Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oruç tutarken 5 saat iyi temizlik yapmışsın canım maşallah yorulmuşsundur bugün yattığın yeri beğenirsinBugünkü menum
Sahur 2 buçukta
1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 zeytin
1 parça pide yedim mi yemedim mi hatırlayamadım. Yemedim diye hatırlıyorum ama yediysem de çok küçücük bi parçadır.sahur gece olunca unutuluyor.
İftar 8 buçukta
1 kaşe çorba
1 tabak mantar sote
Kavun karpuz birkaç dilim
Şu 2 buçuk lt.olur
Spor sabah 30 dk.pilates kardio
5 saat ev temizliği dip köşe galiba spor sayılır çünkü çok terledim ve yoruldum.
LAydLiNe
aynen canım yeni gelen çok olunca karıştırır oldum ben deYeni gelen arkadaslar ustte mesaj kutusunun yaninda bi adam figuru varona tiklayin kisisel bilgilerinize girin orada durumun altinda ozel baslik var. Oraya baslangic kilonuz guncel kilonuz ve hedef kilonuzu yazar misiniz ben bu aralar kim kac kiloydu karistirir oldum daa
iyi geceler canımAda uyur kızlar iyi geceler![]()
Yeni gelen arkadaslar ustte mesaj kutusunun yaninda bi adam figuru varona tiklayin kisisel bilgilerinize girin orada durumun altinda ozel baslik var. Oraya baslangic kilonuz guncel kilonuz ve hedef kilonuzu yazar misiniz ben bu aralar kim kac kiloydu karistirir oldum daa
Benim diyetisyenim ayın 15sinde gel dedi yani 1 ay sonra ortalama 5-6kg verirsin dedi. Birazcıkta bizim içimizde olacak. Diyetisyen direk olarak ekmeği kes diyemez ki zaten? O yüzden her ay liste yenileniyor bu ay günde 5 dilim yiyebiliyorsam bir dahaki ay 3 dilim yiyecegim mesela. Diyetisyen ilk önce vücudu hazırlıyor alıştırıyor birden yüklenmemek için pes edip bırakmayalım diye. Ama bakalım ben bugün kayısıyı fazla yedim mesela. Bakalım neler olacak kaç kilo vereceğim umarım herşey daha güzel olur herkes için![]()
hadi polyannacılık oynayalım
kilo çok olunca diyet döneminde, ilk etapta daha hızlı kilo veriliyor--- büyük moral
kilo çok olunca bazal metabolizma hızın yüksek olacağından 60 kilo birine göre daha çok gıda alman gerekir---bu da bezdirici diyet listelerine yavaş yavaş alışacağın anlamına geliyor ki diyetisyenin de bunu göz önünde bulundurmuş sanırım
6 dilim ekmeğin sebebi anlaşıldı
kullandığın emojilerden anladığım kadarı ile -daha önceki mesajlarda da farkettim bunu, biraz umutsuz gibisin-ki maça 1-0 yenik başlamak demek bu
önce daha hevesli ve umutlu olmak için kendimizi telkin etmeliyiz bence
buna en kolay olarak emojilerden başlayabilirsin
mesajlarında azimli, neşeli, hırslı emojiler kullanmaya başlamaya ne dersin
en kötü diyet listesi bile uygulandığında illaki sonuç verir
o yüzden lütfen kaçamak yapmamaya çalış
ben buraya gelmeden önce canım birşey çektiğinde-ki yükte hafif pahada ağır şeyler oluyor bunlar
browni gibi, hoşbeş gibi, şerbetli tatlı gibi, tam gaz yiyip sonradan büyük bir pişmanlık ve vicdan azabı duyuyordum.
aslında böyle bir istek geldiğinde o ortamdan kısa süre uzaklaşmak veya 5 dk oyalanmak, o arada da sağlıklı birşey yemek,
örneğin 3-4 kaşık yoğurt, 1 salatalık, 4-5 yeşil erik gibi, öldürücü darbeler almamış oluruz
ben 3 gündür bunu yapıyorum
bir de paylaşmak çok güzel
diyelim dondurma veya çikolata yiyeceksin, yarısını eşinle veya arkadaşınla paylaş
veya kek pişirdin misafire ve arttı, hemen komşuya gönder 3-4 dilim
benim bir arkadaşım 108 kilodan 58 kiloya düştü 10 ayda
hedefini yavaş yavaş küçültebilirsin. 10 ilo vermeyi hedefleyebilirsin önce. ona ulaşunca tekrar 10 kilo ...
ufak ufak şeylerle damlaya damlaya göl olmadan kurutacağız inşallah
mesela 4-5 ay önce 59 kiloydum ben
akşam makarna keyifleri, bol misafirlik kaçamakları derken 63 kilo olmuşum
10 kilo vermem lazım ama yaş 43... muhtemelen sen gençsindir de. bana göre ne kadar kolay kilo verebileceğini bir bilsen...
canın birşey yemek istedikçe siteye girip uzun uzun mesaj yaz... delilik yapmaktan kurtulursun en azından
azmin bol kilon az olsun![]()
6 buçuk aylık canım kızım. ben de ilk gün deneyeyim sıkıntı olmazsa tutarım dedim çok şükür sıkıntı olmadı. ama suyuma dikkat ediyorum iftar sahur arası açığı kapamaya çalışıyorum süte sıkıntı olmasın diye. sen de sonra tutarsın canım merak etme geçerli bir sebebin var
çok şükür sıkıntı olmadı ben de devam ediyorum tutmaya. incir hurma su bu üçü iyi geliyor sankiemzirmek gerçekten büyük avantaj hamilelik kilolarım gidiyor az kaldı 73le hamile kalmıştım 2 kilo daha var sonrası eksiye düşmeye başlıyacak artık
ekmek fazla olmuş canım sucuk da fazla ama akşam olmadığı için vücut tolore eder diye düşünüyorum
buraya 1 gün arayla başladık canım 19 ocakta ben katıldım bir gün önce de sen
kilo alırken bir ayda 10 kilo almadığımıza göre verirken de böyle birden 10 kilo gitsin diye bir durum sağlıklı olmaz canım. sabırlı olman lazım ayda 4 -5 kilo versen çok iyi bencebirden kilo verirsen hem deri sarkması meydana gelir vücut kendini yavaş yavaş toparlıyor
canım çok fazla olmuş yediklerin. 4 ana öğün yapmışsın 3 yeterli emzirsen bile. karbonhidrat miktarını azalt protein salata süt ürünü tüketebilirsin ağırlıklı olarak. meyve porsiyonlarını da azalt yavaş yavaş. az az da olsa ondan bundan yememeye çalış anlıyorum seni anneler kayınvalideler çocuk doğurunca yeme odaklı her şeyi yediriyorlar. ama emin ol o küçük yavrun yine istediği kadar emecek ve fazlası sana kilo yapacak gerek yok yani
çok sıcak galiba adacım çok az yemişsin
emzirirken bu kadar da az yememen lazım canım ortası olacak
yarınki menün de hazır afiyet olsun canım
19 mayıs
sahur 03.30
7 zeytin 1 incir
1 haşlanmış yumurta
çeyrek dilim ekmek
domates salatalık
3 hurma
20.30 iftar
2 tane tavuk pirzola(fırında)
salata
1 kase sütlaç
el büyüklüğünde pide
2.5 litre su
Iyi geceler cnmIyi geceler ben de yatayim artık
19 mayıs
sahur 03.30
7 zeytin 1 incir
1 haşlanmış yumurta
çeyrek dilim ekmek
domates salatalık
3 hurma
20.30 iftar
2 tane tavuk pirzola(fırında)
salata
1 kase sütlaç
el büyüklüğünde pide
2.5 litre su
Gram aclik yok o zaman haslanmis yumurta yiyeyim 1 tanecik. Ya normalde aciktigim icin yemedim bunu sadece pis bogazliktan... Evet evet aynen oyleYani kendini ac birakma derim yinede 1 haslama yumurta yada 2 kk peynir olabilir. Zaten ac hissetmiyorsundur diye dusunuyorum.
Protein al ki yarin zorlanma![]()
Ekmek ve sucuk çok olmuş bence canım.Bugünkü menüm
Sabah 10da
Yarım simit
1bardak süt
Öğlen 15
3dilim ekmek
10dilim sucuk
2dilim peynir
10tane zeytin
Biberli domates kavurması yarim tabak kadar
Akşam şimdi kahve iciyorum
2bucuk litre su
1saat yürüyüs
Biliyorum bugün cook yedim kendime engel olamadım ins yarın daha iyi olur menüm
LAydLiNe
Ekmek ve sucuk çok olmuş bence canım.
Bana biraz fazla geldi yediklerin canım. Özellikle tatlı var, börek var, dondurma var. Hep yasaklılar.08.30
1/8 pide
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
2 tatlı kaşığı tereyağ
Şekersiz çay
12.00
10 adet malta eriği (yeni dünya)
1 kupa tarçınlı süt
14.45
2 kepçe kelle çorba
2 küçük yumurtadan çıldır
Mevsim salata bol yeşillik az pey nir 1 tane orta boy patatesli az zeytinyağ bol limon 0 tuz
1/2 dilim kuru ekmek
17.00
1/2 orta boy şeftali ile 1/2 kase yoğurt
1 küçük muz
1 kupa tarçınlı süt
19.00
5 yk işkembe yahni
5 yk semizlik yemeği
2 tatlı k.güllaç
20.30 ( iftar vakti)
Böyle şeylere inanmam ama süt çekmesin diye
1 yk bamya
5 çatal börülce salatası
1 küçük parça börek
2 bardak ayran
22.00
2 top dondurma yiyicez
2.5 litre su 3 lt tamamlanacak
@ladyline
Bana dürüm yanında pilav fazla geldi.19 mayis listem
Sahur 2.30
Iki ince dilim ekmekten tost
Cay
Peynir
1 bucuk litre su
Iftar 20.23
4 yk corba
1 adana dürüm
1 tabak bulgur pilavi
Karpuz
1 litre su
Bugun iftardan sonra 1 dilimcik sultan sarmasi yedim ama cok canim istedi engel olamadim.
Sporum yok bugun