- 7 Mayıs 2018
- 1.910
- 3.157
- 48
Ay canım kolay gelsin. Benim çocuğum yok henüz 2 yıllık evliyim. Gelen misafirin çocuklarına bakarım annesi peşinden gitmiyorsa ben giderim. Mesela bişey yiyeceği zaman annesi eline birşey verdi diyelim sofra bezini alırım hadi gel burda yiyelim derim hem çocuk kırılmaz hem ev pislenmez. Bazıları yatak odama girip yatağımda zıplıyor annesi görmüyor ya da görmemezlikten geliyor ben gidiyorum uygun bir dille yatakta ziplanmayacagini söylüyorum yatağı düzeltip kapısını kapatıyorum. Ama hepsini uygun bir dille kırmadan yapıyorum. Ya da tuvalete girdiğinde bazıları gerçekten kontrol etmiyor. Çıktıktan sonra gidip kontrol ediyorum gerekirse temizliyorum başkası girerse ayıp olmasın diye. Gerçekten bazıları çocuk eğitmeyi bilmiyor. En azından başkasının evinde dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum o senin evladın sonuç olarak kimse mecbur değil ki bakmaya. Ya da çikolata yerler koltuklara sürerler içecekleri halıya dökerler. Çok katı bir insan değilim normal hayatımda çocukları çok severim çok ilgilenirim bakarım oynarım ama boş bırakmam özellikle nerde olduklarına dikkat ederim. Çünkü biz 8nci katta oturuyoruz Allah korusun balkona çıkar ki evde 3 tane balkon var çok korkarım. Allah nasip ederde bir gün çocuğum olursa bunlar bana çok güzel örnekler oluyor ne yapmam ne yapmamam gerektiğini görüyorumKızlar bugün çok yoruldum sabah 11.00 da kahveye misafir geldi. Misafiri severim çok da memnun olurum ama evi bi görseniz. Oyuncaklar evin her yerinde yemek kırıkları ona göre. Benim çocuğum okulda yani. Madem çocuğun dağıtıyor toplamıyor anne olarak sen toplayacaksın.
Ben çocuğumu çok kısıtlamışım misafirlikte yok oyuncak topla yok masadan yemek bitmeden kalkma .Ayyy Ayy ne zor çocuk terbiye etmek bu zamanda.