gıtmez

Ben Zaten onun açıklamasını yaptım insanın geçmişi geleceğinde de aynı olacağı anlamını taşımaz! Ben o yaşlardayken bi ay İstanbul'da bi ay farklı şehirdeydim kafama eser toplar eşyalarımı giderdim herşeyi arkamda bırakıp, şimdi öyle bir şansım Yok artık her şey farklı ayrıca ben Zaten bu durumla ilgili yazacaktım üzerine geldi iyi oldu, en son ki mesajından beri sen ve başka bi kaç üyede tepkili fark edecek yaştayım, bana burada motivasyon veren bi kaç kişi var sadece 3 geçmez diğer türlü hep geriliyorum bugün yapacaklarımı bile unuttum düşünmekten, sürekli aklıma geldi bu durumun beni böyle etkilemesini istemiyorum, sizinde bi şeyleri görev olarak yapmanızı istemiyorum benim istediğim gerçek bi takımın parçası olmak, ama anlamadığım, anlayamayacağım bir şekilde yargılanır devamında da sürdürülen bi tepkiyle karşı karşıya kaldım, ben mümkün se grup değiştirmek istiyorum çünkü böyle giderse bu durum beni daha da etkileyecek ve olan motivasyonumu kaybedeceğim çok güzel giderken, bu durumda da önce kendimi düşünmek zorundayım

Cok ozur dileyerek affınıza sıgınarak kendi eşime hitaben derim ki yav sosyal hesaplarım telefonum adı üstünde bunlar kişisel eşya kişisel hesap burda kadın kadına konusuyor sadece. Beni yanlış anlamayın lütfen oldum olası erkeklerin bencil tavırlarını sevmem. Ben ev işi yaparken oturamaz akşama kadar o işteyse ben de işteyim. Veya çocuğa bakamam yediremem uyutamam birkaç kez demeye kalktı ne kadar ayıp dedim ben annesiysem sen babasısın bırakıp gidi gidi verdim spor salonuna alıştı çocuk bakmaya. Çocukluktan beri içimde yaradır babam anneme hiç yardım etmezdş kendi akşam çıkardı annemi çıkartmazdı içimde kalmış galiba. Şükür akşam eğlenmeme de giderim yemeğim de hep olmasa da arada gelir önüme evlilik mutluluk içindir hayatı paylaşmak için bir tarafın diğerinin haklarını elinden alması için değil. Annemden bayagı dolmusum eskiden beri
canım benim şanslısın ki yontulmaya musait bi eşin varmış :KK66:
Ben bunları söylesem neler der tahmin bile edemiyorum.
Mutluluğunuz daim olsun.

Maşallah t eliya eliya düğün bol. Çok severim düğünleri ne güzel eğlenirsin ohh
acayip oynadım topuklularla hemde ;)

Cok ozur dileyerek affınıza sıgınarak kendi eşime hitaben derim ki yav sosyal hesaplarım telefonum adı üstünde bunlar kişisel eşya kişisel hesap burda kadın kadına konusuyor sadece. Beni yanlış anlamayın lütfen oldum olası erkeklerin bencil tavırlarını sevmem. Ben ev işi yaparken oturamaz akşama kadar o işteyse ben de işteyim. Veya çocuğa bakamam yediremem uyutamam birkaç kez demeye kalktı ne kadar ayıp dedim ben annesiysem sen babasısın bırakıp gidi gidi verdim spor salonuna alıştı çocuk bakmaya. Çocukluktan beri içimde yaradır babam anneme hiç yardım etmezdş kendi akşam çıkardı annemi çıkartmazdı içimde kalmış galiba. Şükür akşam eğlenmeme de giderim yemeğim de hep olmasa da arada gelir önüme evlilik mutluluk içindir hayatı paylaşmak için bir tarafın diğerinin haklarını elinden alması için değil. Annemden bayagı dolmusum eskiden beri
Alnından öpüyorum helal ortak
Neslımız tukenıyor derken senı tanımak mutlu ettı

Açıkmıyorum çünkü wc ye çıkamıyorum haftada 1 :KK43:
Oo canım tabiki sen kendin için en iyi diyeti bilirsin. Sadece benimki bir öneri istersen karatay diyetini bir oku. Bir de hergün en az.1yk yulaf ve.2 3 kuru kayısı rahat tuvalete çıkarıyor. Ben karataya başladıktan sonra 2 bazen gunde 3 çıkıyorum.

Ben Zaten onun açıklamasını yaptım insanın geçmişi geleceğinde de aynı olacağı anlamını taşımaz! Ben o yaşlardayken bi ay İstanbul'da bi ay farklı şehirdeydim kafama eser toplar eşyalarımı giderdim herşeyi arkamda bırakıp, şimdi öyle bir şansım Yok artık her şey farklı ayrıca ben Zaten bu durumla ilgili yazacaktım üzerine geldi iyi oldu, en son ki mesajından beri sen ve başka bi kaç üyede tepkili fark edecek yaştayım, bana burada motivasyon veren bi kaç kişi var sadece 3 geçmez diğer türlü hep geriliyorum bugün yapacaklarımı bile unuttum düşünmekten, sürekli aklıma geldi bu durumun beni böyle etkilemesini istemiyorum, sizinde bi şeyleri görev olarak yapmanızı istemiyorum benim istediğim gerçek bi takımın parçası olmak, ama anlamadığım, anlayamayacağım bir şekilde yargılanır devamında da sürdürülen bi tepkiyle karşı karşıya kaldım, ben mümkün se grup değiştirmek istiyorum çünkü böyle giderse bu durum beni daha da etkileyecek ve olan motivasyonumu kaybedeceğim çok güzel giderken, bu durumda da önce kendimi düşünmek zorundayım
Bız herkesı ben dıye konusayım en iyisi
Böyle hıssederken acaba bır yerlerde farkında olmadan hata yapmış olabılırmısın
Sana geldıgınde cevaplar yazdım
Sohbete gırmeye calıstım
Hıc olmadı zaman mesajını begendım
Ne sordumsa zamanın olmadı
Geçmişi oku kı kopmayalım dedıkce işim yoğun dedın
Yerı geldı sadece kendı yazdığını okudun yazdın
Bu durum benı rahatsız ettımı yoooo
Ama senı kazanmak ıstedım laf olsun muhabbet olsun dıye dıreksıyon makas muhabbetine gırdım
Oysa ben sürüse müsterı çıkaran galerı sahıbıyım
23 yıldırda bılırım her cılvesını yolların
Neyse dedım bızım takım benım üyem arkadasım
Geçen hafta cuma takıma katıldığımı hatırlamıyom dedın oysa ben baktım katılmışsın
Sana yazdım o kadar zamanım yok dedın
Profılınden mesajlara bakman 3 dakıkaydı

Demişsin ya görev gormeyım
Bılmedıgın bırsey bu takımdakı en ufak aksamada sanal da olsa ben laf ısıtıyorum
Tıpkı dünkü olay gıbı
Oraya yazacağım çok şey vardı
En basıtı üyem kendı geçmişine bakacak kadar zamanı yok gıbı
Ama ben sustum çünkü 13. Takımdansın

Bır sorgulama yapma zamanıysa önce kendını sorgula

Bız gerçekten bır takımız sorgusuz sualsız teslım oluruz ama görmezden gelınıyorsak
Cevap verılmeyerek takılmıyorsak kurtarılacak bır durum kalmamıştır

Gıtmek kalmak sana bağlı ıstedıgın yerde motıve olup kılo vermeni dılerım

Son düzenleme:

İş beslenmede bitiyor.
Sonra biraz dustu.
Ugrasiyorum bende.

Insulin direncide bol.
Cook gevmiş olsun canım. Rabbim butun hastalara şifa versin.

Back
X