Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Hem adana dürüm hem de bulgur pilavı fazla gibi geldi bana canım. 2yk.falan bulgur olsa iyi de 1 tabak umarım çok dolu değildir. Normal bir iftar menüsü gibi geldi bana Menun diyet gibi değil bide üstüne tatlı olunca.çünkü hem karpuz şekerli hem tatlı. Kaptan bana karpuz yeme diyor ben vazgeçemiyorum onun vicdanını yapıyorum sen hem karpuz yemişsin hem tatlı..bazen insan kendine dur diyemiyor malesef yarin aksama daha dikkat edersin ins..ama vaktin varsa mutlaka buaksam ip atla leslie yap bişeyler sahura kadar uyursan böyle depo eder vücuda.
Ufff haklisin bi an gözüm döndü ama acliktan degil heeee pis nefsim yüzünden...

hadi polyannacılık oynayalım
kilo çok olunca diyet döneminde, ilk etapta daha hızlı kilo veriliyor--- büyük moral
kilo çok olunca bazal metabolizma hızın yüksek olacağından 60 kilo birine göre daha çok gıda alman gerekir---bu da bezdirici diyet listelerine yavaş yavaş alışacağın anlamına geliyor ki diyetisyenin de bunu göz önünde bulundurmuş sanırım
6 dilim ekmeğin sebebi anlaşıldı :KK76:
kullandığın emojilerden anladığım kadarı ile -daha önceki mesajlarda da farkettim bunu, biraz umutsuz gibisin-ki maça 1-0 yenik başlamak demek bu
önce daha hevesli ve umutlu olmak için kendimizi telkin etmeliyiz bence
buna en kolay olarak emojilerden başlayabilirsin
mesajlarında azimli, neşeli, hırslı emojiler kullanmaya başlamaya ne dersin
en kötü diyet listesi bile uygulandığında illaki sonuç verir
o yüzden lütfen kaçamak yapmamaya çalış
ben buraya gelmeden önce canım birşey çektiğinde-ki yükte hafif pahada ağır şeyler oluyor bunlar
browni gibi, hoşbeş gibi, şerbetli tatlı gibi, tam gaz yiyip sonradan büyük bir pişmanlık ve vicdan azabı duyuyordum.
aslında böyle bir istek geldiğinde o ortamdan kısa süre uzaklaşmak veya 5 dk oyalanmak, o arada da sağlıklı birşey yemek,
örneğin 3-4 kaşık yoğurt, 1 salatalık, 4-5 yeşil erik gibi, öldürücü darbeler almamış oluruz
ben 3 gündür bunu yapıyorum
bir de paylaşmak çok güzel
diyelim dondurma veya çikolata yiyeceksin, yarısını eşinle veya arkadaşınla paylaş
veya kek pişirdin misafire ve arttı, hemen komşuya gönder 3-4 dilim

benim bir arkadaşım 108 kilodan 58 kiloya düştü 10 ayda
hedefini yavaş yavaş küçültebilirsin. 10 ilo vermeyi hedefleyebilirsin önce. ona ulaşunca tekrar 10 kilo ...

ufak ufak şeylerle damlaya damlaya göl olmadan kurutacağız inşallah

mesela 4-5 ay önce 59 kiloydum ben
akşam makarna keyifleri, bol misafirlik kaçamakları derken 63 kilo olmuşum
10 kilo vermem lazım ama yaş 43... muhtemelen sen gençsindir de. bana göre ne kadar kolay kilo verebileceğini bir bilsen...

canın birşey yemek istedikçe siteye girip uzun uzun mesaj yaz... delilik yapmaktan kurtulursun en azından

azmin bol kilon az olsun :KK5:
Kaçamak yerine mesaj yazma fikrine bayıldım.hatta şöyle bile yazabiliriz şuan şunu yiyecektim ama yemedim yazıp o kaçmaktan uzak dururuz. Hatta kaçamak yapmadım bile yazabiliriz canımız çekmesin diye :)))

eskiden şekersizi olurdu fıstık ezmesinin, artık hiç rastlamıyorum
ben şekersizini bulsam çok daha az şekerli tüketmek isterdim. bir parça bal ile mesela

Evde kendin yapmayo denedin mi cnm hic eger seviyorsan tarifleri internette oluyor

Bugunku menum
Sahur01.00
1haslanmis yumurta
3 4tane zeytin
1bardak sut

Iftar
1kepce corba
1karniyarik
1kase cacik
1lokma pide

Ara
2bardak cay
2hurma

Su
1.5lt

LAydLiNe LAydLiNe
gayet guzel cnm afiyet olsun

Maşaallah hem emzikli sin hem oruç tutuyorsun. Kaç aylık bebeğin? Benimki 3.5 aylık ama ben tutmuyorum oruç.
6 buçuk aylık canım kızım. ben de ilk gün deneyeyim sıkıntı olmazsa tutarım dedim çok şükür sıkıntı olmadı. ama suyuma dikkat ediyorum iftar sahur arası açığı kapamaya çalışıyorum süte sıkıntı olmasın diye. sen de sonra tutarsın canım merak etme geçerli bir sebebin var ;)

Elinden gelmeyen gayreti istiyorum o zaman senden :KK70::KK70::KK70:

İncir ve hurma için demedim canım totalde fazla olmuş greyfurtla beraber. Bol bol su içersen süte hepsinden daha faydalı. Senin ayrıca bir maşallahın var zaten bebiş daha küçük. İyi tutuyorsun. Ama ramazanda vücut kendini dinlenmeye çekiyor. Normal zamanda bu kadar aç kalsak çok güzel kilolar veririz ama ramazanda vücut her şeyi idareli kullanıyor. Ve sütünden yana hiç bir şüphen olmasın Allah o bebişin nasibini asla kesmez emin ol :KK39::KK36: Emzirdiğiniz için çok şanslısınız aslında çünkü metabolizma süt yapabilmek için ekstra çalışıyor. Bundan faydalanmalısınız.

O sıcakta oruç oruç pazara çıkılır mı hiç canım. Aman dikkat et kendine.

Dün akşam naptın bakim sen onu söyle :KK48: Çok tatlı şarkı söylüyordun :KK36:

Ben direkt siteden giriyorum o yüzden hiç bilmiyorum :KK43:
çok şükür sıkıntı olmadı ben de devam ediyorum tutmaya. incir hurma su bu üçü iyi geliyor sanki :KK9: emzirmek gerçekten büyük avantaj hamilelik kilolarım gidiyor az kaldı 73le hamile kalmıştım 2 kilo daha var sonrası eksiye düşmeye başlıyacak artık:21:

Bugünkü menüm

Sabah 10da
Yarım simit
1bardak süt

Öğlen 15
3dilim ekmek
10dilim sucuk
2dilim peynir
10tane zeytin
Biberli domates kavurması yarim tabak kadar

Akşam şimdi kahve iciyorum

2bucuk litre su
1saat yürüyüs

Biliyorum bugün cook yedim kendime engel olamadım ins yarın daha iyi olur menüm
LAydLiNe LAydLiNe
ekmek fazla olmuş canım sucuk da fazla ama akşam olmadığı için vücut tolore eder diye düşünüyorum

Cnm benimki biraz karışık
104kiloyu gördüm diyete başladım
100kiloyla başka bi sayfadaydım
97kiloyla buraya yazmaya başladım
Ama nekadar oldu bende hiç bilmiyorumo_O
Inş görürsün cnm sakın bozma diyetini şuan kaç kilosun çok kişi geldi unutuyorum hep
buraya 1 gün arayla başladık canım 19 ocakta ben katıldım bir gün önce de sen:KK39:
Evet 5-6 kilo için demedim kızmasın diye zaten gönlümden geçen bi ayda 10 kg vermek mesela ama 5-6 yazdim :eek::dua::dua:
kilo alırken bir ayda 10 kilo almadığımıza göre verirken de böyle birden 10 kilo gitsin diye bir durum sağlıklı olmaz canım. sabırlı olman lazım ayda 4 -5 kilo versen çok iyi bence:KK39: birden kilo verirsen hem deri sarkması meydana gelir vücut kendini yavaş yavaş toparlıyor

08.30
1/8 pide
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
2 tatlı kaşığı tereyağ
Şekersiz çay

12.00
10 adet malta eriği (yeni dünya)
1 kupa tarçınlı süt

14.45
2 kepçe kelle çorba
2 küçük yumurtadan çıldır
Mevsim salata bol yeşillik az pey nir 1 tane orta boy patatesli az zeytinyağ bol limon 0 tuz
1/2 dilim kuru ekmek

17.00
1/2 orta boy şeftali ile 1/2 kase yoğurt
1 küçük muz
1 kupa tarçınlı süt

19.00
5 yk işkembe yahni
5 yk semizlik yemeği
2 tatlı k.güllaç

20.30 ( iftar vakti)
Böyle şeylere inanmam ama süt çekmesin diye
1 yk bamya
5 çatal börülce salatası
1 küçük parça börek
2 bardak ayran

22.00
2 top dondurma yiyicez

2.5 litre su 3 lt tamamlanacak

@ladyline
canım çok fazla olmuş yediklerin. 4 ana öğün yapmışsın 3 yeterli emzirsen bile. karbonhidrat miktarını azalt protein salata süt ürünü tüketebilirsin ağırlıklı olarak. meyve porsiyonlarını da azalt yavaş yavaş. az az da olsa ondan bundan yememeye çalış anlıyorum seni anneler kayınvalideler çocuk doğurunca yeme odaklı her şeyi yediriyorlar. ama emin ol o küçük yavrun yine istediği kadar emecek ve fazlası sana kilo yapacak gerek yok yani :KK39::KK39::KK39:

Menu
Sahur yok

Aksam iftar
1 haşlanmış yumurta
5 yeşil zeytin
1 dilim beyaz peynir
Semizotlu salata
1 dilim pide

Hava cok sicak en iyi kahvalti oldu valla :KK66:)
Simdilik 1.5 lt su icildi...2 olur yatana kadar... LAydLiNe LAydLiNe tartida goz kirpti bugun bana boyle giderse persembe aksam 69lu rakam görürüm :KK66:
çok sıcak galiba adacım çok az yemişsin:KK37:

Maşaallah bu menüyle doymayayı inşaallah bende öğrenirim.:)
emzirirken bu kadar da az yememen lazım canım ortası olacak :KK72:

Cook sukur doydum canim , fazla yiyince iftarda cok rahatsiz oluyorum.. o kadae sicak ki burasi pilavmis corbaymis vs sicak yemek gitmiyor... yarinda kiymali menemen yapacam bide yogurt tamamdir..
yarınki menün de hazır afiyet olsun canım

Back
X