• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

YENİ AY VE DOLUNAY DETOKSU – MİNİ DETOKS

detoks nedir nasil yapilir

Detoks Neden Uygulanır?
Bu iki Ay dönemi bedenimizin, ruhumuzun ve zihnimizin yoğun bir enerjiye maruz kaldığı dönemlerdir. Bu etkinin ne kadar güçlü olduğunu aslında hepimiz ilkokul sıralarında öğrenmiştik. Med-cezir, yani Ay’ın enerjisi ile okyanusları yükseltip alçaltması.. Bu enerji okyanusların yanında kum tanesi sayılabilecek biz insanları nasıl etkiler bir düşünün!
Etkileri arasında farklılıklar olsa da hem Yeni Ay hem de Dolunay döneminde pek hoşa gitmeyen etkiler yaşarız; bedenen, ruhen ve zihnen. Bu enerjinin olumsuz etkilerini azaltmak elbette başvurabileceğimiz yöntemler mevcut. Ruhumuzu ve zihnimizi rahatlatacak yöntemler arasında meditasyon, dua, zikir, ibadet ya da benzeri unsurlar sayılabilir. Bu tür bir yöntem üzerimizdeki gergin enerjiyi boşaltarak yaşanması olası pek çok olumsuz durumdan bizi koruyacaktır. Bedenimizi arındırmanın ve korumanın yolu ise beslenme konusunda bir disiplin uygulamaktır. Bu iki dönemde organlarımızı yormak bir yana dinlendirmemiz gerekir. Bunun için de ağır beslenmekten yorulan organlarımızı üzmeyecek bir beslenme şekli seçmemiz gerekir.

Detoks Nasıl Uygulanır?
Uzman kimliklerin sunduğu pek çok detoks türü vardır. Ben herhangi birini seçip vermeyeceğim sizlere çünkü söylediğim gibi bu uzmanlık gerektiren bir iş ve doğrusu kişiye özel olanı. Peki, ne yapacağız? Sizin için hazırlanmış ya da uygulayıp faydasını
gördüğünüz herhangi bir detoks tarifi varsa evinizde buna devam edebilirsiniz. Yoksa, böyle bir tarife ulaşana kadar detoksun genel kurallarıyla hareket edebilirsiniz. Bizim için asıl önemli olan ve benim sizlerle paylaşmak istediğim, doğru zamanlama çünkü.

Detok Nedir, Genel Kurallar Nelerdir?

Detoks süresi boyunca:
  • Ağır ve yağlı yemeklerden uzak durmak (özellikle Dolunay dönemlerinde alınan yağ yerleşir, vücuttan atılması çok zordur!)
  • Et ve et ürünlerinden uzak durmak
  • Süt ve süt ürünlerinden uzak durmak
  • İşlenmiş gıdalardan, asidik yiyecek ve içeceklerden uzak durmak
  • Taneli ve sert; hazmı zor gıdalardan uzak durmak
  • Öğünlerimizi sebze çorbaları içerek değerlendirmek
  • Öğün aralarında taze sıkılmış meyve ve sebze suları hazırlayıp içmek .(Havuç, pancar, şalgam, elma, kivi gibi meyve ve sebzeler.)
  • Bol su içmek (özellikle saat 15.00-19.00 saatleri arası bedenimizin toksin atma zamanıdır!)

• Mümkünse günde iki fincan bitki çayı (Lavanta, ısırgan, papatya, rezene, karahindiba vb.) -Stresten kendimizi korumak
Detoks Ne Zaman Uygulanmalı?

02-03-04 Haziran 2019 (Yeniay) ve 16-17-18 Haziran 2019 (Dolunay) detoksun etkilerini kat kat arttıracak tarihler! Olması gereken ve etkili sonuç verecek olan budur fakat çok önemli bir nedenle üç gün uygulamanız mümkün değilse en azından 05 Haziran ve 17 Haziran tarihlerini değerlendirmenizi öneririm.

2757.png
İsteyenler bu süreyi oruç tutarak da geçirebilir ve daha da faydalıdır fakat iftar öğünü ve sonrasında yine yukarıdaki gibi hafif beslenme koşulu devam etmektedir.

Yeni Ay ve Dolunay arınma dönemleridir ve çok önemli bir fırsattır bedenimiz, zihnimiz ve ruhumuz için! Dinlenen, yenilenen organlarımız ve bedenimiz taptaze bir enerjiyle dolar; bu enerji zihin ve ruh yorgunluğumuzu da önemli ölçüde giderir. Daha da arı bir zihin ve ruh için yazımın başında bahsettiğim yöntemleri de ilave edebilirsiniz bu sürece.

Baklavaları gömüyordunuz ama kaptanım:KK70:
85 kilo olduğumda hiç öyle bir şey yapmadım canım. Şimdi işin sırrını biliyorum, nasıl yapabileceğimi ve başarabileceğimi biliyorum. Onun rahatlığı var. Toplamda 60 kiloya yakın verebilen bir insan arada pes edebiliyor. Ama sizin şu aşamada pes etmemeniz lazım. Ayrıca baklavayı sırf benim için yapmıştı. 1 ya da 2 dilim yedim hatırlamıyorum ama normal zamanda tepsinin yarısını yiyebilecek potansiyelim var. Kadın el açması ev baklavası yapmış şimdi yapsa yemem çünkü daha önce tadına baktım biliyorum :KK39: :KK39: :KK39: :KK39:

85 kilo olduğumda hiç öyle bir şey yapmadım canım. Şimdi işin sırrını biliyorum, nasıl yapabileceğimi ve başarabileceğimi biliyorum. Onun rahatlığı var. Toplamda 60 kiloya yakın verebilen bir insan arada pes edebiliyor. Ama sizin şu aşamada pes etmemeniz lazım. Ayrıca baklavayı sırf benim için yapmıştı. 1 ya da 2 dilim yedim hatırlamıyorum ama normal zamanda tepsinin yarısını yiyebilecek potansiyelim var. Kadın el açması ev baklavası yapmış şimdi yapsa yemem çünkü daha önce tadına baktım biliyorum :KK39: :KK39: :KK39: :KK39:
Ev açması onu yemeseniz olmazdı zaten 😁😁😁 ben alıştım sadece yanımda yenmesin o yeter bana iyice dibimde yemesinler kafi bana

Olur canım o da olur. Üzme sen kendini. Aklına geldikçe buraya bak. Geçmişi çok okumana gerek yok. Girdiğinde muhabbete dal direkt. Senin menüler güzel geldikçe ben mutlu oluyorum ona göre tamam mı :KK200:

ay canım kaptanım benim yaaaa :KK74:

ne kadar şanslıyım bu aralar maşallah hem takımım, hem kaptanım, hem diyetisyenim melek gibiler :KK68::KK68:

bak bayramda ben de baklava yedim bi kere o da kadın yaparken bana video çekmiş atmış bak sana ne yapıyorum diye ve 65 yaşında falan yani.. şimdi bu baklava ile çaya gittiğin misafirklikteki ne bileyim kadayıflı muhallebi bir değil

bak bayramda ben de baklava yedim bi kere o da kadın yaparken bana video çekmiş atmış bak sana ne yapıyorum diye ve 65 yaşında falan yani.. şimdi bu baklava ile çaya gittiğin misafirklikteki ne bileyim kadayıflı muhallebi bir değil
Ben kararlıyım ağustosta artık mezun olacam 59 görsem bile yeter ama en az 57 istiyorım sonra kurbanda 1 2 adet yerim baklava

Canım formu doldurdun mu? Hoş geldin bu arada. Umarım vazgeçmemişsindir.
Burada olduğun sürece koruyacaksın kilonu merak etme. Denge meselesini hep birlikte çözeceğiz. Sende diğerlerine örnek olacaksın.
Sana terlik fırlatıcam buradan haberin olsun :KK70::KK70::KK70:
Hep diyorum diyorum diyorum hareket çok ama çok önemli. Süpersin :KK9::KK9::KK9:
Bir kahvecide burada var ama ben evde filtre kahve yapmadım hiç. Sizden öğreneceklerim var. Birde ben sade içiyorum hep sütsüz şekersiz.
Bu konuyu seninle iyice bir konuşalım canım. Bende istiyorum artık evde yapabilmeyi.
Yok canım yapmıyorum şuan. Arabamı sattım geçen cuma. Araba olmayınca şimdi mecburen yürüyorum. Bu da bana spor oluyor. Evle iş yerinin arası yürüyerek 15-17 dk arası sürüyor. Gidiş geliş 30 dk dan fazla oluyor. Bugün bir de öğle arası eve gidip geldim. Spordan ziyade günlük hayatımı hareketlendirmeye çalışıyorum çünkü benim fazla kilolarımın sebebi kaçamaklardan ziyade hareketsizlik. Masa başı çalışıyorum, sürekli oturuyorum.
Geçmiş olsun canım yat dinlen. Ben iş yerimdeyim çalışıyorum. Mesaim 16:30 da bitiyor.
Olur canım o da olur. Üzme sen kendini. Aklına geldikçe buraya bak. Geçmişi çok okumana gerek yok. Girdiğinde muhabbete dal direkt. Senin menüler güzel geldikçe ben mutlu oluyorum ona göre tamam mı :KK200:
Allah kolaylık versin canım sanada

Ben kararlıyım ağustosta artık mezun olacam 59 görsem bile yeter ama en az 57 istiyorım sonra kurbanda 1 2 adet yerim baklava
Evet yaa bende kurbana kadar sıkı tutup bayramda kendime çok abartmadan ödül niyetine yemek istiyorum hattâ hayal ediyorum diyebilirim

solmez solmez canım hoş geldin.. Hayırdır inşallah geçmişi okumadım bişey mi oldu?

Geçen cumartesi trafik kazası geçirdik. Kaza nedeniyle sancim başladı açılmam oldu. 8 aylık doğum yaptım canım.
Bebiş küvezde sağlığı yerinde çok şükür. Emmeyi öğrenince çıkaracaklar.
Kazadan dolayi bacaklarımda yumuşak doku zedelenmesi oldu. Yürüyemiyordum yeni yeni evde wc ye kadar gidiyorum destekle. 3-4 haftaya geçer dedi doktor.
Annemdeyim simdi. Ayağım geçsin eve geceyim. Takıma da diyetisyenime de geri döneceğim
🤗😙

Evet yaa bende kurbana kadar sıkı tutup bayramda kendime çok abartmadan ödül niyetine yemek istiyorum hattâ hayal ediyorum diyebilirim
Al bende de o kadar ortim o yüzden mümkün olduğunca leslie yapıp hareketi arttirmamiz lazım spor felaket inceltiyor insanı hele leslie bacaklara birebir tam benlik.tek sorunum hava çok sıcak ve yapasım gelmiyor onun içinde akşam yapacam eti
Geçen cumartesi trafik kazası geçirdik. Kaza nedeniyle sancim başladı açılmam oldu. 8 aylık doğum yaptım canım.
Kazadan dolayi bacaklarımda yumuşak doku zedelenmesi oldu. Yürüyemiyordum yeni yeni evde wc ye kadar gidiyorum destekle. 3-4 haftaya geçer dedi doktor.
Annemdeyim simdi. Ayağım geçsin eve geceyim. Takıma da diyetisyenime de geri döneceğim
🤗😙
Çok geçmiş olsun inşallah bir önce sağlığına kavuşursun 😊

canım , sanırım oğlunun uyku düzeni yok .... spor olarak 30 dk lesli bile yapabılsen senin için çok iyi olur....
yeme konusuna gelecekse kendine eziyet ediyorsun bence ben böyle kilo veremezdim açıkcası sürekli aç olurdum mutsuz olurdum.... lütfen hersabah 1 yumurta peynir ve zeytin olsun kahvaltında...
öğle sebze yada protein tercih et.. ton balık salata olabilir...
akşam ise öğle sebze yediysen akşama ya bakliyat yada protein tercih et...

ben bir paket barbunya, fasulye, mercimek haşlayıp 10 yk poşetleyip buzluğa attım .. çıkar öğlenleri salatanın içine at al sana sağlıklı bir öğün hemde doyurucu.. bakliyat ve protein vucutta yağ yakımı hızlandırıyor.:KK66: .. yada bu öğünü akşam tükete bilirsin....

az yiyerek diyet uzun süre yapılmaz bence vucudu kitliyorsunuz yerinde sayıyor kilo vermek zorlaşıyor........ sporda sadece 30 dklık leslie yap yeter....

izle lütfen bir bak ben bunu yapıyorum son zamanlarda....

Oğlum uykuyu hiç sevmiyor canım. Gece zor uyuturum, birkaç saat sonra kalkıp oturur. Doğduğundan beri böyle. O yüzden hiç kendime ait zamanım kalmıyor. Yemeği, çamaşırı, temizliği zor yetiştiriyorum. Ama spor yapmaya çalışacağım artık. Uyanıkken yapamam da uyursa belki. Gerçi onun da sesine uyanır:KK33: Çok zor bir çocuk, doğduğundan beri zaten oğlumla kendi işlerimi aynı anda yürütmek konusunda sıkıntı yaşıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum, hiçbir şeyi yetiştiremiyorum. Yeme konusunda ise sabah ve akşam aslında iyi de ben öğlen yiyemiyorum. İşte yemeğe gidemiyorum, öğlen yemeyince akşam çok yiyorum. Bilmiyorum kendimi iki öğüne mi alıştırsam. Ama sabah 7-8 gibi kahvaltı yapmam lazım, akşama kadar çok uzun ara olur.

Al bende de o kadar ortim o yüzden mümkün olduğunca leslie yapıp hareketi arttirmamiz lazım spor felaket inceltiyor insanı hele leslie bacaklara birebir tam benlik.tek sorunum hava çok sıcak ve yapasım gelmiyor onun içinde akşam yapacam eti

Teşekkürler inşallah 🤗

🤗😙
Ne diyecegimi şaşırdım. Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm canım yaa kuzucugunda da inşallah sağlıkla kucağına al inşallah

Bak benimde bacak ta sıkıntı yok üst bölgeden. Bende üst taraftan baya inceldim. Dün yaptım bugün izin. Dün yürüyüş de yaptım çok sıcaktı migren tuttu bugün yerli yatakli yatıyorum yarın kura var spor yapamam ama hareketi artiracam inşallah

dolunaydan canım sakin ol aynı düzende git gece 21de çok kalori almışsın canım sen uyuyamasan da vücudun uyumaya programlı olduğu için metabolizmayı yavaşlatıyor bilgin olsun.. gece ara öğün yapacaksan mutlaka daha hafif bişeyler dene salatalık biraz peynir bitki çayı gibi gibi

canım oğlan kaç yaşında senin.. bana kalırsa sen iki üç gün bol kalorili beslenip tekrar diyete başla mesela cuma cumartesi pazar bi vücudunu şaşırtabilirsin.. sporunu da yapmaya çalış.. çalışıyor musun ev hanımı mısın

ah onu bir yapabilsem ben :KK51: refleks olarak tartılıyorum resmen:KK14:
Eylül'de 4 yaşında olacak oğlum, çalışıyorum canım ben. Çalışan anneler ne yapıyor bilmiyorum ama ben çok yoruluyorum. Oğlum doğduğundan beri ne doğru düzgün uyudum, ne yemek yedim, ne de temizlik, yemek yapabildim. Akşam gelir gelmez yemek yiyor. Sonra devamlı oyun istiyor. Tabii benim de artık tüm enerjim bitmiş oluyor o saate. Çünkü sabah çok erken kalkıyor.
Haklısın aslında ben geç saatte çok kalori alıyorum. Sanırım gün içinde şöyle rahat rahat yemek yiyemediğim için. Bir de öğlen okulda yemek yiyemiyorum. Akşam gelir gelmez yemeğe girişiyorum, oğlumu doyuruyorum vs. derken kendim yiyemiyorum. İnşallah dolunaydandır, ne kadar sürer bu etki biliyor musunuz?

Bak benimde bacak ta sıkıntı yok üst bölgeden. Bende üst taraftan baya inceldim. Dün yaptım bugün izin. Dün yürüyüş de yaptım çok sıcaktı migren tuttu bugün yerli yatakli yatıyorum yarın kura var spor yapamam ama hareketi artiracam inşallah
Senin altın kaç beden , ben 36 olsun istiyorum. 36 bedene sığmam lazım. Benimde üstte sorun yok.mezuran varsa ölçü alsana

Canım formu doldurdun mu? Hoş geldin bu arada. Umarım vazgeçmemişsindir.
Burada olduğun sürece koruyacaksın kilonu merak etme. Denge meselesini hep birlikte çözeceğiz. Sende diğerlerine örnek olacaksın.
Sana terlik fırlatıcam buradan haberin olsun :KK70::KK70::KK70:
Hep diyorum diyorum diyorum hareket çok ama çok önemli. Süpersin :KK9::KK9::KK9:
Bir kahvecide burada var ama ben evde filtre kahve yapmadım hiç. Sizden öğreneceklerim var. Birde ben sade içiyorum hep sütsüz şekersiz.
Bu konuyu seninle iyice bir konuşalım canım. Bende istiyorum artık evde yapabilmeyi.
Yok canım yapmıyorum şuan. Arabamı sattım geçen cuma. Araba olmayınca şimdi mecburen yürüyorum. Bu da bana spor oluyor. Evle iş yerinin arası yürüyerek 15-17 dk arası sürüyor. Gidiş geliş 30 dk dan fazla oluyor. Bugün bir de öğle arası eve gidip geldim. Spordan ziyade günlük hayatımı hareketlendirmeye çalışıyorum çünkü benim fazla kilolarımın sebebi kaçamaklardan ziyade hareketsizlik. Masa başı çalışıyorum, sürekli oturuyorum.
Geçmiş olsun canım yat dinlen. Ben iş yerimdeyim çalışıyorum. Mesaim 16:30 da bitiyor.
Ne zaman istersen canım. Kahve konusunda bir şey olursa ben hep buradayım :KK54: Bazılarını kahve kabız yapıyormuş, ben de tam tersi etkisi oluyor. Sabah özellikle kahve olmasa enerjimi toplayamam.

Back
X